HABERLER>POLİTİKA
24 Mayıs 2011 Salı - 08:52

Susam: Yoksulluk 'aile sigortası'yla ortadan kalkacak

CHP’li Mehmet Ali Susam Aile Sigortası’nın yoksulluğu ortadan kaldıracağını, sigorta kapsamındaki ailelerin iş bulmada öncelikli olacağını söyledi.

Susam: Yoksulluk  aile sigortası yla ortadan kalkacak

İZMİR - CHP İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Mehmet Ali Susam, Bayraklı’nın Onur Mahallesi’nde Hacer Demir’in evine konuk oldu. Aile Sigortasıyla yoksulluğu bitireceklerini söyleyen Susam, “Türkiye’de 15 milyon insan yoksullukla boğuşuyor. Birçok vatandaşımızın evine asgari ücret bile girmiyor. İktidara geldiğimizde hiçbir çocuğun gece yatağa aç girmeyeceği hiçbir yoksulun kalmayacağı bir Türkiye oluşturacağız. Bunun yolu da Aile Sigortası’ndan geçiyor” dedi.
 
İhtiyaç sahibi her aileye asgari 600, çocukların, engellilerin ve evde yaşayan yaşlıların durumuna göre 1250 liraya kadar bir maaş bağlanacağını söyleyen Susam, “Bu maaşı da evin ihtiyaçlarını en iyi bilen kadının banka hesabına yatıracağız. Asıl önemlisi bu ailede çalışabilecek olan kişi varsa devletin işe alacağı elemanda ilk önceliği ona vereceğiz. Böylece o ailenin hem aylık geliri olacak hem de bankadan her ay parasını çekip çocuklarının ihtiyacını karşılayarak” diye konuştu. Hacer Demir ise Aile Sigortası’nın çocuklarını okutabilmek için çok önemli olduğunu söyledi.
 


Taşeronluk kalkacak
Onur Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşla sohbet eden Susam, buradan Yamanlar Mahallesine geçer Bingöllüler Derneği’ni de ziyaret etti. Dernek üyelerinin taşeron sistemiyle ilgili sorunlarını dinleyen Susam, ‘Taşeronluk, kanayan bir yara haline dönüştü. Hiçbir hukuki karşılığı olmayan, adeta bir kölelik düzeni noktasına geldi. İktidarımızda kamuda taşeronluk sistemini tamamen kaldıracağız” dedi.
 
Devletin işleri taşerona vermek yerine istihdam yoluna gitmesi gerektiğini ifade edene Susam, “Devlet bir iş için ihale açıyor. İhaleyi alan taşeron şirket, sosyal güvenlik olmadan en düşük maaşlarla işçi çalıştırıyor. Devletin bunu göz yumması, sistemi sürdürmesi kabul edilemez. Böyle bir sistem kendisine sosyal devlet, hukuk devleti diyen bir devlete yakışmaz. Devlet babadır. Vatandaşına işçisine sahip çıkar. Eğer bir işin yapılmasına ihtiyaç varsa, neden bir aracıya ihtiyacın olsun ki. Devlet personeli istihdam eder, hizmet bedeli olarak taşerona ödediği yüzde 10’u da işçiye verir. Biz iktidarımızda kamuda taşeronu tamamen kaldıracağız. Bu konudaki samimiyetimizi Büyükşehir Belediyemizdeki uygulamalarımızla görebilirsiniz. Bütün işçiler kadrolu olacak” diye konuştu.
 
Öğretmenleri atayacağız
Ayrı sorunun öğretmenler arasında da olduğunu hatırlatan Susam, “Devletin öğretmene ihtiyacı var, fakat öğretmen ataması yapmıyor. Onunu yerine aynı okulda okumuş, aynı eğitimi alarak öğretmen olmuş kişileri; devletin okullarında 3 farklı kategoride çalıştırıyor. Biri kadrolu, iş güvencesi ve maaşı var. Diğeri ücretli, iş güvencesi yok. Bir diğeri ise sözleşmeli, ders olursa okul çağırıyor, ders anlatıyor. Böyle bir adaletsizlik, böyle bir dengesizlik olamaz. İktidarımızda ilk yapacağımız işlerden biri bu adaletsizliği sona erdirmek ve öğretmenlerin atamasını yapmak. Öğrenciler öğretmene, öğretmenler de insani koşullarda işlerine kavuşacak” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DEMOKRAT 24 Mayıs 2011 Salı 15:21

5 yıl ne yaptında şimdi neyi yapacaksın.Milleti kafa kola almak için bu palavralara karnımız tok.Bu saydıklarının hiçbirisini yapamazsın.Nedenini söyleyeyimmi?Bu kapısını çaldığın gariban insanların birdaha yüzünü dahi görmezsin.Yalanmı"

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Tarımdaki gelişme köylünün efendilik göstergesidir'
AK Parti İzmir 1.bölge milletvekili adayı Harun Özdemir, AK Parti’nin ...
Soysal: AKP'lilerin de kasedi var
Yaklaşık 4 ay önce, siyaset arenasındaki olası kasetlere dikkat çeken, ...
Kılıçdaroğlu’ndan yerel yönetimlere özerklik sözü
CHP yıllar sonra Hakkari’de... BDP'lilerin de dinlediği Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
Kalbim dayanmaz dedi istifa etti
CHP Seferihisar İlçe Başkanı Yusuf Vehbi Tarhan, seçim stresinin yarattığı ...
Üyesi olmadığı partiden istifa ediyor
CHP listelerinden Çiğli belediye meclis üyesi seçilen ancak ihracı gündeme ...
'İzmir eşi görülmemiş bir hoşgörü sahibidir'
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, ''İzmirli Anadolu'dan gelenleri hor ...
 
‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış’
Başbakan Erdoğan, MHP’de istifalara neden olan kaset skandalıyla ilgili ...
'Sözüm var bu ülkeye barışı getireceğim'
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Van'da bölgeye barışı getireceğine, Doğu ve Güneydoğu'da ...
MHP'den istifa edip BDP'ye geçtiler
Van'da MHP Başkale İlçe Başkanı Ömer Bozkurt ile ilçe teşkilat yönetimi, ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva