HABERLER>EKONOMİ
27 Kasım 2023 Pazartesi - 17:48

İzmir'e özel 'kara para' savcısı!

EBSO Kasım ayı meclis toplantısına konul olarak katılan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun, “İzmir’de kara para aklama suçlarını özel olarak takip edecek bir savcı atandı” dedi

İzmir e özel  kara para  savcısı!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Kasım ayı meclis toplantısı EBSO Meclis Başkanı H.İbrahim Gökçüoğlu yönetiminde İzQ İnovasyon Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun’da konuk olarak katıldı.  

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun konuşmalarında, İzmir ile ilgili önemli bir gelişmeyi aktardı. Tosun, İzmir’e kara para aklama suçuyla özel olarak ilgilenen bir savcı atandığını söyledi.

Tosun açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi:

MEVZUAT ALANINDA SIKINTIMIZ YOK
“Bizim bütün mahkemelerin duvarında adalet mülkün temelidir yazar. Adalete güven devlete güvendir. Gerek ulusal gerek uluslarası hukukla kıyasladığımız zaman ülkemizdeki yargıya ola güven  veya endekslerde alt seyirde gösteren çalışmalar var. Demokrasiyle alakası olmayan ülkeleri bizim üstümüzde gösteriyorlar. Ülkemize yönelik algılar var. Bir ülkede yargının doğru şekilde işlemesi için 3 kural vardır. Mevzuat anlamında şunu söyleyebilirim ki dünyada kanunlar anlamında birçok ülkeden ileri düzeydeyiz.Hatta 2010 yılında anayasada değişen bir madde ile eğer iç hukuk kuralları ile uluslararası hukuk kuralları çatışıyorsa uluslarasın kurallarını uygulayacağız. Uluslararası metinler geçerlidir. Mevzuat alanında bir sıkıntımız yok. Medeni kanun birinci maddesi  kanun lafsıyla ve ruhuyla temas ettiği bütün alanlarda meridir. Her kanunun bir lafsı ve bir ruhu vardır. Bizim mevzuat anlamında düzenlemelerimiz birçok ülkeden ileri yalnız birçok değişikliğe rağmen anlayasımız halen 1982 anayası. Her ne kadar değişimler olsa da ruhunun da değişmesi gerektiğin düşünüyorum. 20 yıl önce yaklaşık  8bin hakim savcı vardı şu an 24 bin hakim savcı çalışıyoruz. Teknolojiyi ulusal yargı ağı ile en iyi kullanan ülkelerden biriyiz. Hukuk mahkemeleri alanında avukatlarımız e duruşma ile mahkemede davaya katılabiliyorlar. Mahkemeye gelmeden yargıya gelmeden birçok sorun çözülebiliyor artık. Yargının iyi işlemesi için görev yapan hakim ve savcıların bağımsızlık ve tarafsızlık içinde görev yapmasıdır. Bizler devlette üç güç yasama yürütme yargı. Üçü de bir birinde ayrı ve görevleri tanınmış. Bizler yasama ve yürütmenin amiri değiliz ama emir altında da değiliz. Topluma adil olduğumuzu göstermek zorundayız. Ben bir hukukçu olarak sadece adliyede değil bütün yaşantımda bunu yansıtmalıyım. Hukuk benim bir yaşam tarzım karakterim. Yapılan iyi düzenlemeler aha iyi hale getirilmesi için ülkemize bulaşan kötü algıları yıkmak hepimizin görevi. İzmir’de herkesin hukuki güven içerisinde hayatını sürdürebilmesi hem sorumluluğum hem görevim. İzmir’de yapılan çalışmaları aktaran Tosun, “Asayişi bozan olaylara karşı çok şiddetli yaptırımlar uygulamak için çalışmalar yapıyoruz. Ülkemizin gri listeye nasıl girdiyse çıkması lazım. Ülkemiz bu hususta gerek yargıda gerekse emniyette gerekli çalışmalarını yaptı. İzmir’de bu iş için özel bir savcı görevlendirdik. Yasadışı bahis ile ilgili 52 şüpheliyi gözaltına aldık. Emek gösterenlere teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 
CHP'den 13 isme af... Listede 3 İzmirli!
 
Dokunulmazlık dosyaları TBMM'de... İzmir'den iki vekil var!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gündem: Deniz patlaması... Kordon’a ‘Volendam modeli’ önerisi!
Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, Kordon’da su taşkınlarının ...
İzmir'de esnafın başkanından Ankara mesaisi ve acil çağrı: Kordon özel bölge ilan edilsin!
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata, ...
Esnafın çığlığı... Taşkın sonrası İzmir manzaraları!
Esnafın çığlığı... Taşkın sonrası İzmir manzaraları!
 
Asgari ücret belirleme çalışmaları başlıyor!
Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ...
Orta Doğu ve Körfez ülkelerine ihracat 27 milyar dolar!
Türkiye'nin Orta Doğu ve Körfez ülkelerine ihracatı, ocak-ekim döneminde ...
Emtia piyasası karışık!
Emtia piyasasında geçen hafta karışık bir seyir izlendi.
 
'Cari açığı azaltmayı hedefliyoruz'
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi ...
Harvard'da ders konusu olmuştu... İzmir'in dev holdingi iflas bayrağını çekti!
Kurucuları arasında Kemal Zorlu, Hüseyin Özdilek, Necip Kalkan, Ali İhsan ...
Gram altında rekor seviye
Altının gramı, haftaya yükselişle başlamasının ardından 1870 lira seviyesinde ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva