HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ocak 2024 Çarşamba - 20:56

Gündem LGBT, adaylık, denetim komisyonu… Gaziemir’de gergin meclis!

Ocak ayı olağan meclis oturumunu gerçekleştiren Gaziemir Belediyesi’nde birçok gündem maddesinde yoğun tartışmalar yaşandı. SHUDER derneği ile yapılacak protokol için ‘LGBT’ gerilimi yaşanırken, 31 Mart seçimlerindeki adaylık süreci hakkında da sık sık atışmalar yaşandı.

Gündem LGBT, adaylık, denetim komisyonu… Gaziemir’de gergin meclis!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Ocak ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Halil Arda başkanlık yaptı.

Meclis açılışında konuşan Başkan Arda, “İhalesini yapmıştık üçüncüsünü Sarnıç meydanına yapıyoruz ve yer teslimini yaptık temel kazısı yapıldı, yakında temeli atıyoruz. Yaklaşık 3 ay sonra Sarnıç’ı ve Sarnıçlı vatandaşlarımızın çok istediği bir belediye tesisini kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız. 5 yıldır yaklaşık 16 mahallemizdeki yolların yapımı ile ilgili ciddi çalışma içerisindeyiz. Bugüne kadar 84 tane caddenin tamamını yenilemişiz eski yollarımızın kaplamalarını değiştiriyoruz. Tabii ki imkanlarımız doğrultusunda ama petrole gelen zamlar aynı şekilde asfaltta bir petrol türevi olduğu için maliyeti çok yüksek olan işler ama bugüne kadar 25 bin tondan fazla asfaltla yaklaşık 150 bin metrekarelik alanı asfaltlamışız çalışmalarımız aynı şekilde devam ediyor bundan sonra da Büyükşehir belediyemizin de desteğiyle çalışmalar devam edecek” diye konuştu.

ÇAĞLARSU’DAN ‘EYT’ VE ‘UKOME’ SORUSU
Söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, “50 milyon TL kredi çekildiği zaman EYT'den emekli olacak işçilere vermeyeceğini, amacının bu olmadığını da söylemiştim. Sonuç olarak bu 50 milyon TL’lik kredinin yarısını kullanıldı. Ancak EYT'den emekli olmuş işçilerin kıdem tazminatlarını hala ödenmedi belirtilmekte. Bu doğru mu? Yalan mı? Ayrıca Geçtiğimiz Ekim ayında soru önergesi olarak sordum. Atıfbey Mahallesi Karakol Sokağı'nın emniyet araçları dışında giriş ve çıkışların kapatılması sonucu mağduriyet yaşayan esnafımızın sorunlarını dile getirmiştir. UKOME kararıyla kapatılan sokak ile ilgili bugüne kadar herhangi bir gelişme yaşanmadı. Esnaf ve halkımızın mağduriyetleri ve tepkileri artarak devam etmektedir. Gaziemir Belediyesi sorumluluğunda olan bu sokağı emniyet, güvenlik amaçlı talebini haklı bulan Gaziemir Belediyesi ve UKOME yetkilileri bu yanlış karardan ne zaman geri dönecektir? Belediye Başkanı Halil Arda bu konuda söylediği ‘ya bu sokağı herkes kullanacak ya da hiç kimse kullanamayacak’ söylemine ne oldu? Eğer trafiğe açılmazsa ‘beton bariyerlerle bu sokağa giriş ve çıkışını trafiğe kapatacağım’ söyleminde ne durumdadır?” sorularını yöneltti.

ARDA: SİZE BURDAN EKMEK ÇIKMAZ
Çağlarsu’nun sorularına yanıt veren Başkan Arda, “Kıdem tazminatı… 35 milyon lira tutan kıdem tazminatlarından şu anda ödenmeyen 3 milyon lira kaldı. Bütün zor koşullara rağmen kredi çekmeden… Zaten taksit taksit ödemeye başlamıştık. 105 kişi bir anda emekli oldu. 2-3 kişi emekli olduğunda sorabilirsiniz. Herkesin kıdem tazminatını peşin olarak ödüyorduk. Ama 105 kişinin aynı anda emekli olması karşılığı yaklaşık 35 milyon lira. Böyle bir para da belediyede yoktu. Buna rağmen bütün zorluklara rağmen çalışanlarımızın maaşını 5 yıldır bir gün eksik ödemediğimiz gibi bir kuruş da eksik ödemedik. 10 Ocak'ta alması gereken ikramiyeleri 29’unda ödedik.10 Ocak'ı beklemedik. Yılbaşına hiç olmazsa çocuklarının yanına ceplerinde harçlıksız gitmesinler diye… En hassas olduğumuz konular bunlar. Buradan size ekmek çıkmaz. Afıtbey Mahallesi’ndeki sokağın kapatılmasıyla ilgili verdiğim mücadeleyi, oradaki esnaf ve orada oturan vatandaşlar biliyor.  İlçe Emniyet Müdürüyle olsun, diğer kişilerle olsun gerekli görüşmeleri yapıp UKOME’de bu kararı değiştirttik.  Bizim vatandaşların istediği şekilde o konuda da mücadele verdiğimizi oradaki esnaf hepsi biliyor. Oradaki yaptığımız toplantılarda vatandaşla yaptığımız toplantılarda bunları UKOME’nin müdürünün de geldiği, yetkililerin geldiği bir yerde konuyu zaten takip ediyoruz. Sizin burada söylemenize hiç gerek yok. O zaten normal sürecinde ilerleyen bir şey” diye konuştu.

CHP’DE DENETİM KOMİSYONU ÇATLAĞI
Mecliste ayrıca 2024 yılında görev alacak Denetim Komisyonu seçimleri de gerçekleştirildi. 

Arda komisyonun kaç kişiden oluşması önerisini meclis gündemine sundu. CHP Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu CHP Grubu adına komisyonların 3 kişiden oluşması önerisinde bulundu. AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca komisyonun 5 kişiden oluşması önerisini meclise sundu. CHP sıralarından söz alan Murat Serin’de 3 kişi önerisine karşı çıkarken komisyonların 5 kişiden oluşması önerisinde bulundu. Meclis üyelerinin taleplerini dinleyen Halil Arda, Denetim Komisyonu’nun 5 kişiden oluşması önerisini meclis üyelerine sunarken CHP’li bazı meclis üyeleri ‘ret’ oyu verdi. İlgili önerge AK Parti, MHP, Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ve bazı CHP’li üyelerin ‘evet’ oyu sonrası kabul edildi.

Başkan Arda’nın kararı sonrası Denetim Komisyonu’na Murat Serin, Sercan Doğan, Lütfü Özcan, Ali Kavak, Süleyman Emin Savsar, Tahir Türkbay, Uğur İnan Atmaca, Şerafettin Gücü aday oldu.

Yapılan oylama sonrası Murat Serin 17, Sercan Doğan 14, Lütfü Özcan 11, Ali Kavasu 11, Leman Emin Safsar 18, Tahir Türkbay 13, Uğur İnan Atmaca 12 ve Şerafettin Gücü 12 oy aldı.

Böylece Denetim Komisyonu’na Murat Serin, Sercan Doğan, Leman Emin Safsar ve Uğur İnan Atmaca seçildi.

PROTOKOL ÖNERİSİ TARTIŞMALARA NEDEN OLDU
Gaziemir Belediye Başkanlığı ile Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) İzmir şubesi arasında imzalanması planlanan öneride tartışmalara neden oldu. Hukuk Komisyonu’ndan AK Parti’nin ‘ret’ oyları sonrası oy çokluğu ile gelen ilgili önerge için AK Parti ve CHP’li üyeler arasında LGBT tartışmaları yaşandı.

GÖNEN: BAZI ENDİŞELERİMİZ VAR
AK Parti sıralarından ilk olarak söz alan Ali Gönen, “Bununla ilgili biz komisyonlarda da arkadaşlarımızla da görüştük. Bazı endişelerimiz var. Mesela kişiler verilerinin korunması noktasında üçüncü şahıslara geçme ihtimalinin olduğunu düşünüyoruz. Ondan dolayı bir tereddütlerimiz var. Bir başka konu protokol yapılıyor. Belediyemizle SHUDER arasında bir gizlilikle ilgili bir madde var.  Şimdi gizlilik derken neyin gizliliğidir? Bu çok şeffaf değildir. Yani burada niye çalışması yapılıyor? Nükleer çalışma mı yapılıyor ki? Yani soğuk füzyonu mu tartışıyorlar? Yani niye, nedir bu gizlilik? Gizliyi anlamlandırmakta güçlük çektik açıkçası.  Kaldı ki bu hizmetlerin verilmesi noktasında şu anda belediyemizde beş personel var. Sosyal hizmet uzmanı olarak… Bunları sayısını artırabiliriz. Bu hizmetleri biz kendi belediye bünyemizde pekâlâ verebiliriz. Dolayısıyla buna çok ihtiyaç olmadığını düşünüyoruz. Bu SHUDER biraz araştırdığımız zaman maalesef LGBT dediğimiz parti politikalarımızda da karşı durduğumuz maalesef faaliyetlerini benimsemediğiniz bir dernekte de çok iltisaklı olduğunu görüyoruz. Bütün bu nedenlerden dolayı ki zaten biz bu yetkinin görev görev sürelerimiz bitmekte olduğunun farkındayız. Yaklaşık üç ay sonra yeni seçimler olacak. Yeni seçilecek başkana bu yetkinin verilmesinin daha doğru olacağını düşündüğümüzden dolayı burada ret kuyu kullandık” diye konuştu.

ARDA: ŞU ANDA BİLE YETMİYOR
AK Partili isme yanıt veren Başkan Arda, “Bu protokolle ilgili başkan yardımcılarımız veya müdürlerimizden bilgi aldınız mı? Orada gerekli açıklamalar yapılmadı mı? Arkadaşlarımız tarafından yani bu sosyal bir hizmet. Düşünün ki bu belediyede sosyal hizmet uzmanı yoktu. Biz altı kişiyi istihdam etmişiz. Bu bile şu anda yetmiyor. 10 kişiyle bu hizmet verilebilir mi? Verilir. 15 kişiyle de verilir. 20 kişiyle de verilir. Bunların ekonomik anlamdaki yükü nasıl karşılanacak? İşin o kısmını hiç söylemiyorsunuz. Sahada bu insanlar dünya kadar çalışıyorlar. Şu anda hiçbir envanteri bizimle iktidar paylaşmıyor. Biz el yordamıyla şu anda engellileri, yaşlıları, şehit ailelerini, gazileri hepsini el yordamıyla bu sosyal hizmet uzmanlarıyla yardım etmeye çalışıyoruz. Kaldı ki buradaki amaç başka bir şey. Siz LGBT’yle ilgili farklı bir alana gidiyorsunuz. O sizin siyasi politikalarınız olabilir. Buradaki amaç Gaziemir'deki insanlara daha iyi bir şekilde ulaşmak” diye konuştu.

ÇAĞLARSU: GÜNAHIMI BİLE VERMEYECEĞİM
Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ise Başkan Arda’nın sözlerine tepki gösterirken, “Ben burada demin ilçemin sorunlarını gündeme getiriyorum. Gaziemir ilçemizde yaşanan olaylardan halkımızın taleplerini burada dile getiriyorum. Sayın Başkanımız bana ‘buradan ekmek çıkmaz’ diyor.  Ben ekmek alamıyorum ki. Ekmek arasam fırına inerim başkan. Yani burası fırın değil ki. Sorularıma cevap istiyorum. Buraya ilk geldiğinde ortak akıl yazıyoruz arkadaşlar. Ben ortak akıl Halil Arda’da yok dedim. Ortak akılsız çıkmış burada. Ortak akıllı yaratmadığını zaten biliyoruz. Bir de ortak akıl izleyebilir dedim. Imza atmasın dedim. Bir de ayrıyeten de en önemlisi zaten seçime üç ay kalmış. Üç ay kala böyle bir meclisten yetki istenmez. Bırak. Burada bir yetki vermeyi günahımı vermeyeceğim. Birine iş vermem. Hem ortak aklı inkâr edeceksiniz, bir de ortak çalışmaya dönüştüreceksiniz ortak aklı. Yok öyle bir şey. Ortak akıl da olmayan yerde, ortak çalışma da olmaz. Benim oyum ret olacaktır” diye konuştu.

ARDA: BUNUN NESİ KÖTÜ?
Yeniden söz alan Başkan Arda, eleştirilere tepki gösterirken “Seçime üç ay Var diye belediyeyi kapatalım isterseniz. Yani yol yol yapıyorsunuz.  Yol yapıyorsunuz.  Seçim yatırımı deniyor. Porta kafein üçüncüsünü yapıyorsunuz. Seçim yatırımı deniyor. Burada bir Gaziemirli vatandaşların ihtiyaçlarıyla ilgili bir konuşuluyor. Seçime üç ay var yapmayalım. Bu kafayla biz nereye gideriz ya? Siz daha dünyadan bir habersiniz. 35 milyonluk kıdem tazminatının 32 milyonunu ödemişsiniz. Bihabersiniz. 3 milyon lira bir para kalmış Neymiş? Burada sorunu getirelim. Sorun kapandı, bitti. Otuz beş milyonda üç milyon hiçbir şey değil. Yani sorunları ortak akıllı SHUDER'le yapılan şey bir ortak akıl çalışması. Kabul etmeyebilirsiniz. Üç ay sonra yeni meclise Tekrar gelir, oradan gelip geçer. Yani buradaki amaç ne? Buradaki bana yazacak artı veya eksi ne? Sosyal hizmet uzmanlarıyla çalışmak, onların deneyimlerinden faydalan… Bunun nesi kötü? Buradan kim zararlı çıkar?” dedi.

GÜCÜ: REDDEDİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ
MHP Grup Başkanvekili Şerafettin Gücü ise süreçten gençlerin zararlı çıkacağını belirterek Başkan Arda’ya yanıt verirken “Kim zararlı görecek? Zararlı çıktı diye sorduğunuz zaman eğer ki bu dernekle bu anlaşma sağlanırsa, protokol gerçekleşirse, gençlerimiz, çocuklarımız toplumumuz zarar görecek. Yani Sude’nin bir içeriğine baktığımız zaman Başkan'ım, onuncu maddeyi kendinizle bakarsanız, yani bu derneğin neye hizmet ettiğini siz de göreceksinizdir. Biz eğer ki buna karşı olmuş olsak sizin hizmet etmenize ve meclisin çalışma belediyemizin çalışmasına Olmuş olsa az önce bildiğiniz üzere aşevinin öğlen yemeği ve ara öğün yemek verilmesine oy birliğiyle kabul ettik. Buna da karşı çıkıyor olmamız gerekirdi. Ben şuna inanıyorum ki siz de eğer ki bunu gerçekten detaylı bir incelerseniz siz de bunun meclisten geçmesini engellemek için elinizden geleni geleneğini yapacaksınızdır buna ve Cumhuriyet Halk Partisi diğer meclis üyelerimizin de bunu incelediklerinde gerçekten de bunun topluma, gençlerimize, anneannemize uymadığını ve bunun da burada reddedileceğine inanıyoruz. Bizim sadece karşı çıktığımız sosyal hizmet verilmesin veya destek verilmesin değil. Bahsetmiş olduğunuz üzere belediyemize eğer ki altı tane sosyal hizmet uzman Var ise bunun yanında birkaç hizmet uzmanı daha alınır veya gerçekten de toplumumuzun kabul gördüğü her kesimde kabul gördüğü bir dernek olduğu takdirde biz de buna tabii ki kabul oyu veririz. Ancak burada dediğim gibi bu derneğin içeriğine bakıldığı takdirde toplumumuza, ahlakımıza, maneviyatımıza anane ve geleneğimize uymadığını siz de göreceksinizdir. O nedenden dolayı reddedilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ARDA: BAŞKA TARAFLARA ÇEKMENİZİN ALEMİ YOK
Konunun ana gündeminden saptırıldığını belirten Başkan Arda, “Değerli arkadaşlar konuyu saptırıyorsunuz. Sosyal hizmetlerde etik olarak din, dil, ırk ayrımı yapılmaz. Sosyal hizmetlerde ön yargısız hizmet verilir. Yani burada konuyu başka tarafa çekmenizin bir alemi yok” dedi.

ABAY: KONUNUN ÇARPITILMASINA ÇOK ÜZÜLDÜM
Mecliste söz alan Sosyal Hizmetler Uzmanı ve Başkan Yardımcısı Hülya Abay, “Yaklaşık 24 yıldır bu görevi yerine getiriyorum. Sosyal hizmet uzmanı olarak bu görevin 14 yılını cezaevlerinde yaptığım suç ve suça karışmış insanlarla çalıştım. Sosyal hizmet mesleğini aile ve sosyal politikaların sosyal hizmet merkezinde de yerine getirdim. Sosyal hizmet uzmanları orada. Sadece sosyal yardım yapmıyor. Gittiğiniz bir evde yaşlıya karşı bir istismar mı var? Engelliye karşı bir ihmal mi var? Çocuk istismarı mı bunların hepsinin incelemesini yapıp buna göre Çocuk Koruma Kanunu kapsamında 5395 sayılı çocuk koruma kanunu kapsamında, barınma tedbiri mi alınmalı, danışmanlık tedbiri mi alınmalı, eğitim tedbiri mi alınmalı gibi hizmetleri tespit eden bir meslek alanıdır. Şu an gerçekten sesimin titrediğini ve öfkemden konuşamadığımın farkındayım. LGBT ya da başka bireylerle ilgili, meslek olarak bizim ayrım yapmamız mümkün değildir. Bu aynı zamanda din görevlisi için de geçerlidir. Öğretmen için de geçerlidir. Doktor için de geçerlidir. Avukat için de geçerlidir. Eğer böyle bir düşünceniz varsa siz bu bu konuda yemin etmiş, etik yeminde bulunmuş herkese karşı aynı yaklaşım içinde olduğunuzu düşünüyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yarısı sosyal hizmet uzmanlarından oluşuyor. Ve şu anki kalkınma planlarında dahi tutun, inceleyin. Aileye, kadına, çocuğa ve sağlık alanında yapılması gereken her temelinde sosyal hizmet bakış açısıyla yapılması gerektiği söyleniliyor. Evet biz bu sosyal hizmet uzmanları derneğiyle bir protokol yapalım istedik. Çünkü deprem olduğunda meslek elemanlarının hepsi bir yerdeydi ve toplumun bir an önce psikolojik olarak sağlanması ve yardımın yapılması için hızlı adım atılması gerekiyordu ve en başta bize destek sağlayan derneklerden biriydi. Sadece psikososyal değil aynı zamanda ayni konularda da destek oldu. Bu gizlilikle ilgili söylenen şey şu, kişisel verilerin korunması, kanun kapsamında, herkesten önce en çok ben dikkat ederim. Çeyizine uzmanları derneğiyle yaptığımız protokolde o maddede diyor ki evet kişisel korunmasına dikkat edeceğiz. Gizlilikteki kastettiği şey şu; Bazı protokoller, projeler yapılırken dernekler birbirlerine ihanet yapabiliyor. Bununla ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Ayrıca biz sosyal hizmet uzmanları olarak belediyede sadece ayni nakdi yardım yapmıyoruz. Birçok ailenin evine girdiğinizde istismar vakalarına, aile ve sosyal politikalar bakanlığı bile tespit etmeye çekinirken biz tespit edip bunu ilgili makamlara duyurusunu ve bildirsin de yapabiliyoruz. Bu kadar da cesurca çalışıyoruz.  Evet keşke beş tane değil de her mahalleye ikişer tane sosyal hizmet uzmanı olsa ve biz ailedeki ekonomik sorunları sosyal sorunların hepsini görebilsek ve bu konuda gerekli önlemleri alsak bu noktaya gelmesine ve konunun bu kadar çarptırılmasından çok üzüldüm” dedi.

Yapılan görüşmeler sonrası ise ilgili gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

GÜCÜ: DEM VE CHP İMZA VERMEDİ
Gündem dışı konuşmalarda söz alan MHP’li Şerafettin Gücü, “Pençe Kilit Operasyonunda evet şehitlerimiz oldu. Tüm ülke gerçekten çok üzüldük.  Hükümet, devlet, tüm millet bir oldu. Ancak iki parti hariç. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde iki parti hariç. Bildiğiniz üzere bir DEM parti, diğeri de bildiğiniz üzere Cumhuriyet Halk Partisi… Tüm meclisin ortak bir bildiri düzenlediler. Bir bildiri yayınladılar. Buna iki parti imza atmadı. Son şehidimiz olmayacak. Her zaman şehidimiz olacak. Kurtuluş Savaşı'ndan bugüne kadar hep şehidimiz oldu, olacaktır. Ancak bunu unutmayın ki o şehitlerimizi şehit olmalarına sebep olan partiyle yan yana duruldu ve o bildiriye imza atılmadı. Burada Gaziemir Belediyesi'nin sorunlarını konuşuyor? Ben onların notunu almıştım. Bir arkadaşımız böyle her tarafı yamuk eğri olan bir konuşma yaptı. Onu düzeltmekle uğraşıyor. Askerlerimiz için yas tutacağız. Biz yarın yine şehitlerimize vereceğiz. Yani dediğim gibi burada önemli olan husus şu; yani burada şehitlerimize o özellikle PKK terör örgütüne destek veren bir parti var mecliste. Bildiğiniz üzere. Açık destek veriliyor. Burada bildiride İYİ Parti’de o bildiriye imza attı. Saadet Partisi’nde imza attı. Kalkıp da Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti bunların tamamı imza attı. Bunlar kalkıp da hükümeti mi destekliyorlar? Yani hükümetin de veya kalkıp da devleti mi yönetiyorlar? Hayır. İYİ Parti'de, Saadet Partisi de burada milli birliği, milli düşünce, milli iradeyi düşünerekten orada herhangi bir partinin ismi yok. Orada sonuçta yapılan bir askerimizin şehit olmasından dolayı bir üzüntü, bir keder veyahut kınama, eleştirme, bunlara destek olan ülkeleri kınama ve eleştirme şeklinde bir bildiri yayınlanıyor. Ve bu bildiriye DEM Parti'nin imza atmamasını anlayabiliyoruz. Zaten onu biliyorduk. Ama Cumhuriyet Halk Partisi'yle bunu imzalamadı” diye konuştu.

Yol ile ilgili de eleştirilerde bulunan Gücü, “Her konuşmanıza peynir şu kadardı, şu kadar olacak. Ya bana şunu söyleyin. Gaziemir'de kaç metrekare yol yapıldı? Ben bunu öğrenmek istiyorum. Menemen Belediyesi kaç metrekare yapmış? Ben size söyleyeyim. Menemen Belediye 1 milyon metrekare yapmış. Gaziemir'de bugün meydanı her toplantıda dile getirdik. Meydan hala bitmemiş. Bir yıl olacak verdiği iş başlayalı. Büyükşehir AK Parti’de o yüzden gecikiyor ondandır… Cumhuriyet Halk Partili belediyeler bile sizden daha fazla yol yaptılar. Başka belediyeler… Onlar nasıl yaptılar?  Umarım bu halkımız da bunu görüyor. Üç ay sonra inşallah hizmet başlayacaktır” ifadeleri kullandı.

ARDA: 31 MART’TA GÖRECEKLER
Söz alan Başkan Arda, “Gaziemir'de 1.300 tane sokak var. Gaziemir'in bütün sokaklarının bir anda olması mümkün değil. İmkanlarımız, kaynaklarımız kısıtlı. İnceleyeceksiniz göreceksiniz gelen paraları. İller Bankası'ndan gelen para sadece ve sadece maaşlara yetiyor. Yeri geliyor yetmiyor. Onu da inceleyip rapor olarak sunarız. Gaziemir'de yapılan şeyler var. Yolların dışında yapılan şeyler var. Ama bir tercih... Gaziemir'de 50 milyon liraya bir gençlik merkezi yapılıyor. Şu yolları bitirelim de o zaman bir gençlik yapalım deseniz o 1.300 tane sokağın yapımı hiç bitmeyecek. Birileri yapılacak birileri eskiyecek. Ama gençler bekleyecek. Bu bir tercih. Bunu Gaziemirliler 31 Mart'ta zaten oylarıyla gösterecekler. Cumhuriyet Halk Partili bir belediye destekliyorlar mı? Desteklemiyorlar mı?” diye konuştu.

DERİNSU: MENEMEN’DE AYNI POLİTİKAYI GÜTTÜNÜZ
Söz alan CHP Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu, “Menemen'in bütçesi Dört milyar küsur TL. Dokuz mu? Beş milyara yakın. Dört dokuz yüz. Gaziemir'in bütçesinin bir üç yüz kaçı yapıyor? Dörtte dört dört katından yakın. Yaklaşık dört katlık bir bütçe var Peki bu bütçe gökten zembille mi indi? Sayın başkanım. Hayır. Menemen'le Gaziemir'in nüfusları birbirine yakın. Ancak bütçeleri arasında dört katlık bir uçurum var. Neden biliyor musunuz Çünkü AK Parti Menemen'de görevi devraldı devralalı vekil olarak Menemen'in malını mülkünü, geleceğini sattı. Tıpkı Türkiye Cumhuriyeti'nin göreve geldiğinden bu yana yirmi yıldır varını yoğunu, malını mülkünü sattığı gibi… Menemen'de de aynı politikayı güttünüz. Menemen'in varını, yolunu bütün topraklarını sattınız, geleceği gitti geleceği. Kamunun olan bütün o topraklar şimdi özellerin elinde, şahısların elinde. Siz bununla gurur mu duyuyorsunuz, övünüyor musunuz? Biz bu hizmet yaparken bir kuruş mal satmadık. Aksine kiracılarımızın tahliyesini sağlayıp yüklerimizle kendimiz vatandaşa hizmet etmeye çalıştık. Siz ama bunu da anlamadınız, buna da karşı çıktınız. Zaten size de bu yakışır. Gaziemir için yaptıklarımızı bir kitapçıkla hediye edeceğim. Hazırladığımız kitapçıkta seksen dört yol ve cadde yazıyor baştan sona yenilenenler. O günden bugüne üç tane daha eklendi… Bugün toplamda Gaziemir 87 sokak ve cadde baştan sona yenilenmiş durumda. Biz sizler gibi betondan değiliz. Biz insanız ve insana hizmet ediyoruz. İnsana dokunmaya çalışıyoruz. Siz isterseniz betona hizmet edin. Siz isterseniz yandaşlarınızı zengin edin. Bu bizi hiç ilgilendirmez. Ama bu da bizim yönetim tercihiymiş. Bu da bizim yönetim tercihimiz ve bizim yönetim tercihimiz de gayet de vatandaşın takdirini topluyor. Evet yönetim bir tercihtir. Yine AK Parti grubuna sormak isterim. Peki neden Ulaştırma Bakanlığı'nın yönetim tercihinde yirmi yıllık AK Parti iktidarının yönetim tercihinde İzmir'e bir metrelik bile metro yapmak yoktur. Neden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Senelerdir İzmir'e Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bütçesi olarak toplamda 30 bin lira ve Halkapınar Otogar Metrosu içinse üç bin lira ayırmaktadır. Bunları da bize izah edin” dedi.

ÇAĞLARSU: YÜZDE 10 ALIRSAN ADAY YAPSINLAR
Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu 31 Mart seçimleri üzerinden Halil Arda’ya yüklenirken, “Nevin Hanım'ı, İlhan Bey’i, Ünal Bey’, kutluyorum. Belediye başkan aday adayı oldu arkadaşlarımız. Eminim ki Halil Arda’dan çok daha iyi yöneteceğinize eminim.  Daha sahaya inmedim, 20 Şubat'a kadar vaktim var, bekleyin. Size özel size özel sürprizlerim var. O koltuğa oturtturmayacağım. Bu son meclisiniz olacak. Görev süresinin sürecinin dolmasına sadece üç ay kaldı. Geride bıraktığınız 57 ay boyunca ilçemize faydalı bir hizmet yapamadığım için, yapamadığım için ben üzgünüm. Ben üzgünüm arkadaşlar. Şahsım ben bilirim, siyasi anlayış özenti, siyasetçisi Sayın Halil Arda ve ücretsiz olarak çalışan siyasi danışmanının ego ve kibirli tatmin ettiği bir 57 aydan bahsediyorum. Yani birilerinin egolarını tatmin ettik biz. Belediye başkanının hiçbir şeyden haberi olmadığı halde hiçbir şeyi bilmediği halde ‘Ben bilirim’ anlayışı ve tutumudur. Belediye başkanının meclis üyelerinin aklını kiralama istemesi tutumudur. Belediye başkanının meclis üyelerinin biat etmesini istemesinin tutumudur. Onun için başkan diye selamlamıyorum, saymıyorum. Çünkü o beni saymıyor. İlçe tarihine kara bir leke olarak geçecek bir dönemin parçası olduğum için mutsuzum ve umutsuzum. Fakat bu kötü döneminde sonuna geldiğimiz için de gelecek anlamında umutlarım yeşeriyor. Halil Arda şans eseri geldiği bu görevin son üç ayına girdik. Bu üç ay içerisinde bu ay içerisinde netleşecek CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı ismi. Bu kesinlikle Halil Arda olmayacak. Arkadaşın beş yıllık icraatları ortada. Tamirat ve tadilat belediyecileri belediyeciliği kamuoyu anketleri ortada. Memnuniyet yüzde 20’lerde. İlçe başkan yönetimi tavrı ortada. Hepsi kin ve öfke kusuyor. Meclis üyelerinin belediye meclisçi ve memurların düşünceleri belli. Muhtarların STK'ları belli. Herkesle kavgalı. Büyükşehirle de kavgalı... Belediyemizde yaklaşık bin kişi çalışmakta. Mavi yakalı da var, beyaz yakalı da. Hemen hemen ilçemizin her mahalle personelimiz de mevcut. Sayın CHP'li yetkililer belediyede çalışan personelimiz arasında bir çalışma yapsın. Yüzde 10 bile memnunsa hiç düşünmeden aday göstersin. Bu belediye personelinden bahsediyorum arkadaşlar. Ben Urla'dan değil. Gaziemir Belediyesi'nde çalışan bin kişinin yüz kişisi. Hani nerede?” diye konuştu.

ARDA: ŞUBAT AYINDA GÖRECEĞİM
Eleştirilere aynı sertlikte yanıt veren Başkan Arda, “Beş yıldır aynı şeyleri söylüyorsun. Hala kâğıttan okuyorsun. İnsan ezberlerdi, kâğıda bakmadan beş yıldır aynı şeyleri söylersin. Şubat ayı meclisine sizi bekliyorum. Ama ben bağımsız belediye başkanı adayı olarak karşıma çıkmanı istiyorum. Çok engin tecrübe edindin bu 5 yılda. Bu memleketin sorunları seni ilgilendirmiyor. Doğru kendi ağzınla da itiraf ettin. Ben bunu zaten beş yıldır söylüyorum. Az önce tekrar kendini itiraf ettin. Memleketin sorunları seni ilgilendirmiyor. 105 tane adam emekli olmuş, emekli maaşı bağlanamamış aylardır onu dile getirmiyorsun. Halil Arda zor koşullara rağmen kıdem tazminatlarını ödemeye çalışıyor. Bir çaba içerisinde… 3 milyon kalmış sadece. Ama senin hedefin Halil Arda dolayısıyla memleketin sorunları seni hiç ilgilendirmiyor. Çalışan arkadaşların sorunları hiç ilgilendirmiyor.  Beni saysan da saymasan da Gaziemir Belediye Başkanı'yım. İşte bu meclisin kalitesini böylece düşürüyorsun. Üç ay sonra o çok istediğin şey vardı ya ilk başta üç ay sonra olabilir. Çünkü meclis üyeliğin düşecek ya. O zaman o istediklerin olabilir. Halil Arda'nın çalıştığını çalışmadığını, genel merkez de biliyor, Gaziemirliler de biliyor, belediyenin çalışanları da biliyor. Belediyenin çalışanlarının benden son derece memnun. Memnun olmayanlar da olabilir. Ama herkes şunu söylüyor. Bankamatiği soktuğum zaman diyor param karşımda. Allah diyor senden razı olsun. Yılbaşına giderken çocuklarına çerez alabilmek için kola alabilmek için o ikramiyeleri ta on beş gün önceden ödemişim. Onlar hepsi her şeyi biliyor.  Beş yıldır aynı şeyleri söylüyorsun. İki ay daha söyleyeceksin ama ben Şubat ayında bu meclise geleceğini zannetmiyorum. Madem görevini yapmaktan son derece mutsuzdun, istifa ederdin, giderdin, yedeklerin var, yedeklerin gelirdi” dedi.

 

 
Bornova Meclisi’nde ‘BAL’ gerginliği!
 
'Türkiye istihbaratta çok ilerleme kaydetti'
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Güle güle 7 Ocak 2024 Pazar 17:33

Halil aday olursa Ak Parti kazanır. Skandallarla dolu bir 5 yıl geçti. Hizmeti bırak geçmiş dönem yapılan hizmetlerin son bulduğunu gördük. Hizmetten Karıya hizmeti anlıyor.

Yorumu oyla      3      2  
Yeter Halil Yeter 7 Ocak 2024 Pazar 14:03

5 yıldır Gaziemir geriye gitti. Halil gelmesin kim gelirse gelsin. Memurla işçiyle muhtarla esnafla pazarciyla örgütle kavga etti. Karısı muhtarlara alternatif muhtar arayışına girişti. Seçilmiş muhtarları yok sayarcasina hangi sıfatla belediyede görev üstleniyor

Yorumu oyla      4      2  
Hıdır 6 Ocak 2024 Cumartesi 12:09

Halil açıköğretim mezunu bir muhasebeci değil mi zaten internette bilgi bu şekilde. Bir de genel merkeze diğer adaylar lise.mezunu diye mektup gönderilmiş açıköğretim mezununu adliyeye katip olarak tercih etmiyorlar. Tunç Soyer iyi eğitim seviyesine hatta tecrübeye de sahip olduğu halde yapamadı basarisiz görülüyor. ne bekliyorsunuz ki halil isimli adamdan o makam ona abartili gelmesi biraz ne olduma dönmesi normal diye düşünüyorum. Ne demiş atalarımız benim adım Halil elimden gelen budur. 5 yılı geçmez sanırsın ama bir bakarsın yaptığın davranış ve kibirli tavrinla kimse sana selam vermez hale gelir. Kimsenin mezar taşında vali kaymakam belediye başkanı yazmıyor mütevazı olup haddini bilmezsen. Koltuk gidince yalakalarda gider selam verenin olmaz kötü anilirsin.

Yorumu oyla      7      2  
Sosyal Hizmet Uzmanı 4 Ocak 2024 Perşembe 14:03

? “Sosyal hizmet; sosyal değişme ve kalkınmayı, sosyal içermeyi, insanların güçlenmesi ve özgürleşmesini hedefleyen, uygulama temelli bir meslek ve bir akademik disiplindir. Sosyal adalet, insan hakları, ortak sorumluluk ve farklılıklara saygı sosyal hizmet için temeldir. Sosyal hizmet, sosyal bilimler, insani bilimler, sosyal hizmet ve yerel bilgiyi kullanarak, yaşam mücadelesine işaret etmek ve refahı yükseltmek için insanları ve yapıları bir araya getirir (IFSW-IASSW, 2014). MESLEKİ DEĞERLER Değer: Hizmet Etik İlke: Sosyal hizmet uzmanlarının birincil amacı muhtaç insanlara yardım etmek ve sosyal sorunlarla uğraşmaktır. Değer: Sosyal Adalet Etik İlke: Sosyal hizmet uzmanları sosyal adaletsizlikle mücadele eder. Değer: Bireyin Onuru ve Değeri Etik İlke: Sosyal hizmet uzmanları bireyin onuru ve değerine saygı gösterir. Değer: İnsan İlişkilerinin Önemi ? Etik İlke: Sosyal hizmet uzmanları insan ilişkilerinin öneminin farkındadır. Değer: Dürüstlük ve Güvenilirlik Etik İlke: Sosyal hizmet uzmanları güvenilir bir tarzda davranmalıdır. Değer: Yetkinlik Etik İlke: Sosyal hizmet uzmanları yetkin olduğu alanlarda uygulama yapmalı ve mesleki uzmanlığını geliştirmek ve güçlendirmek için çalışmalıdır. Etik kodlar, bir meslek grubunun misyonunu, değerlerini ve sorumluluklarını dile getiren belgelerdir. Hukuk, tıp, hemşirelik, danışmanlık, sosyal hizmet gibi mesleklerin davranışlarını yönlendirir. Etik kodlar, çoğunlukla etik olmaya ve etik davranmaya ilişkin ilk somut adımdır. Biz, kendimizi baskı ve eşitsizliğin temel nedenlerini işaret eden sistemlere ve destekleyici, etkileyici ve sağlayıcı yapılara adıyoruz. Biz kendimizi tüm kalbimizle daha adil bir toplum ve gurur duyacağımız bir dünya için sunduğumuz hizmetlerden yararlananlara ve bizimle aynı hedeflere inanlarla çalışmaya adıyoruz.

Yorumu oyla      3      3  
Partili 4 Ocak 2024 Perşembe 10:46

Her sorun çözüldü neler tartışılıyor yazıklar olsun...

Yorumu oyla      5      2  
seydibaba 4 Ocak 2024 Perşembe 10:35

halil arda aday olursa akp gaziemiri rahat kazanır yok kimseyle iyi değil genel merkez işini bilir

Yorumu oyla      9      5  
Haydi Braaa 4 Ocak 2024 Perşembe 10:32

Gerçekten hepsini toplayın bir Levent Çağlarsu yapmazsınız. Bir meclis üyesi sordumu acaba personele ne yaşıyorsunuz diye neymiş maaşını zamanında yatırıyormuş Başkan ya yazık yazık lütufmu ediyor insanların hakları bu cebinden mi ödüyor devletin bütçesi, vatandaşın ödediği vergilerden ödüyor. Çıkıyor birde utanmadan savınıyorsunuz sanki ödememsi gerekeni ödüyor gibi gerçi işçilere ödediği rakam gerçekten çok komik sanıyorum ilçeler arasında en düşük maaş Gaziemir de şaşırarak takip ediyorum bu meclisi . Bir Gaziemir li olarak şuku söylüyorum chp mevcut başkanı gösterirse aday seyredin bakalım ilçede neler olacak güzel bir tokat yeme vaktiniz gelmiş sizin.

Yorumu oyla      6      4  
Zehirli Çiçek 4 Ocak 2024 Perşembe 10:12

Yazıklar olsun Gaziemir Belediyesinin meclisindeki meclis üyelerine, gözlerinin içine bakarak yanlış bilgi veren Başkanlarına çıkıp bir tanesi de cevap veremiyor. Biat kültüründen bahseden grup sözcüsü İzel hanım esas biat sizde var. Gaziemir de sağır sultan Belediyenin ikinci krediyi kullandığını biliyor bu kadar belediyeden ve yaptığı işlerden uzaksınız ki gelecek başkanın acaba ikinci krediyi alarak kaç yılını bloke ettiğini biliyormusunuz bir sonraki mecliste sorun yada öğrenin birde içinizde Belediye Başkan Aday Adayları var yazıklar olsun sizlere verilen oylara. Yeter artık şu mecliste düzgün insanları görmek istiyoruz artık.

Yorumu oyla      6      3  
Emekçi arkadaşa cevap 4 Ocak 2024 Perşembe 09:57

Emekçi arkadaşım, yanında sadece ilçe örgütü değil hiç kimse yok. Neden acaba? Çünkü kibri ve egosundan yanına yaklaşılamıyor. 3-5 meclis üyesi dışında kimse yok yanında, onlarda biat edenler.Gaziemir siyaset tarihinin en kötü başkanı kendisi.Diğer adayların kadrosunun olup olmadığını da 1 Nisan da görürsün.

Yorumu oyla      6      3  
heykel 4 Ocak 2024 Perşembe 09:55

işiniz gücünüz lgbt heykel yazık

Yorumu oyla      6      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Meclisi’nde ‘BAL’ gerginliği!
Bornova Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis toplantısı ilk oturumunu Bornova ...
Bayraklı’da borçlanmada geri adım!
Başkan Serdar Sandal idaresinde gerçekleştirilen Bayraklı Belediyesi Ocak ...
Bakanlıktan Karabağlar’a dönüşüm vetosu!
Karabağlar Belediyesi’nin, Osman Aksüner, Aşık Veysel ve kısmen Aydın ...
 
AK Partili Boztepe’den Çiğli’de seçimi kazanacağız mesajı
Çiğli Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ...
AK Parti'den eleştiri yağmuru... Buca Meclisi'nde 'devir' tartışması!
AK Parti Meclis Üyesi Burçin Kevser Sevil, Buca Belediyesi’nin Tınaztepe ...
Buca'da üniversiteye dev devir!
Buca Belediyesi’nin Tınaztepe Yerleşkesi'nde yer alan bin 956 metrekarelik ...
 
Karşıyaka'da çınarlara camaltı boyama kursu
Karşıyaka Belediyesi, Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde yaş ...
Başkan Eriş, Lübbey planlarını değerlendirdi: Hayalet değil hayal köy!
Askıya çıkan Lübbey Koruma Planlarını değerlendiren Ödemiş Belediye Başkanı ...
Bayraklı’nın 21 yeni parkı hizmete açılıyor
Daha yeşil bir Bayraklı hedefine adım adım yaklaşan Bayraklı Belediyesi, ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva