HABERLER>POLİTİKA
11 Nisan 2011 Pazartesi - 11:59

CHP İzmir'de liste krizi!

CHP’de İzmir listesi kriz doğurdu. Genel Merkezin aday listelerinde sürpriz isimlere yer vermesi tepkilere de neden oldu. En sert eleştiriler aday gösterilmeyen vekillerden geldi.

CHP İzmir de liste krizi!

Fırat Soylu/Egedesonsöz - CHP’nin sürpriz İzmir listesi belli oldu. Dün gece geç saatlere kadar süren Parti Meclisi’nde de görüşülen listede mevcut milletvekillerinden yedisinin liste dışı kaldığı görüldü. Grup Başkan Vekili Kemal Anadol’un yanı sıra eski Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrezzak Erten, Ahmet Ersin, Bülent Baratalı, Canan Arıtman, Harun Öztürk, Selçuk Ayhan gibi isimlere şans verilmedi. CHP’de yeni dönemin işareti olan listeler eleştirileri de beraberinde getirdi. Aday gösterilmeyen milletvekillerinin yanı sıra aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılan isimler açıklanan listelere sert tepki gösterdi.

CHP listeleri Ankara'yı karıştırdı...haberi için tıklayın
 
ARITMAN: CHP ÜÇÜNCÜ PARTİ OLUR
Listelere en sert tepki Canan Arıtman’dan geldi. Eski Genel Başkan Deniz Baykal’a yakınlığı ile bilinen Arıtman, listelerin ‘yenilik’ düşüncesi değil, parti içindeki ‘tasfiye’ operasyonunun göstergesi olarak yorumladı. CHP’nin iktidar hedefinin ortadan kalktığını savunan Arıtman, “Ne yazık ki, bu yaşananlar parti içi değişimi değil, CHP kuruluş felsefesinden uzaklaştırma operasyonunun bir göstergesidir. Parti tabanı olmayan insanların listede olduğunu görüyoruz. İktidar hedefi gözetilerek yapılmış bir liste değil. Yanlış bir yapılandırma içinde girildi. Bu listelerle partimiz meclise üçüncü parti girer” diye konuştu.
 
İKTİDAR HEDEFİ ORTADAN KALKTI
Örgütten gelen biri olduğu ve siyasetin sadece milletvekili koltuğuna oturarak yapılmadığını belirten Arıtman, “Partimizin bu dönem mutlaka iktidara gelmesi gerekiyordu. Ama ne yazık ki iktidar hedefine dönük bir liste hazırlanmadı. Bireysel hiçbir sıkıntı yok. Koltukların geçici olduğunu bilen biriyim. Aldığımız oyların helal ettirelim diye geldik. Bize oy verenlerin taktirini almak için çalıştım. Siyaset sadece milletvekili koltuğunda oturularak yapılmaz. Önemli olan halkın gönlünde olmaktır. Bende tabandan gelen bir partili olarak, siyaset yapmaya devam edeceğim” dedi.
 
KARATAŞ: CUMHURİYET DEĞERLERİ TEHLİKEYE GİRDİ
Genel Merkezden açıklanan listelere bir tepki de milletvekili aday adayı eski İl Başkanı Kemal Karataş’tan geldi. Genel Merkezin iktidar hedefi yerine, kendi adamlarını aday gösterme anlayışı ile liste hazırladığını öne süren Karataş, “CHP örgütlerinin dışlayan, kendi kendilerini seçen bir yöntemin yaptığı listeleri görüyoruz. Örgütler dışlanmış, parti tabanı yok sayılmıştır. Bunlar zaten CHP örgütleri yerine, gönüllüler diye başka örgütler kurmuşlardı. Adayların ortaya çıkmasıyla artık CHP örgütleri tamamen eksen kaymasına uğradığı. Kendilerini mutlu etmek için bir liste yapmışlar. Partiyi, halkı, cumhuriyet değerlerini düşünerek bir liste yapmamışlar. Seçim kazanmak, iktidar olmak akıllarının ucundan geçmemiş. Bu adaylar CHP’nin ilkelerini, cumhuriyet değerlerini en kısa zamanda unutmaya hazır, reddetmeye hazır duruyorlar. İşgal kuvvet olarak CHP’yi ele geçirmişlerdir. Cumhuriyet değerleri tehlikeye girdi. Bunlar Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve cumhuriyetin temel değerlerini ilk virajda unutmaya hazır bir anlayış içindeler” diye konuştu.

BÜLENT BARATALI: KIRGINLIĞIM YOK
Kırgınlığım, üzüntüm yok. Bu partiden dört dönem belediye başkanlığı, iki dönem milletvekilliği yaptım. Tam tersi partime daha fazla bağlandım. Bu yeni CHP’nin listesidir. Şaşırmadım, bir yıl önce böyle bir tablo yaşanacağını biliyordum.
 
KEMAL ANADOL: YORUM YOK
Herhangi bir görüş belirtmeyeceğim

SITKI KÜRÜM: SEN BENİ SEÇ BEN SENİ SEÇEYİM MANTIĞI
CHP’li Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm: Örgüt yok, partiye emek veren yok. Bergama, Bayındır ve Ödemiş’ten üç adayı sıralamış. Karabağlar’dan, 500 bin nüfustan oy istemiyorlar sanırım. Ciddi tasfiye yapılmış. Yıllardır partiye emek verenler yok. ’Sen beni seç ben seni seçeyim’ mantığıyla liste yapılmış. Partimiz için çalışacağız.
 
ERSİN: ÇİZGİMDEN SAPMADIM
Kılıçdaroğlu’nun yeni dönemde yer vermediği milletvekillerinden Ahmet Ersin ise, aday gösterilmeme kararının kendisi için sürpriz olduğunu söyledi. Meclisin en etkin milletvekillerinden biri olduğunu dile getiren Ersin, “Üç dönem milletvekili yaptım. Hiç dönem çizgimden sapmadan milletvekilliği görevimi yürüttüm. Ülkeme ve partime yararlı olmaya çalıştım. Ama neticede partide yeni bir anlayışla devam etmek istiyor. Gerçi benim Genel Başkanımızla bir ters davranışımız olmadı. Kendisini hep destekledim. Bir genel yenileme anlayışı ile bu yapıldı” diye konuştu.
 
Kendisinin Kılıçdaroğlu’na muhalif ekiplerin hiç birinde yer almadığına dikkat çeken Ersin, “Eğer bir ekipçilik söz konusu ise, benim ekibim Genel Başkanımızın ekibidir. Benim yerim farklıydı. Bu benim için sürpriz oldu. Parti içinde bir operasyon yapıldı. bizde bu operasyonun içinde kaldık. bireysel bir davranış olamaz. Bence iyi bir liste. Gayet rahatım, önemli olan sağlıktır, partinin başarısıdır, Türkiye’nin güzelleşmesi kalkınmasıdır. Ben bu zamana kadar bunun mücadelesi verdim. Ben kendimi başarısız bir milletvekili olarak görmüyorum. Aktif siyasetin içinde olmayı düşünmüyorum.
 
AYHAN: LİSTEDE OLMAM GEREKİYORDU
Aday gösterilmesi beklenen ancak listede yer verilmeyen Selçuk Ayhan da, kararın kendisi için sürpriz olmadığını söyledi. Milletvekili performansına bakılarak kendisinin aday gösterilmeyi hak ettiğini dile getiren Ayhan, “Milletvekili performansı bakımından listede olmam gerektiğini düşünüyordum. Ancak böyle bir değişikliliğin olasılığını da düşünüyordum. Çok sürpriz olmadı. Listeye giren arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi. Her zaman örgütün gücüyle siyaset yaptığını belirten Ayhan, “Bizim siyasetimiz kimsenin parasına, lobisine dayanan siyaset değil, tabana dayalı, emeğe dayalı bir siyaset anlayışı. Bundan sonraki süreci beni siyasette var eden örgüt belirler” diye konuştu.
 
ÖZEN: HEPİMİZ ADAYIZ
Milletvekili aday adayı Yücel Özen ise aday listeleri üzerinde yaşanacak tartışmaların bir kenara bırakılarak herkesi partinin başarısına katkı koymaya çağırdı. Aday listelerinin partideki birlik ve beraberliği bozmayacağını, tüm partililerin el ele vererek CHP’yi iktidara taşımaya davet eden Özen, “Cumhuriyet Halk Partisi12 Haziran seçimlerinde İzmir’den 26 milletvekili adayıyla değil, 300 aday adayı, örgütleri ve 120 bin üyesi ile çalışacaktır. Seçimlere hepimiz aday gibi çalışmalıyız. Her bir üyemiz aday gibi İzmir’in her köyüne her ilçesine, her mahallesine, her İzmirli insanına CHP iktidarını ve rahat bir nefes alacak Türkiye’yi anlatacaktır” diye konuştu.
 
HEDEF AK PARTİ İKTİDARINA SON VERMEK
“Seçimler ödül ve ceza günüdür” diyen Özen, parti içi tartışmaların bir kenara bırakılarak AK Parti’ye karış birlik mücadelesi verilmesi gerektiğini söyledi. Özen, “İzmir’i ve İzmirliyi ülkenin üvey evladı gören ve neredeyse 10 yıldır İzmir’i ve İzmirliyi cezalandıran AKP’ye, Ankara İstanbul ve Kayseri’ye aktardıkları yatırımların onda birini İzmir’den esirgeyenlere İzmir ağır bir ceza kesecektir. İzmir’in tarım ve hayvancılığı çökerten, esnafını, işçisini, memurunu, emeklisini perişan eden, ülkenin eğitimini bile yandaşlarına peşkeş çekmeye çalışacak kadar yolsuzluğa batan AKP’yi, Cumhuriyetle son rövanşına hazırlanan AKP’yi cezalandıracak ve dur diyecektir” dedi.

DEMİRSOY: 12 HAZİRAN KURTULUŞ GÜNÜ OLSUN
8 yıl sürdürdüğü Gaziemir CHP İlçe Başkanlığı görevinden milletvekili aday adaylığı nedeniyle istifa eden ancak listede yer alamayan Yüksel Demirsoy, süreci değerlendirdi. 12 Haziran’da CHP’nin tek başına iktidar olması için çalışmaya devam edeceğini belirten Demirsoy; “Listeye girememiş olmayı hiçbir zaman sorun etmedim. Bu süreçte güzel dostluklar kazandık” dedi.
 
22 yıllık siyasi yaşamı boyunca ilk kez bir göreve talip olduğunu belirten Demirsoy; “Yaşamım hep mücadele içinde geçti, vicdanım çok rahat, bundan böyle de mücadelemiz devam edecek. Bu yola çıkarken kendimiz için bir şey istemediğimizi halkın iktidarını kurmak için bir nefer olacağımızı her ortamda dile getirdim. Süreç içinde başta basın kuruluşları olmak üzere, sivil toplum kuruluşları, il ve ilçe örgütlerimizin, kadın ve gençlik kollarımızın başkan ve yöneticilerine, tüm örgüt emekçilerimize ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Tek isteğimiz 12 Haziran tarihinin 9 yıldır yaptığı icraatlarla toplumu kutuplara ayıran, halkını fakirleştiren, sadaka devleti kurmak için çalışan AKP’den kurtuluş günü olmasıdır” dedi.
 
Demirsoy, www.yukseldemirsoy.com adresli kişisel web sitesinin de güncel olarak kullanılacağını ve tüm çalışmaların vatandaşlarla paylaşılacağını dile getirdi.

ÜMİT YALDIZ'IN 'CHP İZMİR LİSTESİ' YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ.....

CHP LİSTELERİ ANKARA'YI KARIŞTIRDI HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ.....

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hülya 15 Nisan 2011 Cuma 19:35

Sayın Yücel Özen artık çalışmaya mı karar vermiş, sevindirici bu tabiiki.Yıllardır hiç seçimlerde CHP ye uğramıyordu.

Yorumu oyla      15      6  
gazi KESKİN 12 Nisan 2011 Salı 14:51

Yeni bir seçim çalışması aday adayı belirlemesini geride bıraktık.izmir de CHP'de 270 adayın eleneker,1. ve 2.bölgede listeyi yapmak kolay bir iş değil.Parti tabanında ve aday adaylarımızda mutlaka sonuca itiraz eden, memnun olmayan çıkacaktır.Nitekin çıktı da...Ancak,burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus listelere giremeyenlerde insanın doğası gereği,burukluklar,kırgınlıklar olacaktır.Bu durum doğal olarak kaçınılmazdır.Ancak, bu durumu partiye sırt çevirmek,istifa etmek, partiyle ve kadrolarıyla hesaplaşmak noktasına çekmek yanlış olduğu kadar ahlaki de bir durumdur.Partinin ve kadrolarının yanlışları varsa, bu örgüt içerisinde görüşülüp,tartışılmalıdır.Çünkü eleştiri hakkı katkıdan doğar.Önce üzerimize düşeni yapalım,sonra sormamız gerekenleri soralim...

Yorumu oyla      13      7  
vatandaş 12 Nisan 2011 Salı 11:12

Yorumlara baktım da sanki daha önceleri bu partiyi kurtardılar, aday gösterilselerdi eminim CHP için birinci olur denecekti. Ne oldu da şimdi CHP 3. olur deniyor, geçiniz bunları geçiniz menfat bitince taş atma politikası, sizinle mi birinci olacaktı daha önce olduğu gibi, güldürmeyin allahaşkına...

Yorumu oyla      15      7  
yeşim 12 Nisan 2011 Salı 08:42

neden taht kavgası... arıtman yıllardır milletvekilisin bugün aday gösterilmediğin için mi senin partin ancak 3. cü olur... siyasetçiye yakışır olgunluğa erişmediğiniz için bu gün CHP bu durumda... sizler partinize gönül vermiş insanlarsınız diye düşünürdüm malesef sizler sadece makamlarınıza gönül vermişsiniz... makam peşinde koşanların sonu hep hazindir... istifalara gülerek bakıyorum... onurunuz sadece milletvekili adaylıklarınızda ve desteklerinizde mi ortaya çıkıyor... Türkiye için iyi bir yönetim için nefer değilseniz bırakın siyasetide siyasette temizlensin... gerçekten Ülkesini, Ülkesi için partisini düşünenler gelsin... partiniz yanlıştaysa istifa edin ama bunu listeler açıklandıktan sonra değil önceden yapın ki helal olsun denilebilsin... yeter artık...

Yorumu oyla      19      7  
gerçek chp li 12 Nisan 2011 Salı 00:42

SAYIN ARITMAN SİZ PARTİ TABANINDANMI GELİPTE İKİ DÖNEM MİLLET VEKİLLİĞİ YAPTINIZ?EĞER BU LİSTE İÇİNDE SİZİN ADINIZ OLSAYDI CHP 1. PARTİMİ OLURDU,ÇOK BENCİLCE DAVRANIYORSUNUZ HEP BANA HEP BANA DEVRİ KAPANDI,ARTIK CHP DAHADA GÜÇLENECEK

Yorumu oyla      20      7  
CHP=PKK 12 Nisan 2011 Salı 00:11

Sezgın TANRIKULU Neden Diyarbakırdan Aday Gosterılmıyor. Orada Kendısıne Guvenmıyor Mu... Yoksa BDP Ile Verılen Bır Soz Mu Var. Sezgın TANRIKULU BDP nın oylarını Mı Etkıleyecektı. CHP nın Amacı Nedır. BDP Ile Ittıfat Mı Yapıyor. CHP:PKK mI... Ayıp... Yazık Bu Partıye... Ataturkun Kemıklerı Sızlıyor... Vahh Atam Vahh... Uyanda CHP nın Içınde Bulundugu Hale Bak...

Yorumu oyla      16      8  
aysu 11 Nisan 2011 Pazartesi 19:05

Neden CHP gençlere yine fırsat tanımadı,üniversitelilerin gençlerin adayı ŞENER AKDEMİR' i dalga geçer gibi sırf genç aday koyduk diye son sıraya koyuyorsunuz, seçilecek pozisyonda kaç tane 30 yaş altı genci listede gösterdiniz, ama AKP gençlere şans tanıdı ondan sonra neden iktidar olamıyoruz neden taban içi problemlerimiz var demeyin yanlış politikalar yanlış kararlar Cumhuriyet Halk Parti li biri olarak utanıyorum...

Yorumu oyla      17      8  
meltemmm 11 Nisan 2011 Pazartesi 17:33

adaylara şimdiden başarı diliyorum ama chp izmirde 1. parti olur.. kimin veya neyin önemi var ... parti tabanlı olduğumuz için akp ye karşı olduğumuz için bu iktidarı desteklemedğimiz için tam destek chp olacaktır. yine... layıklık adına demokrasi adına.. izmir gavur kelimesini asla unutmazzzzzzzz

Yorumu oyla      19      11  
serpil 11 Nisan 2011 Pazartesi 15:46

iste insanlarin gercek niyetleri bu gibi durumlarda ortaya cikiyor. chp li isen ve özellikle taban dan geliyorsan, chp nin 3. parti olacagini söylemen, düsünmen bile yanlis.bu gibi yazilarin, söylemlerin olmamasi gerekir. secim siralamanizi begenirseniz iyi, begenmezseniz kötü parti. bu insanlarin gercek amaclari da böylelikle netlesmis durumda. vatandas icin degil, kendileri icin milletin vekili olmak istiyorlar...

Yorumu oyla      23      12  
yorumsuz356 11 Nisan 2011 Pazartesi 15:28

seçilemeyince cumhuriyet elden gidiyor laiklik elden gidiyor söylemlerine başlamışlar.

Yorumu oyla      18      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli listeyi tamamladı
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin son şeklini verdiği MHP’nin milletvekili ...
Seçim yaklaşırken Gür'den sandık analizi
A&G Araştırma Şirketi’nin sahibi Adil Gür, 12 Haziran'daki genel seçime ...
İşte CHP İzmir'in kesinleşen listesi
Adaylıkları uzun süre tartışılan Ergenekon sanıklarından Gazeteci Mustafa ...
 
CHP'de deprem: Sav ve ekibine tasfiye
CHP'de MYK, Kılıçdaroğlu'nun listesini onayladı. Kritik PM sürerken, önceki ...
Alaattin Yüksel’den Çiçek’e jet yanıt!
Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’in ‘CHP her şeyi vaat ediyor, neredeyse cennetten ...
Erdoğan'dan sahil operasyonu
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili ...
 
CHP'de 60 isim liste dışı!
101 milletvekili bulunan CHP'de 60 ismin liste dışı kalacağı, 18 milletvekilinin ...
BDP 12 Haziran adaylarını açıkladı
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), 12 Haziran seçiminde 39 ilde destekleyeceği ...
CHP'yle BDP seçim ittifakı yaptı mı?
Ergenekon sanıklarının adaylıklarıyla gündeme gelen ve kimi çevrelerce ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva