HABERLER>POLİTİKA
4 Temmuz 2012 Çarşamba - 12:24

CHP Buca’da kriz tam gaz: İhracı istenen Fazla’dan istifa

İlçe Yönetimi tarafından oy birliğiyle ihracı istenen ve bu taleple İl Yönetimi’ne sevk edilen muhalif Meclis Üyesi Lokman Fazla yazılı bir açıklama yaparak partiden istifa ettiğini duyurdu.

CHP Buca’da kriz tam gaz: İhracı istenen Fazla’dan istifa

Can ÖZLÜ/EGEDESONSÖZ - CHP Buca’da kriz bitmiyor. Belediye Başkanı Ercan Tatı ve İlçe Yönetimi ile sorun yaşayan Eski İl Yöneticisi Azat Fazla, muhalif meclis üyesi Adnan Öztekin ve Rıza Zayıfoğlu’nun istifalarının ardından bu kez de ilçe yönetimi tarafından ihracı istenen Lokman Fazla partiden istifa etti.

- Lokman Fazla için ihraç istemi... haber için tıklayınız...

Başkan Tatı ile yıldızı bir türlü barışmayan muhalif meclis üyelerinden Lokman Fazla grup kararına uymamak, parti hiyerarşisine riayet etmemek ve disiplin kuralları hiçe saymak suçları gerekçe gösterilerek kesin ihrac talebi ile İl Yönetimi'ne sevk edildi. Bu kararın ardından bugün yazılı bir açıklama yapan Lokman Fazla partiden istifa ettiğini duyurdu.

İŞTE FAZLA’NIN AÇIKLAMASI
“SHP ve CHP birleşme süreciyle birlikte 24 yıldır üyesi bulunduğum partide 2 dönem İlçe Yönetim Kurulu üyeliği, 2 dönem Belediye Meclis üyesi görevlerinde bulundum.
 
Son zamanlarda üyesi bulunduğum CHP’in gerek genel siyasetteki tutarsız politikaları gerekse yerel Belediyecilik politikaları beceriksizlik örnekleri sunmaktadır. Genel siyasette ülke adına siyaset üretmemekte sürekli polemik ve gerginlik anlayışını egemen kılmaktadır. Parti içi hizipleşme ve ilkesizleşme politikası hakim kılmıştır. Evrensel değerlere sahip parti yerine kişilerin zümre partisi olmayı yeğleyerek halkın sorunlarına duyarsız kalmış, Hacivat ve karagöz ensantiresinde karagöz rolüne soyunmuş olup bildiği, bilmediği her şeye karşı olarak kavgacı davranışı tavır olarak benimsemiştir.
 
Yerel yönetimdeki Belediye Başkanlarını siyaset ve hizmet denetimine tabi tutmamış, özgür yenilikçi fikirleri despot bir tarzla halkın menfaatlerini hiçe sayarak grup kararına uymak konusunda korku Egemenliğine esir etme gayreti göstermiştir. Belediye Başkanı halkın parası ile gereksiz yurt dışı gezilere giderken parti bu duruma seyirci kalmıştır. Buca belediyesi ağırlama giderlerini yatırım giderlerinden daha fazla harcamış kamu kaynakları halkın yararına kullanılmamıştır. 3 yıldır milyonlarca lirayı yurt dışında hiçbir öğretisi ve faydası olmayan gel beraber hep beraber gezilerine harcanmıştır. Adeta evliya çelebiden daha fazla seyahat edilmiştir. 2 yıldır yoksul ve başarılı öğrencilere burs bedeli ödenmemiştir. Gölet tesislerinde çalışan işçiler aylarca ücret almamış bu tesislere icra gelmiştir. 110 işçi bayrama 3 gün kala işlerine son verilmiş ve mağdur edilmiştir. Hak arayan işçiler tartaklanmıştır. Halka ait tesisler haraç, mezat birilerine verilmiş ihaleler mahkemelere aks edilmiştir. Bu durumda parti yöneticileri sessiz bir şekilde seyirci kalmıştır. Parti demokratik ve bilimsel olma özelliğini kaybetmiştir. Gerek parti üyelerinin gerekse toplumdan gelen eleştirilerden aldığım uyarı ve feyzle 03.07.2012 tarih saat 14 itibariyle C.H.P merkezine istifamı göndermiş bulunmaktaydım.

Ama ne yazık ki CHP’den her istifa eden kişilerle ilgili kan kaybını engellenemediği ve eleştirilere tahammül edilemediği için kamuoyunu yanıltmak için C.H.P Buca İlçesi ihraç istemiyle disipline verdik beyanlarında bulunmuştur. Disiplin süreci en az 3 aylık bir süreci gerektirmektedir. Parti tüzüğü gereği İlçe Başkanı hiçbir üyeyi disipline veremeyeceği gibi sabahtan akşama partiden atma yetkisine sahip değildir. Esas sorulması gereken parti içinde 20 günlük süreçte C.H.P Genel merkezine 200’ün üzerinde istifaların gönderilmiş olması düşündürücüdür. Bu süreçten sonra daha çok istifaların edecek üyelerin olduğunu da belirtmek isterim. Tüm bu gerekçelerden dolayı 24 yıldır üyesi olduğum partiden istifa ettiğimi başta basın çalışanlarına ve kamuoyunun bilgisine sunarım.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 43 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BUCALI ADNAN 27 Kasım 2012 Salı 09:04

izmir büyükşehir belediyesi encümenimizce 2872 sayılı çevre kanununa, 27.04.2011 tarih ve 27917 sayılı çevre yönetmeliği ve 2011/11 haziran 2011 sayılı eğlence yerlerinden kaynaklanan gürültünün kontrolü konulu genelgeye aykırı şekilde aşırı yüksek seste müzik yaptığından sii köşk 18.847 TL para cezasına çarptırıldı.canlı müzik ruhsatı iptal edildi ve şimdi ise KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DENETİMİNDE TURİZM BELGESİ İNŞALLAH İPTAL EDİLECEKTİR.

Yorumu oyla      12      6  
ADNAN 3 Kasım 2012 Cumartesi 15:15

BUCADA CHP BU ZİHNİYETLER YÜZÜNDEN BİTMİŞTİR.( CEMİL ŞEBOY VE ARKADAN ERCAN TATI )VE BİTMEYE DE MAHKUMDUR.ANCA GELSİNLER HERKESİN DEDİĞİ GİBİSİNİ KÖŞKÜ KAYIRSINLAR.

Yorumu oyla      13      6  
R.Bucalı 12 Ekim 2012 Cuma 16:37

Yazılanlara bakıyorum haklısınız.Sini Köşk olsun, 3/4'ü ruhsatsız işletilen içerisi kaçak yapı ile dolu vatandaşa ait ama vatandaşın kovulduğu DDY parkı(HANCI), hertarafı parsellenmiş yarısı lunapark haline getirilmiş eski dinlenme yeri GÖLET ve her açılan barın yasak olmasına karşı sokağa taştığı Menderes Caddesi Allah aşkına Belediye Kimin için var.

Yorumu oyla      14      6  
HALUK ÖZSİPAHİ 10 Temmuz 2012 Salı 09:20

SİNİ KÖŞKE YAPTIRIM YAKINDIR.ANKARA YA KADAR İLETİLDİ KONU.GEREĞİ YAPILACAK.YOK ÖYLE KANUNLARA UYMAMA FALAN.İŞYERİ BİR KAPATILSIN DA O ZAMAN GÖRÜR İSMET ÇİFTÇİ.HEM DE SÜRESİZ.VATANDAŞTAN BİR ÇOK ŞİKAYET VAR VE HEPSİ ANKARAYA BÜROKRATLARA İLETİLMİŞ.

Yorumu oyla      17      6  
Adalet 9 Temmuz 2012 Pazartesi 19:57

İZMİR BASINI SON ZAMANLARDA İZMİR'İN EN PROMLEMLİ,SORUNLU BELEDİYELERİNDEN BİRİ OLAN BUCA İLE İLGİLİ YORUMLARA,ELEŞTİRİLERE MESAFELİ DAVRANİYOR GİBİ ME GELİYOR.BUCAMAR'I,GLÖETİ BATIRAN,İCRALIK GELİR KAYNAKLARINI EŞ DOSTA PEŞKEŞ ÇEKEN ZİHNİYETE VE YANINDA YER ALAN HERKESE HAYIRLI İŞLER

Yorumu oyla      19      6  
BÜROKRAT 5 Temmuz 2012 Perşembe 16:45

CHP BUCA DA BİTER İNŞALLH.BU KAYIRMACILIKLA İSMAT ÇİFTÇİYİ KAYIRA KAYIRA BABALARINI YERİ SANKİ.SİNİ KÖŞKE BİR İŞLEM BİLE YAPMADI BUCE BELEDİYESİ GÜRÜLTÜ YÖNÜNDEN.CHP YE OY YOK.ŞİMDİDEN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK.ETRAFIMLA KONUŞUYORUM.

Yorumu oyla      29      10  
ELİF 5 Temmuz 2012 Perşembe 15:15

ARKADAŞLAR BEN YAZIYORUM.GERGKİRSE BAŞBAKANA DA YAZACAĞIM.BÖYLE HATIR GÖNÜL İŞLERİNLE KANUN YÜRÜMEZ.BEN KAFAYA TAKTIM VE HER YERE BU SİNİ KÖŞK ADLI YERİ ŞİKAYET EDECEĞİM.GÜRÜLTÜ KONUSUNDA BİLE BUCA BELEDİYESİ VATANDAŞTAN YANA OLMADI BİZDE SAYIN BAŞBAKANIMIZA YAZDIK VE BELEDİYEYE YAZI ÜSTÜNE YAZI GELDİ.GERGĞİNİ YAPACAKSINIZ DİYE.ŞİKAYET EDELİM BU KONUYLA İLGİLİ.HADİ BAKALIM.

Yorumu oyla      30      8  
DEMOKRAT 5 Temmuz 2012 Perşembe 14:12

Elif Kardeşim,İzmir İl Turizm Müdürlüğünün Konudan Haberi Var.Bazı Hatırlı Kişilerin Araya Girdiğini Tahmin Ediyorum.Dosya Şu An Uykuda.Görmedim,Duymadım,Haberim Yoktu Felsefesi Uygulanıyor.Başkanlık konusuna Gelince,Beni Seçmezler.BUCA da Ne Kadar YAMYAM,ASALAK,ÇIKARCI ve MAFYA BOZUNTUSU varsa Benden Çok Rahatsız Olurlar.Beni Seçtirmemek İçin Uğraşırlar.Gerçi Hiçbirinden Korkmuyorum,Bir canım Var,Onuda Alsalar Umurumda Olmaz.Dürüst Ve İyi Ahlaklı Arkadaşlar İle Yola Çıkıp BAĞIMSIZ"da Olabilirim

Yorumu oyla      27      8  
ELİF 5 Temmuz 2012 Perşembe 13:58

sayın demokrat kardeşim o zaman bu sini köşk adlı restoranı Kültür ve turizm İl Müdürlüğü ile kültür ve Turizm Bakanlığına " Turizm belgesi Alması için otoparkı nerede ve bu belge nasıl verildi" diye soralım.Aşağıya veriyorim adresi bu adrese şikayeti yazın. [email protected] [email protected] [email protected] HAYDİ HEP BERABER BU HUKUKSUZLUĞA DUR DİYELİM.

Yorumu oyla      30      7  
ELİF 5 Temmuz 2012 Perşembe 13:50

demokrat evet başkan görmek isterim seni

Yorumu oyla      25      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Tutuklu vekiller için adli kontrol uygulanabilir'
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 3. yargı paketinin kabul edilmesinin ...
Esad’tan Erdoğan’ı kızdıracak açıklamalar…
Cumhuriyet gazetesi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'la yaptığı röportajın ...
Türeli: İşsizler fondan daha kolay faydalanmalı
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
 
Bugün seçim olsa: Hangi parti yüzde kaç oy alır?
Genar'ın yaptığı araştırmaya göre bugün seçim olsa AK Parti yüzde 51.1 ...
‘Torba’dan 40 bin öğretmene kadro müjdesi‎ çıktı
TBMM Genel Kurulu'nda, “Torba Teklif”de, bu yıl 40 bin öğretmen atanabilmesi ...
CHP Buca’da şok: Fazla için ihraç istemi
Geçtiğimiz günlerde örgütteki sıkıntıları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ...
 
ÖYM'ler için 'Anayasa Mahkemesi' sinyali
CHP lideri Kılıçdaroğlu özel yetkili mahkemelerle ilgili düzenlemenin ...
CHP'li vekilden kürsüde ilginç protesto
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Çıldır’da cezaevi, askerlik şubesi ...
“Uçağımızı düşürmek cezasız kalmayacak suç!”
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’nin Türk uçağını düşürmesinin ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva