HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ocak 2012 Cuma - 12:04

Büyükşehir operasyonunda iddianame tamam!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik Mayıs 2011’de başlayan davada beklenen gelişme… Başkan Kocaoğlu’nun da ifadesinin alınmasıyla tamamlanan sürece ilişkin iddianame hazırlandı. Savcı Çengil, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iddianameyi sundu.

Büyükşehir operasyonunda iddianame tamam!

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik geçtiğimiz Mayıs ve Kasım aylarında CMK 250. madde üzerinden yürütülen örgütlü suç operasyonlarında, yargı sürecinin başlaması için ilk adım atıldı. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun, öne sürülen örgütün ‘1. Adamı’ olarak 2 Ocak Pazartesi günü 5 saat ifade vermesinin ardından tamamlanan sürecin yargı aşaması, iddianamenin tamamlanmasıyla resmen başladı. Özel Yetkili Operasyon Savcısı Birol Çengil, ilk operasyondan 250 gün sonra iddianamesini tamamlayarak İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu. Hâkim ve üyeler iddianameyi hafta sonu inceleyecek. İddianamenin kabul edilmesi halinde ise yargılama süreci başlayacak.
 
DOSYA İKİYE AYRILDI
Savcı Çengil tarafından hazırlanan dosya ikiye bölündü. Karabağlar, Kuşadası, Selçuk, Torbalı ve Gaziemir Belediyelerinden operasyon kapsamında tutuklanan ve ifadeleri alınan şüphelilerin dosyası CMK 250. Maddede yer alan ‘Örgütlü Çete’ kapsamından çıkartılarak normal ağır ceza mahkemelerine gönderildi. Bu kapsamda tutuklu bulunan Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Gülşen ve Kuşadası Belediyesi’nden Erdoğan Uyan’ın gün içinde ya da en geç hafta başında tahliye edilebilecekleri belirtildi. Gülşen ve Kuşadası Belediyesi yetkililerinin nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanması istendi.
 
İŞTE HAKKINDAKİ ÇETE/ÖGRÜT İDDİASI DÜŞEN İSİMLER
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik 2 Mayıs 2011’de başlayan operasyonda gözaltına alınıp tutuklanan Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Hulusi Gülşen ve Kuşadası Belediyesi Sosyal İşler Sorumlusu Erdoğan Uyan’ın hakkındaki ‘çete iddiasının’ düşmesiyle aynı olayda adı geçen şahıslardan 10 kişiyi daha kapsayan dosya İzmir Adliyesi’ndeki diğer savcılara gönderildi. Özel Yetkili Mahkeme ve Büyükşehir’deki Çete iddiasından düşürülen bu isimler normal ağır ceza mahkemesinde ‘nitelikli dolandırıcılık’ iddiasıyla yargılanacak.
 
Özel yetkili savcıların dosyayı normal savcılara göndermesinin ardından söz konusu savcıların 12 kişiyi kapsayan dosya için yeni bir iddianame hazırlaması bekleniyor. Kuşadası, Selçuk, Gaziemir ve Karabağlar Belediyesi çalışanlarının içinde olduğu dosyada ilginç isimler de var. Savcılığın bu isimlere ilişkin dosyayı en kısa sürede tamamlayarak nitelikli dolandırıcılıktan işlem yapması bekleniyor. İddianamenin hazırlanmaması ya da kabul edilmemesi halinde bu isimlere ilişkin dosya düşecek. Ancak özel yetkili mahkeme kapsamından çıkarılmış olması başta 8 aydır tutuklu bulunan Hulusi Gülşen ve Erdoğan Uyan olmak üzere yargılanan diğer isimler için de tahliye umudu oldu.
 
GÜLŞEN VE UYAN İÇİN MAHKEMEYE İTİRAZ
Özel Yetkili Savcı Birol Çengil tarafından hazırlanan iddianamede, çete/ suç örgütü kapsamından düşürülen 13 kişi arasında yer alan ve 248 gündür tutuklu bulunan Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Gülşen ve Kuşadası Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Erdoğan Uyan’ın tutukluluk hallerine itiraz yapıldı. Avukatlar tarafından mahkeme heyetine iletilen itiraz yazısında; her iki tutuklunun dosyalarının da Özel Yetkili Mahkemelerin kapsamından düşürülmesi, ileriki süreçte suç vasfının lehte değişebilme ihtimali, bilirkişi raporlarında göz önüne alınan hususlar ve mevcut tutukluluk sürelerine dikkat çekilerek, her iki isim için de tahliye talebinde bulunuldu. Mahkeme heyeti, itiraz yazılarına 3 gün içinde yanıt verecek.
 
 
İşte Büyükşehir’deki Çete İddianamesi’nden çıkarılan ve diğer savcılara gönderilen o isimler:
 
1-Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Gülşen(Tutuklu)
2-Kuşadası Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Erdoğan Uyan (Tutuklu)
3-Multinet Kurumsal Yemek Hizmetleri yetkilisi Candan Genceroğlu.
4-Multinet Yetkilisi Erden Erdener
5-CHP Delegesi, Müteahhit Nuri Batıhan
6-Kuşadası Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeki Fidandal
7- Toirent ve Gindem şirketlerinin temsilcisi Doğan Demiray
8- 'WinWin' Yemek Şirketi Yön. Kur. Başk. Sadullah Gencer,
9-Gaziemir Belediyesi Satınalma Memuru Cengiz Kuçan
10-Kuşadası Belediyesi Mali İşler Müdürü Yusuf Atık
11-İbrahim Dengi
12-Ozan Üzümcü
13- Ali Gürkan Tuğra
 
OTOPARK VE DURAK İHALESİNE KÖTÜ HABER
Operasyonların temelini oluşturan Çankaya Katlı Otopark ve ESHOT tarafından yapılan durak ihaleleri ilgili, Sayıştay tarafından suç duyurusunda bulunulmaması da iki konu üzerinden soruşturulanlar için umut ışığı oldu. Avukatlar, otopark ve durak ihalelerinin de çete kapsamından çıkartılma ihtimalinin bulunduğuna dikkat çekti. Bu kapsamda, Kasım ayındaki Körfez-2 operasyonunda tutuklanan ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker ve İZDENİZ Yönetim Kurulu başkanı Zeliha Gül Şener’in dosyasının da normal ağır ceza mahkemesine sevk edilebileceği ifade edildi. Ancak daha sonra yapılan değerlendirmelerde bu Büyükşehir iddianamesinin bir bütün olarak ele alındığı bilgisi ortaya çıkan umut ışığın söndürdü.
 
İDDİANAME KABUL EDİLECEK Mİ?
Başkan Kocaoğlu'nun iddianamede nasıl tanımlanacağı, ifadesindeki gibi örgütün başı olup olmadığı ya da özel yetkili savcının çizdiği örgütsel şemanın neye dayandırıldığı merak edilirken, adliye koridorlarındaki gergin bekleyiş başladı. İddianamenin kabul edilmemesi halinde ise dava düşecek. Halen aralarında Genel Sekreter Pervin Şenel Genç'in de bulunduğu tutuklu sanıkların salıverilebileceği belirtiliyor. Ancak ağırlıklı eğilim iddianamenin kabul edileceği yönünde...
 
İKİ BÜYÜKŞEHİR OPERASYONU SONRASI HALA TUTUKLU OLANLAR
1-B.Şehir G.Sekreter P. Şenel Genç 2-Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Gülşen 3-B.Şehir Şirketler Genel Koord. Hilmi Özen 4-B.Şehir Alım Şube Müdürü Mehmet Sayar 5-Orgazitör Ata Karataş 6-Organizatör Hakan Say 7-Organizatör Ömer Devrim Ergin 8-Organizötör Candan Genceroğlu 9-Firma yetkilisi Erden Erdener 10-Organizatör Alaattin Eraslan 11-Kuşadası Belediyesi’nden Erdoğan Uyan 1-Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey 2-İZULAŞ ve İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Gül Şener 3-Bilgi Teknolojileri D. Başkanı Selçuk Savcı 4-Karar ve Tutanaklar D.Başkanı Tülay Azeri 5-Grand Plaza Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Vekili Işık Çelikoğlu 6-İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı 7-ESHOT Genel Müdür Yard. Tufan Eker 8-İZENERJİ Genel Müdürü Ali Sabuktay 9Kültür Müdürü Halim Yazıcı 10-Kültür Daire Bşk. çalışanı Tülay Tümay 11-Kültür Daire Bşk. çalışanı Cengiz Başkurt 12-Destek Hizmetleri Şefi Pınar Çalışkan 13-Turkuaz yetkilisi Gökhan Boğazkesen 14-Turkuaz yetkilisi Ferit Faruk Boyacıoğlu 15-Turkuaz şirketi yetkilisi Murat Boyacıoğlu 16-Organizasyon şirketi Sahibi Sedat Sakur 17-DİSK 3 No ‘lu Şube Başkanı Cafer Konca 18-Sendika Disiplin Krl. Başkanı Necip Binici 19-Şube Saymanı Memiş Sarı 20-Denetim Kurulu Başkanı Cafer Alt 21-Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Yıldırım 22-Grand Plaza eski Müdürü Muharrem Derbentoğlu 23-Turkuaz şirketi yetkilisi Mustafa Nafi Kaya.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SIRRI 7 Ocak 2012 Cumartesi 00:15

EVET BU CD KONUSUNDA BAZI KÖŞE YAZARI ARKADAŞLAR BU KİŞİYLE SANIRIM KONTAK KURMUŞ BAŞKANIN İFADE VERDİĞİ GÜN AMA ŞU BİR GERÇEKKİ BU CD DE ÇOK SES GETİRECEK BAŞKAN NİYE İZLEMEKTEN ÇEKİNİYORKİ MADEM ONA MUHALİF BİR KESİME AİT CD İSE BENCE BAŞKAN EVİNE ÇEKİLİP ÇİZGİ FİLM CD Sİ İZKESİN İZMİRDE ONDAN KURTULSUN DİYORUM

Yorumu oyla      15      8  
BİLİRKİŞİ 7 Ocak 2012 Cumartesi 00:09

KARDEŞİM BU ÖZEL KALEM BU KADAR ORTALIĞI KARIŞTIRIYORSA BAŞKANIN BU ADAMA NE BORCU VARDA TUTUYOR ALLAH AŞKINA PEKİ BU CD BU KADAR ÖNEMLİ İSE NİÇİN BAŞKAN İZLEMEMİŞ DEMEKKİ CD DE YA BU ADAMDA VAR YADA BAŞKAN ATTI VİTESİ BOŞA ROMA GİBİ YAKICAK İZMİRİ

Yorumu oyla      15      7  
hakikat 6 Ocak 2012 Cuma 23:54

boş bunlar bu beceriksizlerin mazlum olmasına oynamasına sebeb oldun akp..yuh..s plaka ihalesindeki pislikler yeterdi..

Yorumu oyla      15      7  
adalet 6 Ocak 2012 Cuma 23:41

izmirlide adalet istiyor bu beledyeden kurtulup ah aziz ah afganistanda şehir gibi oluyoruz hadi katılmıyorumla basın yalanmı sizce

Yorumu oyla      16      7  
SAMİ 6 Ocak 2012 Cuma 23:07

KARDEŞİM SİZ NEYİ KİMİ SAVUNUYORSUNUZ HERŞEYDEN BAŞKANINDAA ÖZEL KALEMİNDEE BAL GİB HABERİ VAR AMA UMURLARINDA BİLE DEĞİL BU ÖZEL KALEME AYLAR EVVEL BÜTÜN BU OLACAKLARI HABER VEREN VE SİZE MUHALİF TOPLANTILAR YAPILIYOR BUNUNLA İLGİLİ CD DAHİ VAR DİYEN ADAMI ÖZEL KALEM BİRDAHADA DİNLEMEMİŞ BU KONUDA BAŞKANA DAHİ HABER VERMEMİŞTİR BELKİDE BAŞKANINDA HABERİ VARDIR AMA BU ADAMLAR YAPTIKLARININDA BU OLANLARINDA OLACAĞINDAN HABERDARDILAR SORUN BAKALIM BU SAYFAYA YORUM HESABI ÖZEL KALEME SORUN

Yorumu oyla      18      7  
ARAS 6 Ocak 2012 Cuma 22:23

Çete suçlamasından aklanan 13 arkadaşımızın haklılığı ve dürüstlüğüde böylece ortaya çıkmış oldu. Hulusi Gülşenin yattığı günlerin hesabını kim verecek sonuç ortada arkadaşlar. Suçsuz yere sorgulanan evlatlarının ve eşlerinin yüzlerine bakamayacak hale getirilen bu 13 kişinin hesabını kim verecek. Pardon sizi çete kurmak örgüt kurmak ile suçladık ama yanlış anlaşılma olmuşmu diyecekler. Yeter diyorum İzmirde memur olmak o kadar zorki sonuç ortada suçlanırsın ama fal yok yumurta yok.

Yorumu oyla      23      9  
osman çetinkaya 6 Ocak 2012 Cuma 16:33

adalet yerini bulacak, suçsuz olan bu personel tahliye edilecek,yürekten inanıyorum

Yorumu oyla      42      17  
SERAP TÖZGE 6 Ocak 2012 Cuma 15:09

Sonunda hak yerini buluyor. Hulusi Başkanımız tahliye olacak ta, haksız yere tutuklu kaldığı günlerin hesabını kim verecek? ADALETSİZ KALKINMA PARTİSİMİ?

Yorumu oyla      53      18  
aren 6 Ocak 2012 Cuma 15:08

devir mücadele devri,geriadım atmayıp gerçek yüzleri açıga çıkarma zamanı,kimse adil yargılanma beklemesin,okyanus ötesinden kararlar alınıyor,deniz geçmişler, mahir çayanlar örnek olsun ölümüne mücadele devri

Yorumu oyla      49      17  
bingöllü hakan 6 Ocak 2012 Cuma 15:02

ya akp nin kafasında olacaksın yada tutuklanacaksın,,,şaka gibi ya ama gerçekmiş,,,bu tutuklananların çoğu 657 sayılı devlet memuru, suçları sözde devleti zarar uğratmak, devlet memuru devleti zarara uğratırsa soruşturma açarsın suçlu bulursan maaşından kesersin devletin zararını çıkartırsın bunu YASA KANUN diyor,,,ama amaç tutuklamak olursa hemen CUMUK 250 devreye giriyor hiç alakası yokken ve sonuç böyle oluyor,,,bu olay bana hiç gerçekçi gelmiyor,,,AKP oyunu,,,

Yorumu oyla      59      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mega Müze için hala yer bulunamadı!
İzmir'de mega müze kurulması gündeme gelen Agora ile Kadifekale arasındaki ...
Bornova’da 'seninki kaç santim' baskını!
Greenpeace’in uzun zamandır devam eden “Seninki kaç santim?” kampanyası ...
İzmir arıtmada lider
2950 belediyenin bulunduğu Türkiye’de, Avrupa Birliği standartlarını sağlayan ...
 
Tartan: Spor yapın, zinde kalın
Konak Belediyesi’nin 70 parka yerleştirdiği 200 spor aleti ile İzmirliler, ...
Kadın Sığınma evi 3 yaşında
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Sığınma evi 3. yılına girdi. Sığınma ...
Mülkiyeliler binasında tarihi dönüşüm tamamlandı
Konak Belediyesi, Mülkiyeliler Birliği binası restorasyonunu tamamladı; ...
 
Güzelbahçe'de yılın ilk meclisi toplandı
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, meclis toplantısını kadın meclis ...
Karşıyaka kent konseyi engelliler meclisi yollarda
Karşıyaka Kent Konseyi Engelliler Meclisi, bu kez yollara düştü. Özellikle ...
Pazaryeri tartışması CHP grubunu böldü
Konak Belediye Meclisi’nde, 5957 sayılı yasaya göre pazar yerlerinin yıllık ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva