HABERLER>POLİTİKA
7 Ağustos 2011 Pazar - 12:52

Başkanlara Bayır ve Yüksel'den sert uyarı

Başkan Kocaoğlu ile CHP'li 8 ilçe belediye başkanı arasında yaşanan kriz konusunda suskun kalan parti yöneticileri sonunda patladı. Alaattin Yüksel; başkanlara, "Yeter artık susun" diye seslenirken, İl Başkanı Bayır da çok sert çıktı: "Bu iş böyle gitmez. Arkadaşlar ayakların denk almalı. Çenelerini tutmaları gerekiyor."

Başkanlara Bayır ve Yüksel den sert uyarı

İZMİR - Birlikte hareket etme kararı alan İzmir'deki CHP'li 8 ilçe belediye başkanının, büyükşehir ile yaşadıkları sorunları aktarmak üzere Başkan Aziz Kocaoğlu'ndan randevu istemesiyle başlayan gerilim, "Randevu mandevu yok. Artık tren kaçtı" açıklamasıyla iyice sertleşti. Egedesonsöz'ünde defalarca gündeme getirdiği gelişmeler üzerine devreye giren CHP Genel Başkan Yardımcısı Alatatin Yüksel'in ise, başkanları telefonla arayarak, "Biz konuşuyor muyuz, artık siz de konuşmayın" dediği öğrenildi. Belediye başkanlarının gazeteler aracılığıyla konuşmasının hiç de şık olmadığını belirten Yüksel, şu açıklamayı yaptı: "Polemik yaratacak bir sürü konu çıkıyor ama ben yanıt vermiyorum. Bizim birbirimizle konuşma mecramız gazeteler değil. Telefonlar var, belediye binaları var, mekanlarımız var, il binamız var. Gider buralarda konuşuruz. Ben bütün başkanları dolaştım. Oturduk saatlerce sorunlarını anlamaya çalıştık. Bunu çözmeye de çalışıyoruz. Ama medya üzerinden konuşmak çözümü zorlaştırıyor hatta engelliyor. Bazı arkadaşlarımız medya üzerinden konuşmaktan vazgeçecek. Maalesef bazıları bu konuda fazla hevesli. Genel Başkan yardımcıları olarak da önümüzdeki hafta gidip görüşeceğiz. Arkadaşlarımız artık ne olur bir beklesinler. Çözüm için beklesinler."
 
KAÇINMAK LAZIM
Belediye başkanlarının tartışma yaratan durumlardan kaçınması grektiğini dile getiren Yüksel, "Bu arkadaşların en çok şikayet ettiği şeylerden biri 'İlçemize yapılacak Büyükşehir hizmetlerini bilmiyoruz' serzenişi idi. Büyükşehir Başkanı 7-8 belediyeye gitti. Her ilçede önümüzdeki 2.5 yılda ne yapılacağını meclis üyeleri ve belediye başkanlarına anlatıyor. Onlar yapacaklarını ilave ediyor. 'Toplu görüşürüz, tek görüşürüz' şeklindeki tartışmaların bir anlamı yok. Ortada tartışma görüntüsü yaratan durumlardan kaçınmak gerekiyor" dedi.
 
SON İKAZIM
8 ilçe belediye başkanı ile bu zamana kadar yaşananlara sessiz kaldığını, ancak suskunluğunun partiye zarar vermemek adına olduğunu söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Bayır ise, "Düğmeye bastım. Pazartesiye kadar çözeceğim. Bu iş böyle gitmez" dedi. Bayır şöyle konuştu: "Kimse partiyi küçük düşürme hakkına sahip değildir. Başkanların biraz çenelerini tutmaları gerekiyor. Bu duruma daha fazla müsaade edemem. Gücümün yettiği yere kadar engel olurum. Engel olamadığım noktada da Genel Merkezi devreye sokar gerekli müdahaleyi yaparız. Bu konuda parti tüzüğüne aykırı hareket eden arkadaşlar ayakların denk almalılar. Yeniden örgüt önüne çıkacaklar. Önseçime girecekler ya da Genel Merkez tarafından atanmayı bekleyecekler. İl başkanı olarak onlara tavsiyem, partiyi kavgalı durumda göstermesinler. Bu benim onlara son ikazım."
 
8 ilçe belediye başkanı ve Büyükşehir belediye başkanının hepsini mi yoksa bazılarını mı kastettiği konusundaki soruya ise Bayır, "Kim partiyi kamuoyunda küçük düşürecek beyanlarda bulunyorsa onları kastediyorum" diye yanıt verdi.
 
Bayır, esti gürledi
Yaşanan gelişmeler üzerine İl Başkanı Bayır, önceki gün Aziz Kocaoğlu ile 1 saat özel olarak görüştü. Ardından Konak Belediyesi Meclis oturumuna katılan Bayır, CHP Grup Toplantısı'nda sert uyarılarda bulundu. Bayır'ın grupta "Verdiğiniz beyanlarla CHP gibi köklü bir kurumu hırpalamaya kimsenin hakkı yoktur. Kişiler gelip geçer ama CHP hep kalacaktır. Kimse seyirci kalmamı beklemesin" dediği öğrenildi.
 
Kılıçdaroğlu da devreye girdi
İzmir'de yaşanan gelişmelerle ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşmede bulunduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, eylül ayında kente gelmesi beklenen Kılıçdaroğlu'nun bu ziyareti önümüzdeki haftalara çekeceğini söyledi. Yüksel "Genel Başkanımız ilçe örgütleriyle ayrı, belediye başkanlarıyla ayrı ayrı olmak üzere 3 toplantı gerçekleştirecek" dedi.(Nihal Aşkın/AHT)
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kamile tanrıöver 9 Ağustos 2011 Salı 01:13

Tacettin beye sonuna kadar katılıyorum başkanların sorunları varsa bunu kendi aralarında, basına duyurmadan halletsinler.Basının önünde ulu orta bu işler halledilmez.Gerçek CHP'liler partisini küçük düşürmez tam tersine yüceltir.

Yorumu oyla      14      7  
isimsiz 46 8 Ağustos 2011 Pazartesi 13:23

alttaki yorumcunun ( barış koç ) buca gölet ve ercan tatı betimlemelerine yürekten katıldığımı ifade etmek isterim...Tamamen gerçek...Yok böyle bir doğa ve çevre talanı...Hele hele sayın tatı ' nın çöp kamyonlarına bile yazılan isminden sonra gölet 'te sağa sola asılan reklam afişleri de pek güzel ve dokunaklı olmuş , maşallah...

Yorumu oyla      12      7  
vatandaş 8 Ağustos 2011 Pazartesi 11:09

il başkanına bak...nasıl bir kültüre sahip nasıl bir yapıya sahip...başkanlara söylediği uayarıya bakın'kapayın çenenizi'...ilkokuldaki siz öğrencleremi sesleniyorusnuz...ne olurlarsa olsunlar iyi yada kötü başkanlar...onlar ilçelerin BELEDİYE BAŞKANLAR siz onlara bu şekilde konuşamazsınız...bence il başkanı olarak değil çünkü yakışmıyorsunuz bile insan olarak hattinizi bilin...

Yorumu oyla      18      9  
barış koç 8 Ağustos 2011 Pazartesi 10:25

cehennem de zebani asistanlarına kaynar kazanları gösterip "kim kafasını kazandan yukarı kaldırırsa bir kürek vurup onu kazanın dibine iteceksiniz" diye buyurmuş.ve asistanlar aldıkları buyruk üzerine işlerine koyulmuşlar.ve kaynar kazandan kurtulmak isteyip de başını yukarı doğru uzatan herkesi kazanın dibine doğru itelemeye başlamışlar.yanlızca bir kazanda kimse yukarı çıkamıyormuş.bu durum ilgilerini çekmiş.hemen zebani'ye sormuşlar.?"bu kazanda niye kimse başını yukarı doğru kaldırmıyor.zebani , bu soru üzerine alaycı bir gülümsemeyle cevap vermiş:O kazan da türkiyeli chp'liler var.onlar birbirini yemekten yukarı kadar çıkmaya güçleri yetmiyor."demiş.tabii fıkra bu... ama bu yaşananları görünce fıkralar bile gerçekliğin arkasında kalıyor.işte dün bursa il kongresi ve günlerdir izmir de yaşananlar...sonunda il başkanı sayın tacettin bayır da kükremiş(!)bir gazete de okudum.galiba gürsel descartekin'i bir iftar yemeğinde isyancı başkanlarla buluşturup sorunun çözümünde son noktayı koyacaklarmış. benimkisi bir öneri.yemek sonrasında bir de buca gölet'e uğrasınlar.orada ücretsiz ramazan eğlenceleri var.sanırım oraya gittiklerinde sorunun ana noktası anlaşılacaktır.güzelim gölet, ramazan eğlencesi düzenleyeceğiz diye peşaver'e dönüştürülmüş.et ve mangal kokuları,konser alanında muşambalara yazılmış ercan tati reklamları, duyarlı halkımın piknik tüpü,semaver, yaprak sarma ve biber dolma dan oluşan geleneksel piknik -iftariyesi, eskiden bizim kasaba da sık sık yapılan "ne alırsan bi milyon" tarzında panayırı andıran satış çadırları...Üstüne bir de kaymaklı ekmek kadayıfı türünden "başbakan"la birlikte söyledikleri"beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısıyla dillerden düşmeyen "muazzez ersoy" konseri...işte vizyonsuzluk bu.hadi, ilçe belediye başkanlarıyla ,büyükşehir arasında ki kırgınlığı önlediniz, bu vizyonsuzluğu nasıl önleyeceksiniz?

Yorumu oyla      22      8  
ahmet tok 8 Ağustos 2011 Pazartesi 09:00

yazık yazık kocaman adamlarsınız be izmir için projeler üreteceğinize birbirinizin mıntıkasına karışıyorsunuz gerçi sizde hep laf var icarrat nanay ne oldu drüst başkan aziiz başkan verisyonu işiniz yalan gücünüz yalan izmirede akpartinin el değmesi lazım ...

Yorumu oyla      21      10  
hepsi birbirinden beter. 8 Ağustos 2011 Pazartesi 02:35

Hasanı al vur bayıra bayırı al vur kürüme,kürümü al vur azize.bayır göreve geldiğinde bucadaki sorunun çözüm aşamasına denk gelmişti.işin shovu ona kaldı.belediyeleri bağlıyana kadar göbeğim çatladı sözleri onun ağzından çıkan kelimelerdir.nasıl olur beş altı işçiye bir il başkanı işe yerleştiremez.bu kadar acizmidir.sonra konak, sonra bayraklı ardı ardına eylemler patladı.konaktakiler arada telef olurken.bayraklıyıda ak partililer kucakladı.bayraklıda tam bir hüsran var.hasan beye bayraklı dar geliyor olmalıki.diğer ilçelere atıyor kendini.simirna meydanı keskin pis bir koku ile karşılıyorken.mahalle aralarında çöp yığınları ve etrafta uçuşan çöpler varken,neden komşu ilçelerin sokaklarına dalarki.olsa olsa hedef saptırma yada gündem yaratıp gerçek sorunların üzerini kapatmak olabilir.yanlız unuttukları bir şey var.bu sefer gerçekten hasan karabağ iflas bayrağını dikmiş durumda.kasa tamtakır. o kadar çok işçi soktu çıkardıki.işçilerin sinirleri laçka olmuş durumda.böyle bir korku yaşayan işçilerden nasıl randıman alınırki.hele hele ak parti öne geçince ciddi ciddi depresyondalar.bir tarafta korku imparatoru hasan karabağ diğer tarafta ak parti.2014 de kapı önüne konacaklarından çok korkuyorlar.merak etmesinler.çalışanlar yola devam edecekler.gidecek olanlar hasan beyin tanıdıkları.gerisi çalışmaya devam edecektir.garip gurabaya dokunulmayacaktır.akparti çalışmayı sevenleri sever.bütün bu işler hasan karabağın başından çıkmaktadır.hasan giderse huzur gelir..

Yorumu oyla      21      10  
BUCALI 8 Ağustos 2011 Pazartesi 01:15

ERCAN TATİ BEY RAMAZAN ETKİNLİĞİ ADI ALTINDA MUAZZEZ ERSOY KONSERİ DÜZÜNLİYOR ÜCRETSİZ PEKİ BU ÜCRESİZ OLAN NEDİR SANATÇI ÜCRETSİZMİ GELİYOR? KENDİ EVİNDEMİ AĞIRLIYOR YOL MASRAFLARINI KENDİ ARABASIYLAMI KARŞILIYOR BELEDİYE KASASINDAN KİMBİLİR NE KADAR ARCAMALAR YAPILIYORDA BUCALILARA ADI SÖZDE ÜCRETSİZ DİYE YUTTURMAYA ÇALIŞIYOR. RIZA TAMGÖZ . ÖZ BUCALIMISIN ? BUCALININ ONUR AKINA SUAVİYE MUAZZER ERSOYA ÖDENEN PARALAR HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ YAPINDA SİZLERİ TEBRİK EDEYİM BENDE BİR BUCALI OLARAK.

Yorumu oyla      21      8  
çeto çamlıbel 8 Ağustos 2011 Pazartesi 00:30

28 belidiye başkanı chp lilerin oyuylan seçildi iz betonda çalışanların sokağa dökülmesiylen değil azizzzzzzzzzz abiiiiiiiiiiii

Yorumu oyla      19      10  
çeto çamlıbel 8 Ağustos 2011 Pazartesi 00:28

il başkanı bizi tehdit ediyor çenenizi tutun diye bizde seçmen olarak sayın il başkanımızı uyarıyoruz çenemimizi tutamadığımızda bize nasıl bi yaptırım uygulayacaksınız öerak ediyorum

Yorumu oyla      21      11  
partili 7 Ağustos 2011 Pazar 23:54

izmir ruhunu alaattin yksel biliyor izmire o dizayn versin gürsel tekin ile canalioğluna gerek yok alaattin bey il başkanlığı döneminde başarılıydı bu işleri ancak kendisi çözer

Yorumu oyla      19      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Suriye’de sabrın sonuna geldik’
Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Birlik Vakfı’nın iftarına katıldı. Vakfın ...
İsyan ateşi “grupta” sönecek
İzmir’deki başkanlar sorununa el koyan Genel Merkez, Tekin ve Canalioğlu’nu ...
Yeni YAŞ düzeni İspanya modeli mi?
Erdoğan’ın YAŞ’a başkanlık ederken çekilen fotoğrafı çok konuşulmuştu. ...
 
‘Darbeciler TSK’dan temizlenmeli’
MHP lideri Devlet Bahçeli, YAŞ’ta yaşanan krizinin büyümeden çözülmesini ...
'Deniz Feneri'nin üzeri kapatılmak isteniyor'
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Deniz Feneri soruşturmasını ...
BBP: O görüntüler elimizde
BBP Genel Başkanı Destici, eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını ...
 
Demirtaş: Türkiye’nin bir bayrağı vardır
Barış ve Demokrasi Partisi'nin yapacağı kongre öncesi (BDP) Grup Başkanı ...
Kılıçdaroğlu: TSK’yı bakana bağlayalım
Hükümete çağrıda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Verin teklifi ...
‘Yeni Anayasa millete borç’
TBMM Başkanı Çiçek, yeni Anayasa'nın, parlamentonun millete borcu olduğunu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva