HABERLER>POLİTİKA
7 Ağustos 2011 Pazar - 10:43

‘Suriye’de sabrın sonuna geldik’

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Birlik Vakfı’nın iftarına katıldı. Vakfın Kurucular Kurulu Başkanı eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan’la birlikte iftarda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da bulundu.

‘Suriye’de sabrın sonuna geldik’

İSTANBUL - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun salı günü Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye gideceğini belirten Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Halkınızın üzerine kurşun yağdırarak kimi sevindiriyorsunuz? Bunları söylemek, bu soruları sormak zorundayım. Bugüne kadar birçok şeyi acaba halledebilir miyiz, söylenenler yerini bulur mu diye çok sabrettik. Artık burada da sabrın son anlarına geldik. Bunun için de bu süreç içinde salı günü Dışişleri Bakanımı Suriye’ye gönderiyorum. Mesajlarımız kendilerine kararlı bir şekilde iletilecek. Bundan sonraki süreç verilecek cevap ve uygulamaya göre şekillenecek.
 
Suriye konusunu dış sorun olarak görmüyoruz. Suriye meselesi bizim bir iç meselemizdir. Çünkü Suriye ile 850 kilometre sınırımız var. Akrabalık, tarih, kültür bağlarımız var. Dolayısıyla burada olanlar, bitenler asla bizim seyirci kalmamızı fırsat vermez. Tam aksine oradaki sesleri duymak zorundayız, duyuyoruz ve gereğini yapmak zorundayız.
 
Çok manidardır. Demir kafesler ardından nice Müslümanlar idam sehpalarına gönderildi. Onları idam sehpalarına gönderenler ayakta değil, sedyede bakın nereye gidiyor? Arapların bir sözü var ‘Men dakka dukka’ (eden bulur). Şimdi böyle bir süreci dünya yaşıyor. Ama ibret alana ne kadar güzel, ama ibret almayana bu süreç çok zarar verir.(Hürriyet)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Korkmaz 8 Ağustos 2011 Pazartesi 12:34

Ahmet Nevzat Güven Beye katılmamak mümkün değil, proaktif politika yapmak adına hata üzerine hata yapıyoruz.Suriye bi

Yorumu oyla      12      6  
AHMET NEVZAT GÜVEN 7 Ağustos 2011 Pazar 12:54

TÜRK MİLLETİNİN HAFIZALARINDAN 1914 SARIKAMIŞ HAREKATI SİLİNMEMİŞTİR. DÖNEMİN GENELKURMAY BAŞKANI VE PADİŞAHIN DAMADI OLAN VE 25 YAŞINDA İKEN ORGENERAL YAPILIP ORDUNUN BAŞINA GEÇİRİLEN ENVER PAŞA’NIN HAYALLERİ VE ÜTOPYALARI UĞRUNA 80 BİN ANADOLU ÇOCUĞU SARIKAMIŞ DAĞLARINDA DONARAK CAN VERMİŞTİR. ENVER’İN ÜTOPYASI; SARIKAMIŞ’I GEÇİP RUSYA’YA SALDIRMAK VE RUSLARI KAFKASYA’DAN ÇIKARIP ORTA ASYA TÜRKLERİ İLE BİRLEŞMEK VE BÖYLECE BÜYÜK TURAN ÜLKESİNİ KURMAKTI. BU ÜTOPYA 80 BİN CANA MAL OLDU.O TARİHTE OSMANLIYI YÖNETEN ENVER-TALAT-CEMAL PAŞA ÜÇLÜSÜNÜN DİREKTİFLERİYLE İNGİLİZ ZIRHLILARI ÖNÜNDEN KAÇARKEN OSMANLIYA SIĞINAN GÖBEN VE BRESLAV ADLI ALMAN ZIRHLILARINA MİDİLLİ VE YAVUZ İSİMLERİ VERİP,BU ZIRHLILARI ALMANYA’NIN İSTEĞİ DOĞRULTUSUNDA RUSYA’NIN ELİNDE BULUNAN SİVASTOPOL LİMANINA SALDIRTMIŞ VE BÖYLECE OSMANLIYI 1.DÜNYA SAVAŞININ ATEŞİ İÇİNE ATMIŞLARDIR.BU KORKUNÇ SAVAŞ TA ; YEMEN,FİLİSTİN,BİNGAZİ,GALİÇYA,SARIKAMIŞ,BAĞDAT VE ÇANAKKALE CEPHELERİNDE 1 MİLYONUN ÜZERİNDE ANADOLU ÇOCUĞU HUNHARCA KIRILMIŞ,ÜLKE TÜM AYDIN OKUMUŞ,DİNAMİKVE GENÇ NÜFUSUNU KAYBETMİŞ VE BU SAVAŞIN SONUNDA MİLYONLARCA KM KARE VATAN TOPRAĞI ELDEN ÇIKMIŞ,ORALARDA YAŞAYAN MİLYONLARCA SOYDAŞIMIZ DÜŞMANIN ACIMASIZLIĞINA TEK EDİLMİŞLERDİR. ANDOLUNUN BÜYÜK KURTULUŞ DESTANININ HANGİ KOŞULLARDA VERİLDİĞİ VE BU VATAN TOPRAKLARINA NASIL TUTUNABİLDİĞİMİZ,NE ACILAR VE SIKINTILAR YAŞADIĞIMIZ HERKESİN MALUMUDUR.BUGÜNLERE GELİRKEN MİLLETİMİZ ÇOK ACI BEDELLER ÖDEMİŞTİR. ŞU ANDA İSE İSRAİL’İ KORUMAKVE YIKILAN ABD EMPERYALİZMİNİ ABD ADINA ÇÖKEN ABD’NİN AYAKTA TUTUNABİLMESİ İÇİN ORTA DOĞU BÖLGESİNİN ENERJİ VE SU KAYNAKLARINA SAHİP OLMAYA ÇALIŞMASI ADINA HAREKETLE BİZİMLE HİÇBİR İLGİSİ OLMAYAN VE TAMAMEN SURİYE’NİN BİR İÇ SORUNU OLAN VE HER ÜLKENİN MEŞRU VE YASAL HAKLARI ARASINDA SAYILAN; İSYANCILARA KARŞI MÜCADELE EYLEMİNİ BAHANE EDEREK SURİYE’YE BİR SAVAŞ İLAN EDİP,ÜLKEMİZİ İÇİNDEN ÇIKILMAZ VE NEREDE DURACAĞI BELLİ OLMAYAN BÜYÜK BİR YIKIM VE FELAKETİN İÇİNE ATMAK RTE VE AVANESİNİN HARCI VE HAKKI DEĞİLDİR. KAN İÇİCİ EMPERYALİZM YAŞAMAK İÇİN BÜYÜK BİR DÜNYA SAVAŞI ÇIKARMAYA HAZIRLANMAKTADIR.ÜLKEMİZ BÖYLE BİR SAVAŞIN KURBANI OLAMAZ. TÜRK GENÇLERİ BİR HİÇ UĞRUNA TELEF EDİLEMEZ.BUNA RTE VE AVANESİNİN HAKKI YOKTUR. RTE SURİYE’Yİ GÖRECEĞİ YERDE MUSUL VE KERKÜK’TEN YÜKSELEN VE BİZİM ÖZ KARDEŞLERİMİZ OLAN TÜRKMENLERİN FERYADINI DUYSUN.ABD EMEPRYALİZMİNİN SİLAHLANDIRDIĞI KÜRT KATİLLERİN İŞLEDİĞİ KATLİAMLARI GÖRSÜN.ELLERİNDEN TOPRAKLARI ZORLA ALINAN KARDEŞLERİMİZİN ACILARINI HİÇBİR ZAMAN DİLE GETİRMEDİ.ÇÜNKÜ AĞABEYİ ABD EMPERYALİZMİ ONA BU İZNİ VERMEDİ.ONA DÜŞEN ŞEY; KENDİ VARLIK NEDENİ OLAN ABD EMPERYALİZMİNE MUTLAK İTAAT VE AZATSIZ BİR KÖLELİKTİR.RTE EMPERYALİZM ADINA ASLA SURİYE’YE MÜDAHALE ETMEMELİDİR.BUNA İZİN VERİLMEMELİDİR.YOKSA TÜRKİYE PKK İLE OLAN MÜCADELESİNİ NASIL DÜNYAYA ANLATACAK? ANCAK BELKİDE BU ÜTOPYA RTE VE ONUN YARDAKÇISI CEMAATLERİN TOPUNUN BİR SONU OLABİLİR.HERKESİN BİR ECELİ VARDIR.MİSİS ATEŞLE,ANAVARZA YILANLA GİDECEK.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İsyan ateşi “grupta” sönecek
İzmir’deki başkanlar sorununa el koyan Genel Merkez, Tekin ve Canalioğlu’nu ...
Yeni YAŞ düzeni İspanya modeli mi?
Erdoğan’ın YAŞ’a başkanlık ederken çekilen fotoğrafı çok konuşulmuştu. ...
‘Darbeciler TSK’dan temizlenmeli’
MHP lideri Devlet Bahçeli, YAŞ’ta yaşanan krizinin büyümeden çözülmesini ...
 
'Deniz Feneri'nin üzeri kapatılmak isteniyor'
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Deniz Feneri soruşturmasını ...
BBP: O görüntüler elimizde
BBP Genel Başkanı Destici, eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını ...
Demirtaş: Türkiye’nin bir bayrağı vardır
Barış ve Demokrasi Partisi'nin yapacağı kongre öncesi (BDP) Grup Başkanı ...
 
Kılıçdaroğlu: TSK’yı bakana bağlayalım
Hükümete çağrıda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Verin teklifi ...
‘Yeni Anayasa millete borç’
TBMM Başkanı Çiçek, yeni Anayasa'nın, parlamentonun millete borcu olduğunu ...
CHP’li kadınlar Balbay’a mektup yazdı
CHP İzmir Kadın Kolları İl Yönetimi, Ergenekon soruşturması kapsamında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva