HABERLER>POLİTİKA
6 Ağustos 2011 Cumartesi - 12:29

Kılıçdaroğlu: TSK’yı bakana bağlayalım

Hükümete çağrıda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Verin teklifi destekleyelim. Genelkurmay’ı Savunma Bakanlığı’na bağlayalım” dedi.

Kılıçdaroğlu: TSK’yı bakana bağlayalım

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanlığı’nın Savunma Bakanlığı’na bağlanması önerilerine destek verdi.
 
AK Parti’ye çağrıda bulanan Kemal Kılıçdaroğlu, “Genelkurmay Başkanlığı'nı Savunma Bakanlığı'na bağlayalım. Verin teklifi destekleyelim” dedi.
 
Milliyet gazetesinden Derya Sazak’a Yüksek Askeri Şura (YAŞ) ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, özetler şunları söyledi:
 
“Anlaşılan gelenek çok fazla bozulmadı. Ama bizim itiraz ettiğimiz noktada; kapalı kapılar ardında ne oldu da, istifalardan sonra ne değişti de bu kararlar çıktı? Şûra’da demokratik olgu, oylamalar sonucu terfi ve emeklilik işlemlerinin gerçeklemesidir. Oysa Başbakan, Sayın Necdet Özel ile özel görüştü ve bu mutabakatın sonucunu kamuoyu ile paylaşmadı. Tutuklu komutanlarla ilgili gelgitler yaşandı. Şûra, şûra olma özelliğini kaybetti. Komutanlar niye istifa etti bilmiyoruz.
 
Benim, istifayı da bir demokratik tepki olarak görmem Türkiye’de askeri darbeler döneminin kapandığı vurgusudur. Ordu da eskisi gibi değil. Haklarını hukuk yoluyla arıyor. Ancak 12 Eylül öncesi DGM’lerin devamı niteliğindeki özel yetkili mahkemelerle bu nasıl olacak. Davalar uzadıkça uzuyor. Bu mahkemelerin savcı ve yargıçları siyasi otoritenin emrinde. Bunun neresi demokratik? Yarın kimin kapısını çalacakları, kimleri evden alacakları belli değil. Yandaş medyanın yayınlarını da unutmayın. ‘Ordu infaz edildi.’ Askeri suçlu göstermek için her yola başvuruldu.
 
İnternet andıcının savunulacak tarafı yok, hükümet aleyhinde faaliyet göstermek nerede görülmüş bunu Genelkurmay değil, başka bir kurum da yapsa suçtur. Bakın CHP olarak biz somut delile, bilgi ve belgeye dayalı davaları ayırıyoruz. Ama 2003’teki darbeye teşebbüs davasıyla ilgili dosyalar arasında yakın tarihli dokümanlar çıkıyorsa onlara da kuşkuyla bakıyoruz.
 
Kaldırılan koltuk Genelkurmay Başkanı’na ait. Necdet Özel’in vekil olarak Başbakan’ın yanında bulunması doğru olmazdı. Ben ilke olarak da Genelkurmay Başkanı ve Başbakan’ın eşbaşkanlar şeklinde Şûra’ya başkanlık etmelerini sivil bulmuyorum. Bunlar da artık değişmeli. Ancak ordu üzerinden sivil otorite kurmayı da doğru bulmuyoruz.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Korkmaz Bicen 6 Ağustos 2011 Cumartesi 22:13

Asagida 18.30 da yapilan'Sayin Kilicdaroglu TSK ya NATO kapsaminda yeni bir misyon bicildi.' Cumlesiyle yapilan yorum sahsima aittir.sehven ismim yazilmadan tarafimca yollanmistir.Sayin editor ve okuyucularin bilgisine saygilarimla arz ederim.

Yorumu oyla      13      6  
Cengiz Nuri 6 Ağustos 2011 Cumartesi 19:20

Bravo Kılıçdaroğlu, çark edebileceğin bir konu daha bulabildin! "Biliyorsan konuşta ibret alsınlar, çark edeceksen susda adam sansınlar"

Yorumu oyla      12      6  
6 Ağustos 2011 Cumartesi 19:06

BİZ SİZLERE OYLARIMIZI AKPKK' YA DESTEK VE PAYANDA OLMANIZ İÇİN VERMEDİK SAYIN GENEL BAŞKANIM.BÖYLE DAVRANMAYA DEVAM EDERSENİZ SİZLERİ O KOLTUKTAN İNDİRECEK OLANIN DA BİZLER OLDUĞUNU UNUTMADAN HAREKET EDİN.

Yorumu oyla      12      7  
6 Ağustos 2011 Cumartesi 18:32

Sayin Kilicdaroglu TSK ya NATO kapsaminda yeni bir misyon bicildi.Hala bunu kavrayamadiniz.Sayin Hikmet Cetin' e bir telefon acin ogrenin.Bu saatten sonra TSK nin nereye baglanacaginin onemi yok.Irticanin odak noktasi oldugu tespit edilmis ve hukum giydirilmis bir partinin iktidarindayiz.Vizyonu dar muhalefet sayesinde Akp guc bende diyor.Sizler hala olaylari gorunen yuzuyle degerlendiriyorsunuz.Goz goruneni beyin gelecegi gorur.

Yorumu oyla      14      7  
AHMET NEVZAT GÜVEN 6 Ağustos 2011 Cumartesi 15:54

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ KÖY HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DEĞİLDİR.KILIÇDAROĞLU EFENDİ,SEN NE DEDİĞİNİN FARKINDA MISIN? BUNUN İÇİN Mİ GENEL BAŞKAN OLMUŞTUN ? BU SÖYLEMLE AKP DEN NE FARKIN KALDI? SANA OY VEREN MİLYONLAR BUNUN İÇİN Mİ OY VERDİLER? MADEM NİYETİN BU İDİ NEDEN BUNU AÇIKÇA VE SEÇİMDEN ÖNCE TÜRK HALKINA AÇIKLAMADIN? BU SÖYLEMDEN DOĞAN SONUÇ : HEM AKP Yİ VE HEMDE YENİ CHP Yİ YÖNETEN EMPERYAL GÜÇ AYNI GÜÇTÜR.TÜM VARLIĞIMLA SİZİ PROTESTO EDİYORUM.VE ŞUNU BİLİN Kİ EMPERYALİST GÜÇ ADINA NE YAPARSANIZ YAPIN MİLLETİN UMUDU OLAN TSK'Nİ MAĞLUP EDEMEZSİNİZ. SİZE YAKILAN ŞEY : BİR AN ÖNCE CHP'NİN BAŞINDAN UZAKLAŞMANIZDIR.

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Yeni Anayasa millete borç’
TBMM Başkanı Çiçek, yeni Anayasa'nın, parlamentonun millete borcu olduğunu ...
CHP’li kadınlar Balbay’a mektup yazdı
CHP İzmir Kadın Kolları İl Yönetimi, Ergenekon soruşturması kapsamında ...
Başkan Kocaoğlu'na Genel Merkez uyarısı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ilçe belediye başkanları ...
 
Kılıçdaroğlu: AKP sözünü tutsun
AKP’den tutuklu vekillerin durumu konusunda verdiği sözü yerine getirmesini ...
Başbakan Ali Taran’ı neden çizdi?
Her seçim öncesinde reklamcı Ali Taran'ın AK Parti'ye kampanya hazırlayacağı ...
‘Bu bir cehalet örneğidir’
CHP'li vekil Muharrem İnce'nin Başbakan Erdoğan için söylediği sözlere ...
 
Gürsel Tekin’den “isyan açıklaması”
Başkanlar hareketinde taraflardan hamle üstüne hamle gelirken, Genel Başkan ...
Bakan Günay'dan 'beş yıldızlı' iftar mesajı
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İl Başkanı Akay’ın daveti üzerine ...
CHP'den hükümete: Amaç ortaya konmalıdır
Komutanların emeklilik kararlarının, 'hükümet, ayrılığa düştüğü bürokratları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva