HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Temmuz 2011 Pazartesi - 21:39

AKP ve CHP Tatı’ya karşı birleşti

Bucamar’a kaynak artırımı, AKP ile hareket eden 11 CHP’linin oyları ile iptal edildi.

AKP ve CHP Tatı’ya karşı birleşti

FIRAT SOYLU/EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi’nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısı hareketli anlara sahne oldu. Buca Belediyesi’ne bağlı BUCAMAR şirketi için 1 milyon 250 bin liralık kaynak aktarım talebinin görüşüldüğü meclis oturumunda Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya karşı partisi CHP’nin 11 meclis üyesi AK Parti grubuyla birlikte hareket etti. Kaynak artırımını onaylamayan 11 CHP’li üye grup kararına karşı gelerek AK Parti grubuyla birlikte hareket etti. Tatı ve 12 CHP’li meclis üyesinin evet oyuna karşılık aktarım talebi 23 oyla reddedildi.

 
İLK RED KARARI KAYA’DAN GELDİ
Tartışmalara sahne olan karar öncesi komisyon raporunun görüşüldüğü sıra söz alan CHP’li Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ali Rıza Kaya, söz konusu talebin görüşüldüğü komisyon toplantısında kendisinin red oyu verdiğini hatırlatarak meclis oylamasında da red oyu vereceğini söyledi. Kararına gerekçe olarak bireysel zafiyetlerden ötürü şirketin sürekli zarar etmesini gösteren Kaya, “Eğer bu şirket bir tüzel kişilik olsaydı, olaya daha farklı bakılabilirdik. Ancak ortada bir kamu şirketi söz konusudur. Kamu şirketinde kazanç sadece maddiyatla sınırlı değildir. Buca Belediyesi’nin İmar ve İnşaat Şirketi’nin kamu yararı sağladığı bir uygulamayı da görmüş değiliz. Vatandaşa doğrudan gitmesi gereken hizmetlerin tam anlamıyla gittiğine dair inancım olsaydı, yerel hizmetler aracığıyla vatandaşlara daha çok olanak sağlansaydı zarar ne kadar olursa olsun bu karara evet derdim. Ancak böyle bir kanaat olmadığı için ve 1 milyon 250 bin liralık aktarmanın akıbetini göremediğim için bu önergeye komisyonda red oyu verdim ve burada da red oyu vereceğim. Bu kararımı tamamen vicdanı kanaatimle alıyorum. Bu aktarmanın yararlarını anlatmak konusunda başkanlık katında içini dolduran bir açıklama ile gelmediğinizi söylemek istiyorum. Aktarma dışında yollar da bulmak gerekiyor” dedi.
 
GRUP KARARI İŞE YARAMADI
Kaya’nın bu sözleri üzerine CHP Grup Başkan Vekili Hasan Sağlam söz alarak, söz konusu raporun komisyondan geldiği gibi oylanması yönünde CHP grubunun karar aldığını söyledi.

Sağlam’ın bu sözü üzerine bu kez bir başka CHP’li Adnan Öztekin söz isteyerek kendisinin de red oyu vereceğini açıkladı. Partilisi Ali Rıza Kaya’nın sözlerine aynen katıldığını dile getiren Öztekin, “Geçmişte yaşananlar bu tür aktarmalarla bu şirketin kurtulamayacağı görülmüştür. Bir yıl önce yapılan sermaye artırımında da hayır oyu kullanmıştım. Bugünde hayır oyu kullanacağım” dedi. Kaya’nın ardından Öztekin’in de grup kararına uymayacaklarını açıklamalarına sinirlenen Belediye Başkanı Tatı ise, “Ben Buca Belediye Başkanıyım. Bu grup kararları beni ilgilendirmez. Ne CHP grubu, ne AKP grubunda alınan karara göre hareket ederim. Siz gruplarda kendi içinizde tartışabilirsiniz. Burada sansasyona gerek yok. Mecliste oylama yapılır karar alınır” diye çıkıştı. Tatı’nın bu çıkışına rağmen CHP’li Ali Hıdır Uludağ’da grup kararına karşılık hayır oyu kullanacağını açıkladı.

 
11 CHP’Lİ RED OYU VERDİ
Başkan Tatı ile partilisi meclis üyelerinin karşı karşıya geldiği sermaye artırımı ile ilgili komisyondan gelen rapor AK Parti grubunun da desteğiyle red edildi. Yapılan oylama sonunda 13 CHP’li üye evet oyu verirken, 11 CHP’li üye de red oyu kullandı. AK Parti’li 12 meclis üyesinin de red oyu kullanmasıyla oylama sonunda 13 evet oyuna karşılık 23 red oyu ile sermaye artırımı onay alamadı. Grup kararına karşılık 11 CHP’li meclis üyesinin red oyu kullanması Başkan Ercan Tatı’nın da keyfini kaçırdı. Oylama sonucunu duyuran Tatı’nın oldukça sinirli olduğu gözlerden kaçmadı.
 
AK PARTİ OTELE “AJAN” GÖNDERMİŞ
Meclis toplantısının bir diğer tartışma konusu ise Buca Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl satın alınan ve BUCAMAR şirketi tarafından işletilen Gümüldür’deki BUCAMAR oteli oldu. Meclis oturumunda söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Arslan, otelde yapılanları yerinde görmek için AK Parti grubu adına meclis üyesi Ahmet Fazıl Kaya’yı görevlendirdiklerini, kendisinin bir günlüğüne otele giderek kaldığını ve AK Parti grubuna bilgi verdiğini söyledi. Kaya’dan gelen bilgilerin kendilerini mutlu etmediğini belirten Arslan, “Şirketin sıkıntısını dışarıdan para aktararak, yama yaparak çözemeyiz. Bu şirketin ne yaptığını, ne işler yaptığını konuşmamız gerek. Şirketin bu paraları nerelere harcadığını bilemiyoruz. Otel’de AK Parti olarak bir tek Ahmet Fazıl Kaya orada grubumuzun bilgisi dahilinde kalmıştır. Bunun dışında otelde kalan ve konaklayan hiçbir arkadaşımız yok” dedi. Bu söz üzerine Başkan Tatı, kendisinden önceki dönemde de belediyenin otel işlettiğini hatırlatarak, “Bu şirket zaten her ay 100 bin lira zarar etmektedir. Bu zarara dur demek için hukukçular devreye girmiştir. Otelde kalmaya neden bu kadar takıldınız? Bu otelde kalan her personelim memnuniyetini dile getirmektedir” dedi. Tatı’nın bu yanıtı üzerine tekrar söz alan Arslan ise, “Biz tasvip etmediğimiz bir yerde kalmayız. Gümüldür de bizim ne işimiz var. Bizim maksadımız milletin parasını korumaktır. Siz bizim için de aldıysanız o oteli geri verin” yanıtını verdi. Arslan ayrıca Başkan Tatı’nın belediye ile ilgili hiçbir konuda kendilerine bilgi vermediğini de belirterek, “BUCAMAR Genel Müdürlüğü’ne Hüsnü Kaya getirildi. Bizim bunu basından öğrenmememiz gerekiyordu” diye sitemde bulundu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Haydar 9 Temmuz 2011 Cumartesi 11:31

Devam edin.Devam edin.2014 e az kaldı.AKP gelecek dertler bitecek.Muhalif CHP lilere teşekkürler.

Yorumu oyla      13      8  
toptan istifa 7 Temmuz 2011 Perşembe 22:54

ya ne dalga geçiyorsunuz.verilen okadar emek kazanılan bir zafer var ortada ne hakla yapıyorsunuz bunu.

Yorumu oyla      13      9  
KERVAN 6 Temmuz 2011 Çarşamba 10:29

İLAN:İzmir'in Buca İlçesinde Belediye Başkanlığında görevlendirmek üzere Eleman aranıyor.Başvuru;Buca chp ilçe başkanlığı.

Yorumu oyla      21      14  
SEVİYORUZ SENİ TATI 5 Temmuz 2011 Salı 15:06

BUCA'DA BİTMİŞ 3 TANE DEV PROJE ..1.BUCA HEYKELE BAYRAK DİREĞİ, 2.EVKA KAPALI PAZAYERİ, 3.OKULLARIN BOYA BANDA İŞLERİ.. HANGİ BELEDİYE BAŞKANI BU KADAR ÇOK ÇALIŞIP İŞ ÜRETMİŞ SÖYLEYİN.. BİZ BUCALILAR BAŞKANDAN SON DERECE MEMNUNUZ. ÖNÜMÜZDE ÜÇ YIL VAR DAHA, BAKIN NE PROJELER GÖRECEKSİNİZ,HER YIL EN AZ 2 DEFA OLMAK ÜZERE ONUR AKIN KONSERİ HANGİ BELEDİYE VERMİŞ, BUNLARI GÖRÜNDE ONA GÖRE KONUŞUN.BAŞKANIN ARKASINDAN ÖYLE ATIP TUTMAYIN..

Yorumu oyla      33      18  
isimsiz 46 5 Temmuz 2011 Salı 12:08

yorumcunun biri demiş ki ; muhalif meclis üyeleriyle hiçbir şey olmaz , onlar oraya niçin seçildiler ? Onlar seçilmedi , onları oraya seçen Tatı...Muhalif olanlar , kısa sürede durumu kavrayıp bu yönetimden birşey olmayacağını anlayıp , ortada iyi niyetin olmadığını gören , DÜRÜST kişiler...DÜRÜST ' lük kelime olarak yazılışı ve söylenişi çok kolay olup uygulanması çok zor bir değerdir...Aynen demokrasi gibi çiğnenip yutulması ve sindirilip hazmedilmesi zor bir lokmadır...Siyasete soyunmuş insanların bu iki değeri taşıması zaruridir...Yoksa , aha da size örneği..!!

Yorumu oyla      31      17  
DEMOKRAT 5 Temmuz 2011 Salı 11:12

Levent Suna adlı şahıs,nasıl bu kadar emin olabiliyorsun,hayatımda Buca Belediyesine 1 defa gittim.Siyasi bir partiyede kayıtlı değilim.Sadece Rümuzumu birileri ile benzetmiş olabilirsin.Bakın birileri hakkında yorum yapmaya kalkmadan önce,iyice bilgi sahibi olun,kesin yargıya varırsan yorum yapabilirsin.Burada Bucanın aksaklıklarını gündeme getiriyorum ve Belediye Başkanının Yetersiz olduğunu idda ediyorum.Sende bana bunun aksini iddia edebilirsin,bunu tartışabiliriz.Bucada yapılan işleri söyleyebilirsin.bende o zaman alkışlarım.Niye önyargılı olarak sizi eleştirenleri hemen birilerine benzetiyorsunuz.Belediyeyi sıradan sade bir vatandaş eleştirince niye hemen muhalif damgası vuruyorsunuz.Bakın bunu diğer...... adlı internet sitesinde yazamam,bu görüşümü dahi o sitede yayımlamıyorlar.Senden bir ricam olsun Başkanına sor bakalım o site niye onu okadar çok koruyup,kolluyor ve kesinlikle aleyhinde bir kelime dahi yayımlamıyor,anlaştıkmı Sevgili Levent Kardeşim.Ha Levent kardeşim birde Değerli Başkanına unutmadan sor ...... adlı gazeteyi Buca da belirli günlerde ücretsiz olarak niye dağıttırıyor,ben çok merak ediyorum,aydınlatırsan sevinirim.

Yorumu oyla      29      17  
hakan sayın 5 Temmuz 2011 Salı 10:46

evet başkan istifa etmeli sevilen insan başarılı iş adamı güngör kaya başkan olmalı

Yorumu oyla      26      25  
LEVENT SUNA 5 Temmuz 2011 Salı 10:45

DEMOKRAT KARDEŞİM DÜN SENİ MECLİSTE GÖRDÜM SENİN MUALİF MECLİS ÜYESİ OLDUGUNU HERKEZ BİLİYO YANİ FAZLA UGRAŞMA NE OLDUGUN ORTAYA ÇIKTI

Yorumu oyla      25      23  
Buca dan SES ver 5 Temmuz 2011 Salı 10:33

Ey Buca halkı bu CHP nin ufku yooook.Tatı gibi adam ne belediye başkanlığı yapabilir ki. Bunlar kendisini bile idare edemezler. Yazık yazık yetimlerin haklarını harvurup harman savurarak harcıyanlara.Tatı ya bi şey hatırlatacam.Bu dünya yı değil biraz da ahireti düşün lütfen.Kul hakkı ne demek sakın unutma ve gece yattığında çok iyi düşün ve ben bugün kimin hakkını yok yere kullandım diye.O paralarda sadece fakirin hakkı var.Onlara git yardım et ve hayır dualarını al.Bak o zaman işlerin nasıl rast gidecek.söylemesi benden uyup uymamak senden.

Yorumu oyla      32      23  
galip 5 Temmuz 2011 Salı 10:00

yemin ediyorum buca haberlerinin altındaki yorumlardan bıktım. bu adam 2 sene daha başkan ve bir şey yapmaya niyeti yok. sıkmayın kendinizi eleştiricem veya savunucam (bedel ödeyenler) diye. 2 sene sonra nasıl ak partide buca izleyin görün.

Yorumu oyla      28      27  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hem eğleniyor hem öğreniyorlar
Ödemiş Belediyesi Deneme ve Bilim Merkezi, Hacettepe Üniversitesi Eğitim ...
Havuzda şenlik var
Selçuk Belediyesi Yüzme Havuzu Selçuk belediyesi bayındırlık işleri şefliği ...
Başkanlar mekan kapattı, gizli zirvede buluştu
Seçimlerde yaşanan başarısızlığın nedeni olarak gösterildikleri için daha ...
 
Bornova ve Bayraklı’da 43 saat su yok
İZSU’dan yapılan açıklamaya göre; 6 ve 8 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ...
Büyükşehir’den Hızır açıklaması
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Ersu Hızır’ın ...
Srebrenica anısına bir ayakkabı da Solak'tan
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak Genç Boşnaklar Derneği’nin Srebrenica ...
 
Karşıyaka naylon poşetlere veda ediyor
Karşıyaka’nın her semtinde dağıtımı yapılan bez torbalar sayesinde naylon poşetlere veda ediliyor.
Hem EXPO hem AB için destek istedi
Avrupa Konseyi İzleme Komitesi toplantısının açılışında konuşan Başkan ...
Aliağa’da bilgisayar kursları başlıyor
Aliağa Belediyesi, Aliağa'da işyerlerinde çalışan ya da eğitim alarak ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva