HABERLER>SPOR
10 Ağustos 2011 Çarşamba - 16:05

12 Dev Adam Spor Toto World Cup'a hazır

Litvanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Basketbol Erkek (A) Milli Takımı, Halkapınar Spor Salonu'nda yarın başlayacak Spor Toto World Cup 10'daki ilk maçını saat 20.30'da Ukrayna ile oynayacak.

12 Dev Adam Spor Toto World Cup a hazır

İZMİR - A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, kaptan Hidayet Türkoğlu, Kerem Tunçeri, Almanya antrenörü Dirk Bauerman, oyuncu Stefan Hamann, TBF yetkilileri Atakan Karakaplan, Ali Özsoy, Emin Balcı ile İzmir Gençlik Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar organizasyon öncesi Swissotel'de düzenlenen basın toplantısına katıldı. Sportif Faaliyetler Direktörü Emin Balcı, İzmirli basketbolseverlerin World Cup'a büyük ilgi gösterdiğini, 7000 biletin büyük kısmının tükendiğini açıkladı, "Maç günlerinde gişelerde bilet kalmayabilir. İzmirlilere teşekkür ediyoruz" dedi.
 
Hidayet Türkoğlu ise, "Her maçı kazanmak için oynayacağız. Ağır antrenman temposundan çıkıp forma giriyoruz. Bu turnuva Litvanya'da eylülde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için ölçü olmayacak, ama sistemimizi görmek açısından önemli. Kendine güvenen bir ekibiz. Avrupa Şampiyonası'nda başarı istiyoruz" diye konuştu. Hidayet Türkoğlu, şöyle devam etti:
 
"Seyircimizin önünde iyi oynuyoruz. Ev sahibi olduğumuz 2001 Avrupa Şampiyonası ve 2010 Dünya Şampiyonası'nda ikinci olduk. Bizi dünya ikinciliği rahatlatmaz, ama strese de sokmaz. Yalnızca güven verir. Grafiğimizi 2008'den bu yana geliştirdik. Avrupa Şampiyonası için umutluyuz."
 


Yaklaşık 1 aydır kampta olan ekibimizde Semih, Ömer, Sinan ve Kerem'in yaşadığı sakatlıkların kendilerini üzdüğünü belirten Kerem Tunçeri, "Dünya ikinciliği apoletini taşıyoruz. Hazırlık turnuvalarındaki tüm maçları kazanmak için oynayacağız. Avrupa Şampiyonası'na kadar 9 turnuva maçı yapacağız. Geçen yıl Dünya Şampiyonası'nda yarı finalde elediğimiz Sırbistan'ın yanı sıra Almanya ve Ukrayna gibi güçlü ekiplere karşı İzmir'de hücum ve savunma varyasyonlarını test etme imkanı bulacağız" dedi.
 
Almanya antrenörü Dirk Bauerman ise ilk kez geldiği İzmir'de bulunmaktan mutlu olduğunu vurguladı, "Türkiye'ye gelmek yakın bir dostu ziyaret etmek gibi. İyi bir turnuva olacak. Eksiklerimiz var. NBA oyunculurı Dirk Nowitzki ve Chris Kaman takıma bu turnuvanın ardından katılacak" diye konuştu.



12 Dev miniklerle buluştu

Basın toplantısı sonrası 9 Eylül Üniversitesi Spor Salonu’nda miniklerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektiren 12 Dev Adam, onlarla bir süre basketbol oynamayı da ihmal etmedi. Büyük ilgiyle karşılaşan kaptan Hidayet Türkoğlu, basketbola yeni başlayan küçüklere her zaman desteğe hazır olduklarını belirterek, “Bizi örnek alarak ileride çok daha iyi yerlere geleceklerine inanıyorum” dedi.
(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fırtına esmeye hazır!
Bucaspor'da nefesler tutuldu, TFF'nin 'şike' dosyası ile ilgili açıklama ...
Fenerbahçe'de yaprak dökümü
Şike soruşturmasıyla zor günler geçiren Fenerbahçe'de bir şok da Senegalli ...
Göz-Göz'de yolcular belli oldu
Gelecek sezon Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek olan Sarı-kırmızılı ...
 
Sivasspor sahada kurban kesti, Sırplar şoka girdi!
Geçtiğimiz cumartesi günü sezon açılış maçında Sırbistan ekibi FK Rad ...
Kartal'da Bebe şoku
Beşiktaş'ın, İngiltere'nin Manchester United takımından kiralık olarak ...
Kutlualp: Sonuna yaklaştık
Şike soruşturmasında emniyette ifade veren Fenerbahçe eski yöneticisi ...
 
Ve Arda, La Liga'nın yolunu tuttu
Ve Galatasaray, Arda Turan’ı sonunda İspanyol ekibi Atletico Madrid’e ...
Kaf-Kaf'tan Chatman başvurusu
Yeşil-kırmızılı ekip, Beşiktaş'tan transfer ettiği ABD'li Mire Chatman'i ...
'Türk Milli Takımı'na büyük görev düşüyor'
Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, şike soruşturması ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva