HABERLER>SPOR
9 Ağustos 2011 Salı - 15:17

'Türk Milli Takımı'na büyük görev düşüyor'

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, şike soruşturması nedeniyle yaşananların, Türk futbolunun imajını aşağıya çektiğini belirterek, "Türk Milli Takımı'na, bu imajı silmek, olumluya çevirmek için büyük görev düşüyor" dedi.

 Türk Milli Takımı na büyük görev düşüyor

İSTANBUL -  Estonya maçı öncesi basın toplantısı düzenleyen A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Hiddink'e son günlerde yaşanan ve Türk futbolunu derinden etkileyen şike iddialarına ilişkin gelişmeler soruldu.

Hiddink, milli takımın yarın Estonya ile yapacağı özel maç öncesi düzenlediği basın toplantısında, medya mensuplarının sorularını yanıtladı. Türk futbolunda son dönemdeki şike iddialarıyla ilgili bir soru üzerine Hollandalı çalıştırıcı, ''Son dönemde yaşananlar kulüp futbolunun imajını aşağı çekti. Bu süreçte Türk Milli Takımı'na çok iş düşüyor. Kötü imajını silme ve olumlu yönde değiştirme konusunda takıma görev düşüyor'' dedi.

Tecrübeli teknik adam, büyük takımların küme düşme ihtimallerinin bulunması ve bu yönde alacağı önlemlerin ne olacağı konusundaki soruyu ise ''Gelişmelerin önünde yorum yapmak istemiyorum. Bir karar çıksın, ondan sonra sonuçlarla ilgili olarak adımlar atmayı tercih ederim'' şekmlinde yanıtladı.

Yarınki Estonya maçına da değinen Guus Hiddink, karşılaşmanın hazırlık özelliği taşıdığını ama mücadeleyi ciddiye alacaklarını dile getirdi.

A Milli Takım teknik direktörü, ligi sekizinci bitiren Galatasaray'dan kadroda daha fazla oyuncu bulunması konusundaki soruya ise ''Galatasaraylı oyuncular ligde performanslarının altında kalmış olabilirler. Ama genel anlamda onlardan memnun olduğumu söyleyebilirim'' cevabını verdi.
Milli takımın da şikeye karıştığı yönündeki iddialar konusunda ise Hiddink, ''Ben Futbol Federasyonunun böyle bir şeyin içinde olmadığını söyledim. Tabii ki 2006 yılından önceki dönem için iddia ortaya atılmıştı. Ben de konuyu okumuştum. Ama o konuyla alakası yok'' derken, ''Zaten Azerbaycan maçı vardı. Yapamamışlar demek ki'' diye espri yaptı.

SERDAR KESİMAL
Hiddink ile birlikte basın toplantısına katılan A Milli Futbol Takımı oyuncusu Serdar Kesimal ise futbolda son dönemde yaşanan olaylardan uzak durmaya ve bu konuları düşünmemeye çalıştıklarını söyledi.

Serdar şöyle devam etti:
''Aklımızın ucunda bunlar da var. Ama biz Fenerbahçe olarak inşallah bu süreçten güçlenerek çıkacağız. İnancımız bu doğrultuda. Bunu milli takıma yansıtmamaya çalışıyoruz.''

Estonya ile yapacakları maçın Kazakistan karşılaşmasının provası olacağını vurgulayan Serdar, ''İki takım da iyi kapanan ve iyi kontraya çıkan takımlar. Biz de Kazakistan maçı öncesi yarınki karşılaşmayı iyi geçirip hazırlanmak istiyoruz. Yarın elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.''

TT ARENA'DA ESTONYA İLE 6. RANDEVU
A Milli Futbol Takımı, yarın özel maçta Estonya ile karşılaşacak.

Türk Telekom Arena'da saat 21.30'da başlayacak Türkiye - Estonya maçını İngiliz hakem Lee Probert yönetecek. 

Probert'in yardımcılıklarını Mike Mullarkey ve Jake Collin yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Hüseyin Göçek olacak. Karşılaşma Kanal D'den canlı yayınlanacak. 

Yarınki özel maçta Estonya ile 6. kez karşılaşacak A Milli Futbol Takımında,  teknik direktör Hiddink de milli takımın başında 10. sınavını verecek. 

Hollandalı teknik adam, ay-yıldızlı ekibin başında şimdiye dek 9 maça çıkarken, Türk Milli Takımı bunlardan 4'ünü kazandı, 3'ünü yitirdi, 2'sinde de berabere kaldı.

6'sı resmi, 3'ü özel bu 9 maçta Türkiye 11 gol atarken, kalesinde ise 8 gol gördü.

İki ülke A milli futbol takımları arasında geride kalan maçlardan 2'sini Türkiye kazanırken, diğer 3'ü berabere sonuçlandı.

Üçü Estonya'nın başkenti Tallinn'de, 1'i tarafsız saha olarak Almanya'nın Hamburg kentinde, 1'i de Kayseri'de yapılan, 3'ü özel, 2'i resmi toplam 5 maçta Türkiye'nin 9 golüne, Estonya 4 golle yanıt verdi.

MİLLİLER ÖZEL MAÇLARDA ÜSTÜN
A Milli Futbol Takımı, son 27 özel maçından 13'ünü kazanırken, 7'sini yitirdi, 7'sinde ise berabere kaldı.

Geçmişte özel maçlarda galip gelmekte zorlanan ve bu yönüyle eleştirilen Türk Milli Takımı, yaptığı son 143 özel müsabakanın 9'unu kazanıp, 2'sinde berabere kaldı ve rakiplerine sadece 3 kez yenildi. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
12 Dev Adam’a İzmir’de sevgi çemberi
Halkapınar Spor Salonu'nda perşembe günü başlayacak Spor Toto World Cup ...
Hazırlık maçında çakma Orduspor
‘UEFA’ya rezil olma ve ceza korkusu’yla Almanya ile Hollanda’nın amatör ...
Altay stat için ‘evet’ bekliyor
Altay, Doğanlar’a yapılması planlanan 25 bin kişilik stat için sponsor ...
 
Pegasus PWA Windsurf Dünya Şampiyonası başladı
Profesyonel Windsurf Birliği (PWA) Dünya Kupası 6. ayak yarışları, İzmir'in ...
1 milyon doların sırrı açıklandı
Futbolda şike soruşturması kapsamında yapılan incelemeler sonrasında kasasında ...
Real Madrid’e 109 kişilik rakip!
Yeni sezon hazırlıklarını Çin'de sürdüren Real Madrid, kuruluşunun 109. ...
 
‘TSYD’nin turnuvasına önem veriyoruz’
Denizlispor teknik direktörü Güvenç Kurtar, Türkiye Spor Yazarları Derneği ...
Potada fikstür İzmir'de belli oluyor
Beko Basketbol Ligi'nde 2011-12 sezonu fikstürü, 12 Ağustos Cuma günü İzmir'de belirlenecek.
2011'in provası İzmir'de başlıyor
2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesindeki önemli hazırlık turnuvalarından ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva