HABERLER>SPOR
8 Ağustos 2011 Pazartesi - 11:41

2011'in provası İzmir'de başlıyor

2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesindeki önemli hazırlık turnuvalarından biri olan ''Spor Toto World Cup 10'', 11-13 Ağustos'ta İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda yapılacak.

2011 in provası İzmir de başlıyor

İZMİR  - Avrupa Basketbol Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Takımın bu yıl ilk kez seyircilerin karşısına çıkacağı Spor Toto World Cup 10'da Türkiye'nin yanı sıra Sırbistan, Almanya ve Ukrayna mücadele edecek.
    
Daha önceki 9 organizasyonda A Milli Takım, 2005, 2006 ve 2008'de rakiplerini geride bırakarak şampiyonluğa ulaştı.  2003, 2004, 2007 ve 2009 yıllarında turnuvayı ikinci sırada tamamlayan 12 Dev Adam'ın bu sezonki kadrosunda bulunan Ender Arslan, daha önceki 9 turnuvada da Milli Takım kadrosunda yer aldı.
    
Hidayet Türkoğlu'nun 8 yıl yer aldığı organizasyonda, Kerem Tunçeri, Oğuz Savaş ile Semih Erden 7'şer kez kendilerine şans buldular. Spor Toto World Cup'ta şu ana kadar 43 oyuncunun mücadele ettiği Ay Yıldızlı ekipte, şans bulmaları halinde Doğuş Balbay, Duşan Cantekin, Emir Preldzic, Enes Kanter, Furkan Aldemir ile İzzet Türkyılmaz ilk kez forma giyecek.
    
İZMİR 2. KEZ EV SAHİBİ
23. Üniversite Yaz Oyunları için inşa edilen ve Türkiye'de düzenlenen 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda (D) Grubu maçlarına sahne olan Halkapınar Spor Salonu, daha önce 22-26 Ağustos 2007'de düzenlenen World Cup 6'ya ev sahipliği yapmıştı. A Milli Takım, 2007 İzmir'de düzenlenen Efes Pilsen World Cup 6 finalinde Hırvatistan'a 77-69'luk skorla mağlup olarak ikinci olmuştu. Turnuva İzmir'in dışında daha önce İstanbul'da 4, Ankara'da 3 Konya'da ise 1 kez düzenlendi.
    
EN FAZLA KAZANAN TÜRKİYE
Şu ana kadar yapılan organizasyonlarda 3 kez mutlu sona ulaşan Türkiye, en fazla birinci sırayı alan ülke olurken, A Milli Takım'ı 2 birincilikle Hırvatistan, birer şampiyonlukla Arjantin, İtalya, Sırbistan ve Slovenya takip etti.
    
Daha önceki 9 turnuvaya Türkiye'nin dışında 25 farklı ülkenin katıldığı organizasyona, Sırbistan beşinci, Almanya ise üçüncü kez katılacak. Ukrayna'nın ilk kez mücadele edeceği organizasyonda şu ana kadar Letonya, Rusya, Slovenya (3), Büyük Britanya, Çin, Hırvatistan, İtalya, Kanada, Lübnan (2), Angola, Arjantin, Bosna Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Fransa, İsrail, İsveç, Katar, Makedonya, Polonya, Portekiz ve Yeni Zelanda ise birer kez mücadele etti.
    
BİLET SATIŞLARI
Biletix tarafından 26 Temmuz'da satışa sunulan turnuva biletleri, üç kategori halinde satışa devam ediyor. Birinci kategori 30, ikinci kategori 20 ve üçüncü kategorisi de 10 liradan satılan biletleri sporseverler üç günlük kombine bilet şeklinde de satın alabiliyorlar.
    
BASIN AKREDİTASYONLARI
Basın toplantısının 10 Ağustos Çarşamba günü saat 12.30'da düzenleneceği Spor Toto Basketball World Cup 10'u 50'nin üzerinde basın mensubu izleyeceği bildirildi. Üç gün sürecek organizasyonda müsabakalar CNN Türk tarafından yayınlanacak.

Orhun Ene: Oyun planlarımızı gözden geçireceğiz
Avrupa Basketbol Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Takım, Spor Toto World Cup 10 için İzmir'e geldi. Adnan Menderes Havalimanı'ndan konaklayacağı otele geçen ay-yıldızlı ekip, hazırlıklarını bu akşam yapacağı antrenmanla sürdürecek. A Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene, havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa Basketbol Şampiyonası için yaklaşık 1 aydır çalışmalarını sürdürdüklerini, İzmir'deki Spor Toto World Cup 10 müsabakalarının ilk hazırlık karşılaşmaları olacağını söyledi.
    
Bu müsabakalarla yoğun çalışma ortamından maç ortamına geçişlerinin sağlanacağını ifade eden Ene, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Sakat oyuncularımız var. Ömer Aşık ve Semih, bu turnuvada oynayamayacak. Yeni katılan arkadaşlarımızla birlikte güçlü bir kadromuz var. İzmir seyircisiyle birlikte güzel bir atmosfer olacak. Hem hücum hem de savunma anlamında oyun planlarımızı gözden geçirme fırsatımız olacak. Aynı zamanda antrenman tempomuzu sürdüreceğiz. Bizim esas amacımız Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda başarı. Ama bu süreçte iyi basketbol oynayarak, çok oyuncuya şans vererek maçları kazanmak istiyoruz. İnşallah, sakatsız ve güzel bir turnuva geçiririz.''
    
Orhun Ene, bir gazetecinin dünya ikinciliğinin ardından Avrupa'da şampiyonluğun gelip gelmeyeceğini sorması üzerine, şunları kaydetti: ''Biz başarılı bir basketbol ülkesiyiz. Zaten hedefimiz belli. Bu hedefi ne ben, ne başkası, ne yükseltebilir, ne alçaltabilir. Önemli olan Avrupa'daki basketbol ülkeleri seviyesindeki basketbolu sahaya koymak ve bunu devamlı yapabilmek. Biz o devamlılığı sağlarsak yurt içinde de dışında da başarıyı tekrarlarız diye düşünüyorum. Bizim iyi çalışıp oraya hazır gitmemiz lazım. İyi bir kadromuz var, bunları yaparsak başarılı olacağımızı düşünüyorum.''
    
Ene, hazırlık döneminde maçları hedef alarak, ağır idmanları kesmeleri durumunda Avrupa ve Dünya Şampiyonası gibi önemli maçlarda erken form yakalayabileceklerini, bu durumun turnuva sırasında düşüş yaşanmasına yol açabileceğini ifade etti.
    
Bunun hazırlık maçlarını kaybedecekleri anlamına gelmediğini kaydeden Ene, ''Hazırlık maçlarını çok oyuncuyla oynayacağız. Belki oyuncular çok formda olmayacaklar şu anda, ağırlık hissedecekler. Şu anda forma girmek için erken, çalışmak ve yüklenmek için vakit var, buna devam etmemiz lazım. Bu esnada da gene kazanmak için elimizden geleni yapacağız'' dedi. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DEÜ'den 12 dev adama plaket
Dokuz Eylül Üniversitesi, Türkiye’nin sporda uluslararası gururu A Milli ...
Winsurf Dünya Kupası başlıyor
Alaçatı ‘da düzenlenecek Profesyonel Windsurf Birliği (PWA) Dünya Kupası ...
Kaleci Recep Altay’da
Uzun süredir kaleci arayışını sürdüren Altay yönetimi, Manisaspor’dan ...
 
Göz Göz'e Ganalı santrfor
Sarı-kırmızılılar Gana Milli Takımı'nda da forma giyen 21 yaşındaki santrfor ...
Eşim ‘Evet’ derse gelirim
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, NBA’in dünyaca ünlü oyuncusu ...
‘Cezaevinde görmek hepimizi dağıttı’
Şike soruşturmasında tutuklanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı Metris ...
 
Tek hedef şampiyonluk
Bu sezon 18 futbolcu transfer eden yönetim, 23 futbolcuyla yollarını ayırdı. ...
Son transferler Altay’a güç kattı
Altay, yeni yönetimini belirledikten sonra transfere girişirken, kısa zamanda imzaları attırdı.
2. Cemal Nalga skandalı
Galatasaray'ın basketbolda yaşadığı Cemal Nalga Skandalı'nın üstünden ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva