HABERLER>POLİTİKA
17 Nisan 2011 Pazar - 15:13

'Davetinizi talimat kabul ettim'

Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, seçim startını Aliağa-Cumaovası İZBAN BanliyÖ Treni'ne binerek verdi.

 Davetinizi talimat kabul ettim

Soner Çağlar / Egedesonsöz - İstanbul’dan uçakla İzmir’e gelen Binali Yıldırım, Adnan Menderes Havalimanı’nın VIP bölümünde partililer tarafından karşılandı. Burada partililere hitaben bir konuşma yapan Yıldırım, “Bir anlamda AK Parti adayları sizin milletvekili adaylarınız, İzmirlilerin adayları, İzmirlilere görücüye çıkıyor. Hayırlı uğurlu olsun. ‘İzmir’e gelin’ dediniz, davetinizi talimat kabul ettik geldik. Gösterdiğiniz güven için çok teşekkür ediyoruz. Bu güven bizlere önemli sorumluluklarda yüklüyor. İzmir için bundan böyle sorumluluğumuz daha da arttı. Ama bu sorumluluğu İzmir’e hizmet ederek en iyi şekilde yerine getirdik. Bundan sonra da sizlerle el ele omuz omuza İzmir’i Cumhuriyetimizin 100. Yılına başarıyla taşıyacağız” dedi.
 
HEMŞEHRİ VURGUSU
“İzmir sizinle gurur duyuyor” sloganları üzerine Yıldırım, ‘Değerli hemşehrilerim’ diyerek sözlerini sürdürdü. Yıldırım, şöyle konuştu:
 “Bizi Türkiye bilir. 8.5 yıllık icraatımız var. 8.5 yılda 80 yılda yapılamayan hizmetleri sığdırdık. Bölünmüş yollarıyla, hızlı trenleriyle, hava yolunu halkınn yolu yaparak, gelecek bilişim diyerek bilişim otoyollarını yaparak, hizmetleri hayata geçirdik. İzmirlilerin ayağına getirdik. Ama şimdi izmirde yeni bir dönem başlıyor. Artık İzmir’de siyasetin adı hizmet, artık İzmir’de siyasetin adı proje. Artık İzmir’de siyaset yok, hizmet var. Herkes için hizmet var. Herkes için çalışmak var. İzmir için çalışmak var. Türkiye’nin geleceği için çalışmak var.”



Burada konuşmasının ardından İZBAN Banliyö Tren Hattı’nın Havalimanı durağından trene binen Binali Yıldırım, trende vatandaşlarla kısa süreli görüşmeler yaptı. Binali Yıldırım’ın ekibinin kalabalık olması nedeniyle zaman zaman tren içerisinde zor anlar yaşandı.

Trende gazetecilerin sorularını yanıtlandıran Binali Yıldırım, İzmir’den milletvekili adayı olması ile ilgili olarak kentteki sivil toplum örgütlerinden çok talep geldiği yönündeki soruya, “O zaman fol yok yumurta yok. Seçim yok, bir şey yok ne diyeyim. Ortaya çıkıp ta ne deseydim. Yoğunlukla 2009 yılından itibaren çeşitli sivil toplum örgütleri sizinde ifade ettiğiniz gibi iş dünyası çevreleri, İzmir’deki esnaf ve sanatkarlarla çok temasımız oldu. Çeşitli hizmetlerin açılışında bir araya geldik. Bu istek hep dile getirilirdi. Tabi partimiz, özellikle sayın Başbakanımız İzmirli’lerin bu isteğine duyarsız davranmadı. Buradan aday gösterilmemiz uygun görüldü” diyerek yanıt verdi.

“İzmir’in kayıp yıllarını telafi edeceğiz”
“Aday olmak güzel bir şey ama yetmez” diyen Yıldırım, şöyle devam etti:
“Önemli olan bunun gereğini yapmaktır. İzmirli’lerin desteğiyle güzel bir seçim kampanyası yürüteceğiz. Ve İzmir’in kayıp yıllarını telafi edecek güzel projeleri hep birlikte gerçekleştireceğiz.”



“EXPO dahil müjdeler vereceğiz”
Gazetecilerin körfeze köprü, İzmir’in EXPO 2020’ye aday olması konularındaki ısrarlı sorularına Bakan Yıldırım, “Bunlarla ilgili İzmir’le ilgili projelerimiz bunlarla sınırlı değil. Oldukça kalın bir dosyayla geldik. Daha sakin rahat bir ortamda sizlerle paylaşacağız. İzmir için çok güzel şeyler olacak. Expo’da dahil çok güzel haberler vereceğiz. Bugün müjdelerden bahsetmeyeceğim. Daha önümüzde 2 ay var bütün sermayemizi ilk günden harcamayalım” şeklinde cevap verdi.

“Aday listemiz çok genç”
Diğer partilerin oluşturduğu milletvekili aday listeleri ile ilgili olarak Yıldırım, “Benim diğer partilerin işiyle uğraşacak vaktim yok. Herkes kendi işine baksın. Bizim listemizin güzel olan tarafı çok genç ve dinamik bir kadro var. Yaş ortalaması çok genç. En yaşlıları benim, ona göre hesap edin. Bende genç sayılırım. Teşkilatın beklentisine uygun olması, rakip partilerden ayıran en önemli özellik diyebiliriz. Arkadaşlarımız biz, hep beraber canla başla, gece gündüz çalışacağız. Ulaşabildiğimiz her İzmirli’ye ulaşacağız. Kendimizi tanıtacağız, anlatacağız. Ama daha çok İzmirlileri dinleyeceğiz. İzmirlilerin dinlenmeye ihtiyacı var. Onu da biz yapacağız” şeklinde konuştu.
 
“3 vardiya çalışacağız”
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın çok yoğun bir seçim programı hazırladığını kaydeden Yıldırım, ”Ağırlıklı olarak burada olacağız. Ama zaman zaman başka illere de gideceğiz. İl Başkanımız sağolsun bize öyle bir program yapmış ki ne İLO’nun çalışma şartlarına, ne de Türkiye’deki çalışma şartlarına uyuyor. Gece gündüz 3 vardiya program yapmış. Seçim geçtikten sonra davacı olacağım” diyerek espirili açıklamalar yaptı. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP’nin en sürpriz milletvekili adayı
AK Parti, İstanbul 2’nci Bölge 16’ncı sıradan aday gösterilen 46 yaşındaki ...
Günay'a öğrenci protestosu
Öğrenciler AKP'nin İzmir'den aday gösterdiği Ertuğrul Günay'a Kitap Fuarı girişinde tepki gösterdi.
Batum’dan iddialı oy hedefi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, CHP'nin yüzde 35 AK Parti'nin ...
 
Kılıçdaroğlu: AKP insanı unutmuş
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı seçim ...
Susam'dan kutlu doğum ziyareti
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Susam, Kutlu ...
Kim nasıl/neden aday oldu: AK Parti
Siyasi partilerin İzmir listelerine yakından bakmaya devam ediyoruz. İzmir’in ...
 
Kılıçdaroğlu 2B projesini açıkladı
CHP'nin 2B Barış Projesi'ne göre bu araziler üzerinde tarım ve hayvancılık ...
AK Parti İzmir adayları sahaya iniyor
AK Parti İzmir Milletvekili Adayları yarın sahaya iniyor. Ulaştırma eski ...
CHP Konak seçim startını verdi
CHP Konak İlçe Başkanlığı, 12 Haziran’da yapılacak genel seçimin startını ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva