HABERLER>POLİTİKA
17 Nisan 2011 Pazar - 13:49

AKP’nin en sürpriz milletvekili adayı

AK Parti, İstanbul 2’nci Bölge 16’ncı sıradan aday gösterilen 46 yaşındaki Ahmet Hamdi Çamlı, “Erdoğan’ın şoförü” diye tanınıyor.

AKP’nin en sürpriz milletvekili adayı

İSTANBUL - Vatan Gazetesi’nden Fatma Aksu’nun haberine göre, Çamlı, aslında hiçbir zaman Erdoğan’ın resmi şoförü olmadı. Ancak, “Reis” dediği Başbakan Tayyip Erdoğan’la çıktıkları siyasi yolculukta ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğu günlerde, tehdit aldığı dönemlerde de direksiyon başında o vardı. Çamlı, Erdoğan’ın yanı sıra, merhum Necmettin Erbakan’ın da gönüllü şoförlüğünü yapmıştı.
 
Evli ve 3 çocuk babası Çamlı, Newport Üniversitesi mezunu ve ticaretle uğraşıyor. Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Atletizm ve İzcilik Şube Sorumlusu, Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi. Milli Nizam ve Milli Selamet Partisi’nin kurucuları arasında yer alan Zeki Çamlı’nın oğlu olan Ahmet Çamlı, babası, MSP İl Başkanlığı yaptığı dönemde, Erdoğan da İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı’ydı.
 
KOĞUŞTA AYNI YATAKTA
Çamlı, “İkimiz için de ilkti” dediği ilk cezaevi macerasını da 30 yıl önce Metris’te Erdoğan’la birlikte yaşadı. 14 yaşında tanıştığı cezaevi koğuşunda Erdoğan’la aynı yatağı paylaştı. Çamlı o günleri şöyle anlatıyor: “Küçükçekmece’de vurulan bir arkadaşımızın cenazesinden, 150-200 kişi Fatih’deki Hicret Öğrenci Yurdu’na dönüyorduk. Çevremizi mavi bereliler sardı. Yaklaşık 3-5 saat bekletildik. Namazımızı da olduğumuz yerde kılmak zorunda kaldık. Bu, basına, ‘Korkudan namaza durdular’ diye yansıdı. Sonra asker kamyonlarına bindirildik. Annem de olduğumuz yerdeydi, Erdoğan’a “Oğluma sahip çık” diye bağırdı. O da anneme, “Emine’ye de haber ver, durumumuzu bildir” dedi. Metris Cezaevi’ne götürüldük. Reis beni alt ranzada yanına aldı. Aynı yatakta 3 kişi birlikte enlemesine yan yana yattık.”
 
BU MİLLETİN DELİSİYİZ
Çamlı, Erdoğan’la yaşadığı bir başka anıyı da şöyle aktardı: “1991 Körfez Savaşı sırasında, Bakırköy Akıl Hastanesi’nde bir doktor arkadaşını ziyarete gittik. Reis, bahçede bankta oturan bir hastaya yanaşıp hal hatır sorduktan sonra, ‘Bak Amerika için askere adam arıyorlarmış, sen de gidecek misin?’ diye espri yaptı. Hasta, oturduğu bankın üzerine çıkarak, sanki büyük bir kalabalığa hitap ediyormuş edasıyla, ‘Beyefendi, beyefendi... Ben Amerika’nın delisi değil, bu milletin delisiyim’ dedi. Reis’in gözleri doldu, hastayı sıkıca kucaklayıp sırtınızı sıvazlayıp, ‘Biz de bu milletin delisiyiz’ diyerek oradan ayrıldı.
 
ERDOĞAN EVLENDİRDİ
Başbakan Erdoğan, elinde büyüyen ve RP İstanbul İl Başkanlığı döneminde ‘gönüllü’ şoförlüğünü yapan 46 yaşındaki Ahmet Hamdi Çamlı’nın eşini de kendi seçti. Erdoğan, Çamlı’yı, eski Rize Milletvekili ve Belediye Başkanı Şevki Yılmaz’ın yeğeni Hilal’le evlendirdi. Bir ‘Hanımlar Toplantısı’ dönüşü, Emine Hanım, Çamlı’ya göstermek için müstakbel eşini otomobiline bindirdi. Çamlı, kızı beğendi. Çiftin Başbakan’ın istediği gibi 3 çocuğu oldu. Çamlı, zaman zaman da Milli Nizam ve MSP döneminden babası Zeki Çamlı’nın da yakın çalışma arkadaşı eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan’a da gönüllü şoförlük yapmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Günay'a öğrenci protestosu
Öğrenciler AKP'nin İzmir'den aday gösterdiği Ertuğrul Günay'a Kitap Fuarı girişinde tepki gösterdi.
Batum’dan iddialı oy hedefi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, CHP'nin yüzde 35 AK Parti'nin ...
Kılıçdaroğlu: AKP insanı unutmuş
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı seçim ...
 
Susam'dan kutlu doğum ziyareti
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Susam, Kutlu ...
Kim nasıl/neden aday oldu: AK Parti
Siyasi partilerin İzmir listelerine yakından bakmaya devam ediyoruz. İzmir’in ...
Kılıçdaroğlu 2B projesini açıkladı
CHP'nin 2B Barış Projesi'ne göre bu araziler üzerinde tarım ve hayvancılık ...
 
AK Parti İzmir adayları sahaya iniyor
AK Parti İzmir Milletvekili Adayları yarın sahaya iniyor. Ulaştırma eski ...
CHP Konak seçim startını verdi
CHP Konak İlçe Başkanlığı, 12 Haziran’da yapılacak genel seçimin startını ...
AK Parti'nin seçim vaatlerine ilk yorum
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan’ın seçim bildirgesini ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva