HABERLER>POLİTİKA
4 Eylül 2024 Çarşamba - 14:41

'Çuval’ tutuklamalarına tepki: Yargı ABD’ye boyun eğdi!

İzmir-Alsancak’ta ABD askerinin başına çuval geçiren ve mahkeme tarafından tutuklanan 10 TGB üyesi ile ilgili olarak Tutuklu gençlerin avukatı Bülent Karagöz,  açıklama yayınladı. Beyaz Saray ve Pentagon’un açıklamalarının yargı kararını etkilediğini belirten Karagöz, “Alnınıza kara leke çaldınız. Amerika'ya boyun eğerek İsrail, Amerika karşıtı, teröristten karşıtı sözde konuşmalar yaparak aslında burada samimiyet testi ortaya koymuş oluyorsunuz” dedi.

 Çuval’ tutuklamalarına tepki: Yargı ABD’ye boyun eğdi!

ABD askerinin başına çuval geçiren 10 TGB üyesi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Tutuklu gençlerin avukatı Bülent Karagöz, İzmir Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada Karagöz şu ifadelere yer verdi: 

İzmir Limanı'na demirleyen Amerikan saldırı gemisinden İzmir'in sokaklarına inen Amerikan askerlerine onların başlarına çuval geçiren 10 arkadaşımız tutuklanmıştır. 10 Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği lideri tutuklanmıştır. Bu tutuklama kararı hukuksuzdur. Ceza muhakemeleri kanuna aykırıdır. Yok hükmündedir. 

15-16 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ'ye PKK'ya karşı mücadelede kahramanlar gibi öne çıkan altın çağını yaşayan Türk yargısının vereceği bir karar olamaz bu karar. Bakın Pentagon'dan, Amerikan Dışişleri Bakanlığı'ndan, Amerikan Donanması'ndan Türkiye'deki bazı makamlar yaptıkları iş birliği nedeniyle kutlanıyor. Biz de onları tebrik ediyoruz. Alnınıza kara leke çaldınız. Amerika'ya boyun eğerek İsrail, Amerika karşıtı, teröristten karşıtı sözde konuşmalar yaparak aslında burada samimiyet testi ortaya koymuş oluyorsunuz.

Millet size nasıl güvensin? Amerika'ya boyun eğerek mı Amerika'nın, İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamları sona erdireceksiniz? Amerika'ya boyun eğerek mi Türkiye, İran, Irak, Suriye'nin bölünmesi ve sözde Kürdistan denilen ikinci İsrail'i kurma projesine karşı çıkacaksınız? Amerika'ya boynayarak mı Türk ekonomisini ayağa kaldıracaksınız? Üretici perişan Bütün bunların sebebi Amerika'ya boyun eğen yöneticilerdir. AK Parti iktidardır. Amerika'ya boyun eğerek size de kurtuluş yok. Türkiye'ye de kurtuluş yok. 

Tutuklama kararının gerekçelerinde neler var? Birden fazla kişiyle birlikte birden çok kişiye karşı zincirleme şekilde cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma. Sözde bu suç işlendiği gerekçesiyle ve Amerikan askerlerinin başına çuval geçiren vatansever devrimci gençlerin kaçma şüphesi olduğu kamu düzeni gereği Suçun işlendiği konusunda kuvvetli şüphe bulunması, yeniden bir suç işlenmesinin önlenmesi gibi gerekçeler var. Bu gerekçeler boyun eğmenin gerekçeleri. Bu gerekçeler Türk milletini, Türk gençliğini kararın hukuka uygun olduğuna iddia edemez. Zaten hukuksuz bir karar, kanunsuz bir karar, yok hükmünde olan bir karar. Bu kararı tanımıyoruz. Türk yargısı böyle bir karar veremez. 

Biz buradan çağrı yapıyoruz. Bu tutuklama kararı derhal kaldırılmalıdır. Türk gençliği bu karara boyun eğmeyecektir. Kamu düzeninin sağlanması deniliyor. Amerikan askerinin İzmir Limanı'na o saldırı gemileriyle demirleyip o Conilerin Filistin'de şu an katliam yapan Mehmetçiğimizi sırtından vuran, polisimizi şehit eden, kentlerimizde bombalar patlatan, PKK'sı, darbe girişiminde bulunan FETÖ'sü, bu işgalci Amerika'sı, İsrail'i, Türkiye'deki Kürecik Üssü, İncirlik Üssü, NATO üsleri, kamu düzenini bozmuyor. Emperyalistlerin piyonu olan o Amerikan askerlerinin başına çuval geçirmek kamu düzenini bozuyor, öyle mi? Siz bu kararlarınızla ancak kamu düzeninin bozulmasına neden olursunuz. Amerika'nın, İsrail'in Türkiye'ye karşı daha cesaretli yaptırımlar uygulanmasının önünü açarsınız. 

Buradan soruyoruz, 2003 yılında Süleymaniye'de Irak'ın Süleymaniye kentinde Türk subaylarının başına çuval geçiren Amerikan askerleri kendi ülkelerinde yargılandılar mı? Veya başka bir makam tarafından yargılanıp herhangi bir yaptırıma uğradılar da mı? Siz Amerikan askerinin başına çuval geçirdi diye kamu düzeni bozuluyor, kamu barışı bozuluyor. Yok efendim Türk Ceza Kanunu'nda şu hükümler var, bunlar ihlal edildi diyerek bu gençleri tutukluyorsunuz. 

Biz buradan tekrar söylüyoruz, Amerikan askerinin başına çuval geçiren Türk gençliğini alnından öpüyoruz. Onları tebrik ediyoruz. Ve onların yanındayız, omuz omuzdayız. Türk hukukçuları da burada gençlerimizle, milletimizle beraber ve bundan sonra da Türkiye'nin vatanseverleri, devrimcileri vatan savunması yapan tüm fertleri bu mücadelenin içinde yer alacak ve Amerikan askeri nerede görüldüyse başına çuval da geçirilecek denize de dökülecek. Ben buradan hepinize teşekkür ediyorum. İtiraz dilekçemizi verdik. Dilekçemiz değerlendirme aşamasında en kısa zamanda sonuç alacağız ve arkadaşlarımızı cezaevinden düğün bayramla gidip alıp buraya geleceğiz.

 
Oyuncu Umut Avcı hayatını kaybetti
 
Burun estetiği yaptırmaya gitti, cenazesi çıktı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 4 Eylül 2024 Çarşamba 21:35

Haberde siyasi parti adı geçirmemeniz garip. Bu kardeşler Vatan Partili.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Araştırmacı Yaldız’dan ‘SGK borcu’ yorumu: Enkaz edebiyatını doğru bulmuyorum!
İntegral Araştırma Şirketi Genel Koordinatörü Gazeteci Yazar Ümit Yaldız ...
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Ankara'da
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
CHP'li Kılıç'tan Zabıta Haftası mesajı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan ...
 
Özel: Cumhuriyetimizi korumak için çalışacağız
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümü töreninde ...
Kılıçdaroğlu'na hakarete ihraç kararı!
CHP’nin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözleri nedeniyle ...
AK Partili Bursalı iddialı konuştu: İzmir'de iktidar olacağız!
Cumhur İttifakı İzmir Kadın Meclis Üyeleri ile bir araya gelen AK Parti ...
 
CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Kotan kararını verdi: Yokum!
CHP İzmir İl Gençlik Kolu Başkanlığı görevini 4 yıldır sürdüren Burak ...
EMEP İzmir'den 'ABD gemisi' eylemi!
İzmir Alsancak Limanı’na demirleyen USS Wasp adlı amfibi hücum gemisi ...
AK Parti, teğmenlere sahip çıktı!
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye’nin Brics üyeliğine ilişkin sürecin devam ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva