HABERLER>POLİTİKA
4 Eylül 2024 Çarşamba - 14:05

Araştırmacı Yaldız’dan ‘SGK borcu’ yorumu: Enkaz edebiyatını doğru bulmuyorum!

İntegral Araştırma Şirketi Genel Koordinatörü Gazeteci Yazar Ümit Yaldız “CHP’den CHP’ye geçen belediyelerde başkanların enkaz edebiyatını doğru bulmuyorum. Türkiye'deki siyaset dinamiğinde son 50 yıldır iktidar partisi, muhalefet belediyelerini hep sıkıştırır. Bu siyasi gelenek... Ancak bu kadar üstlerine gidilmemeli. Devletin paraya ihtiyacı var, bu da sizin borcunuz, şu kadar affettim, şu kadar taksitlendirdim diyebilirdi. Hükümetin bunları yapması lazım” ifadelerini kullandı.

Araştırmacı Yaldız’dan ‘SGK borcu’ yorumu: Enkaz edebiyatını doğru bulmuyorum!

EGEDESONSÖZ- İntegral Araştırma Şirketi Genel Koordinatörü Gazeteci Yazar Ümit Yaldız Sonsöz TV’nın konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Yaldız, belediyelerin SGK borçları gündemi ile ilgili değerlendirme yaptı.

TULUMBADA SU BİTTİ
Türkiye’de SGK’ya en borçlu kentin İzmir olarak açıklanması ve borcun silinmesi talebini değerlendiren Yaldız, “Bakan Işıkhan diyorsa doğrudur. SGK’nin başındaki kişi kendisi. Borç-alacak tablosunu ondan daha iyi gören olamaz. Bizim belediye başkanlarımızın tam borçla ilgili bilgi sahibi olmama ihtimali daha yüksek. Pek çoğu göreve gelmeden önce şunu, bunu yapacağız dediler, göreve geldikten sonra borç durumunu görmüşlerdir. Türkiye ekonomik olarak tulumbada suyun bittiği bir dönemi yaşıyor. Merkez Bankası eksi bakiyelerde, hükümet emekliye zam yapamadı. Zam yapsa yerel seçimde farklı sonuçlar alacaktı. Bu noktada bunu tahsil etmeyelim diyeceği noktada değiliz. Bu gerçeklik. Yerel yönetimlerden bu kadar geri çekilmişken, önemli kentleri CHP’ye kaptırmışken orayı da güllük gülistanlık ortam bırakmama politikası olacaktır” dedi.

BORÇLARI ÖDENMELİ ANCAK BİR ÖDEME PLANI YAPILMALI
CHP’li belediyelerin çuvaldızı kendisine batırması gerektiğini de söyleyen Yaldız, “SGK primlerini ödemeyin, vergileri de almayalım, üstüne kredi de verelim’ ortamı mı bekliyordu CHP’liler? Bu gömleği giyiyorsanız neyle karşı karşıya olduğunuz, ne kadar borç/personel olduğunu bilmeniz lazım. Bunu kendi partinizden devraldınız. Bu kamu kurumu kimsenin özel şirketi değil ki verileri gizlesin. 1 yıl öncesi Sayıştay Raporu bile birçok şeyi gösterir. 2 meclis üyesi tanıyorsanız, talip olduğunuz yer kendi partinizdense ilgili müdürleri arayınca size bilançoyu gönderecektir. CHP aday belirlerken devralınacak belediyede ne kadar borç var, bölge ile ilgili ne kadar bilgi var, mülakatın yapılması lazım. Cemil Tugay 5 yıl Karşıyaka Belediye başkanıydı ve Büyükşehir meclis üyesiydi. Her bilgiye ulaşabilecek sıfatı vardı. AK Parti’den ya da başka partiden geçen belediyelerde sıkıntılar olabilir ancak CHP’den CHP’ye geçen belediyelerde başkanların enkaz edebiyatını doğru bulmuyorum. Türkiye'deki siyaset dinamiğinde son 50 yıldır iktidar partisi, muhalefet belediyelerini hep sıkıştırır. Bu siyasi gelenek... Ancak bu kadar üstlerine gidilmemeli. Devletin paraya ihtiyacı var, bu da sizin borcunuz, şu kadar affettim, şu kadar taksitlendirdim diyebilirdi. Hükümetin bunları yapması lazım. CHP’li belediyeler ayrıcalıklı değil. Borçları ödenmeli ancak bir ödeme planı yapılmalı” ifadelerini kullandı.

 
Ambulansla otomobil çarpıştı: 5 kişi yaralandı
 
İzmir’in içme suyunda zehir tehlikesi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Eylül 2024 Çarşamba 17:22

İyi de ortada hizmet olarak vitrin süsü ve göstermelik işlerden başka bir şey yok. Nasıl olurda bu kadar rezil biçimde kasa tamtakır hale getirilir? Üstelik her 6 ayda bir borçlanma yetkisi isteyip kapı kapı dolanıp borç istyorlar. Bu nedir?

Yorumu oyla      0      2  
4 Eylül 2024 Çarşamba 14:49

Mesele bu zaten ortada bir ödememekte ısrar var. Plan yok pilav var festival var bedavacılık var. Boğazına kadar batana kadar böyle.

Yorumu oyla      5      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Ankara'da
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
CHP'li Kılıç'tan Zabıta Haftası mesajı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan ...
Özel: Cumhuriyetimizi korumak için çalışacağız
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümü töreninde ...
 
Kılıçdaroğlu'na hakarete ihraç kararı!
CHP’nin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözleri nedeniyle ...
AK Partili Bursalı iddialı konuştu: İzmir'de iktidar olacağız!
Cumhur İttifakı İzmir Kadın Meclis Üyeleri ile bir araya gelen AK Parti ...
CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Kotan kararını verdi: Yokum!
CHP İzmir İl Gençlik Kolu Başkanlığı görevini 4 yıldır sürdüren Burak ...
 
EMEP İzmir'den 'ABD gemisi' eylemi!
İzmir Alsancak Limanı’na demirleyen USS Wasp adlı amfibi hücum gemisi ...
AK Parti, teğmenlere sahip çıktı!
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye’nin Brics üyeliğine ilişkin sürecin devam ...
MHP Lideri Bahçeli'den 'teğmen' açıklaması
MHP lideri Devlet Bahçeli, Kara Harp Okulu'ndaki teğmenlerin ant içme ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva