HABERLER>GÜNCEL
7 Mayıs 2011 Cumartesi - 09:54

'Böcek' Pervin Genç'in odasında çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 17 kişinin tutuklanmasına neden olan operasyonun Genel Sekreter’in odasına yerleştirilen gizli kamerayla başladığı ortaya çıktı.

 Böcek  Pervin Genç in odasında çıktı

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesinde özel yetkili cumhuriyet savcılarının talimatıyla başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Genel Sekreter Pervin Şenel Genç'in odasına teknik takip sürecinde gizli kamera yerleştirilerek görüşmelerin kaydedildiği, bu kayıtların polisin hazırladığı fezlekede yer aldığı öğrenildi.

Fahrettin Dokak'ın..."Böcekler" Büyükşehir'e nasıl girdi?...yazısı için tıklayın

Bakanlık akladı yargı tutukladı...haberi için tıklayın

Encümen odasında böcek var...haberi için tıklayın
 
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, kayıtlar arasında, Genel Sekreter Genç'in odasında kabul ettiği Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hukuk Fakültesi öğrencisi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi M.Ç. ile görüşmesi de yer aldı.
 
M.Ç'nin, TGB'nin öncülüğünde Boğaziçi Üniversitesinde düzenlenecek etkinliğine katılmak için maddi destek talebinde bulunduğu, yaklaşık 10-15 bin gencin toplanacağı etkinliğe İzmir'den 10 otobüs kaldırmayı düşündüklerini söylediği, Genç'in denetçiler nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını anlattığı öğrenciye destek sözü verdiği belirtildi.
 
Genç'in, çalıştıkları bir köfteciden M.Ç'ye 6 bin lira vermesini, karşılığında da yemek faturası kesmesini istediği kaydedildi. Pervin Şenel Genç'in, sorgusunda, üniversite öğrencilerinin İstanbul'daki etkinliğe gitmeleri için maddi destek sağladığı ve bunu belediyeye fatura ettirdiği iddiasını kabul etmediği, M.Ç'ye yardımcı olunması yönünde bir talepte bulunduğunu, fakat bunu belediyeye fatura ettirmediğini savunduğu öğrenildi.
    
OTOPARK İHALESİ
Kayıtlarda ayrıca, Çankaya Katlı Otoparkı ihalesiyle ilgili görüşmelerin de yer aldığı belirtildi.
 
Belediye ile vakıfların ortak gelir elde ettiği ve belediye şirketi İzelman'ın işlettiği Çankaya Katlı Otopark'ın ihalesi öncesi belediye bürokratlarının görüşmelerinde, ihale için 6 firmanın şartname başvurusu aldığı, ihaleyi İzelman'ın alamayacağından çekinen bürokratların ''iptal edilmesi'' konusunu görüştüğü, Genel Sekreter Genç'in odasında gerçekleşen görüşme sırasında bürokratların, ''Mali polisin dinleme cihazı yerleştirerek bu konuşmaları kaydedebilecekleri'' ihtimaline karşı salonda arama yapmayı kararlaştırdıkları öğrenildi.

Bu görüşmenin bir gün sonrasında Pervin Şenel Genç'in odasında, Genel Sekreter ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında otopark konusu görüşülürken, dile getirilen sıkıntılar üzerine Kocaoğlu'nun ''ihalenin iptal edilmesi'' talimatını verdiği kaydedildi.

İHALE BELEDİYE ŞİRKETİNE VERİLMİŞ
13 aydır sürdürülen teknik takibin en kritik dosyası Kocaoğlu'nun da olduğu otopark ihalesine ilişkin olanı. Buradan alınan görüntüler ve konuşmalar üzerine polis soruşturmasını derinleştirdi. Şüphelilere, daha çok belediye başkanlık harcamalarının belediye şirketlerine ödetilmesi, kültür, sanat, konser organizasyonlarının aynı şirketlerden yapılması, belediyenin ihaleyle kiraya verdiği katlı otoparkın belediye şirketine muvazalı olarak ihale edilmesi, Metro tanıtım filminin ihalesiz ve yüksek bedelle yaptırılıp, başka bir belediye şirketine ödetilmesi, Türkiye Gençlik Birliği mensubu öğrencilere İstanbul'a eyleme giderken belediyeye iş yapan bir köfteciden 6 bin lira yol parası ödenmesi konularında sorular yöneltildi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyonda, polisin gizli izlemesine takılan detaylar ortaya çıkmaya başladı. Genel Sekreter Pervin Şenel Genç'in odasına konulan gizli kamera, Çankaya Katlı Otoparkı ihalesinin iptali için yapılan konuşmaları ve Başkan Aziz Kocaoğlu'nun "İptal edelim" talimatını kaydetti. Bu görüntüler savcılığa delil olarak sunuldu. İhalede özel bir şirketin 4 milyon 410 bin + KDV TL'lik teklifine karşılık belediye şirketi İzelman'ın 4 milyon 411 bin TL + KDV teklif verdiği, ihalenin iptalinden sonra ise İzelman'ın mevcut sözleşmesinin 670 bin TL'ye uzatıldığı ileri sürüldü.
 
GİZLİ KAMERADAN KONUŞMA
11 Şubat 2011 günü Başkan Aziz Kocaoğlu ve Genel Sekreter Pervin Şenel Genç arasında, katlı otopark ihalesiyle ilgili geçen konuşmalar da polisin gizli kamerasına yansıdı. Konuşmaya göre:
 
Kocaoğlu: "İptal edilmiş zaten"
 
Genç: "Tabi iptal edebilmek için yaptık, öbür firmaların üstünde bıraktık. İzelman çekilse, iptal, itiraz hakkı doğacak diye, bu şekilde yakaladık."
 
Kocaoğlu: "Açıp da telefonda konuşma diye şey yaptım"
 
Genç: "Evet.. bir de işte orası ortak protokolde kiradan gelir diye Vakıflarla, ama ilk zamanlar bu uygulanmamış. Belediye işletmesiymiş o zamanlar bunlar da yazı yazmışlar protokoldeki maddeye uygulamadığın zaman gelirin sonsuzuna idare ettiğiniz gelirin sonsuzuna, yetkiniz nedir o zamanlar öyle yaparlarmış. Tabi o gün bizi çok mafyavari adamlar rahatsız etti. İstanbul firması şöyle. Kaldı işte ihale sürecinde dışarı çıkmak istediler, çıkarmadılar. Sonra denedim de düşünelim çok rakamlar, çok uçtular. Dışarıda her halde çekim falan biz her halde Vakıflarla olan protokolü değiştirebiliriz. Zaten ihale dosyalarımız İzelman ve da var. Çok çok oraya tahsilden koyarız, dört katlı iki iki dört altı tane tahsilden koyarız bu hizmet zaten veriliyor İzelman tarafından. Sıralı kolorofik tahsiller bunlar protokole itiraz edilir mi başka bir şey bulmamız lazım"
 
Kocaoğlu: "İptal edelim"
 
Genç: "Ha ihaleye çıkarmayalım mı?"
 
Kocaoğlu: "İhaleye çıkmasın"
 
Genç: "Tabi tabi dersimi yapacağız bizde İzmir'in bir sürü kuralını bozmuş olacağız. Her ne kadar bıçaklı, psikopat adam varsa da İzmir'de otopark işletmesinin tekelciliği bitmiş olacak, hatta zor bir karar olacak ama sonuç itiraz edeceklerin yani baştan iptal edebiliyorsunuz. Ama ne gerekçeyle iptal edeceğiz? İç işleyiş de İzelman'ın elemanları kalır, hizmeti iptal ederiz ama siz orada baskıdan kurtarırız. Ama oturun gözden geçirin, çünkü o ilkin uygulanmadığında yukarıdan gelirin yazısını da yazacağız"
 
DİĞER KONUŞMALAR DA İZLEMEYE TAKILDI
İhaleyle ilgili Genel Pervin Şenel Genç, İzelman Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Daire Başkanı Serdal Selçuk Savcı arasında yapılan görüşmeler de gizli izlemede yer aldı. Çankaya Katlı Otoparkı'nın 10 Şubat 2011 tarihinde Encümen kararına istinaden kiraya verilmesi için ihaleye çıkılacağı, bu nedenle otoparkı şu anda Vakıflar Genel Müdürlüğü ile ortak olarak işleten İzelman'ın Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı'nın, bu otoparkın ihaleye çıkması durumunda, çok yüksek rakamlarda fiyatlar olacağı bu nedenle bu ihaleyi alamayabileceklerini, burasının ellerinden çıkacağını, bunu istemediklerini söyleyerek bu ihalenin yapıldığında ya da yapılmadan iptal edilmesini istediği belirtiyor.
 
BÖCEK KORKUSU
Genç'in, T.A. ile görüşmesinde ise Çankaya katlı otopark ihalesi ile ilgili olarak şimdiye kadar 6 kişinin şartname dosyası aldığı, 3 kişinin daha alacağı ve toplam 9 dosya alınmış olacağını konuştukları, encümen toplantısında teklif verecekler gelmeden önce encümende bulunanların toplanarak izlenecek yolun belirleneceği, bu nedenle encümen toplantısından önce gelenlerin Mali Polis olabileceği ve salonda polisin dinleme cihazı yerleştirerek bu konuşmaların kaydedilmesinden korktukları için salonda bir inceleme ve arama yapılması gerektiği konusunda konuştukları da belirlendi.
 
6 BİN TL'LİK KÖFTE
Ayrıca, soruşturmada, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç ile savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan köfteci Ünsal Pervanlar arasında 10 Mart 2011 tarihinde saat 09.53'te yapılan görüşmedeki ifadelerde dikkat çekti. İşçi Partisi'ne yakınlığıyla bilinen Tüm Gençlik Birliği (TGB) üyeleri İstanbul'a eylem yapmaya giderken Genel Sekreter Genç'ten maddi destek talebinde bulunuyor. Görüşmede, TGB'lilerin istediği paranın, köfteciden yemek yenmiş gibi gösterilerek karşılanacağı söyleniyor. Genel Sekreter Genç, TGB'lileri parayı almaları için köfteci Ünsal Pervanlar'a yönlendiriyor. Telefon dinlemelerine takılan konuşlarla ilgili ifadesinde Genç'in "Ünsal Pervanlar isimli kişiyi 15 yıldır tanırım. Pervanlar, belediyemize ait Spor Kulübü üzerinden iş yapmaktadır. İhtimalden söz ediyorum. Ünsal'a bu 6.000 TL para talep eden kıza yardım etmesi konusunda yönlendirme yaptım. Para ödendiğini bilmiyorum. Bu fatura varsa belediye hesapları ile ilgisi yoktur. Yemek yenmiş gibi olacak dememle ilgili yorum yapamam" dediği, görüşmenin belediye ile ilgisinin bulunmadığını söylediği öğrenildi.
 
GÖRÜŞMENİN AYRINTILARI
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri P.S.G ile köfteci Ünsal Pervanlar arasındaki görüşme: 10 Mart 2011 Saat: 09.53
 
Pervin: Şimdi bu dışarıda bekliyor kızlar gelmediler. TGB Türkiye Gençlik Birliği İstanbul'a gidiyor ya eylemler falan var, şimdi tabi eskiden otobüs falan biz veriyorduk şirketlerden buluyorduk şimdi durum zor dün bankaya gittik. Fiş parası diye işlemiyecez bankaya git.
 
Ünsal: Ne kadar ödenecek
 
Pervin: Ne kadar ihtiyaçları var, 6'dan 12'den bahsedildi ama bizim karşılayabileceğimiz 6 bin lira
 
Ünsal: Tamam karşılayalım
 
Pervin: Vakıflar Bankası kesicek
 
Ünsal: Şey yapayım oraya mı bırakayım
 
Ünsal: Yarın akşam parayı yarın sabahleyin çıktıktan sonra ben gelir ben alır veririm parasını.
 
Pervin: Sonrada faturanı bankadan halletcez
 
Ünsal: Tamam olur olur sonra şey yaparız
 
Pervin: ... Bankaya vereceğim hesap numarası şey Lokantanın şeyi olacak orda yemek yenmiş gibi olacak
 
Ünsal: Tabi..
 
Pervin: Bu KDV falan bi zararı olur mu
 
Ünsal: yok yok olmaz olsa ne olacak? Bir lafı olmaz o konuda şey yapmayın her şekilde öderim
 
Pervin: Her şekilde güvenirim de ortam kötü yaa ondan size
 
Ünsal: o konuda sizi.. mağdur etmem o zaman o şey gelsin yarın bizim oraya bi gelsin
 
Pervin: ben yine oturup 200 kişi yemek yiyim de hiç olmazsa ya mecburen..
 
Ünsal: (Gülüyor) o kadardan bişey olmaz ya
 
Pervin: ha ha altı (6)
 
Ünsal: Altı (6) tamam ben yarın gelsin alo derim. Başkanım varmı bişey
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç ile TGB yöneticisi Melda Çalışkan ve Yıldız isimli kişi arasında geçen görüşme: 10 Mart 2011 Saat: 10.30
 
Pervin: Biz seni arayamadık
 
Pervin: Artık Ünsal da seviyor TGB de destek veriyor
 
Melda: Evet
 
Pervin: Şimdi tabi bu iş biraz riskli bir şey olduğu için ilk burdan elimizden yapmıycaz, benim yapabileceğimiz şeyi söylüyorum tabi çocuk üzerinden yapcaz. fişten gelcez sercen yarın öğlen gitceksiniz... Dolayısıyla elinden (6000) 6 bin lira verecek. Alırsınız otobüs tutarsınız. Dokuz Eylül Üniversitesinin karşısında Hamsiköy Lokantası veya Akçaabat köftecisi diye bi yer var.
 
Pervin: orda şey verir siz otobüsünüzü ayarlarsınız, tabi (gülüyor) alışveriş.. olduğu için. Tabi bunlar önemli şeyler sizler de orda risk altındasınız.. artık bilmiyorum kendinize dikkat etmek.
 
GENÇ'İN DİĞER KONULARDAKİ İFADELERİ
Tutuklanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç'in, aylık gelirini 8 bin 200 TL'ye olarak açıkladığı ifadesinde, "Genel sekreter olarak hem çok yetkiliyim hem de yetkili değilim" dedi. Belediyeye ihale usulü hizmetler alındığını anlatan Genç, "İhalelerimiz şeffaf, izah edilebilir ve kamu menfaati gözetilerek yapılır. Açık ihale şeklinde yapılır. Şartları tutan tüm istekliler teklif verebilir. Bununla ilgili tüm işlemler ihale komisyonu tarafından yürütülür" dedi.
 
SANDVİÇLERDEN HABERİM YOK
Polisin, CHP seçim bürolarına gönderilen soğuk sandviçlerin, Cumhuriyet şenliklerinde çocuklara verilmiş gibi gösterilerek ücretinin Grand Plaza A.Ş.'ye fatura ettirilip İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmesiyle ilgili olarak soruya karşılık Genç, "Belediyemiz tarafından özel günlerde sosyal projeler kapsamında belirli ikram ve hediyeler olur, özellikle kumanyalar olur. Seçim bürolarına dağıtılan kumanyadan benim haberim yoktur. Grand Plaza'dan belediyemizin sürekli iş aldığı doğrudur. Grand Plaza ile ilgili bildiğim şu vardır. Bu şirkette yapılan bir inceleme sırasında 2009 yılına ilişkin bir hesap sorunu olduğunu, mal çıkışı oldu faturası mı yoktu, faturası vardı mal mı yoktu tam bilmiyorum. İnceleme devam ediyor diye biliyorum. Başkan seçim harcamaları için oğlunu zaten görevlendirmişti. Benim burada ifade ettiğim Aziz Kocaoğlu'nun oğlu seçim kampanyası süresince harcamaları yapmıştır, her seçim bürosunun giderleri ile ilgilenmiştir, demek birisi Aziz beyin oğlundan seçim bürosu harcama giderini almış olmasına rağmen, ödeme yapıldığı görülüyor bende buna tepki olarak "vay namussuz' diye ifade ediyorum. Ben olsa idim, yaptığım her şeyin makbuzu alırdım diye ifade ediyorum. Bu konuyla başka bilgim yoktur" dedi.
 
Aliağa Menderes Banliyö hattı kısa film ihalesindeki usulsüzlükle ilgili soruya karşılık Genç, "Bu işin en son İZENERJİ şirketimiz üzerinden yapılmasına karar kıldık. Bu konuşmada geçen 200.000 TL bu filmin yapılabilmesi için alınan karar sonrası işe başlama öncesi verilen avanstır. Bu avans İzenerji üzerinden ödenmiştir. Bu tanıtım filminin yapımına ilişkin belgeler İzenerji şirketinin dosyasında mevcuttu. Söz edilen 200 bin TL şartnamede olan avans ödemesidir. Bu filmin yapımı için İzenerji şirketinin başka teklifler alıp almadığını bilmiyorum. Bu filmin toplam yapım maliyeti önce bir milyon 500 bin TL olarak ilgili şirket tarafından beyan edildi, sonra bu fiyat revize oldu ancak kararda bu meblağ yazılıdır. İş bitmeden şirket tarafından paranın tamamı ödenmemiştir. Filmin demo su başkana gösterildi başkan beğenmeyince bu film üzerinde ilgili şirket revizeye gitti, bu da artı bir maliyet oluşturdu. Bir kalan meblağ olduğunu hatırlıyorum ancak ödenip ödenmediğini bilmiyorum. Bu yayım işini kazanan şirkete şuana kadar bir ödeme yapılmadı. İş yeni bittiğinden hak ediş henüz şirkete ödenmedi. Belediyemiz bütçesinden bu tanıtım filmi için İZENERJİ firmasına bir para aktarımı olmamıştır. Bu tanıtım filminin İZENERJİ firması tarafından belediyemize hibe edilmesi konusunu da hatırlamıyorum" dedi.
 
MİSAFİRPERVERLİK GEREĞİ İKRAM 
Belediye ödeneğinden öğretmenler gününde hediye olarak dağıtılmak üzere şal alınıp dağıtıldığını dile getiren Genç, "Bu şallardan, Sayıştay, müfettişler, makam ziyaretine gelen kişilere hiçbir art niyet olmaksızın misafirperverlik gereği ikram etmişizdir" dedi. CHP'ye 300 bin TL aktarılmasıyla ilgili soruya karşılık .Genç, "Bir yere aktarımından bilgi sahibi değilim. Böyle bir aktarımdan burada bilgi sahibi oluyorum. 300.000 TL ile ilgili konuştuğum bir duyumdur, gördüğüm ve dahil olduğum bir durum yoktur. Bu konuyla ilgili bir belge de görmedim. Hakan isimli kişinin Belediyeden ve CHP den yaptığı işe karşılık alacağı olduğunu iddia ederek benden bunu istemektedir. Ben de siyasi işlerin Belediye ile karıştırılmaması gerektiğini söyleyerek bir daha gündeme getirmemesi söyledim ve kesinlikle bu şekilde bir ödeme yapmadım" dedi.
 
OTOBÜSLER, GENEL UYGULAMADIR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gazimer Semt Garajı'nın açılışına vatandaşlar için otobüs tahsis edilmesiyle ilgili olarak Genç, "Biz bu tür etkinliklere açılışlara, bayanlar, gençler, sporcular bir takım insanları çağırır ve taşırız. Özellikle de sporcu gençleri getiririz. Dış ilçelerden araçlarla bu açılış için gelen vatandaşlarımız olmuştur. Bu araçlar sporcular için spor kulübünden temin edilmiştir. Vatandaş getirdiysek Kültür Müdürlüğü'nün otobüsleri, ESHOT'un otobüsleri vardır. Bunlarla vatandaş taşırız. Açılışa katılım sağlarız. Bu genel bir uygulamamızdır. Bu olaya münhasır bir talimat almadım. Kaç otobüs temin edildiğini bilmiyorum" dedi. Genç'e ayrıca, İşsizler Orkestrası, Alsancak Ve Çankaya katlı otoparkları, çeşitli ihaleler, konserler ve diğer sanıkların İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddialarda soruldu, suçlamaları kabul etmedi. (DHA, AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali 7 Mayıs 2011 Cumartesi 20:14

kayseri ve elazığın üstü çoktan kumla örtüldü. zaten incelenemez boşu bırakın en iyisi

Yorumu oyla      18      6  
Seval 7 Mayıs 2011 Cumartesi 20:10

Neden Kayseri ve Elazığı karıştırıp duruyorsunuz.. Konumuz İzmir Belediyesindeki yolsuzluklar!!!! Önce bu konu aydınlansın daha sonra eğer yolsuzluk varsa Kayseri ve Elazığ da incelensin..

Yorumu oyla      13      15  
selin 7 Mayıs 2011 Cumartesi 18:16

Şuna bakın! Bizim ödedeğimiz vergilerle neler neler yapıyorlar! Sonuna kadar bu operasyonlar devam etsin.. Kim hırhızlık hukuksuzluk yaptıysa en ağır cezayla cezalandırılsın!

Yorumu oyla      17      13  
Selim ARIKAN 7 Mayıs 2011 Cumartesi 15:03

Sayın Nadir Bey AKP lilerde Allah korkusu yok demiş demsine acaba kurana açıp bir baktımı din üzerinden siyaset yapmanın günahı ne bunu biliyormusun .

Yorumu oyla      18      9  
serkan 7 Mayıs 2011 Cumartesi 14:17

İsmail arkadaşım belki ihale kanunundan bi haber olabilirsin ama ben şöyle açıklama yapayım sana bu kanunda ihale yetkilisi ihaleyi istediği gibi iptal edebilir sadece bir gerekçe sunması yeterlidir. Yani ihalenin iptali hiç bir yerde suç unsuru değildir bilgin olsun...

Yorumu oyla      20      7  
göçmen 7 Mayıs 2011 Cumartesi 12:09

nedemiş akp gibi alın satın kim alırsa alsın mı demiş. şehrin menfaatine işte... doğru değilmi otoparkçılığın ülkede bir sorun olması doğru değilmi.? gerçekçi olun. bu konuşmalarla ötgütçü olunmaz. bu bir sahip çıkmadır. telekom kime satıldı? eyyyy halkım uyan artık uyan......

Yorumu oyla      30      10  
ismail 7 Mayıs 2011 Cumartesi 11:51

ihale ptal olsun diyor aziz bey..burada suç vardır haberiniz olsun

Yorumu oyla      15      25  
İZMİRLİİİ 7 Mayıs 2011 Cumartesi 11:48

VALLAHİ KIYAMET HACILAR İLE HOCALARDAN KOPACAĞI SÖYLENİRDİ DE İNANMAZDIM. EĞER BUNLARI YAPANLARDA ALLAH KORKUSU VİCDAN VARSA.. İZMİR BELEDİYESİNDE YOK KARDEŞİM. ANKARA KORKUYOR İSE KAYSERİ KORKUYOR İSE ELAZIĞ ALLAHTAN KORKUYOR İSE BİZ İZMİRLİLER KOKMUYORUZ..NE ALLAHI KARDEŞİM ALLAH KORKUSU OLSA BUNLARDA ÖLÜNÜN ARKASINDAN KONUŞMAZLAR , ÜLKEYİ KANLA ALDIK SATMAZLAR.. NEYDEN BAHSEDİYORSUNUZ SİZ..

Yorumu oyla      15      15  
ali 7 Mayıs 2011 Cumartesi 11:08

kayseri ve elazığ'da ak partili. onlarda ne korkusu var?

Yorumu oyla      24      12  
nadir nadir 7 Mayıs 2011 Cumartesi 10:58

nadir kardeşim.akp li belediyelerin buna ihtiyacı yok.çünkü onlarda ALLAH korkusu var.

Yorumu oyla      16      34  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir-Aydın otobanında kaza: 1 ölü 3 yaralı
Aydın otobanında meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
‘Denizler’e kavuştu
Devrimci öğrenci liderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın ...
Operasyonda gizlik tanık iddiası!
Büyükşehir operasyonunda kimin hangi suç isnadıyla tutuklandığı belli ...
 
400 bin eylemci meydanlara iniyor
Kamuoyunda “filtreleme” olarak bilinen İnternetin Güvenli Kullanımı Yönetmeliği’ne ...
'15 Haziran'da ya müzakere dönemi başlar ya da...'
Abdullah Öcalan, "15 Haziran son tarihtir. 15 Haziran’dan sonra ya anlamlı ...
Büyükşehir sorgusunda ilginç sorular
Büyükşehir’e yapılan operasyonda savcıların 7’si Büyükşehir üst düzey ...
 
ÖSYM’ye 20 bin dilekçe
YGS'deki hatalı puan hesaplaması nedeniyle ÖSYM’ye itiraz dilekçesi sunan ...
Karar Kocaoğlu'nu ağlattı...
14 kişinin serbest bırakılıp 20 kişinin tutuklanmak üzere mahkemeye sevk ...
Asma tavan iddiası fos çıktı
Sayıştay raporunda bulunan asma tavan raporuyla ilgili olarak, Ermit Mühendislik ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva