HABERLER>POLİTİKA
21 Nisan 2011 Perşembe - 12:43

'35 sarışın' AK Parti’de kriz yarattı

AK Parti’de İzmirli 35 sarışın kadının Başbakan ile görüşmesini sağlayacak proje daha tamamlanmadan kriz doğurdu. İl Başkanı Akay, projenin tamamen bireysel bir çalışma olduğunu söylerken, İl Başkan Yardımcısı Gürel, “Beni il başkanı görevlendirdi” dedi.

 35 sarışın  AK Parti’de kriz yarattı

Fırat Soylu/Egedesonsöz-AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda Fazıl Say, Tanju Çolak krizlerinin ardından şimdi de ’35 sarışın krizi’ çıktı. İl Yönetim Kurulu üyesi Nilgün Yerli Gürel ile AK Parti Güzelbahçe İlçe Yönetim Kurulu üyesi Filiz Çetiner’in 2 aydır üzerinde çalıştığı ve İzmirli 35 sarışın kadının AK Parti’ye yönelik kaygılarını, yaşam alanına müdahale endişelerini doğrudan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile paylaşmalarını sağlamak amacıyla hazırlanan proje il teşkilatında çatlağa neden oldu.

Erdoğan'a 35 sarışın kadın projesi haberi için tıklayın...

Akay'dan sarışın kadın açıklaması haberi için tıklayın...

Kadının saçından elini çek haberi için tıklayın...

TEŞKİLAT TEPKİ GÖSTERDİ

Ulusal ve yerel basında manşetlere taşınan ’35 sarışın kadın Erdoğan ile görüşecek’ başlıklı haberinin ardından projeye tepkiler gelmeye başladı. Özellikle ‘sarışın’ kadın ifadesinden rahatsızlık duyan teşkilat üyeleri konuyu il yönetimine taşıdı. Söz konusu haberden milletvekili adaylarının da rahatsızlık duyması ve durumu Genel Merkeze iletmeleri üzerine İl Başkanı Ömer Cihat Akay yazılı bir açıklama yaparak söz konusu proje ile İl Başkanlığı’nın herhangi bir ilgisinin olmadığını açıkladı.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, “20 Nisan 2011 Tarihinde “35 Sarışın kadını Başbakan’a anlatacaklar” başlığında, görsel ve yazılı basın organlarında adı geçen proje ile AK Parti İzmir İl Başkanlığımızın kurumsal olarak ilgisi ve çalışması yoktur. Yapıldığı iddia edilen projede yer alan konu ve araştırma, kişisel bir çalışma olup; hiçbir şekilde AK Parti İzmir İl Başkanlığını bağlamamaktadır” denildi.

SARIŞIN SÖZÜ TEPKİ ÇEKTİ

Yazılı açıklamanın ardından görüşünü aldığımız İl Başkanı Ömer Cihat Akay, projenin basında yer almasının ardından teşkilatta bir sıkıntının yaşandığını dile getirdi. Akay, “Aslında proje böyle değildi. Sarışın kadın olarak değil, farklı bir projeydi. 35 kadın 35 soru idi. Ama olay basında çok farklı yer aldı. Basın sarışın kadın ifadesini ilgi çekmek için kullandı. Bu durumda sıkıntı doğurdu. Herkes ‘bu nedir’ diye bana soruyor. Teşkilattan hem İzmirlilerden tepki gördü. Aday arkadaşlarımızla kahvaltı vardı onlar da bana sordu” diye konuştu. Akay ayrıca, söz konusu projenin ulusal ve yerel basında yer alması üzerine Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Şahin ile görüştüğünü ve projenin geri çekildiğini söyledi.

GÜREL: BENİ İL BAŞKANI GÖREVLENDİRDİ
Başkanı Ömer Cihat Akay’ın, projenin il başkanlığını bağlamadığını bireysel bir çalışma olduğunu açıklaması üzerine projenin yürütücülerinden İl Yönetim Kurulu üyesi Nilgün Yerli Gürel ise projeye destek vermesi için bizzat İl Başkanı Akay tarafından görevlendirdiğini söyledi. Akay, “Bu proje Ocak ayında Güzelbahçe İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Çetiner tarafından gündeme getirilmiş bir proje. Bir ay evvel İl Başkanımız beni aradı ve Çetiner’e yardımcı olmam için beni görevlendirdi. Başbakanlığa sunulmuş ve onay almış bir proje. Ama henüz yapım aşamasındaydı, tasarı halindeydi. 35 kadını bile henüz tamamlayamamıştık. Bu süreçte haberlerin çıkması üzücü oldu. Çünkü daha projenin dosyasını bile hazırlamamıştık” diye konuştu.

KAPTAN NE DERSE TAYFA ONU YAPAR

İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın yazılı açıklamasından haberdar olmadığını, kendisini arayan kimsinin de olmadığını belirten Gürel, “İl Başkanımızın açıklamasının gerekçesini bilmiyorum. Daha iki gün önce ‘seçim sonuna kalabilir’ diyen İl Başkanımızın şimdi bunu demesini anlamadım. Proje benim değil, Filiz hanımın projesi. O sunduğunda İl Başkanımız ‘Bu kızımıza destek ver’ dedi. Ben başkan demese neden bu görevi alayım. Her geminin bir kaptanı vardır. Ve tayfalar kaptanın dediğini yapmak zorundadır. Bu durum Fazıl Say’a yapılan duruma benziyor. Başkan bunu eminim zaman kısıtlığından söylemiştir” dedi.

SAY İLE KABAK KARŞI KARŞIYA GELMİŞTİ

AK Parti İzmir Teşkilatı’nda geçmiş dönemlerde Fazıl Say olayı yaşanmıştı. Dönemin İl Başkanı Ömür Kabak ile piyanist- besteci Fazıl Say arasında davet polemiği karşılıklı sözlü atışmaya dönüşmüştü. Kabak’ın yönetiminde görevli İl Başkan Yardımcısı Bülent Delican'ın düzenleyecekleri Cumhuriyet konserine Fazıl Say'ı davet edeceklerini açıklamasından 1 gün sonra Kabak, böyle bir davetin söz konusu olmayacağını açıklamış bu açıklamanın ardından Say'ı sert sözlerle eleştirmişti. Bu tartışma günlerce sürmüş, Say ve Kabak’ın atışmaları mahkemeye bile taşınmıştı.

TANJU KİRİZİ KOLTUKTAN ETTİ

AK Parti’de milletvekili aday adaylığı sürecinde Tanju Çolak krizi çıkmıştı. O dönem Basın ve Tanıtım’dan sorulu İl Başkan Yardımcısı Oya Kalyoncu’nun daveti üzerine İl Başkanlığını ziyaret eden eski Milli futbolcu Tanju Çolak, İzmir’den milletvekili adaylığı için davet aldığını açıklamış ve adaylığı kabul ettiğini söylemişti. Ancak Çolak ile ilgili eski dosyaların ortaya çıkmasının ardından İl Başkanı Akay, Çolak’ın aday olmasının söz konusu olmadığını açıklamıştı. Bu olay Akay ve İl Başkan Yardımcısı Kalyoncu arasında iplerin kopmasına neden olmuş ve Kalyoncu görevden alınmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan turhan 22 Nisan 2011 Cuma 15:39

Bir partide gorev almak kisilerin degil partinin teskilatin zara gormesini engellemektir baskan il teskilatini baglamayan kisisel bir proje diyorsa ki gercekten de oyle il in bir yardimi cabasi yok sadece haberdarlar bu projeden sonrada baskan il in bir calismasi olmadigini deklare etmis ise yoneticilerde bunun aksine aciklama ypamaz particilik biad kultrunu gerektirir gercek dava arkadaslari kendilerini on plana cikarmak icin partiyi baskani satamazlar baskan konusursa ustune soz soylenmez bu kadar olmak gerekiyor siyasette..

Yorumu oyla      14      7  
mustafa 22 Nisan 2011 Cuma 12:16

evet tanju colak krızınde kımıların bası fena halde yandıg ama bır gercek var tanju colakla yemekyıp cafe caylar işilip sonrada tabıkı bu guzel anı ölumsuzleştırmek lazım deyıp resım cekınıpte gazetelerde yayınlandıktan sonrada gayet rahat bır sekılde tanjuyu bız cagırmadık dıye baslarından attılar bunu kımler yaptı il baskanı ve ekıbı azız demırın basının altından cıktı sonrada ihale sayın oya hanımın ustune kaldı ve bırılerı bırılerının ayagını kaydırması lazımdı ve basarıyla bunu gerceklestırdı.neyazıkkı bu il baskanında fazla ömru yok yazık yazık .......

Yorumu oyla      14      10  
Mert demir 22 Nisan 2011 Cuma 08:28

Vay başariyi guzel işleri çekemeyenlere gun dogdu ama bu başkan dik durusunu kaybetmez nilgun hanim yanlie yapmistir ama baskan ve parti onu bagrina basar siz havlayin burdan

Yorumu oyla      17      9  
burhan 22 Nisan 2011 Cuma 02:36

aslında syın kalyoncu açıklama yapsa hiç biri orda oturamaz ama o kadar dürüst ve davasına bağlı ki,,kendini feda edercesine sustu yeterki,,takım arkadaşları zarar görmesin diye,,,sayın başkan oya hanımdan çoook öğreneceği şey var ama sonunda her kes kayar gider,,oya hanımın tavrındaki ve duruşundaki insanlar siyasetin temel taşı olurlar

Yorumu oyla      18      11  
mustafa 21 Nisan 2011 Perşembe 23:16

sayın yazar,,,son bölümdeki yorumunuz yanlış,,sayın kalyoncu tanju çolak yüzünden geriye çekilmedi çünkü tanjuda kıriz olmadı tam tersine çolak il başkanına paralel açıklama yaptı,,,oya hanım aslında il başkanını ve bazı yönetim kurulundaki bazı arkadaşlarına sahip çıktı diye geri çekildi(mesala 8 mart dünya kadınlar günündeki fatura harici meblağları ortaya çıkardı diye olabilirmi)

Yorumu oyla      29      10  
emin emin 21 Nisan 2011 Perşembe 21:39

yorumunuza aynenkatılıyorum mustafa bey bırak git başkan liderimize zarar verme

Yorumu oyla      30      11  
mustafa 21 Nisan 2011 Perşembe 21:31

siyaset sanılanın aksine dürüstlük işidir,,,kadrondaki insanlara sahip çıkacaksın başkan,,dün sayın kalyoncu,,bugün gürel,,yarın kim diye düşüneceksen senle kim çalışır,,,tanju çolak la boy boy resim çektir sonra inkar et ortada insanları bırak,,kadrona sahip çık,ssen dürüst ve dik duruş sergiliyemiyeceksen bırak git,en büyük zararı AK PARTİYE veriyorsun

Yorumu oyla      30      9  
aylin özsümbül 21 Nisan 2011 Perşembe 20:06

tek kelimeyle il başkanının yaptığı rezillik.o makama yakışmıyor.hep mi yönetimdekiler kafasına göre proje yapıyor.hani A takımıydınız sayın il başkanı.takım kaptanı takımına sahip çıkmazsa önderlik yapmazsa takım darmadağınık olur.il binasına gidin hep aynı yüzler.kırılan çok kişi var...

Yorumu oyla      16      9  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 21 Nisan 2011 Perşembe 16:41

ahmet oğul yorum yaparken asıl ismini kulanmamanı kınıyorum.bu kadar bildiğine göre ismini neden gizliyorsun .dedikodu yapmanın anlamı yoktur.birşeyler söyliyeceksen de dobra dobra ismini yazarak yorumunu yaparsınkurt puslu havayı sever avlanın bakalım.buldunuz malzemeyi.seçim zamanı değerli ak partililer bırakın bu işleri millet bizden hizmet bekliyor.birileri konuyu saptırmaya çalışıyor siizler alet olmayın .durmak yok yola devam

Yorumu oyla      16      9  
AHMET OĞUL 21 Nisan 2011 Perşembe 14:02

bu durumda tüm yöneticiler suçludur.bir kısmı iş yapmamak için ile uğramıyor diğer bir kısmıda ortalığı boş bulmuş zaman doldurmak çin saçma sapan projeler yapıyor.ayrıca bu projenin adı 35 kadın 35 soru olarak belirlenmesine rağmen hangi ekmekçi-söğüşçü basın mensupları tarafından haber kaygısıyla 35 sarışın haline getirildi onu araştırmak gerek.arşivleri bir inceleyin bu çalışmayı büyük bir olaymış önemli bir projeymiş gibi birinci sayfadan verenler kim bakalım

Yorumu oyla      19      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte yeni seçim sandıkları
İlk kez 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminde halkın önüne ...
'Kadının saçından elini çek'
CHP İzmir kadın milletvekili adayları AK Partili kadınlar tarafından hazırlanan ...
CHP adayları Bayraklı'da görüceye çıktı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili adayları Bayraklı’da görücüye çıktı.
 
Akay’dan sarışın kadın açıklaması
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay “35 Sarışın kadın” projesi hakkında ...
'Oyumuz yüzde 30'un üstünde'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hem yaklaşan seçimleri hem de güncel ...
CHP adayı Oyan’dan örgüte mesaj
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Oğuz Oyan, geçmişte AKP’ye oy veren ...
 
İşte AK Parti adaylarının yol haritası
AK Parti Genel Merkezi’nin milletvekili adaylarının seçim çalışmalarında ...
Bulgun: Bu seçim Yüksel-Kocaoğlu’nun
CHP İzmir’de 8 kez il başkanlığı yapan, son seçimde de İzmir’den aday ...
Çetin: '35 sarışın kadın' ne demek?
AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın “35 Sarışın Kadın Projesi”ne ilk tepki CHP'den geldi.
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva