HABERLER>POLİTİKA
21 Aralık 2011 Çarşamba - 12:25

'2012 Bütçesinin vizyonu ve stratejisi yok'

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bayram Sakartepe, 2012 bütçesinin vizyonu, stratejisi ve sorun çözme kabiliyeti bulunmadığını söyledi.

 2012 Bütçesinin vizyonu ve stratejisi yok

İZMİR - Partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında 2012 bütçesinin hedeflerini ve dağılımını değerlendiren Sakartepe, bütçelerin bir hükümetin halka yakınlık derecesini ortaya koyan önemli göstergelerden olduğunu ifade etti. Faiz ödemelerinin 50,3 milyar TL ile bütçenin aslan payını oluşturduğunu vurgulayan SP’li Sakartepe, bütçede yatırım, istihdam, ücret artışları ve üretimin düşünülmediğinin altını çizdi. Bütçe kalemlerinin rantiyecilerin dışında Türkiye'nin geniş kesimleri için bir anlam ifade etmediğini savunan Bayram Sakartepe, “Dışa bağımlı ekonominin devamı niteliğinde bir bütçedir. Asgari ücretlinin, işçinin, memurun, emeklinin ve işsizlerin sorunlarına çözüm üretmekten uzaktır. Milletimizin yoksulluğuna, işsizliğine çare olacak bir bütçe değildir. Bu bütçe ile sıkıntıların giderilmesi mümkün değildir. Halktan toplanacak vergi gelirlerinin beşte biri faize gidecek. Devlet 365 gün boyunca her gün 137 milyon 808 bin lira faiz ödeyecek. Dakikada ödenen faiz miktarı 95 bin 700 olarak gerçekleşecek. Ne kadar acı bir tablo.” dedi.
 
Çarpık vergi yapısı
Vergilerin büyük kısmının yine dolaylı yollardan toplanacağını belirten İl Başkanı Sakartepe, “2012'de vergilerin yüzde 67'si KDV, ÖTV, ÖİV gibi dolaylı vergi kalemlerinden alınacak. Bu adaletsiz vergi yapısı milyarder ile asgari ücret alan kişinin yüzde 67 oranda aynı vergi verdiği anlamını taşımaktadır. Dar gelirli insanlarımızla zenginleri aynı oranda vergi ödemeye mahkûm eden bu durumun düzeltilmesi için hiçbir müdahalede bulunulmaması da AKP’nin adalet anlayışının ne kadar çarpık olduğunu gözler önüne sermektedir.” şeklinde konuştu. İktidar ve muhalefet partilerinin bütçe görüşmelerinde meclis kürsüsünde kısır çekişme ve hakaretlerle zaman geçirdiklerini kaydeden SP’li Sakartepe, milletin meseleleri ile uğraşılması gereken bir makamda kavga ve küfürleşmelerin yaşanmasının utanç verici olduğunu söyledi.
 
Çözüm önerileri
Başarılı bir bütçe için Saadet Partisi’nin çözüm önerilerini de ifade eden Sakartepe, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Milli bir ekonomi politikası uygulamaya konulmalıdır. Bütçede üretim ve istihdam öncelikli politikalara yer verilmelidir. İşsizliğin çözümü ile ilgili yapısal çözümler içermelidir. Özkaynaklara yönelinmelidir. Vergi ve zam uygulamalarından kaçınılmalıdır. Vergide adalet sağlanmalıdır. Bütçe, sosyal ve ekonomik büyümeyi sağlayan bir yapıda hazırlanmalıdır. Faiz ödemeleri konusunda anlayış değişikliğine gidilerek yapılacak düzenleme ile bütçede büyük bir rahatlama sağlanmalıdır. Denk bütçe gerçekleştirilmelidir.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hüseyin ahmetoğlu 21 Aralık 2011 Çarşamba 13:17

sn. başkanım sizler değilmi idiniz senelerdir İMF TÜRKİYE yi idare ediyordiyen senelerdir dinledik bunları peki ŞMF nerede bir TEŞEKKÜR yokmu sn. başkan.gerçeklerden kaçınılmaz herşey ortada iken vatandaşın bile bunları çok iyi kavradığını sandığa gidince gereken cevabı veriyor.AK PARTİ YAE ½51 OY VERİYOR.sevgili başkanım lütfen.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ak Partili Nesrin Ulema'dan CHP'ye tepki var
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, TBMM Genel Kurulunda 2010 Yılı ...
CHP katılım payı tartışmasını meclise taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, halkın büyük tepkisine neden olan ...
AK Parti, CHP ve MHP'den Fransa'ya ortak tepki
AK Parti, CHP ve MHP Fransa Meclisi'ndeki sözde Ermeni soykırımı yasa ...
 
CHP’de dava krizine Genel Merkez el koydu
CHP Genel Merkezi’nin, Başbakan’ın sözlerine karşılık, partili il ve ilçe ...
Sarkozy, Cumhurbaşkanı Gül’ün telefonuna çıkmadı
Cumhurbaşkanı Gül’ün Fransa Meclis’ndeki Ermeni soykırım iddialarıyla ...
CHP’li Susam’dan Bayraktar’a katı atık bedeli mektubu
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Susam, Çevre ...
 
Kılıçdaroğlu Karabağlar'dan kaçırılıyor iddiası!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cuma günkü İzmir programına dahil edilmeyen ...
Karabağlar’da başkanlık için Çelik aday
AK Parti’de kongresi Pazar günü gerçekleştirilecek Karabağlar İlçe Başkanlığı ...
CHP'den Fransa'ya karşı tasarı misillemesi
CHP, Fransa'nın Cezayir ve Ruanda soykırımlarının tanınmasını ve inkar ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva