HABERLER>POLİTİKA
21 Aralık 2011 Çarşamba - 09:49

CHP’de dava krizine Genel Merkez el koydu

CHP Genel Merkezi’nin, Başbakan’ın sözlerine karşılık, partili il ve ilçe belediyelerine gönderdiği ‘Dava açın’ talimatı İzmir’de karşılık bulmadı. Genel merkez sürece müdahil olarak Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ı İzmir’e gönderme kararı aldı.

CHP’de dava krizine Genel Merkez el koydu

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçtiğimiz haftalarda, CHP’li belediyelerin Alman vakıflarından kredi aldıklarını ve bu yolla terör örgütüne kazanç sağladıklarını belirten sözleri CHP içinde yeni bir krizin kapılarını araladı. Parti genel merkezi, CHP’li tüm il ve ilçe belediye başkanlıklarına genelge göndererek, sözlerini ispatlayamayan Başbakan Erdoğan’a 5 bin liralık manevi tazminat davası açmalarını istedi. Genel Merkezi’n bu talimatı, partili il ve ilçe belediye başkanlarından destek görmedi.

Başbakan'a dava açın genelgesine Antalya'dan rest!

CHP Genel Merkez'den Başbakan'a dava açın talebi
 
GÜNAYDIN’DAN BAŞKANLAR ZİRVESİ
Başta İzmir ve Antalya gibi büyük kentler olmak üzere, diğer CHP’li belediyelerin de söz konusu davaya müdahil olmayacaklarını açıklaması genel merkezi de harekete geçirdi. Cuma günü İzmir’e gelerek bir davete katılması planlanan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın, bugün İzmir’e gelerek saat 17.00’de, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun makamında, belediye başkanları ile özel bir zirve yapacağı öğrenildi. Gerçekleştirilecek toplantıda, genel merkezin neden böyle bir genelge yayınlama ihtiyacı duyduğu ve ortak hareket ederek ne yapılması gerektiği masaya yatırılacak. Belediye başkanları ise dava açılması noktasında yaşadıkları çekinceleri dile getirecek.
 
KOCAOĞLU SICAK BAKMIYOR
Öte yandan, geçtiğimiz Pazar günü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanları arasında gerçekleştirilen dayanışma toplantısında da Başbakan’a açılacak dava konusunun gündeme geldiği ve belediye başkanlarının, dava açılmaması noktasında uzlaşmaya vardıkları öğrenildi. Konu ile ilgili olarak genel merkezle irtibat kuran Başkan Kocaoğlu’nun “Münferit olarak belediyelerin dava açması doğru bir yaklaşım olmaz. Hiçbir belediye başkanı direkt olarak Başbakan ile karşı karşıya gelmek istemez” diyerek endişelerini dile getirdiği öğrenildi. Başkanların, genel merkezden gönderilen genelgeyi uygulayıp uygulamama konusunda da ortak hareket etme kararı aldıkları belirtildi.
 
BAŞKANLAR NE DEDİ?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP’li belediyelere yönelik sarf ettiği sözlerin ardından, genel merkezin ‘dava açın’ talimatı ile sıkıntıya düşen belediye başkanları konu ile ilgili olarak görüş belirtti. İzmir’de ağırlıklı olarak ‘dava açmayalım’ fikri hakim olurken, ‘Çoğunluğa uyarım’ diyen belediye başkanları da var. İşte o görüşler:
 
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır: Genelgenin, bir talimattan ziyade tavsiye niteliği taşıdığı görüşündeyim. Davanın şahsi olarak açılmasını pek doğru bulmuyorum çünkü ortada direkt o başkana ya da belediyeye yönelik söylenen bir söz yok. İzmirli belediyeler olarak, ortak hareket etme noktasında uzlaşmaya vardık.
 
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak: Üzerinde çok tartışılması gereken bir konu olduğunu düşünmüyorum. Bu noktada, genel merkezle görüşmelerimiz sürüyor. Genelge üzerindeki incelemeler tamamlandıktan sonra kararımızı vereceğiz.
 
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol: Davanın açıp açılmaması noktasında ortak hareket etme görüşündeyim. Münferit olarak yargıya başvurmak çok doğru olmaz. Oturur bir karar alırız. Açılması gerekiyorsa açarız. Çoğunluğa uyacağız.
 
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce: Başbakan Erdoğan’ın sözleri, münferit olarak belediyeleri hedef almıyor. Ortada doğrudan parti genel merkezine yönelik bir eleştiri söz konusu. Bu doğrultuda, -eğer gerekiyorsa- dava açma işini de partimizin üst kurulları üstlenmeli. Genel merkezin talimatları önemlidir ancak konu bir kez daha görüşülmeli ve belediye başkanlarının da görüşü sorulmalıdır.
 
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak: Konuyu hukukçularımızla masaya yatıracağız ve diğer belediyelerin de atacakları adıma göre ortak bir noktada buluşacağımızı umuyorum.
 
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya: Bu konuda tüm belediye başkanları ile ortak hareket etme kararı aldık. Kişisel görüş belirtmem doğru olmaz. Önemli olan, parti organlarının ortak bir kararda buluşmasıdır. Ben de alınan karar doğrultusunda hareket edeceğim.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan:
Bugün bu konu ile ilgili gerçekleştirilecek olan toplantıda, genel merkezin de görüş ve önerilerini alarak nasıl bir tutum içinde olacağımıza karar vereceğiz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Aralık 2011 Çarşamba 17:19

kılıçdar oğlu gitmiyecek belediye seçimlerine kadarda kalacak görürsünüz bakmayın siz başkanların baykalı karşılamasına sonuçta yazın baykal izmire gelince hava alanına gitmediler gidenlerde basına görünmesin diye köşe kapmaca oynadıklarını basında okuduk şimdi de nasıl olasa birdaha seçilemeyiz hiç olmasa gidelim olası deyişikliklere karşı acaba ben olurmuyum yani kendilerini düşünüyorlar parti kazanmış kaybetmiş düşündüklerini zan etmiyorum yoksa çıkıp dava açarlar çünkü chp de seçildiler

Yorumu oyla      12      6  
paspas 21 Aralık 2011 Çarşamba 15:26

vah chp vah bitmiş erimişsin sen yahu son kalede teslim edildi akpartiye

Yorumu oyla      12      9  
SELAMİ 21 Aralık 2011 Çarşamba 14:15

ÖNEMLİ OLAN BİRLİKTE YÖNETİMDİR. KILIÇDAROĞLU DAVA AÇIN DİYE EMİR GÖNDERİRKEN KİME SORMUŞSA BUGÜN ONDAN BEKLEYECEKTİR

Yorumu oyla      15      6  
ÖNEMİ YOK 21 Aralık 2011 Çarşamba 11:57

BELEDİYE ŞEÇİMLERİNE KADAR SAYIN KILIÇDAROĞLU KALIRSA O KOLTUKTA O ZAMAN ADAY GÖSTERMEZ AMA BENCE ZOR YOLCUDUR APPAS BAĞLASAN DURMAZ:::::) VAHAP GÜLERİN DİKKATİNE

Yorumu oyla      14      7  
21 Aralık 2011 Çarşamba 10:52

evet başkanlar akp de çekindi biz hedef almamışız siz hangi partinin üyesi ve başkanısınız chp de seçilmedinizmi sonuçta chp li belediyeler dendi yoksa siz chp görünüp başka partilimi olmuş olabilirmisiniz partiyi savunmak görevde olan sizin işiniz deyilmi isim vermesi gerekmezdi chp li başkanlar dedi siz başkan deyilmisiniz partiyi savunmasına gelince topu hemen genel merkeze atıp genel başkanı yıpratmakmı zorda partiyi savunmıyan sizleri bir daha başkan olarak görmek istemiyoruz

Yorumu oyla      14      8  
chp üyesi 21 Aralık 2011 Çarşamba 09:17

belediye başkanlarında rica ediyoruz.Genel Merkez'in talimatlarına uymayan partiden istifa etsin.Bağımsız seçilmişler gibi hareket etmelerinden bıktım.Ya hep beraber mücadeler edeceğiz ya da mücadeleden kaçanı aramızda barındırmayacağız.Bence genel merkez-izmir belediyeleri ilişkisinde milat olacaktır bu durum.Gökhan Günaydın'a da aynı şekilde mi konuşacaklar merak ediyorum..bekleyip görelim...

Yorumu oyla      14      8  
tarafsız 21 Aralık 2011 Çarşamba 08:14

Bu konu yemin krizi gibi bir krize neden olabilir. Tazminat davalarının koşulları vardır.Bu konuda yorum farklılıkları olabilir.Bir gerçek vardır ki o da CHP kurumsal kimliğinin bu sözlerle hedef alındığı.Doğru olan Parti Genel Merkezinin dava açmasıdır ; belediyelerin değil.Hukuk Devletinde kimsenin kimseden korkusu olmaz!hertürlü hukuk dışı uygulamaları zaten tarih kaydeder.GenelMerkezin bu konudaki tavrının tavsiye niteliğinde olduğu düşüncesindeyim.BelediyeBaşkanları kendileri karar vermeli

Yorumu oyla      13      6  
Vatandaş 21 Aralık 2011 Çarşamba 00:52

AĞZINA YÜREĞİNE SAĞLIK...VAHAP GÜLER BEY

Yorumu oyla      15      8  
Vahap Güler 20 Aralık 2011 Salı 23:31

Bir CHP'li olarak sizden utandım! Yazıklar olsun hepinize birde kendilerine devrimci,sosyal demokrat derler resmen tırsdınız yarın müfettişler gelir diye KORKTUNUZ! Siz gidin akp ye katılın iktidar partisinde belediye başkanlığı yapın NE ETLİYE KARIŞIN NE SÜTLÜYE! Adam resmen size belediyeler alman vakıflarından para alıyor pkk ya aktarıyor dedi hiç tık yok. EĞER BU PARTİ YEREL SEÇİMLERDE SİZİ ADAY GÖSTERİRSE GENEL BAŞKANA DA YAZIKLAR OLSUN...

Yorumu oyla      26      8  
20 Aralık 2011 Salı 22:35

başkanlar yoksa olası bir operasyondamı çekiniyorlar partiye karşı çok çabuk harekete geçiyorsunuz neden şimdi bukadar sabır gün mücadele günü sonuçta parti başakanlarına söylenen ve isim belirtilmemş ve herkes zan altında bırakılmış dava açıp size yapılan haksızlık varsa savunun tek tek deyil izmir başkanları olarak ortak dava açın sanki akp ye karşı mücadele etmek istemiyorsunuz yazık bu sıkıntınız neden çekinmenize gerek yok çıkın açıklamanızı yapın kendinize güvenmeniz gerekir dava açın

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sarkozy, Cumhurbaşkanı Gül’ün telefonuna çıkmadı
Cumhurbaşkanı Gül’ün Fransa Meclis’ndeki Ermeni soykırım iddialarıyla ...
CHP’li Susam’dan Bayraktar’a katı atık bedeli mektubu
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Susam, Çevre ...
Kılıçdaroğlu Karabağlar'dan kaçırılıyor iddiası!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cuma günkü İzmir programına dahil edilmeyen ...
 
Karabağlar’da başkanlık için Çelik aday
AK Parti’de kongresi Pazar günü gerçekleştirilecek Karabağlar İlçe Başkanlığı ...
CHP'den Fransa'ya karşı tasarı misillemesi
CHP, Fransa'nın Cezayir ve Ruanda soykırımlarının tanınmasını ve inkar ...
Gül'den Fransa'ya: En kısa sürede vazgeçin
Cumhurbaşkanı Gül, Fransa'daki soykırım iddialarıyla ilgili tasarının ...
 
Meclis'te müstehcen soru tartışması
TBMM Genel Kurulunda, 2012 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelerde CHP İstanbul ...
İşçi Partisi'nden 21 Aralık grevine destek
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. H. Tugay ...
CHP'li belediyelerin tümünden Başbakan'a dava
CHP’nin tüm illerdeki büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları, Başbakan ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva