HABERLER>POLİTİKA
21 Aralık 2011 Çarşamba - 12:24

Ak Partili Nesrin Ulema'dan CHP'ye tepki var

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, TBMM Genel Kurulunda 2010 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın 3. maddesi üzerinde yaptığı konuşmasında, CHP İzmir milletvekilinin "İzmir Egeray projesinde Ulaştırma Bakanlığı hiçbir şey yapmadı." sözlerini eleştirdi.

Ak Partili Nesrin Ulema dan CHP ye tepki var

ANKARA - TBMM Genel Kurulu'nda söz alan CHP İzmir milletvekilinin, Egeray hakkında yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, açıklamalara yönelik düzeltmelerde bulundu: "Bu kürsüden ana muhalefet partisinin Sayın Milletvekili, İzmir kamuoyunu yanıltmaya yönelik, Hükümetimizin icraatlarını gölgelemeye yönelik açıklamalarda bulundu. 'İzmir Egeray projesinde, Ulaştırma Bakanlığı hiçbir şey yapmadı, sadece 200 yıllık, Fransızlardan kalan hattı tahsis etti, Belediye 600 Trilyon harcayarak 80 kilometrelik raylı sistemi İzmir’e kazandırdı' diyen Sayın Milletvekilinin yanlışlarını düzeltelim. Egeray Bakanlığımız ile İzmir Büyükşehir Belediyesinin ortak projesidir. Proje maliyeti toplam 600 Trilyon değil, bunun yaklaşık beş katı, 2 Milyar 235 Milyon Dolardır. Projenin 5’te 4’ü Bakanlığımızca , Beşte biri İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce yapılmıştır. Mevcut hattın tahsisi söz konusu olmamış, ikinci bir hat döşenmiştir. Eski hat 200 yıllık değil 150 yıllıktır."
 
Genel Kurul'daki konuşmasını sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, "EGERAY’ın işletimi için Büyükşehir ve Devlet Demiryolları, İZBAN AŞ adında bir şirket kurarak hattı işletmeye açmıştır. Açılışı, Sayın Başbakanımız ve Ana Muhalefet Partisi Lideri birlikte yapmışlardır. Açılışın yapıldığı günden bu yana aktarmalar dahil 45 milyon İzmirli vatandaş seyahat etmiş, İzmir ulaşımında büyük rahatlama sağlamıştır. İzmir’in trafik çilesine son veren, bu projede emeği geçen herkese, başta Sayın Başbakanımıza, Sayın Bakanımıza, İzmir Büyükşehir Belediyesine de teşekkürlerimi sunarım." diye konuştu.
 
Cumhuriyete Sadece Sözde Değil Yürekten Ve Çalışarak Sahip Çıkıyoruz
İzmir'in bugüne kadar kısır tartışmalar yüzünden çok zaman kaybettiğinin de altını çizen AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, İzmirlinin artık yerel yönetimlerden laf değil hizmet beklediğini vurguladı. Ulema, "Bütçe görüşmeleri sırasında 9 yıldır yaptığımız hizmetleri anlatırken geçmişle kıyas yaptık diye muhalefet tarafından sürekli eleştirildik. Bunu neden yapıyoruz? Demokrasi ile taçlanmış cumhuriyete; sadece sözle değil, yürekten ve çalışarak sahip çıktığımız için. Bütün bunları görebilmek için gören göz, duyan kulak, konuşan dil, hakkını da veren yürek olması gerekir. Bazıları yapılanları görmek, duymak, konuşmak istemese de ,bu ülkenin asıl sahibi yani milletimiz vicdanı ile yüreği ile secim zamanlarında en doğru kararı vermiştir bundan sonradan vermeye devam edecektir." dedi.
 
Dış Politikada Hayallleri Zorlayan Bir Noktadayız
AK Parti İzmir Milletvekili, TBMM Aile, Sağlık, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi Nesrin Ulema, Meclis Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Türkiye ekonomisi ve Türk Dış Politikası hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Türkiye ekonomisinin, sürekli iyileşen kamu finansman dengeleri ve istikrar yaratan büyümesi ile birçok ülkeden ayrıldığını belirten Ulema, "Türkiye ekonomisi, sürekli iyileşen kamu finansman dengeleri ve istihdam yaratan güçlü büyümesi ile birçok ülkeden pozitif yönde ayrışmıştır. Bu ayrışmada ülkemiz, hükümetimizin ortaya koyduğu güçlü siyasi irade ve ekonomik istikrardaki kararlı tutumu sayesinde, küresel büyüme liginde en üst sıralarda yerini almıştır. Türk dış politikası bugün, lider ülke olma yolunda hayalleri bile zorlayan mesafeler almış ve uluslararası kamuoyunda dikkatle izlenir ve dinlenir hale gelmiştir. Dünyanın her noktasını dikkatle izleyen, kucaklayıcı, bütünleştirici bir yaklaşımla dik durabilmeyi başarmıştır. Küreselleşen dünyada en büyük sorun, insani yaşama standartlarının tüm topluma hakim olmasıdır. Güçlü toplum derken amacımız, aile bütünlüğü içinde kadınımıza, erkeğimize, gencimize, yaşlımıza, engellimize, yoksulumuza sahip çıkmaktır. Sosyal devlet olma anlayışının gereğini yapmaktır. Bizi güçsüz bırakılanların gücü, kimsesizlerin kimsesi, sessiz yığınların sesi olmaya kararlıyız." diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HANDE BAYIK TAYSİ 21 Aralık 2011 Çarşamba 18:17

VEKİLİM SENİNLE GURUR DUYUYORUZ.

Yorumu oyla      15      10  
E R T U Ğ R U L 21 Aralık 2011 Çarşamba 16:40

ONLARIN GÖZLERİ VAR GÖRMEZLER, DİLLERİ VAR HAKKI SÖYLEMEZLER. AMA SİZ ÜZÜLMEYİN SAYIN VEKİLİM İZMİRLİ DEĞİŞİMİN FARKINDA

Yorumu oyla      14      8  
ahmet tok 21 Aralık 2011 Çarşamba 15:22

nesrin abla güzel vurgu yapmısın ama karşındakiler kütük .....

Yorumu oyla      17      9  
hüseyin ahmetoğlu 21 Aralık 2011 Çarşamba 13:11

sn vekilim bunlar alışkın herşeye karşıyım karşı demeyi iyibilirler.kulak var duymazlar,göz var görmezler.sizlerin sayesinde belki kulaklarına kar suyu kaçar da ak partinin yaptıklarına ürperler.kutluyorum sn vekilim.meydanı boş bırakmamak lazım

Yorumu oyla      19      12  
hulya uslu 21 Aralık 2011 Çarşamba 13:00

Kaliteli Muhalefette yapılır ama sayın Nesrin ULEMA gibisi.

Yorumu oyla      17      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP katılım payı tartışmasını meclise taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, halkın büyük tepkisine neden olan ...
AK Parti, CHP ve MHP'den Fransa'ya ortak tepki
AK Parti, CHP ve MHP Fransa Meclisi'ndeki sözde Ermeni soykırımı yasa ...
CHP’de dava krizine Genel Merkez el koydu
CHP Genel Merkezi’nin, Başbakan’ın sözlerine karşılık, partili il ve ilçe ...
 
Sarkozy, Cumhurbaşkanı Gül’ün telefonuna çıkmadı
Cumhurbaşkanı Gül’ün Fransa Meclis’ndeki Ermeni soykırım iddialarıyla ...
CHP’li Susam’dan Bayraktar’a katı atık bedeli mektubu
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Susam, Çevre ...
Kılıçdaroğlu Karabağlar'dan kaçırılıyor iddiası!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cuma günkü İzmir programına dahil edilmeyen ...
 
Karabağlar’da başkanlık için Çelik aday
AK Parti’de kongresi Pazar günü gerçekleştirilecek Karabağlar İlçe Başkanlığı ...
CHP'den Fransa'ya karşı tasarı misillemesi
CHP, Fransa'nın Cezayir ve Ruanda soykırımlarının tanınmasını ve inkar ...
Gül'den Fransa'ya: En kısa sürede vazgeçin
Cumhurbaşkanı Gül, Fransa'daki soykırım iddialarıyla ilgili tasarının ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva