Hürriyet’ten Elif Altın’ın haberine göre, halen tedavi gören Kırkıncıoğlu, 500 bin TL maddi, 1 milyon TL de manevi tazminat davası açtı.

Kırkıncıoğlu, avukatı Sena İzmitli Demiroğlu aracılığıyla tüketici mahkemesine sunduğu dilekçede, ameliyat sonrasındaki süreç şöyle anlatıldı:

"Ameliyat 8.5 saat sürmüş, müvekkilim operasyonu geçirdiği üçüncü günün sonunda taburcu edilmiştir. Operasyondan sonra dördüncü gün davalı doktor B.A.’nın asistanı olan E.K. doktorun bilgisi dahilinde müvekkilin evine giderek ameliyat bölgesindeki direni çıkarmış ve pansuman yapmıştır. Asistan E.K. pansumanı yaparken canı çok yanan müvekkilim derisinde çürümeye benzer bir değişiklik gördüğünü ve hareket etmekte de çok büyük zorluk çektiğini davalı doktorun asistanına söyleyerek nedenini sormuştur. Asistan da bunun operasyon sonrası korse takmaktan kaynaklı olabileceğini söylemiştir.

Uzmanı uyardı: Teknolojinin aşırı kullanımı beyin çürümesine yol açabilir Uzmanı uyardı: Teknolojinin aşırı kullanımı beyin çürümesine yol açabilir

Bundan sonra 4 gün daha geçmiş operasyonun sekizinci gününde davacı müvekkil nefes alamamaya başlayınca doktorunu aramış, operasyon bölgesinin karardığını bir gariplik olduğunu belirtmiş doktoru da hemen hastaneye gelmesini söylemiş, kan gazını kontrol etmelerinin gerektiğini kendisine söylemiştir. Ancak müvekkil nefesinin çok yoğun şekilde kesilmesi sebebiyle kendisi hastaneye gidememiş bunun üzerine doktor evine ambulans göndererek hastaneye sevkini sağlamıştır. Davalı doktor acil işlemler sonrasında müvekkilin operasyon bölgesini kontrol etmek için açtığında şok olarak, ‘Çürümüş burası. Kokuyor’ şeklinde tepki vermiştir. Müvekkilin ameliyat sonrasındaki kan değerleri oldukça düşük olup buna ilişkin bir kan takviyesi de verilmediği için kandaki oksijen seviyesi düşmüş bu sebeple de operasyon bölgesinde kangren başlamıştır.”

Kaynak: Hürriyet