Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
5 Temmuz 2023 Çarşamba

“Bir kalbin değeri, ne kadar sevdiğinle değil, ne kadar sevildiğinle ölçülür.”

                                                         L. Frank Baum- Oz Büyücüsü

Güzel bir sözle başladım ve çok güzel bir haberle devam etmek isterim!

Ülkemizin tarihinde bir dönüm noktası niteliğindeki Lozan Barış Antlaşması, 24 Temmuz 1923’te imzalanmış ve demokrasiye geçişin en önemli ilanı kabul edilmiştir.

Dünyaca ünlü ve ülkemizin gururu devlet sanatçımız, değerli orkestra şefi Gürer Aykal, Lozan Barış Antlaşması’nın 100. yılı için marş besteledi.

Sözleri Anayasa Mahkemesi Onursal Başkanı Yekta Güngör Özden’e ait marş, Kübra Şenyaylar şefliğinde Koro İstanbul tarafından seslendirildi. Eserdeki piyanoyu da Hasan Uçarsu çalıyor.

Gürer Aykal yapmış olduğu besteyi Lozan Antlaşması’nı imzalayan İsmet Paşa’nın kızı ve İnönü Vakfı’nın Başkanı Özden Toker’e Pembe Köşk’te sunum eşliğinde dinletti.

Bu eşsiz eseri bir klip eşliğinde YouTube üzerinden izleyebilirsiniz, hatta kesinlikle izlemeli, dinlemelisiniz.

Ayrıca bu marş, ay boyunca yapılan pek çok etkinlikte seslendirilecek.

Sevgili Gürer Hoca şöyle demiş;  “Lozan büyük bir zaferdir. Müzikte büyük’ün karşılığı majördür. O nedenle Lozan Marşı majör tonda bestelenmiştir.”

Ellerinize, emeğinize sağlık sevgili Gürer Aykal…

Sırada da güzel duyurular var!

Kurulduğu günden bu yana “Kültür ve Sanat Kenti İzmir” sloganıyla çalışmalarını sürdüren İKSEV tarafından bu yıl 36. kez düzenlenen Uluslararası İzmir Festivali 2 Haziran’da 12. DR. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması Konseri ile açılmıştı ve 11 Temmuz’da sona eriyor. 6 Temmuz’da Efes Celcus Kütüphanesi’nde “Penderecki Trio” konseri, 8 Temmuz’da Çeşme Kalesi’nde “ Pedro Jôia” konseri ve 11 Temmuz’da AASM’de “Duo Allaturca İmpro Piano” konseri var. Detaylara www.iksev.org adresinden bakmayı lütfen unutmayın.

Bu yıl 6. Kez düzenlenecek Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali 7 Temmuz’da ünlü Rus besteci Çaykovski’nin “Uyuyan Güzel” balesinin prömiyeri ile açılacak ve 21 Temmuz’a kadar birbirinden güzel eserlerin sahnelenmesiyle sona erecek. Detaylar İzmir Devlet Opera Balesi’nin web sayfası ve sosyal medya hesaplarında. 

What a Fest bu yıl 19- 23 Temmuz’da ve Pamucak Sahili’nde.

Arkhé Kampüsü’nde 16- 21 Temmuz tarihleri arasında Arkhé Projesi kapsamında kurgucular, ödül almış yapımcılar, yönetmenler ve sanat yönetmenleri eşliğinde “Sinema 3. 0, Nasıl Film Yaparım?” etkinliği düzenlenecek. Etkinlik kapsamında film hazırlama aşamasında gerekli olan tüm aşamalar için film gösterimleri ve atölyeler düzenlenecek. Detaylar için Arkhé Projesi’nin sosyal medya adreslerine bakabilirsiniz.

İzmir Kültür Sanat Fabrikasını da  www.izmirkultursanatfabrikası.gov.tr adresinden ya da sosyal medya adreslerinden takip etmeyi lütfen unutmayın!

Dünyaca ünlü sanatçı Christina Aguilera da 8 Ağustos’ta Antalya Regnum Hotel’e geliyor! Konaklamalı konserin biletleri de satışta. Gidenler gidemeyenlere (bana) anlatsın.

Gelelim etkinlik listemize!

Konserler

Hayal Kahvesi Alaçatı

5- 15- 22- 29 Temmuz Simge Sağın

7 Temmuz Aşkın Nur Yengi

8- 14- 28 Temmuz Ayta Sözeri

12- 26 Temmuz Berkay

21 Temmuz Oğuzhan Koç

Bihter Çeşme

6- 13- 27 Temmuz Burak Bulut- Kurtuluş Kuş

7- 14- 21- 28 Temmuz Semicenk

9- 16- 23- 30 Temmuz Hande Ünsal

Çeşme Açıkhava Tiyatrosu

7 Temmuz Kenan Doğulu

8 Temmuz Dolu Kadehi Ters Tut

14 Temmuz Buray

15 Temmuz Ferhat Göçer

20 Temmuz Karsu

21 Temmuz Erol Evgin

22 Temmuz Ajda Pekkan

29 Temmuz Cem Adrian

30 Temmuz Sefo

Urla Sahne

7 Temmuz Deniz Seki

8 Temmuz Bülent Ersoy

14 Temmuz Ümit Besen- Pamela

15 Temmuz Rubato

21 Temmuz Sakiler

28 Temmuz Volkan Konak

Joly Joker

7- 21 Temmuz Melek Mosso

8- 22Temmuz Hakan Altun

14 Temmuz Yaşar

16 Temmuz Mark Eliyahu

Yuzu Beach Ayayorgi

7 Temmuz Teoman

Baküs Luna Lounge

8 Temmuz Jehan Barbur

22 Temmuz Birsen Tezer

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

8 Temmuz An Epic Symphony- Madrigal

12 Temmuz Yüzyüzeyken Konuşuruz

13 Temmuz Cem Adrian

17 Temmuz Kenan Doğulu

18 Temmuz Tan Taşçı ve Başkanlar

19 Temmuz Yaşar

21 Temmuz Derya Bedavacı

25 Temmuz Emir Can İğrek

26 Temmuz Simge Sağın

28 Temmuz Gülşen

31 Temmuz Teoman

Urladam

10 Temmuz Kalben

Sold Out Performance Hall

14 Temmuz Zakkum

21 Temmuz Feridun Düzağaç

22 Temmuz Nazan Öncel

OM Paparazzi

15 Temmuz Oscar And The Wolf

22 Temmuz Büyük Ev Ablukada

Mono Del Sol

15- 29 Temmuz Edis

22 Temmuz Mabel Matiz

Urlachi Farm

15 Temmuz Kürşat Başar (Saksafon) ve Zafer Çebi (Piyano) ile Müzikli Sofralar

Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası

17 Temmuz Yeni Türkü- Fatih Erkoç

18 Temmuz Birsen Tezer- Hüsnü Arkan

Bostanlı Suat Taşer

19 Temmuz Ahmet Aslan

24 Temmuz Karsu

27 Temmuz Mengene

Bornova Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu

24 Temmuz Ayna 

Sergiler

18. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar ülkemizden ve yurt dışından pek çok değerli sanatçının, pencerenin tuvaldeki temsilini sorguladığı, pencereyi mimari bir öğe olarak ele almanın ötesinde pencerenin anlam katmanlarına odaklanan eserlerinden oluşan kapsamlı bir Arkas seçkisi “Pencere” isimliyle 23 Temmuz’a kadar Arkas Sanat Merkezi’nde.

Yaşamını Paris’te sürdüren Ressam Onay Akbaş’ın eserleri çok kapsamlı bir retrospektif sergiyle ziyaretçilerini bekliyor. “Onay Akbaş Çizgi Bir Uçtan Öbür Uca Eskizler 1984- 2023” ismiyle 30 Temmuz’a kadar Kültürpark Atlas Pavyonu’nda.

Bu yıl 4. kez düzenlenen Monoprint Baskı Günleri 1 Haziran’da Atlas Pavyonu 2 ve 3 No’lu Sanat Galerisi’nde açılacak ve “4. Monoprint ünleri Sergisi” de 30 Temmuz’a kadar ziyarete açık olacak.

Eylem Eylül Acarsoy, Volkan Aslan, Özgür Aydek, Ezgi Bakçay, Ebru Başaran, Sena Başöz, Memed Erdener, Çiğdem Fidan, Mark Giraud, Ümit Güç, Cansu Pelin İşbilen, Karşılaşmalar, Dilek Kaya, Ferhat Kentel, Gökhan Mura, NomadMind, Yasemin Özcan, Metehan Özcan, Virginia Elena Patrone, Meliha Sözeri, Selim Süme, Serhan Turgut, Oktay Uludağ ve Gözde Yenipazarlı’nın eserlerinden oluşan “Yeryüzüne Övgü” sergisi 17 Eylül’e kadar Bayetav Sanat’ta ziyarete açık olacak. Sanatçıların sergideki eserleri ve araştırma projeleri ‘yeryüzüyle ilişkilenme hallerimizin farklı varoluş biçimleri üzerinden nasıl yeniden düşünülebileceğini’ ve ‘dünyayı insan eliyle şekillendirirken hem onu daha kapsamlı bir hale nasıl getirebileceğimizi hem de bunun için üzerimize düşen sorumluluğun neler olduğunu’ bizlere hatırlatıyor.        

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği’nin katkılarıyla düzenlenen “4. Uluslararası Amazonlar ve Titanlar Sanat Buluşması Sergisi” 9 Temmuz’a kadar ziyarete açık olacak. Ayrıca yine Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen ve Türk mitlerini hem tanıtmak hem de yaşatmak amacıyla 37 sanatçının eserlerinden oluşan “Şahmaran Uluslararası Kültür Sanat Etkinliği” 9 Temmuz’a kadar ziyarete açık olacak. Saküder Sanatçılar Hatıra Ormanı Resim Sergisi de 7- 30 Temmuz tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde.     

Küratörlüğü İbrahim Karaoğlu’na ait “Hayati Misman Sekanslar/ İzler” Sergisi 24 Temmuz’a kadar UrlaDam’da.

Arkas Sanat Merkezi’ndeki “Arkas Koleksiyonu’nda Pencere” sergisi sebebiyle Jean- Claude Rousseau’nun “Welcome” sergisi 29 Eylül’e kadar Fransız Kültür Merkezi’nde.

TEMA: META Disiplinlerarası Karma Sergisi 8 Temmuz’a kadar Tilki Sanat Atölye Disiplinlerarası Sanat Alanı’nda ziyarete açık olacak.

İzmir’in Kültürel Değerleri Resim Yaraşması Sergisi 30 Temmuz’a kadar Konak Metro Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak.

Ursula Le Guin’in dizelerinden ilham alınmış, küratörlüğü Sezgi Abalı’ya ait ve kavramsal metinleri de Sezgi Abalı ile birlikte Özge Somersan’a ait, Fulya Çetin, Günseli Baki, Monica Papi, Sena, Sezgi Abalı, Şafak Şule Kemancı, Yekateryna Grygorenko’nun eserleri “Evinde Gibi Ruhun Evsiz Yerlerde” ismiyle 9 Temmuz’a kadar Be Contemporary Art Gallery’de. Sergi, kurgulanmış bir evin ötesinde hayatta, bedende ve aldığı her solukta evde olma halini arayan 7 kadın sanatçının eserlerinden oluşuyor.

Cumhuriyetimizin 100. yılı sebebiyle hazırlanan “1023- 2023 Cumhuriyetin 100. Yılında 23 Çağdaş Kadın Heykeltıraş” sergisi 29 Temmuz’a kadar İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nda ziyarete açık olacak.

Antik Yunan hikâyelerine de konu olmuş, tarihin ilk cadısı, tanrılara baş kaldıran, intikamcı bir büyücü adıyla anılan ve temelinde aşkı uğruna yasak olduğunu bilmesine rağmen büyülere başvuran Kirke bu kez, görsel anlatımlarla ve kadına yönelik toplumsal sınırlandırma, ayrımcılık ve irade kısıtlaması gibi konulara bir başkaldırı olarak yorumlanmak adına “Kirke Paradoksu”adıyla 8 Temmuz’a kadar Galeri A’da. Serginin küratörlüğü İlkyaz Mumcu’ya ait ve katılımcı sanatçılar Şule Yiğit, Tülin Yiğit Akgül, Fatma İlgün ve Orçun Masatçı. 

Dilek Türk’ün eşsiz mozaik ve cam eserleri “Uzun Yağmurlardan Sonra” adıyla 6- 22 Temmuz tarihleri arasında Atölye Kırmızı’da.

Kitap Tavsiyesi

Ayfer Tunç’un yeni kitabı “Kuru Kız” çıktı! Kitap; uzun boylu, çok zayıf ve taşrada yaşamaya mahkûm kalmış bir kadının yaşadığı bütün sıkıntılara rağmen ayakta ve hayatta kalmasını konu ediyor, bize de ‘iyilik’ kavramını bol bol sorgulatıyor.  

Tiyatro

Bostanlı Suat Taşer

5 Temmuz “Herkes Kocama Benziyor”

12 Temmuz Aşkım Kapışmak ile İlişkiler Komedisi

13 Temmuz “Üçü Bir Arada”

17 Temmuz “Mahşer- i Cümbüş”

18 Temmuz “Armağan Çağlayan ile Size Anlatacaklarım Var”

26 Temmuz “Taxim”

Bornova Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu

6 Temmuz “Çapkının Düşü”

11 Temmuz “Salih Tıraş- Yöresel Tatlar Gösterisi”

12 Temmuz “Karı Koca İşleri”

13 Temmuz “Korkuyu Beklerken”

14 Temmuz “Üçü Bir Arada”

20 Temmuz Gırgır Stand Up

Sardunya Alsancak

6 Temmuz Aldante- Doğaçlama

Her Çarşamba Açık Mikrofon Stand Up

Güzelbahçe Amfi

7 Temmuz “İzmir Aşkına 8500”

İzmir Performance Hall

8 Temmuz Nevzat Can Ünsal- Simülasyon Hatırası

13 Temmuz Ali Congun Stand Up

14 Temmuz Tolga Bare- Gel Bi Konuşalım

24- 25 Temmuz Cem İşçiler ve Fazlı Polat- Çimen Talk Show Biz Bize

26 Temmuz Kemal Ayça- Yakışmadı Stand Up

28 Temmuz Emre Turhan- Sınav Gecesi 

30 Temmuz İlker Gümüşoluk- Stand Up

Boyoz Akademi Sanat Merkezi

8 Temmuz “Emlaktan Baba”

8 Temmuz “Heidi” Çocuk Oyunu

8 Temmuz “Ninja Kaplumbağalar”

9 Temmuz “Tom ve Jerry Masal Kralına Karşı”

Peron Sanat

12- 27 Temmuz “Pasta Yesinler”

19- 26 Temmuz “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz”

20 Temmuz “Tartuffe”

25 Temmuz “İşgüzar Bir Tekerrür”

Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi

12 Temmuz “İyi Kötü Çirkin”

Çeşme Açıkhava Tiyatrosu

13 Temmuz “Jekyll & Hyde” Müzikal

26 Temmuz Doğu Demirkol

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

19 Temmuz Stand Up Komedi Show

26 Temmuz Doğan Tunçel- Tek Kişilik Stand Up

28 Temmuz “Kahpe Feleknaz”

İstinye %100 Performans Arena

19 Temmuz “İlker Ayrık ile İlişkiler Üzerine- Gerçekler Acıdır”

Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu

20 Temmuz “Ağaçlar Ayakta Ölür”

Urladam

22 Temmuz “Shirley Valentine”

Siz de İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine gönderebilirsiniz

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva