Tayfun MARO
Cehaletime dokunma!
8 Ağustos 2024 Perşembe

Uygarlığın kuruluşu, mülkiyetin keşfiyle mümkün oldu.Uygarlık bağlamında toplumsallaşma, yerleşik tarım toplumlarıyla başladı. Hiyerarşik yapılar, mülkiyet toplumlarında ortaya çıktı. Hiyerarşik yapı, iktidar zümrelerini yarattı. Ve buna paranın keşfi de eklenincecehennemin kapıları açıldı.

Yaklaşık 10 bin yıldır uygarlık gelişiyor… kurum ve kurallarıyla, bilimiyle, keşif ve icatlarıyla, sosyal sınıflarıyla, devletiyle, kentleriyle, tarımıyla, üretimiyle, okuluyla, eğitimiyle, savaşıyla, barışıyla gelişiyor, ilerliyor...

Ve nihayet, gelişmenin, ilerlemenin gelip dayandığı yerin çıkmaz sokak olduğugörüldü.İnsanlığın önüne çıkan tabelada şöyle yazıyordu; Buraya kadar!

Acı bilgi; İnsanlık, milyonlarca yılda değil de son 10 bin yılda, kurduğu mülkiyetedayalı uygarlıkla yeryüzünü yaşanılmaz kıldı.Böylece, insan zekâsı ile gelinebilecek son noktaya varıldı. Yeni toplumda, insanlık vasatı“aptal” oldu. Dijitalleşen hayatı bundan böyle, yapay zekâ, akıllı sistemler yönetecek.

Elan insanlığın içinden geçtiği kıyamet sürecinin adı;Bundan sonrası tufan!

Efendiler bize ne anlatırsa anlatsın, üstümüzdeki lanetin kaynağı,biat üstüne inşa edilen sürü toplumudur.

Sağcı, solcu idollerin, liderlerin ardında örgütlenen sürü toplumda birey olmak,üretim ilişkileriyle hemhaldolaşıma, yani sisteme dahil olmayı gerektiriyor.

Ve sisteme dahil olmak, yönetilmek, üstümüzdeki laneti meşru kılandır.

Zavallı bir teslimiyet…

İnsanlığı yönetmek için sistem kuran, devlet dediğimiz örgütlenmeyi gerçekleştiren,üretim ilişkilerini kontrol eden, savaşmak için ordular kuran, hiyerarşik yapıları oluşturan akıl, cahillerin değil, okumuşların aklıdır.

Bugün dünya nüfusunun dörtte üçünü yoksullaştıran, 1 milyara yakın insanı aç bırakan veher gün, 20 binden fazla insanı açlıktan öldüren akıl, okumuş aklıdır.

Başımıza gelenler hep cehaletten, öyle mi!

Yeryüzünü mülk edinmek için muktedirlerin kurduğu uygarlığı ayakta tutan o lanetli bilgiden yoksun olmak cehalet ise, bırakın cahil kalalım.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
11 Ağustos 2024 Pazar 12:05

Çenesini ellerine dayayıp can sıkıntısı modunda her şeyi bildiğini sanan ukala tipleri hiç sevmem.

Yorumu oyla      0      0  
11 Ağustos 2024 Pazar 10:18

Fakirlik lobisi. İngiliz masonları derin devlet. Kapitalizm Komünizm faşizm Emperyalizm. Kaostan doğan ideolojiler. Üstünlerin hukuku. Hepsi İngiliz derin devletinin Darwinizm den türettiği uydurma ideolojilerle ülkeleri toplumları bölmek çok kolay inanç haline getirilmiş sömürü düzeni. Ama hesap ve ölüm kaçınılmaz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Turist ve inşaat istemeyen Egeli Belediye Başkanı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Ödüllü yönetmen sadece tarihin değil sanatın da doğru tarafında
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP değişirken Türkiye’yi nasıl değiştirecek?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Beyhude yakınmalar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Böyle yayın yasağı olmaz!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yunan’a kahveli mesaj!
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk, esir yunan komutanına ne dedi?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kadı ola davacı…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva