EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı aday adayı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardımdan tepkiler sürüyor.

Kent genelinde eylemlilikler sürerken İzmir Valiliği 5 günlük eylem ve toplanma yasağı kararı aldı.

CHP'den İstanbul Valisi Gül'e ziyaret! CHP'den İstanbul Valisi Gül'e ziyaret!

Alınan karar sonrası gözler Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’nın bugün gerçekleştireceği yürüyüş ve basın açıklamasına çevrildi.

Edinilen bilgilere göre yasak kararına karşın il yönetimi geri adım atmadı. Bugün 18:00’da Lozan Meydanı’nda yapılan toplanma çağrısına uyulacağı ve yürüyüşün gerçekleştirileceği aktarıldı.

Yürüyüşün Lozan’dan Kıbrıs Şehitleri Caddesi-Sevinç Pastanesi yönüne olacağı ve burada kurulan kürsüde basın açıklamasının yapılacağı aktarıldı.

CEMİL TUGAY DA KATILACAK

CHP İzmir'den yapılan açıklamada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve ilçe belediye başkanlarının da katılacağı protesto yürüyüşünün bitiminde Konak-Alsancak Ali Çetinkaya Bulvarında  basın açıklaması yapılacağı belirtildi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

"Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığımız, Partimizin yapacağı ve Cumhurbaşkanı Adayının belirleneceği ön seçime tek aday olarak giren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hukuksuzca ve demokrasiye yapılan bir darbe sonucu gözaltına alınmasını protesto etmek için, Bugün (21 Mart 2025 Cuma) saat 18.00'de Fuar Lozan Kapısı önünden başlayacak bir protesto yürüyüşü yapacaktır.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay, İlçe Belediye Başkanlarımız, İlçe Örgütlerimiz, STK'lar, Meslek Birlikleri, Sendikalar,siyasi partilerin temsilcileri ve üyeleri, üniversite öğrencileri ile İzmirli vatandaşlarımızın katılacağı yürüyüş bitiminde, Konak-Alsancak Ali Çetinkaya Bulvarında  basın açıklaması yapılacaktır."