HABERLER>POLİTİKA
11 Haziran 2024 Salı - 16:17

Zirveden detaylar... Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşuldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'ne geldi. Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel ile görüştü. Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanlığı forsu olan bayrak CHP Genel Merkezi önünde göndere çekildi. Erdoğan'ı, CHP Genel Merkezi önünde Özgür Özel karşıladı. Erdoğan ve Özel, Genel Merkez önünde tokalaşarak, basın mensuplarına poz verdiler. Görüşme 1 saat 30 dakika sürdü.

Zirveden detaylar... Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşuldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'e iade-i ziyarette bulunuyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e ziyarette bulunmak üzere parti genel merkezine geldi.

Erdoğan'ı, CHP Genel Merkezi önünde Özgür Özel karşıladı. Erdoğan ve Özel, Genel Merkez önünde tokalaşarak, basın mensuplarına poz verdiler.

-GÖRÜŞME SONRASI CHP'DEN İLK AÇIKLAMA

-GÖRÜŞME SONRASI ÖMER ÇELİK'TEN 'DİYALOG' MESAJI

GÖRÜŞME SONA ERDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel ile Genel Merkezdeki başkanlık makamında görüştü. Görüşme 1 saat 30 dakika sürdü.

Görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. Erdoğan'ı, parti çıkışında CHP Genel Başkanı Özel aracına kadar uğurladı.

Görüşmede, CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Namık Tan ile AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş da yer aldı. Erdoğan ile CHP Genel Merkezi'ne, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Cumhurbaşkanı Güvenlik ve Dış Politika Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da geldi.

NELER KONUŞULDU?
Gazeteci İsmail Saymaz'ın CHP'li kaynaklardan edindiği bilgilere göre masada asgari ücret, ekonomi, adalet gibi kavramlar yer aldı. Saymaz, sosyal medya hesabı üzerinden görüşmenin detaylarını şöyle anlattıı:

Özel ve Erdoğan görülmesine ilişkin CHP tarafından yapılan açıklama: “CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 1,5 saat süren görüşmede, vatandaşın gündemini ilgilendiren pek çok başlık ele alındı. Özel bu kapsamda; asgari ücrete temmuzda ara zam talebini, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını, çay ve hububat üreticileri başta olmak üzere beklentilerin altında kalan alım fiyatlarını, atanmayan öğretmenleri, özel okul öğretmenlerinin sorunlarını, staj ve çıraklık mağdurlarını, emeklilikte kademe bekleyenlerin durumunu, kira yardımı da sona erecek olan depremzedelerin sıkıntılarını görüşmede gündeme getirdi. Özel’in tüm bu ekonomik beklentilerin karşılanması için makro bir çözüme ihtiyaç olduğunu belirterek, adaletli bir vergi sistemi için tüm siyasi partilerin katılımıyla Meclis’in çalıştırılmasını teklif ettiği kaydedildi. Özel’in çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmasının esas olduğunu, bunun yanında mevcut bütçenin gelir ve giderleri üzerinde de mali çalışma yapılması ve adaletsizliği giderecek tedbirler alınması gerektiğini söylediği ifade edildi. Bu çerçevede, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’nin ekonomi kadrolarının, adaletli bir vergi sisteminin oluşturulması talebi konusunda bir araya gelebileceği bildirildi.* CHP kaynakları, Türkiye’nin ağır bir ekonomik kriz yaşadığını, bu krizin 86 milyon vatandaşa maliyeti olduğunu belirterek, üzerinde durulması gereken temel konunun, bu maliyeti kimin karşılayacağı sorusu olduğunu belirtti. Kurmaylar; emeklilere, asgari ücretlilere zam yapılmayarak, tarım ürünlerine maliyetin altında alım fiyatları açıklanarak, krizin maliyetinin sadece yoksullara yüklenmesini, acı reçetenin dar gelirlilere ödetilmesini kabul etmediklerini vurguladı. Kaynaklar, ekonomik krizden mağdur olan toplum kesimlerinin yanlış politikalar nedeniyle daha fazla ezdirilmemesi için inisiyatif almaya hazır olduklarını, bunun zemininin de TBMM olduğunu aktardı. CHP lideri Özel’in görüşmede; Gezi, Sinan Ateş, Tahir Elçi, Şenyaşar davalarındaki adalet taleplerini ve Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanması konusunu gündeme getirdiği bildirildi. Özel’in görüşmede, yeni anayasa konusunun bugün yakıcı sorunlar yaşayan toplumun temel beklentileri arasında yer almadığını, bu konuda bir toplumsal mutabakat oluşması gerektiğini, yeni anayasa meselesinin tartışılması için önce mevcut anayasaya ve Anayasa Mahkemesi kararlarına uyumun şart olduğunu ifade ettiği aktarıldı.”

ÖZEL, ERDOĞAN'I ZİYARET ETMİŞTİ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Genel Merkezi'nde 2 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü.

8 yıl aradan sonra gerçekleşen görüşme yaklaşık 1,5 saat sürmüştü.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Özgür Özel’e de İstanbul Milletvekili Namık Tan eşlik etmişti. Görüşmeden çıkan ilk sonuç, iki lider arasında diyalogun sürmesi oldu.

 
Borsa yatırımcıları dikkat: Yarın son gün!
 
Bakan Şimşek, Dünya Bankası Başkanı ile görüştü
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nil 12 Haziran 2024 Çarşamba 14:18

Yalvarıyorum sizlere seslerimizi duyurun cidden emekli maaşlarımıza (SGK)bir şeyler yapın yoksa geçinemiyor ölüyoruz

Yorumu oyla      0      0  
Murat 12 Haziran 2024 Çarşamba 10:34

Chp ve sorumsuz muhalefeti ve de talep ettiği sınırsız özgürlük ülkenin baş belasıdır. Ak partinin yanlışları elbette var; ancak chp belediyeleri batırmakta mahir olduğu için son derece planlı ve sistemli bir şekilde ülkeyi batırır böler: Yani Ak partinin yanlışları Chp nin zaten doğrusu ve eksikleridir daha abartılı şekilde ülkeyi kaosa sürüklemek için ajanlar chp de görevlenmiştir.

Yorumu oyla      3      0  
STAJ VE ÇIRAKLIK SGK BAŞLANGICI OLSUN... 12 Haziran 2024 Çarşamba 09:37

Staj ve Çıraklık Mağdurları Olarak Sayın Başkan Özgür Özel Beye Halkın Sorunlarıyla Dertlendiği için çok Teşekkür Ediyoruz... Ülkenin Kanayan yarası ,38 yıllık bu sorun artık son bulmalıdır.Mesleki eğitimi özendirmek,Ara eleman açığı sorununu gidermek için en başta bu problemin giderilmesi şarttır. Saygılarımla

Yorumu oyla      2      0  
12 Haziran 2024 Çarşamba 08:51

erken genel seçim şart. ülkenin bugünkü hali sürdürülemez. derhal erken genel seçim yapılmalı. halkın sesine kulak verilmelidir. 21 yıllık başıboşluk düzeltilmeli.

Yorumu oyla      2      3  
BİR İZMİRLİ 12 Haziran 2024 Çarşamba 08:20

Aralarında neler konuşuldu bilemem ama bu görüşme özellikle CHP ve biraz daha sol kesim tarafından çok farklı açılardan tartışılıp konuşulacak gibi duruyor. Çünkü Sayın ERDOĞAN'ın politik anlamda ki manevra ve samimiyeti noktasında geçmişte yaşananlardan dolayı bolca soru işareti ve belirsizlikler var. Sonucunu yaşayarak göreceğiz. Umarım her kesim bu anlamda yanılır ve ülkemiz için olumlu olur.

Yorumu oyla      3      0  
baran 12 Haziran 2024 Çarşamba 07:25

Chp batırdığı beld. için ödenek istemiştir ki asla kabul edilebilecek bir durum değil. Bu işte chp başkanının suçu da yok ama herkes yaptığı işlerin hesabını vermelidir. Özellikle İstanbul 98 milyar tl. borç yapmasının hiç bir zahı yok. 2022 sayıştay raporuna göre İstanbul iflas ettirilmiş. Tarihte ilk defa İstanbul bel. 13 Milyar borçlanma limitini aştığı için borç isteme hakkı bulunmamatadır. Sayıştay raporuna göre sistende bulunan araçların sayısı tam olarak tesbit edilememiştir. 1250 aracın kime tahsis edildiği bilememektedir; Gizlendiği için kayıt tutulamamıştır.

Yorumu oyla      3      2  
ANKARA 11 Haziran 2024 Salı 19:28

Saray İle Uzlasilmaz... Saray İle Mucadele Edilir... Nokta... Genel Bask. İstifa Etmelidir...

Yorumu oyla      4      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kritik görüşme öncesi Bahçeli'den manidar paylaşım
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel ...
Dışişleri Bakanı Fidan, Rusya'da Putin ile görüşecek
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya’nın Nijniy Novgorod ketinde yapılacak ...
Suriye açıklaması: Asıl hedef Türkiye’mizdir!
CHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor. ...
 
İzmir'den vekil listesine girmişti: FETÖ'den tutuklandı!
MHP’nin 2015 ve 2023 genel seçimlerinde İzmir milletvekili adayı olan ...
Beklenen Erdoğan-Özel görüşmesi bugün!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün CHP Genel Merkezi'nde CHP lideri Özgür Özel ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Sen ağlama öğretmenim!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Sen ağlama öğretmenim!'
 
AK Partili İnan, CHP'ye yüklendi: Belediyeler Özel'i dikkate almıyor!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
Özel, Sinan Ateş'in eşini kabul etti!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel ...
CHP’den Erdoğan-Özel görüşmesi açıklaması!
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva