HABERLER>POLİTİKA
11 Haziran 2024 Salı - 11:12

Suriye açıklaması: Asıl hedef Türkiye’mizdir!

CHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli, "Suriye’nin parçalanmasını esas alan emperyalist bir proje devrededir; herkesi uyarıyorum, asıl hedef Türkiye’mizdir!" dedi. 

Suriye açıklaması: Asıl hedef Türkiye’mizdir!

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Son zamanlarda v eşgüdümlü olarak ülkemiz aleyhine iç ve dış tehdit sarmalının gittikçe genişlediğini; yol paylaşımı içinde olanların provokasyonlarına hız verdiğini yakinen müşahede ediyoruz. Türkiye’yi karanlık operasyonların hedef ülkesi haline getirmek için ellerini ovuşturanlara taviz vermeyeceğiz, Allah muhafaza tam tersi olursa milletimizin yüzüne bakamayız.

"Suriye’nin parçalanmasını esas alan emperyalist bir proje devrededir. Bölge ülkeleri kuskun, küresel vandallık küstah ve hareketlidir. Türk millerinden öç almak için kuyruğa giren yerli ve yabancı mihraklar şirret kampanyalarını şu günlerde hızlandırmışlardır. Herkesi uyarıyorum, asıl hedef Türkiye’mizdir! Milli güvenliğimiz tehdit ve tehlikelerle sınanmaktadır.

"Devlette millet arasındaki güven bağlarının kopuşuyla birlikte nihai aşamada doğan veya doğacak şikâyetlerin birbirlerine eklemlenmesini kışkırtıp, devlete ve hükümete karşı toplumsal bir direnişin gerekçesini oluşturmaktır. CHP bu pis senaryonun alt yüklenicisi, yerli figüranıdır. DEM derseniz devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü dinamitlemek için hazırda bekleyen bölücü fitnedir. ABD Suriye’de sonuçları çok vahim olacak bir oyun kurmaktadır. ("Özerk yönetim" ifadesine) Suriye Arap Cumhuriyeti bölündü de biz mi duymadık, Suriye Arap Cumhuriyeti’nin toprakları paylaşıldı da bizim mi haberimiz olmadı!

"Suriye Arap Cumhuriyeti üzerinde ameliyata girişmek, idari yapısıyla oynamak, bölücü terör örgütüne meşruiyet zemini kurmak için sözde demokratik manevralar yapmak Türkiye için haklı operasyon nedenidir. Böylesi bir hıyanete seyirci kalmak Türk vatanını felakete sürüklemekle eş değerdir.

"Suriye’nin veya Irak’ın güvenliği Türkiye’nin güvenliğidir. Dişimizi, yumruğumuzu sıkıyoruz, Türk milletinin güvenliğini, milli bekayı müdafaa gayesiyle her mücadeleye hazır ve kararlı olduğumuzu azimle beyan ediyoruz.

"Teröristlerin görevden alınması hukuk devletinin şerefidir"
"(DEM Parti çıkışı) Yalnızca Hakkâri Belediye Başkanı değil, haklarında yargısal süreçlerin devam ettiği 30’a yakın örgüt üyesinin belediye başkanı koltuğunda oturuyor olması demokrasi ile izah edilemeyecek düşmanlık alametidir. DEM ‘in hedefi yöre insanımıza hizmet değildir, DEM'li belediyelerin hemen hemen hepsinde paralel yönetim PKK’nın sözde komiserleri vasıtasıyla ağırlığı ve gölgesi hakimdir. Ülkemizin Doğu ve Güneydoğu bölgesinde bazı belediye başkanları talimatı PKK’dan alırken devletin hazinesinden alınan paraları de teröristlere yağmalatmaktadır. Teröristlerin görevden alınması hukuk devletinin şerefidir.

"Kayyum atanmasına karşı çıkmak demokratlık hiç değildir. DEM’lenmiş CHP’nin başındaki zat kayyum ezberini seslendirip halkın iradesinin tanınmadığını söyleyerek kendi kalesine gol atmaktadır. PKK’ya gıkını çıkaramayan, bölücü belediye başkanlarına en küçük tepki gösteremeyen, Suriye’nin Kuzeydoğusundaki hain teşebbüsleri kuzuların sessizliği ile izleyen bir şahsın CHP genel başkanı olması başlı başına bir trajedidir. CHP DEM’lenmiş, ele geçirilmiş ve sonunda şarampole devrilmiş Atatürk’le yolları çoktan ayırmıştır. Özgür Bey kavga istediğimizi söyleyip duruyor, bizim böyle bir niyetimiz yoktur. Şayet kavgaya gireceksek özgür bey rahat olsun korkmasın tırsmasın baksın işine o bizim klasmanımızda değildir. Bizim meselemiz maşalarla değil tutan ellerledir.

"Ülkü ocakları kurulduğundan bugüne kadar geçen sürede ülkü ocakları genel başkanlığına getirilen özü de kökü de Kürt olan iki genel başkan vardır. Türkiye’yi İsrail’le aynı kefeye koymak ifade hürriyeti değil izansızlığın hürriyetidir. Bu milletvekillerinin dokunulmazlığının derhal kaldırılarak adaletin önünde hesap vermeleri milli bir ihtiyaçtır.

"PKK’nın arka bahçesi iradesini varlığını Kandil’e  bağlamış bir partinin aldığı oy oranının oy sayısının demokrasi ile bağdaşması, insanlıkla anılması herkes bilmelidir ki şehitle caninin bir görülmesi, kahraman ile hainin bir tutulması kadar korkunçtur.

"Göç ve sığınmacı akını yalnızca Türkiye’nin değil çağımızın en yakıcı sorunlarından birisidir. Parti olarak nitelikli bir komisyon marifetince yapılan çalışmamızı gündeme taşıdık. Demografik istikbalimizi zedeleyecek tehlikeli akımlara karşıyız. Nüfus dengemizi, milli yapımızı melezleştirecek insan akımlarının sonuna kadar karşısındayız. Suriyeli sığınmacıların gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüşleri kademe kademe sağlanmalı, düzensiz göçün beli kırılmalı, geri kabul anlaşması sonlandırılmalıdır.

 
Galatasaray'dan olağanüstü genel kurul çağrısı!
 
Havai fişekler kalabalığın ortasında patladı: 5 yaralı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 11 Haziran 2024 Salı 12:56

hı hııı... evet evet... sen de projesin amaaa...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'den vekil listesine girmişti: FETÖ'den tutuklandı!
MHP’nin 2015 ve 2023 genel seçimlerinde İzmir milletvekili adayı olan ...
Beklenen Erdoğan-Özel görüşmesi bugün!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün CHP Genel Merkezi'nde CHP lideri Özgür Özel ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Sen ağlama öğretmenim!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Sen ağlama öğretmenim!'
 
AK Partili İnan, CHP'ye yüklendi: Belediyeler Özel'i dikkate almıyor!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
Özel, Sinan Ateş'in eşini kabul etti!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel ...
CHP’den Erdoğan-Özel görüşmesi açıklaması!
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel ...
 
Bakan Fidan, Sergey Şoygu ile görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey ...
Erdoğan Aliyev görüşmesinde Gazze vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Cumhurbaşkanlığı ...
Erdoğan, Sinan Ateş'in eşi ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile görüşecek.
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva