HABERLER>GÜNCEL
18 Haziran 2023 Pazar - 11:52

Zeynep ile anneannesini öldüren sürücüye 3 yıl hapis!

Bursa'da Fikriye Yeğit ile 9 yaşındaki torunu Zeynep Mira Güler'e çarparak ölümlerine neden olan alkollü ve ehliyetsiz sürücü Burak Ulga'ya 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Zeynep ile anneannesini öldüren sürücüye 3 yıl hapis!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, yolun karşısına geçmek isteyen Fikriye Yeğit (56) ile torunu Zeynep Mira Güler'e (9) çarparak, ölümlerine neden olan alkollü ve ehliyetsiz sürücü Burak Ulga´nın (29) 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan 3 yıl 4 ay hapisle cezalandırılmasına ve ehliyetinin 3 ay süreyle geri alınmasına karar verildi.

DHA'nın haberine göre kaza, 26 Haziran 2022'de Bursa Asfaltı Caddesi'nde meydana geldi. Bursa'dan Mudanya yönüne giden Burak Ulga'nın kullandığı otomobil, yolun karşısına geçmek isteyen Fikriye Yeğit ile torunu Zeynep Mira Güler'e çarptı.

İstanbul'dan Bursa'ya tatil için geldiği öğrenilen anneanne ile torunu, hayatını kaybetti. Gözaltına alınıp, 0.86 promil alkollü olduğu belirlenen Burak Ulga, tutuklandı. İki kez üst üste alkollü araç kullandığı ortaya çıkan ve 2 yıl süre ile ehliyetine el konulan Burak Ulga'nın, kaza günü ehliyetsiz direksiyon başına geçtiği öğrenildi.

'EVDEN ÇIKMADAN ÖNCE 1 ŞİŞE BİRA İÇTİM'
Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen Burak Ulga, savunmasında, "Olay nedeniyle üzgün ve pişmanım. Bilerek ve isteyerek hareket etmedim. Böyle bir olaya neden olduğum için huzursuz ve rahatsızım. Arkadaşlarla buluşmak için Altınşehir Mahallesi'ndeki evimden çıktım. Evden çıkmadan önce 1 şişe bira içmiştim. Aracım ile Mudanya istikametine seyir halindeydim. Araçla saatte 60-70 kilometre hızla seyir halindeyken önüme birden 3 kişi çıktı. Yolaçıkan kişileri görünce fren yaptım. Aracı sola kırmaya çalıştım. Buna rağmen kişilere çarpmaktan kendimi kurtaramadım. Ölenlerin ailesi ile görüşüp anlaşmak istiyorum. Alkolün etkisi altında değildim, aracı hızlı şekilde kullanmıyordum" dedi.

TRAFİK İHTİSAS DAİRESİ'NDEN RAPOR İSTENDİ
Mahkeme heyeti, dosyanın İstanbul ATK Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderilerek sanık ile ölenlerin kusurlarının belirlenmesine, 0.86 promil alkolün güvenli sürüş yeteneğini azaltıp azaltmadığı yönünde rapor hazırlanmasına karar verip, Burak Ulga'nın tutukluğunun devamına hükmetti. Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmaya Burak Ulga, Fikriye Yeğit'in eşi ve oğlu ile Zeynep Mira Güler'in babası Burak Güler katıldı. Müştekiler, şikayetçi olduklarını yineledi.

İKİNCİ DURUŞMADA TAHLİYE EDİLDİ
Bir önceki duruşmada verdiği ifadesini tekrarlayan Burak Ulga, kazadan önce evlilik hazırlığında olduğunu belirterek, "Maddi ve manevi olarak zor durumdayım. Tahliyemi talep ediyorum" dedi. Savcı, sanığın tutukluluk halinin devamını istedi. İstanbul ATK Trafik İhtisas Dairesi'nden istenen raporun beklendiğini belirten mahkeme heyeti ise sanığa yurt dışı yasağı koyup, tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Sürücü Burak Ulga

AVUKATI BERAATİNİ İSTEDİ
Karar duruşmasına tutuksuz sanık Burak Ulga katılmazken, taraf avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu. Duruşmada mahkeme başkanı, Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi'nden gelen, sürücü Ulga'nın tali, yaşamını yitirenlerin ise asli kusurlu olduğu görüşüne yer verilen raporu okudu. Rapora itiraz eden Fikriye Yeğit ve torunu Zeynep Mira Güler'in yakınlarının avukatı, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek yeniden rapor alınmasını talep etti. Sanık avukatı ise müvekkilinin kusurlu olmadığını öne sürerek beraatini, ceza verilecekse de alt sınırdan hüküm kurulmasını istedi.

Adli Tıp Kurumu´ndan gelen raporu dikkate alan heyet, Ulgan'a, 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası verip, ehliyetinin 3 ay süreyle geri alınmasını kararlaştırdı. (DHA)

 
Çobanlar meralara dönecek... Büyükşehir'den üreticilere destek!
 
Otomobil devrildi: Sürücüsü yaralandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kameralara yansıdı... Minibüste açık kapı faciası!
Bağcılar'da kapısı açık olan minibüs virajı döndüğü sırada, yolcular aşağı ...
Ceyda'yı vahşice katletmişti... Sanığa 'elem ve öfke' indirimi!
İzmir'in Bornova ilçesinde, evinde cam kesikleri içinde cesedi bulunan ...
Başkan Sayılkan’dan o iddiaya sert tepki: Bunun adı ihanettir!
Türkiye’de 200 kadar Suriyeli’nin eczane açtığını, muayene ve ilaç için ...
 
Hırsızlık şüphelilerine ‘Eksen' baskını: 15 gözaltı
Diyarbakır'da İl Emniyet Müdürlüğü’nce Suçla Sinerjik Mücadele projesi ...
Menderes'te zehir taciri tutuklandı
İzmir'in Menderes ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına ...
Önce veto, sonra olur… Narlıdere’deki özel plan askıda!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce veto ettiği Narlıdere’deki eğitim ...
 
Gazeteciye saldırı... Polis açığa alındı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde gazeteci Sinan Aygül belediye çalışanının yumruklu ...
YKS'de ikinci oturum heyecanı bugün
ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci ...
İzmir'de etkili sağanak yağış!
İzmir'de bazı ilçelerinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor. ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva