HABERLER>GÜNCEL
13 Şubat 2012 Pazartesi - 14:19

Yüz naklinden sonra traşını da o yaptı

Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan hastası olan ve gündeme oturan Uğur Acar yeni yüzü ile ilk kez karşılaştı. Uğur Acar traş oldu ve doktorların eşliğinde yeni yüzü ile karşılaştı. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesinde yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın tıraşının Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından yapıldığı ve aynaya baktığı bildirildi.

Yüz naklinden sonra traşını da o yaptı

ANTALYA - Akdeniz Üniversitesindan yapılan yazılı açıklamada, Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, AÜ Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, AÜ Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan ve AÜ Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Geçici'nin, ilk tıraşını olurken ve aynada yeni yüzüyle tanışırken Uğur Acar'ı yalnız bırakmadığı belirtildi.
İLK HEDEFİ AHMET KAYA'NIN AİLESİNİ ZİYARET ETMEK
Açıklamaya göre, Uğur Acar, taburcu olduktan sonra ilk olarak ameliyat hazırlığı içinde olan annesini ziyaret etmek istediğini ifade ederek, “Daha sonra bağışçı Ahmet Kaya'nın ailesini ziyaret etmek istiyorum. Köyüme gideceğim. Nasıl olursam olayım bu hayatta yaşıyorum. Şimdi biraz farklılığım oldu. Bütün Türk doktorlarına bu farklılık için teşekkür ederim” dedi.
 
"UĞUR ÇOK GÜÇLÜ BİR GENÇ"
Uğur Acar'ın ameliyatının üzerinden 24 gün geçtiğini, durumunun çok iyi olduğunu bildiren Prof. Dr. Özkan, şunları kaydetti: “Uğur ilk tıraşını oldu. Uğur gerek psikolojik gerekse fiziksel anlamda çok güçlü bir genç. Onun azimli ve bu denli güçlü olması bizim de işlerimizi kolaylaştırıyor. Böyle bir hastaya sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Doku reddi olmasın diye ilaçlarımızı veriyoruz. Birinci aydan itibaren hızla ilaçları azaltacağız. Aslında şu andan itibaren doğal yaşamına devam edebilir. Tedbir amaçlı bir süre daha yakın kontrolde tutmak istiyoruz. Gülme, ağlama gibi mimik hareketlerini yapabilmesi için ise altı aya ihtiyacımız var. Hemen hemen bütün mimik hareketlerini kullanmasını bekliyoruz. Bu tabii Uğur'un iyileşme süreci ve alacağı fizik tedavi ile ilgili. Aynı zamanda ameliyat sırasında bağladığımız sinirlerin iyileşmesi ile de bağlantılı, çok ümitliyiz. Her şey böyle güzel devam ederse 45. günü taburcu etmeyi düşünüyoruz.”
 
Prof. Dr. Özkan, ameliyatın birinci ayı dolunca Uğur Acar'ı basın mensuplarının karşısına çıkararak Türkiye'nin ilk nakil yapılan yüzünü kamuoyuyla tanıştıracaklarını belirtti.
Türkiye'nin ilk yüz nakilli hastasını odasında ziyaret ederek, yüzünü ilk gördüğü anın heyecanını paylaşan Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Uğur'un harika göründüğünü belirtti.
 
HUKUK YÜZ NAKLİNİ TARTIŞTI
Kurtcephe, açıklamasında, “Hastanemizde kendisinin varlığı bize de böyle bir başarıyı yakalama şansı verdi. Uğur, 2012'de Türkiye'ye uğurlu geldi. İnşallah hem üniversitemizde hem Türkiye'de hem de Uğur'un hayatında 2012 ve sonrası yıllar hep uğurlarla, güzelliklerle yol alır” ifadesine yer verdi.

Uğur Acar'ın nakil öncesinde ve sonrasında son derece pozitif olduğunu belirten Prof. Dr. Geçici ise hastaya psikiyatrik hatta psikolojik destek vermediklerini, sadece psikiyatrik bir sorun olmasın diye yanında olduklarını kaydetti.

Uğur psikiyatrik sorunu olmadığını belirten Prof. Dr. Geçici, sadece yeni yüzüne alışması için Uğur'a destek vereceklerini ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan ise Uğur'u farklı bir hayatın beklediğini kaydetti.

Yüz bağışında bulunan aileye teşekkür eden Özkan, operasyonun en önemli sonuçlarından birinin organ ve uzuv bağışındaki artış olduğunu belirtti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SGK'dan 'Beyaz zarf' projesi
Urla’ya bağlı Kuşçular Köyü'nde yaşayan 74 yaşındaki Selver Kiraz'ın başına ...
'Keşke böyle yazmasaydım dediğim yazılar var'
Ece Temelkuran Radikal gazetesine verdiği röportajda, "keşke böyle yazmasaydım" ...
Dink davasında son sanık da beraat etti
Dink suikastının son sanığı hakkında da karar verildi. Bir ay önce yapılan ...
 
TV'den ballı tuzak ve balla ilgili gerçekler
TV izlerken son günlerde sık sık karşılaştığımız, yollarda bilbordlarda ...
İzmir Baro'sundan Konak Tüneli'ne de dava yolda
Göreve geldiğinden beri İzmir Adliyesi'nde topuk seslerini yükselten 104 ...
Başbuğ için de Başbakan'ın izni gerekecek
MİT Müsteşarı'nın ifadeye çağrılmasıyla patlak veren krizin çözümü için ...
 
Başsavcılık: MİT’çiler görevlerinin dışına çıktı
MİT mensuplarını ifadeye çağıran savcının görevden alınmasından sonra ...
Altı sıfır atıldı şimdi de simgesi değişiyor
Merkez Bankası binlerce simge arasından finale kalan 10 simgeden birini bu ay açıklayacak
Okyanus ötesinden Başbakan Erdoğan'a mesaj
Fethullah Gülen, ikinci kez ameliyat geçiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva