HABERLER>POLİTİKA
19 Mart 2016 Cumartesi - 18:14

Sinan Oğan’dan İzmir’de İl Başkanı Karataş’a sert sözler!

MHP’de Genel Başkan Adayı Oğan İzmir’de partililere seslendi. Kurultay çağrılarına karşı İzmir muhalefetini topa tutan MHP İzmir İl Başkanı Karataş’a seslenen Oğan, “ Telefon mesajları, tehditler ülkücü hareketi engelleyemez. Biz PKK’lı değil ülkücüyüz. Allah’tan başka kokumuz yok” dedi.

Sinan Oğan’dan İzmir’de İl Başkanı Karataş’a sert sözler!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – MHP’de 1 Kasım genel seçimlerinde alınan başarısız sonuçların ardından hesaplaşma süreci başladı. Genel Başkan Devlet Bahçeli üzerinden başlayan tartışmalar muhalefetin kurultay çağrılarına sebep oldu. Bahçeli’ye rakip olan İstanbul Eski Milletvekili ve TBMM Eski Grup Başkanvekili Meral Akşener, MHP Trabzon Eski Milletvekili Koray Aydın ve MHP Iğdır Eski Milletvekili Sinan Oğan imza hareketini başlattı.

Hareket Genel Merkez’in reddiyle yargıya taşınırken süreçte genel başkanlığa aday olan isimler çalışmalarını sürdürüyor.

Bahçeli’nin rakipleri arasında İzmir’e çıkarma yapacak ilk isim MHP Iğdır Eski Milletvekili Sinan Oğan oldu. MHP’li Oğan üst kurul delegeleriyle buluşmak için kente kente geldi.



Türkiye turuna İzmir’den başlayan Oğan, Hilton Otel’de gerçekleşen buluşmada İzmirli muhalif MHP’lilerle bir araya geldi. Toplantıya MHP Kurucusu Alpaslan Türkeş’in kızı Çağrı Türkeş, MHP Eski Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, 2014 yılında MHP’den İzmir Büyükşehir Belediyesi adayı olan Murat Taşer,  üst kurul delegeleri, il ve ilçe temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce partili katıldı.

Toplantı, son dönemde artan terör saldırılarında hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başladı.

HÜKÜMET SAMİMİ OLURSA DESTEKLERİZ
İzmirli partililere seslenen Oğan, sözlerine geçtiğimiz hafta Ankara’da gerçekleşen, bugün de İstanbul İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen bombalı saldırılar nedeniyle teröre lanet okuyarak başladı. Yaşanan terör saldırılarından hükümeti sorumlu tutan Oğan, istihbaratın önlem almadığını söyledi.  Acil bir şekilde terörün kökünün kazınması gerektiğini ifade eden Oğan, hükümetin samimi bir şekilde mücadele kararı alması halinde destek vereceklerini söyledi. 

İZMİR SOKAKLARI BOMBOŞ
Oğan, “Bugün burada Türk milliyetçiliğinin bundan sonra iktidar yürüyüşünü konuşmak için bir araya geldik. Ama bugün Türkiye yönetilemez bir haldeyken bizim projelerimizden önce Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu anlatmamız lazım. Bundan iki yıl önce terör örgütüyle masaya oturdular. Bugün bu hendekleri kapatmak için uğraşan hükümet neredeydi. İzmir sokakları bomboş… Her yerde bir korku imparatorluğu oluşturmak istiyorlar.  Biz teröristlere boyun eğmeyeceğiz. Teröristin anladığı dil müzakere değil mücadeledir.  Mücadeleyi teröriste sayın diyenler yapamaz.  Biz AKP iktidarını yıkmak için, Türkiye’deki korku imparatorluğunu yıkmak için yola çıkıyoruz” diye konuştu.

MHP’Yİ PKK’NIN ARKASINA DÜŞÜREN KADRO DEĞİŞECEKTİR
MHP’nin kurultay sürecine değinen Oğan, parti merkezinde değişimin şart olduğunu söyleyerek, “Biz bu yola çıktığımızda MHP’nin seçimlerdeki başarısızlığını ortaya koyduk ve dedik ki; Türk milliyetçileri iktidara gelsin… Bizim kurultayımız hiç olmadığı kadar önem kazanmıştır. MHP’nin kadar Türkiye ile aynı olmuştur. MHP kurultayından sonra Türkiye’nin üzerindeki kara bulutlar dağılacaktır.  Eğer bunu yapamazsak MHP’yi Meclis’te PKK’nın arkasında bırakan bu kadro kaldıkça Türk milleti bu tabloya mahrum kalacaktır. Biz bu ülkeye refahı, kardeşliği, demokrasiyi yeniden getireceğiz. Demokrasi önce içimizde olması gerekir. 548 kıymetli delegemiz kurultay istiyor. Ülkücü iradeye saygınız niye yok? Neden bize kurultay sorunları yerine mahkeme salonlarını gösteriyorsunuz? Ülkücüler geleceklerini tartışamaz mı?” dedi.

ÜLKÜCÜ HAREKETİ TELEFONLARLA, TEHDİTLE ENGELLEYEMEZSİNİZ
Süreçte MHP Lideri Bahçeli’ye destek açıklaması yapan ve İzmir’deki muhalifleri topa tutan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’ı hedef alan Oğan, “Sayın il Başkanı basına açıklama yaparak ülkücülerimizin saygı çerçevesinde bir araya gelmelerine niye engel olmaya çalışıyorsunuz?  Yıllarca biz ne dedik: Ülkücü hareket engellenemez... Bugün siz bir daha gösterdiniz ki hiçbir telefon, hiçbir tehdit, hiçbir ihraç ülkücü hareketi engelleyemez. Bugün sizin teşkilat kapatma tehditleriniz ülkücü hareketi engelleyemez. Bu kurultay gerçekleşecektir. Gelin... Siz de gelin. Ülkücü ülkücünün kardeşidir. Eğer sorunlarımız varsa bunu Facebook’tan değil, yüz yüze konuşalım. Bizim kimseyle sorunumuz yok. Biz ülkücüler kucaklaşmak istiyoruz. Bizi tehdit etmeyin. Biz PKK’lı değiliz. Biz AKP’li değiliz biz ülkücüyüz Allah’tan başka kimseden korkmuyoruz” şeklinde konuştu.

BAHÇELİ ELİMİZDEN TUTSUN KURULTAY’A GÖTÜRSÜN 
Kurultay sürecinin Devlet Bahçeli önderliğinde gerçekleşmesi gerektiğini söyleyen Sinan Oğan, “Devlet Bahçeli büyüğümüzdür, ağabeyimizdir. Tutsun elimizden kurultaya götürsün. Gelin omuz omuza kurultaya gidelim desin. Ondan sonra da hep beraber seçeceğimiz genel başkanın yanında bir bütün olarak iktidara yürüyelim. Biz bu yola bir koltuk sahibi olmak için çıkmadık. Biz kellemizi koltuğumuza alıp bu yola çıktık. Herkes emin olsun ki ülkücü ülkücünün kardeşidir ilkesiyle kurultayı toplayacağız. Buna kimse engel olamayacak” dedi.

Oğan, konuşmasının son bölümünde MHP'nin yeni yönetimine geçmesi halinde hayata geçireceği çalışmaları anlattı. Partide gençlik vurgusu yapan Oğan, önümüzdeki seçimlerde İzmir'de yerel yönetim ve milletvekili sözü verdi.

 
Flaş! Davutoğlu'ndan İstanbul saldırısı açıklaması
 
Nusaybin’den bir kara haber daha: Şehit sayısı…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Davutoğlu'ndan İstanbul saldırısı açıklaması
Başbakan Davutoğlu, "Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak büyük bir ...
CHP’li Özel’den sert sözler!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul’daki terör saldırısı sonrası ...
Bahçeli: Hainler başaramayacak!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul’daki canlı bomba saldırısıyla ...
 
HDP İzmir'den 'Nevruz'da protesto kararı!
Nevruz kutlamalarına, valilik tarafından izin verilmemesine tepki gösteren ...
Kurtulmuş: Türkiye kalleş saldırı zinciriyle…
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, İstanbul İstiklal ...
CHP İzmir’in ‘parti okulu kadrosu’ hazır!
Parti içi eğitim amaçlı kurulan CHP Parti Okulu’nda yol haritasının yanı ...
 
Davutoğlu: Avrupa’dan mülteci almayacağız!
Davutoğlu, AB ile varılan 'göçmen' anlaşmasıyla ilgili "Avrupa'dan mülteci ...
"Hepimiz Çanakkale’yiz, hepimiz Ankara’yız"
Ege TV’de katıldığı Ana Haber Bülteninde konuşan AK Parti İzmir Milletvekili ...
Başbakan Davutoğlu: Tarihi bir gün...
AB-Türkiye zirvesi sonrası AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Başbakan Ahmet ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva