HABERLER>POLİTİKA
5 Mayıs 2011 Perşembe - 18:52

Yüksel'den Erdoğan'a 'Montajcı Recep' benzetmesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaatin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonların AKP’nin bilinçli ve planlı organizasyonu olduğunu belirterek, bunun hesabının halkın soracağını söyledi.

Yüksel den Erdoğan a  Montajcı Recep  benzetmesi

İZMİR - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Alaattin Yüksel Büyükşehir belediyesi operasyonuna ilişkin yeni bir yazılı açıklama yayınladı ve çok sert konuştu.

Alaattin Yüksel şu değerlendirmelerde bulundu:
“AKP’ye muhalif parti, kişi ve kurumlara ilişkin sürekli olarak gizli ses ve kamera kayıtlarının ortaya çıkması bu işin perde arkasında kimin olduğunu ortaya koyuyor. Dünyanın hangi demokratik ülkesinde bir kamu kurumunun telefonları iki yıl dinlenir? Dünyanın demokratik ülkesinde bir kamu kurumuna ajan-provakatörler yerleştirilir ve gizli kamera kayıtları tutulur? Bu AKP tipi ileri demokrasidir. Bütün bu gizli kamera kayıtlarının sorumluları bulunmadıkça bunun sorumlusu Tayyip Erdoğan olacak ve bundan sonra kendisine montajcı Recep diyeceğiz.

GERÇEKLER ER GEÇ ORTAYA ÇIKACAK!
Cumhuriyet Halk Partisi olarak hiçbir demokratik ve yasal denetime karşı çıkmayız. Tam aksine bunun en önde gelen savunucusuyuz. Fakat kendi belediyelerinde belgeli yolsuzluklar orta yerde dururken Türkiye’nin çalışkan ve örnek belediyesine komplo kurmak tam AKP’ye yakışır bir tutumdur. Maliye Bakanlığı İç Denetçileri tarafından denetim süreçlerindeki açıklık, şeffaflık ve hesap verilebilirlik açısından örnek gösterilen bir kamu kurumu AKP tarafından olumsuz bir biçimde yaftalanmak istenmektedir. Bütün gerçekler er geç ortaya çıkacaktır. Ancak Özel Yetkili Mahkemeler AKP için yeni bir hukuk düzeni yaratmaktadır. Özel Yetkili Mahkemeler var oldukça adaletten söz edilemez. AKP, DGM’ler yerine Özel Yetkili Mahkemeleri kendi iktidarı için seferber etmiştir. Ama bunların hiçbir AKP’yi kurtarmayacak. Sahi Tayyip Erdoğan Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde hangi suçlardan yargılanıyordu?” dedi.

ALİAĞA'DA DA SERT KONUŞTU: DEMOKRASİYE KURŞUN!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı Alaattin Yüksel Aliağa’da partililerle ve yurttaşlarla buluştu.  Önce ilçe örgütünü ziyaret eden ardından İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ile birlikte esnafları ziyaret eden Yüksel yolda karşılaştığı genç-yaşlı karşına çıkan herkesle sohbet etti, dert dinledi.  Yurttaşların gösterdiği ilgiden ve partisine gösterilen olumlu tepkilerden moral bulan Genel Başkan Yardımcısı Yüksel yolda karşılaştığı yurttaşların ricasını da kırmadı. Önce bir yurttaşın kolundaki alçıyı imzalayan Yüksel genç garsonun da ricasının kırmayarak hatıra fotoğrafı çektirdi ve çay tepsisi ile gazetecilere poz verdi.  Yüksel son olarak tamamen ilçedeki partililerin katkılarıyla alınan ve tadilatı devam eden CHP Aliağa İlçe Örgütü binasını gezdi. İlçe başkanı Oğuzhan’ın isteği üzerine Yüksel,  11 Haziran 2011 tarihinde yeni ilçe binasının Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından açılması konusunda aracı olmaya söz verdi. 
 
“İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan demokrasiye kurşun sıkmaktır.”
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, 22. Dönem Milletvekili Hakkı Ülkü, belediye meclis üyeleri  ve partililerle ilçe örgütünde bir araya gelen Yüksel İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonu “demokrasiye sıkılan kurşun” olarak nitelendirdi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin her zaman şeffaflıktan yana olduğunu belirterek; “Biz parti olarak her zaman denetimi savunduk. Mecliste dokunulmazlıların kaldırılması gerektiğini her zaman söyledik. CHP iktidarında kesin hesap komisyonu başkanının muhalefetten olacağının sözünü verdik. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gelince zaten sürekli çalışan İç Denetim Birim Başkanlığı mevcut. Şeffaflık adına Maliye Bakanlığı’nca örnek gösterilen bir belediye. Ayrıca tabii ki demokratik ülkelerde denetim olur. Ancak sabaha karşı polis baskını olmaz. Zaten 7 yıldır aralıksız büyükşehir belediyesinde Sayıştay denetçileri, müfettiş denetimi var. Hatta Ankara’da İstanbul’da olmayan Maliye denetimi var, şirketleri denetliyor. Bu şirketler kar amacı için kurulmadığı için de zaten zarar ediyor. Hal böyle iken İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan muamele aslında demokrasiye kurşun sıkmaktır.” dedi.
 
“Bir gece ansızın herkesin başına gelebilir”
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Başbakana rüşvet alanların isim listesini gönderdiğini ancak hiçbir işlem yapılmadığını hatırlatan Yüksel; “İzmir’e baskın yapanlar Kayseri, Malatya, Erzincan’ı görmüyor. Genel Başkanımız rüşvet alanların isim listesini gönderiyor. Başbakan ‘Altında imza yok’ diyor. Bunlar hakkında hiçbir işlem yapılmıyor. CHP’li belediyelerde bir şeyler oluyor demeye getiriyorlar. Sonra da iki bakan çıkmış, neredeyse bir tek ‘CHP yaptırdı’ demedikleri kaldı. Benim söylemlerime karşın ‘zamanlamasından rahatsızız’ diyorlar. Bunlarda utanma, sıkılma yok. Onlar için demokrasinin nasıl işlediğinin hiç önemi yok. Aslında ‘Böyle bir operasyon olabilirdi ama zamanı uygun değil’ diyorlar. Bu adamlar bakan olarak çıkıyor bir şeyler anlatıyor. Demokrasiyi tartışalım. ‘DGM’ye 12 Eylül’e karşıyım’ diye bağıracaksınız. Sonra işinize gelen tarafını kullanacaksınız. Şimdi de özel yetkili mahkemeler çıktı, 12 Eylül’de mücadele ettik, hiç kimsenin güvencesi yok. Herkesi aynı yöntemle gece yarısı götürülebilir. Asıl sorun bu. İnsanların demokrasiye olan güveni sarsılıyor. Her an başımıza bu tür işler gelebilir hissine kapılıyor.” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İSMET KORKMAZ 6 Mayıs 2011 Cuma 09:34

SİYASETE YIRTIK AYAKKABIYLA GİRİP DE DÜNYANIN EN ZENGİN BAŞBAKANLARI ARASINDA İSMİ OKUNAN BİZİM BAŞBAKANIMIZ.ONUNLA GURUR DUYUYORUZ.HALKIMIZI İYİ HALLEDİYOR.

Yorumu oyla      14      7  
KRAL AKPLİ 6 Mayıs 2011 Cuma 09:10

SAYIN HASAN TUFAN ÇAMUR AT İZİ KALSIN ÇOK GÖRDÜK SİZİN GİBİLERİ, BU KAFAYLA GİDERSENİZ İKTİDARI ANCAK RÜYANIZDA GÖRÜRSÜNÜZ

Yorumu oyla      14      9  
kaos 6 Mayıs 2011 Cuma 09:06

Bırakın izmir i chp lilere onlar mutlu bu viranede yaşamaya devam etsinler ikiçeşmelikten inerken kafalarını kaldırıp sağa sola bakıp çağdaşşşşşşş izmir i görsünler

Yorumu oyla      14      7  
HASAN TUFAN 6 Mayıs 2011 Cuma 08:36

ŞU AKP LİLERE GÜLÜYORUM.YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRIR DERLER YA AYNISI. YA SİZİN BAŞBAKANINIZIN BİLE İSVİÇRE BANKALARINDA GİZLİ HESABI VAR DENİYOR, YOKSA AKLANSIN. TÜPRAŞ İHALESİNDE PAY ALDIĞI SÖYLENİYOR, YOKSA AKLANSIN.

Yorumu oyla      14      9  
izmirli 6 Mayıs 2011 Cuma 08:10

Her zaman olduğu gibi,bağırarak çağırarak olayları örtmeye çalışıyorsunuz.ama bu kez başarılı olamıyacaksınız.suçlular cezasını çekecek.

Yorumu oyla      15      9  
ali 5 Mayıs 2011 Perşembe 22:47

gidin ankaraya gidin istanbula yolsuzluğu görün

Yorumu oyla      17      9  
muhammet 2 5 Mayıs 2011 Perşembe 22:36

aziz kocaoğlu dürüst diyorlar nerden biliyorsunuz.duvarlar arkasında neler oluyor.varsa günahları çeksinler.aziz bey onları bırakın beni alın derken.eski bir argo fıkra geliyor aklıma.ama aziz bey moral verirken arkanızdayım demek istiyor.yoksa yaaa yanlız hissederlerse kindilerini kimbilir gerçekleri konuşabilirler.zaten her şey kameralarla ses kayıtları ile sabitlenmiş bakalım nasıl sıyıracaklar .aziz bey şimdiden sıkıntılı bunu görüyorum.

Yorumu oyla      14      11  
muhammet 5 Mayıs 2011 Perşembe 22:33

takım tutar gibi parti tutulaunca olacağı budur.izmiri 20 yıl geriye götüren zihniyet e başarılı diyenlerin ah neden burnu uzamazki.halkı düşünen yok.belediyecilik deyince tek yol akp den geçiyor.git istanbula git ankaraya gör belediyeciliği.bunlar tek ceplerine çalışıyor.park yapmayı belediyeciik zanneden ler halkı aptal yerine koymaktan artık vaz geçin.ne laiklik gidecek nede irtica gelecek.çocuklara bile anlatsanız masal anlattı babam derler.

Yorumu oyla      16      9  
chpli dürüstler 5 Mayıs 2011 Perşembe 21:02

Şimdi gelelim asıl konuya... İzmir Halkı ne zaman başkanı sokaklarda gördü? Bir kahvede veya herhangi bir kafede sohbet imkanı bulabildi mi? Yada bir sinemada karşılaşabildiniz mi? Belediyeye gittiğinizde bırakın kendisiyle görüşebilmeyi herhangi bir bürokratıyla görüşebildiniz mi? Peki başkan verdiği sözleri tutabildi mi? Kocaman bir hayır elbette partimize sahip çıkacağız ama bunca usulsüzlüğü yapan ve göz yuman başkanın arkasında duramam sizlerinde duracağınıza inanmıyorum. Yâda inanmak istemiyorum. Bugün bunlara göz yumarsak sırf parti uğruna yarınlarımızdan çalacağız. Çocuklarımıza Dürüstlüğü anlatamayacağız dürüstlüğü farklı algılamalarına yol açacağız yapmayın beyler yapmayın hanımlar yarınlarımız için göz yummayalım. Suça ortak olmayalım Birileri çıkıp Kral Çıplak desin artık. Kanunsuzluk yapanları ne olur KAHRAMAN ilan etmeyelim onlar KAHRAMAN değil ne yazık ki! Sakın Kayseri’de, Ankara’da, İstanbul’da daha büyük olaylar oluyor onlara bakın demeyin biz İZMİRDE YAŞIYORUZ BURAYA BAKMALIYIZ!

Yorumu oyla      19      11  
5 Mayıs 2011 Perşembe 19:57

ya okadar kızmanıza ne gerek var yoksa yolsuzluk zaten serbest bırakırlar ,chp nin şu kelimesi çok güzel bir komplo dur tuturmuşlar. akp bu kadarını düşünemezmi bu süreçte zarar görürüz diye

Yorumu oyla      16      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Binali Yıldırım Belen köprüsünü açtı
Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım, Menemen'in belen köyünde köprü ...
Tuğluk uyardı: Felaketin eşiğindeyiz
BDP'nin Van'da desteklediği bağımsız milletvekili adayı ve DTK Genel Başkan ...
Umdular: AKP aç çocuklar ülkesi yarattı
İzmir Milletvekili Adayı Kazım Umdular, OECD araştırmasının ülkemiz açısından ...
 
Acılı baba Kılıçdaroğlu’na sarılıp ağladı
Kahramanmaş’ta aylardır göçük altında bulunan 9 işçiden birinin babası, ...
Batı Trakya’dan geldiler Özcan’ı unutmadılar
Batı Trakya’da yaşayan bir grup Türk kafilesi gezi için İzmir’e geldi. ...
Çam: Çiftçinin fabrikaları peşkeş çekildi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 1. Bölge 4. Sıra Milletvekili Adayı ...
 
‘Gericiliğin bugünkü temsilcisi AKP zihniyetidir’
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir II.Bölge Milletvekili adayı Dr. Aytun Çıray, ...
Günay'dan sert yanıt: O'na söz düşmez!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yapılan polis baskının ardından ...
Ulema Bayındır’a fabrika sözü verdi
Seçim çalışmalarını Bayındır ‘ın köylerinde sürdüren AK Parti İzmir 2. ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva