HABERLER>POLİTİKA
5 Mayıs 2011 Perşembe - 13:03

Günay'dan sert yanıt: O'na söz düşmez!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yapılan polis baskının ardından yaşanan siyasi tartışmalar iki eski rakip olan Günay ve Baykal’ı karşı karşıya getirdi.

Günay dan sert yanıt: O na söz düşmez!

Fırat Soylu/Egedesonsöz- AK Parti’den İzmir milletvekili adayı olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyonla ilgili dile getirdiği, “Bazı AKP’liler bile ’zamanlaması iyi olmadı’ diyor. Bu aslında bir itiraftır. Yani, ’Bu işler planlamayla yapılıyor, biraz geç kaldık’ demektir” sözlerine yanıt verdi. Günay, “Sayın Baykal bu tartışmaya niye dahil olmaya çalışıyor onu anlamıyorum. Siyasette bugünlerde ona bir söz düşüyor mu?” dedi.

Kocaoğlu'ndan Günay'a: Neden rahatsız oldun...haberi için tıklayın

Baykal'dan Günay'a operasyon yanıtı...haberi için tıklayın



HALICILARIN MİSAFİRİ OLDU
İzmir’de seçim çalışmalarını sürdüren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, güne İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği üyeleri ile birlikte kahvaltı yaparak başladı. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda düzenlenen kahvaltıda Bakan Günay’a İzmir ile özdeşleşen boyoz ikram edildi. Geleneksel Türk el sanatları arasında halıcılığın önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Bakan Günay, İzmir’in de halıcılık sektöründe önemli merkez olduğunu söyledi. Bakanlık olarak 2002 yılında sadece 10 tane olan müze satış mağazalarını 60’a çıkardıklarını kaydeden Günay, bu mağazalarda geleneksel Tür halılarının satıldığını söyledi.

BAYKAL’A YANIT VERDİ
Kahvaltının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Günay’a, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili adayı Deniz Baykal’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik 2 Mayıs’ta düzenlenen operasyonla ilgili dile getirdiği açıklamalar soruldu. Baykal’ın, “Bazı AKP’liler zamanlaması iyi olmadı’ diyor. Bu söz aslında bir itiraftır. Bu işler planlamayla yapılıyor, biraz geç kaldık demek istiyorlar” şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Günay, “Her iyi niyetli cümlemizin altından kötü niyetli bir anlam çıkarmaya çalışacaklarsa, iyi niyetle bağdaşmaz yorumlar yapacaklarsa bundan sonra onlarla ilgili hiçbir şey söylememeyi tercih ederim. Ben seçim ortamına gider bu tür haksız çekişmelere, tartışmalara yol açacak bir olayın hepimizi rahatsız edeceğini söyledim. Yüksek sesle samimi kanaatimi söyledim. Büyükşehir Belediye Başkanı da rahatsız olmadığını da söyledi. Bence soruşturmanın içeriğini ve akıbetini ona sormak gerekir. Sayın Baykal bu tartışmaya niye dahil olmaya çalışıyor onu anlamıyorum. Siyasette bugünlerde ona bir söz düşüyor mu?” dedi.

OPERASYON CHP’Yİ MUTLU ETTİ
Operasyonun CHP’nin İzmir’deki oyunu artıracağı iddialarını da değerlendiren Günay, “Bunlar garip değerlendirmeler. Zaten Sevinçli gözüküyor arkadaşlar. Operasyondan siyasi bir sonuç üretmeye çalışıyorlar ve sevinçli gözüküyorlar. Operasyonla ilgili kararı yargı verecek. Bu yüzden ben bu konuyu daha fazla tartışmayı doğru bulmam. Ben üzüntü duyuyorum, onlar sevinçli davranıyorlar. Bu sanıyorum ki vatandaşımızın işin gerçeğini anlamasına imkan verecek açıklıkla değerlendirmelerdir” şeklinde konuştu.

İZMİR 40 YILDIR YERİNDE SAYMIŞ
Öte yandan kahvaltının yapıldığı alanın hemen yanındaki tarihi hanın harabe görüntüsünü gören Bakan Günay, bu durumun Tarihi Kemaraltı Çarşısı’na yakışmadığı söyleyerek, “İzmir’deki bu manzaradan son derece üzüntü duydum. Burası İzmir’in en önemli tarihi alışveriş merkezi. Şuanda oturduğumuz yerdeki manzara ne İzmir’e ne de Tarihi Kemeraltı Çarşısı ismine yakışıyor. Ben Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiriyordum. İzmir’deki bu manzarayı görünce Ankara’ya haksızlık ettiğimi düşünmeye başladım” dedi. Kendisinin İzmir’e ilk kez 40 yıl önce geldiğini söyleyen Günay, 40 yıldır hiçbir şeyin değişmediğini belirterek, “Ben İzmir’in daha az yıpranmış, daha doğal, daha tarihi olduğunu düşünüyordum. Aradan geçen 40 yılda daha ileri gideceğini düşünürken, İzmir yerinde saymış” diye konuştu.

ÇALIŞMALAR YETERSİZ
Tarihi Kemeraltı Çarşısı için gerekli her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da belirten Günay şöyle konuştu, “Kemeraltı ile ilgili herkesle ortak çalışma yaparım. Kemeraltı bizim için, İzmir için son derece önemli. Ben daha öncede söyledim, Kemeraltı’ndan Kadifekale’ye kadar uzanan bir kültür, tarih destinasyonu düşünüyorum. İçinde sit alanlarının onarıldığı, kentsel sit alanlarının onarıldığı, cephe düzenlemelerinin yapıldığı, sokak sağlıklaştırmalarının yapıldığı, hanların ortaya çıkarıldığı, ardından Agora kazısı ve yukarıya doğruda bir müze ve kale... Böyle bir aks sanıyorum İzmir’e kültür turizmi açısından büyük bir katkı yapar. Bu yönde yapılan çalışmalar şuana kadar yetersiz. Bundan sonra İzmir milletvekili olarak konu daha yakından ve içinden takip edeceğim. Ama neler yapılabileceğini görmek isteyenleri Ankara’ya kadar davet etmek istiyorum. Bir akşam Hamamönü semtinde son üç yıl içinde nelerin yapıldığını görürlerse, İzmir’de de nelerin iyiye doğru gelişebileceğini çok iyi anlarlar.”

VALİ’DEN BASMANE ÇUKURU İÇİN BİLGİ İSTEDİ
Bakan Günay, kahvaltı öncesi telefonla ulaştığı İzmir Valisi Cahit Kıraç’tan İzmir Fuarı’nın tam karşısındaki Basmane Meydanı’nda bulunan ve açılan davalar nedeniyle 11 yıldır yapımına başlanamayan Dünya Ticaret Merkezi’nin (DTM) temel çukuru hakkında bilgi istedi. Program sonunda yıl sonu mezuniyeti için Kemeraltı Çarşısı’nda alışverişe gelen minik öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Günay, daha sonra kısa bir çarşı turu da yaptı. Günay’a İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Dernek Başkanı Naci Ölçen, el dokuması bir kilim hediye ederken, deri imalatçısı bir iş yeri sahibi de deri yelek hediye etti. Günay, daha sonra İzmir’in Süper Lig’deki tek temsilcisi Buca Spor’un futbolcularını antrenmanda ziyaret etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kazım emir 6 Mayıs 2011 Cuma 12:53

akepe seni ne zaman çöplüğe atacak sabırla bekliyorum bir zamanlarda mehmet bekaroğluyla islamı sol partimi kurmaya çalışmıştınmı ne bu ucube

Yorumu oyla      13      6  
İzmir'e Yazık.. 6 Mayıs 2011 Cuma 12:04

Bırakın artık bu saçma sapan gereksiz korkuları. Ülke elden filan gitmiyor. Ama ileri gidiyor.. (İzmir hariç) Geçen ay Almanya'da bir fuardaydım, her yerde Türkiye reklamı vardı. Herkes "kriz ortamında nasıl büyüdünüz?" diye soruyordu. CNN International'da, BBC'de Türkiye reklamları dönüyordu. Takmışsınız bir "İzmir'e yardım edilmiyor, metroya başkasına para verildi, bize yok vs. vs.".. Bırakın bunları artık. Belediyede öyle herkese filan ulaşılmıyor. En basit bir kamulaştırma işi için belediyeyi aradığımıda, işin zamanını sorduğumuzda, cevap "belli değil"!!! "Ya kardeşim, nasıl belli olmaz?" diye sorduğumuzda cevap yine "bilmiyoruz..". "Peki kim biliyor?" "Onu da bilmiyoruz.." Bence artık bunları konuşma zamanı. Körü körüne saplantıları bırakma zamanı, ve KRAL ÇIPLAK deme zamanı. Yardım edilmeseydi Eskişehir'e de edilmezdi. Gerçekleri kabul edelim, maalesef İzmir'de belediyecilikte bir problem var, şehir geri gidiyor. Bunu görün lütfen..

Yorumu oyla      12      7  
kralçıplak 5 Mayıs 2011 Perşembe 19:08

chpli dürüst arkadaşım yazdıklarından akpli olduğun zaten apaçık belli. Bir kere ülke elden gidiyor ona bakıp kral çıplak demek lazım önce. Belediyedeki büroklardan hangisine ulaşmak istedinde ulaşamadın bir tanesini söyle, şu kadarını söyliyeyim şu an içerde olanların çoğu ile bütün vatandaşlar, muhtarlar istedikleri zaman görüşebilirler. Ankaraya, kayseriye, istanbula bakmayacakmışız, niye onlar amerikanın şehirlerimi, bizim vatanımızın şehirleri, melih gökçeğin ödemediği borçlar tüm ülkenin cebinden çıkıyor, izmir belediyesi ise borçsuz tek belediye, metroyu kendi bütçesiyle yapan tek belediye malesef devlet bir kuruş arkasında durmadı metro aksasın diye, ama istanbul ve ankaraya metroyu rahat yapsın diye milyarlar aktardılar, bilmeden ve insanların günahını alarak konuşmayalım lütfen. Şu an içeride olan ve tek suçu muhalif bir belediyede bürokrat olmak olan vatandaşlarında ailelerini düşünelim. Birilerinin petrol istasyonu ruhsatını reddetmişken bir telefonla tekrar çıkartmaya uğraşmasını, birilerininde kızı için amerikalara bir şeyler talep etmesini de unutmayalım unutturmayalım.

Yorumu oyla      21      8  
chpli dürüstler 5 Mayıs 2011 Perşembe 18:55

Şimdi gelelim asıl konuya... İzmir Halkı ne zaman başkanı sokaklarda gördü? Bir kahvede veya herhangi bir kafede sohbet imkanı bulabildi mi? Yada bir sinemada karşılaşabildiniz mi? Belediyeye gittiğinizde bırakın kendisiyle görüşebilmeyi herhangi bir bürokratıyla görüşebildiniz mi? Peki başkan verdiği sözleri tutabildi mi? Kocaman bir hayır elbette partimize sahip çıkacağız ama bunca usulsüzlüğü yapan ve göz yuman başkanın arkasında duramam sizlerinde duracağınıza inanmıyorum. Yâda inanmak istemiyorum. Bugün bunlara göz yumarsak sırf parti uğruna yarınlarımızdan çalacağız. Çocuklarımıza Dürüstlüğü anlatamayacağız dürüstlüğü farklı algılamalarına yol açacağız yapmayın beyler yapmayın hanımlar yarınlarımız için göz yummayalım. Suça ortak olmayalım Birileri çıkıp Kral Çıplak desin artık. Kanunsuzluk yapanları ne olur KAHRAMAN ilan etmeyelim onlar KAHRAMAN değil ne yazık ki! Sakın Kayseri’de, Ankara’da, İstanbul’da daha büyük olaylar oluyor onlara bakın demeyin biz İZMİRDE YAŞIYORUZ BURAYA BAKMALIYIZ!

Yorumu oyla      13      16  
HASAN TUFAN 5 Mayıs 2011 Perşembe 16:33

İZMİR GERİ KALDI DİYORSANIZ İZMİRİ TANIMIYORSUNUZ DEMEKTİR.9 YILDIR KENTE NE YAPTIR. KÜLTÜR BAKANISINIZ AGORAYI AZİZ KOCAOĞLU İSTİMLAK EDİYOR, MÜZELERİ, KİLİSELERİ TARİHİ ESERLERİ SAYIN AZİZ KOCAOĞLU YAPIYOR. DAHA BİR ÇOK PROJE CHP Lİ BAŞKAN TARAFINDAN YAPILIYOR.KAYSERİ, ELAZIĞ NE YAPIYOR.

Yorumu oyla      23      7  
isimsiz 46 5 Mayıs 2011 Perşembe 16:08

40 yıldır kapısının önünden geçmediğiniz bir ilden vekilliğe soyunuyorsanız , asıl size siyasette söz düşmez gibi geldi bana sayın bakan...Sahi , sizin burada ne işiniz var ? Ne akp ' ye ne de İzmir ' e bir faydanız olmayacak çünkü...

Yorumu oyla      22      7  
okan 5 Mayıs 2011 Perşembe 15:47

inat hikayesine dönen izmir siyaseti 3 milyon kişiye at gözlüğünü taktırmış. en doğrusu biziz diyor başka bir şey demiyor. kimse kimseyi dinlemek bile istemiyor. benim gibi düşünüyorsan benimlesin, başka türlü düşünüyorsan gözüme görünme. ne diyelim? hayırlısı olsun.

Yorumu oyla      15      15  
Gökhan 5 Mayıs 2011 Perşembe 15:16

Bir de şunu söylemek istiyorum..Günay demiş ki 'Ben İzmir’in daha az yıpranmış, daha doğal, daha tarihi olduğunu düşünüyordum'.. Bu cümleden de anlaşılıyor ki Günay, Bakanlığı döneminde buralardan haberdar bile değilmiş..Madem Kültür ve Turizm Bakanıydın 8 yıldır niye buralara el atmadın? Agora'daki kazıları bile belediye yapıyor el insaf..

Yorumu oyla      23      8  
Süleyman 5 Mayıs 2011 Perşembe 15:06

Bizler hep sosyal demokrattık yine sosyal demokratız.ATATÜRK çüyüz,özgürlükçüyüz.İzmirden memnunuz.Biz değişmeyiz.Değişenlerlede işimiz olmaz.

Yorumu oyla      28      8  
Gökhan 5 Mayıs 2011 Perşembe 15:01

Sn. Günay İzmir geri kaldı diyorsunuz da 8 yıldır bu kente ne yaptınız? Mega müze diyorsunuz, onun kamulaştırmalarını bile beğenmediğiniz Aziz Kocaoğlu yapıyor..Kağıt üstünde ortak olunan İzban'da bile doğrudan ve dolaylı olarak 1 milyar dolara yakın belediye harcama yaptı.. İzmir metro hususuna gelince, 2 kere sizin adamlarınız ihaleye girip metronun gecikmesine sebep olmadı mı? Şimdi İzmir'den aday olunca İzmir aşkınız canlandı..Çok manidar..Merak etmeyin bu halk, ne Kayseri'ye ne de Konya'ya benzer..

Yorumu oyla      27      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulema Bayındır’a fabrika sözü verdi
Seçim çalışmalarını Bayındır ‘ın köylerinde sürdüren AK Parti İzmir 2. ...
Kalkan: İşsizliği yatırımlarla çözeceğiz
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Erdal Kalkan, son 9 ayda işsizlik ...
Pakdemirli: Meclis’te çiftçinin sesi olacağım
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Bekir Pakdemirli, çiftçilikle ...
 
Şengül: Süt üreticisinin yüzü gülecek
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Aydın Şengül, Tire’de süt üreticisini ...
Aksünger: İşsizlik CHP iktidarıyla bitecek
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Erdal Aksünger seçim çalışmalarına ...
Şahin Buca'da esnafa Türk Bayrağı dağıttı
MHP 1. Bölge Milletvekili Adayı Selahattin Şahin, ziyaret ettiği Bucalı’lara ...
 
Susam: Aliağa temiz enerji üssü olacak
CHP İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Mehmet Ali Susam, Aliağa ...
Meclis’ten usülsüz faturalara veto
Milletvekilleri ve TBMM personelinin toplam değeri 7.5 milyon TL'yi bulan ...
‘Yakışıksız ama Erdoğan yalan söylüyor’
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Başbakan, ‘AK Parti ne veriyorsa biz ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva