HABERLER>POLİTİKA
5 Mayıs 2011 Perşembe - 17:31

Binali Yıldırım Belen köprüsünü açtı

Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım, Menemen'in belen köyünde köprü açılışına katıldı. Bölgeye dair yapacaklarını anlatan Yıldırım Ege-Ray ve duble yollarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Binali Yıldırım Belen köprüsünü açtı

İZMİR - Eski Ulaştırma Bakanı ve Ak Parti 2.bölge Milletvekili Adayı Binali Yıldırım Ak Parti Menemen İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği kahvaltılı toplantıya katıldı. Ak Parti İzmir İl Başkanı, Ak Parti Milletvekili Adayları, Menemen Kanaat Önderleri ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın da bulunduğu toplantıda konuşma yapan Yıldırım “biz hiçbir siyasi kaygı gözetmeden Menemenlilerin ortak aklına güvenerek ne gerekiyorsa onu yapmak istiyoruz. Yapacağımız her işi o işin uygulayıcısıyla birlikte planladık. İşe tabandan başlamak lazım“diye konuştu.

Türkiye’de Ulaştırma Bakanlarının daha önce görevde kalma sürelerinin ortalama 8.5 ay olduğunu belirten Yıldırım, “Biz 8.5 yıldır ülkede sağlanan istikrarla, sizin güveninizle bu işi yapıyoruz.” 8.5 aylık görev süresinin çok kısa olduğundan söz eden Binali Yıldırım, “Türkiye’nin bir çok alanda olduğu gibi ulaşımda da geri kalmasının arkasındaki en önemli neden budur, 8.5 yıldır dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmete dönüştürdük ” dedi.

“Biz Menemen’i hep o üzücü tarihi olayla hatırlıyoruz. Ama Menemen bu olmamalı, Menemen tarımıyla, sanayisiyle geleceğe umutla bakan bir yer olmalı” şeklinde konuşan Yıldırım, Menemen’in eksiklerinin giderilmesi konusunda elinden geleceğini yapacağını söyledi.



Belen köprüsünü açtı

Menemen Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin Belen Köprüsü törenle açıldı. Çanakkale yolunun trafiğini ve çevrede yaşayanların ulaşımını büyük ölçüde rahatlatan ve Gediz Nehri üzerine yapılan 9 metre genişlik ve 40 metre uzunluğundaki Belen Köprüsü’nün ağırlık kapasitesi 54 kamyonun geçebileceği şekilde olduğu belirtildi.

Törende konuşma yapan Eski Ulaştırma Bakanı ve Ak Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Binali Yıldırım, Belen köprüsünün 12 köyü birleştirdiğini belirterek, çevrede yaşayanlar için daha emniyetli ulaşım imkanı oluşturacağını kaydetti. İzmir Valisi Cahit Kıraç, Adalet Bakanı Ahmet Kahraman, Menemen İlçe Kaymakamı Turgut Subaşı ve İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci katıldı.

Konuşmasında, Türkiye’de yıllardan beri tamamlanamayan köy yolları ve içme suları gibi temel sorunları büyük ölçüde tamamlanmış olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Şimdi artık bu hizmetleri daha kaliteli hale getirmeye, asfaltlamaya yönelik çalışmalara başlanmıştır” dedi. “Menemen efelerine hizmet yakışır” diyerek dinleyenlerden büyük alkış alan Binali Yıldırım sözlerini “Aliağa-Menderes raylı sistemi size yakışır, yapılan duble yollar sizlere yakışır” diye sürdürdü.

8.5 yılda 14 bin km yol yaptık
İnsanı yüceltmeyen projelerin siyasette de yerinin bulunmadığını ifade eden Yıldırım, “İzmir çevre yollarından geçen vatandaşların, hükümetin İzmir için yaptıklarını çok iyi görecektir. Biz konuşmayalım, hizmetlerimiz konuşsun. Vatandaş boş konuşanlardan artık bıktı, halk görüntü istiyor. Bizden önceki siyasetçiler 80 yılda 6 bin kilometre yol yapmışlardı. Biz 8,5 yılda 14 bin kilometre yol yaptık. Önceki yıllarda trafik kazalarında insanlarımızı kaybettik, bölünmüş yollar yaparak trafik kazalarını azalttık” şeklinde konuştu.

MENEMEN’E YÜKSEK ÖĞRETİM GELECEK!
İlmin, araştırmanın, geliştirmenin olmadığı yerde hiç bir şeyin olmayacağını dile getiren Yıldırım, “sizden aldığımız güçle Menemen’e Yüksek Öğretimi getireceğiz, bunu yaparken Menemen’in hangi alanda gelişeceğine karar vermemiz lazım” dedi. Hükümet konağının eski olmasının ve yenileme isteğinin dile getirildiği bir soruyaHükümet konağı hakkında da gerekenin yapılacağını söyledi.

MARMARAY’IN ARAÇLARI İZMİR’E GELECEK
Öte yandan Aliağa-Menderes hattından söz eden Binali Yıldırım, hat konusunda trenlerin eksik olduğunu ve Belediye’nin arayış içinde olduğunu öğrendiğini, bunun için de 2013’te harekete başlayacak olan Marmaray için alınan araçların İzmir’de kullanılacağını söyledi. İzmir’in Expo 2020 adaylığına da değinen Yıldırım “Expo’nun İzmire kazandırılması için tek yürek mücadele edeceğiz” dedi. Expo sayesinde İzmir’in ihtiyaç duyduğu yatırımlara hızla kavuşacağını belirtti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tuğluk uyardı: Felaketin eşiğindeyiz
BDP'nin Van'da desteklediği bağımsız milletvekili adayı ve DTK Genel Başkan ...
Umdular: AKP aç çocuklar ülkesi yarattı
İzmir Milletvekili Adayı Kazım Umdular, OECD araştırmasının ülkemiz açısından ...
Acılı baba Kılıçdaroğlu’na sarılıp ağladı
Kahramanmaş’ta aylardır göçük altında bulunan 9 işçiden birinin babası, ...
 
Batı Trakya’dan geldiler Özcan’ı unutmadılar
Batı Trakya’da yaşayan bir grup Türk kafilesi gezi için İzmir’e geldi. ...
Çam: Çiftçinin fabrikaları peşkeş çekildi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 1. Bölge 4. Sıra Milletvekili Adayı ...
‘Gericiliğin bugünkü temsilcisi AKP zihniyetidir’
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir II.Bölge Milletvekili adayı Dr. Aytun Çıray, ...
 
Günay'dan sert yanıt: O'na söz düşmez!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yapılan polis baskının ardından ...
Ulema Bayındır’a fabrika sözü verdi
Seçim çalışmalarını Bayındır ‘ın köylerinde sürdüren AK Parti İzmir 2. ...
Kalkan: İşsizliği yatırımlarla çözeceğiz
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Erdal Kalkan, son 9 ayda işsizlik ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva