HABERLER>POLİTİKA
5 Mayıs 2011 Perşembe - 15:32

Tuğluk uyardı: Felaketin eşiğindeyiz

BDP'nin Van'da desteklediği bağımsız milletvekili adayı ve DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, felaketin eşiğinde olduklarını savundu.

Tuğluk uyardı: Felaketin eşiğindeyiz

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da toplanan (DTK), 12 Haziran seçimleri ve çatışmaları masaya yatıracak.
 
BDP il binasında düzenlenen toplantıya, bağımsız milletvekilleri adayları ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve din adamları katıldı.
 
TUĞLUK: SIFIR NOKTASINA GİDİYORUZ
Toplantının açılış konuşmasını yapan BDP'nin Van'da desteklediği bağımsız milletvekili adayı ve DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, halkların barışı adına umut vaat eden, heyecanlandıran ve mutlu kılan sözlerle hitap etmek istediğini belirterek, kaygılardan, çatışmalardan, ölümlerden ve olası sonuçlarından bahsetmek zorunda olduğunu söyledi.
 
Tuğluk, "Çünkü felaketimiz eşikte duruyor. Karamsar değilim. Öngörülerimizin ve sezgilerimizin yarattığı duyarlılığa sahibim sadece. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Güzel şeyler olacak' demişti. Onca zaman geçti, olmadı. Şimdi yine keskin bir dönemeçteyiz. Dilim varmıyor demeye ancak, kötü şeyler olacak ifadesini bir his olarak dillendirmek durumundayım. Kürt meselesiyle ilgili olan herkes bilebilir ki, ağır ağır değil, hızlı hızlı sıfır noktasına doğru gidiyoruz" dedi.
 
Türk halkının kendilerini doğru anlamasını isteyen Tuğluk, ‘devletin katı emirleriyle’ Kürt çocuklarının öldürüldüğünü ileri sürdü.
 
Tuğluk, Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelere atıfta bulunarak, barışa ramak kaldığı, diyalogtan müzakereye geçildiği dönemde birilerinin kanayan yaraya dokunduğunu ve oluk oluk kan aktığını savundu.
 
"İNKAR İSYANI BÜYÜTÜR SAYIN BAŞBAKAN"
Tuğluk, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) ‘ideolojik kurum’ olduğunu ileri sürerek şöyle dedi:
 
"Saçma sapan bir karar alıyor ve demokratik temsiliyetin önüne geçmeye çalışıyor. TSK denen militarist kurum eylemsizlik pozisyonundaki gerillaya karşı olağanüstü bir güç ve teknikle operasyon düzenliyor ve en son Dersim’de 7 cana kılıyor. Hepiniz bilirsiniz, bu şehrin acısı ve öfkesi biriktikçe kimseyi tanımaz. AKP denen siyasi kurum ise, olan bitene karşı art niyetli, Kürt meselesine karşı devletçi-iktidarcı tutumuyla ve daha tahrik edercesine ‘Kürt meselesi yoktur’ deme cesareti kadar gafilliğine de girebiliyor. Sizlerin ve basının huzurunda Başbakan’a bir hakikati hatırlatmak isterim, inkar isyanı büyütür sayın Başbakan"
 
"KÜRTLER KENDİNİ SAVUNUR, EVRENSEL HUKUKTA YERİ VAR"
Tuğluk, varoluşun varoluş biçimini yok saymanın ve yaşam hakkına kastedilmesinin, varlığın kendini savunma hakkı, refleksi, arayışı ve araçlarının ortaya çıkacağını ifade ederek, "Açık ve net cümleler ile ifade etmek istiyorum. Kürtler her türlü soykırıma karşı var olma ve direnme mücadelelerini tereddütsüz sürdüreceklerdir. Evrensel hukuk bu hakkı tanımaktadır" dedi.
 
"KÜRTLER HÜKMÜNÜ VERDİ"
Abdullah Öcalan’ın Kürt meselesinin çözümü için, sorumluca, ön açıcı, güven verici, özverili tutum sahibi olduğunu ileri süren Tuğluk şöyle konuştu:
 
"Bu cennet coğrafyada yaşayan bütün halkların özgür geleceği ve ütopyaları adına birlikte başarmak zorundayız. Buna gücümüz de var, isteğimiz de. Belki çok acı çekeceğiz. Bedel ödeyeceğiz ama emin olun ki, başaracağız.
 
Tarihin dönülmez noktasındayız. 9 yıldır Kürtler tahammül gösterdi. Defalarca ateşkes ilan edildi, şans verildi, uzlaşı ve çözüm arandı.
 
Ancak sayın Başbakan ve AKP iktidarı oyalamak, tasfiye etmek dışında bir yol bilmediler. Bu artık netleşmiştir ve Kürtler hükmünü vermiştir, çözüm AKP’ye rağmen gelişecektir. Kürtlerin bu anlamda sabrı da bitmiştir, tahammüle de.
 
Devletle olmuyorsa, halkımız kendi demokrasisinin kuracak ve kendi kurduğu bu sistem içinde yaşamasını bilecek kadar örgütlüdür. Bu statüsüzlük durumu daha fazla devam edemez. Mısır gibi olur, Suriye gibi mi bilinmez. Ancak bir statü kazanılacak ve ne pahasına olursa olsun savunulacaktır. Araf halindeyiz. Sorumluluk devlettedir, Sayın Başbakandadır. Cennet olsa birlikte yaşayacağız, cehennem olsa birlikte yanacağız."
 
"DEMOKRATİK ÖZERKLİĞİ İNŞA ETME GÜNÜDÜR"
Aysel Tuğluk, salonda bulunanların büyük alkışını alan Öcalan’ın ‘birkaç güzel söz, birkaç iyi duygu devrim yapmaya yeter’ sözlerini okuyarak, "Bu yüzdendir ki, Kürtler kendi çözümlerini bulmak ve inşa etmek sorumluluğuyla karşı karşıyadırlar. Süreç, artık demokratik özerklik çözümünün kendi öz iradesi ve öz örgütlülüğüyle inşa etme sürecidir" dedi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİR'Lİ 7 Mayıs 2011 Cumartesi 09:59

Bu memleketin ekmeğini ye,oku,okkalı maaşını al ve afiyetle ye sonra da birilerinin maşası olarak çık vatana,devlete dil uzat.Sen ve senin gibilerde birazcık vicdan olsa dilin bunları asla söyleyemez.Bu vatan,bu bayrak hepimizin değeri.Atalarımız birlikte sırt sırta çarpışarak bize emanet etmedi mi.Siz aslında kendi atalarınıza da ihanet ediyorsunuz.Vatanını seven değerli kürt kökenli ama Türk kardeşlerim.Bunlar sizin o güzel ve merhametli duygularınızı kullanmaya çalışıyorlar.Lütfen çıkın ve şunu haykırın.YETER KESİN ARTIK BU ZIRVALARI DA HEPİMİZ KARDEŞÇE BU GÜZELİM ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKALIM.SİZ BİZİM ADIMIZA KONUŞAMAZSINIZ.ÇÜNKÜ HEPİMİZ EŞİT HAKLARA ZATEN SAHİBİZ.LÜTFEN SÖYLEYİN ARTIK.....

Yorumu oyla      12      6  
zeki 5 Mayıs 2011 Perşembe 18:24

Allah Allah daha neler göreceğiz ve duyacağız.Bence AKP hükümetinin verdiği tavizler sonucu bu noktaya gelindi.Bu şekilde konuşma yaparak amaçları halkta kin ve nefret yaratmak istiyorlarsa bunda başarılı oluyorlar,düşünün Diyarbakır da polis saldırıya uğruyor ama arkadaşları dahil bir şey yapamıyor,neden yapamıyor çünkü emir almış hiçbir şey yapma diye,bu nereye kadar sürecek ben söyleyeyim,Türkiye yi böldükleri zaman bu iş biter.Dışarıda ve içerideki düşmanlar el birliği ile çalışıyor.

Yorumu oyla      13      6  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 5 Mayıs 2011 Perşembe 16:59

HAKİKATEN SAÇMALAMIŞÇRESMEN TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ TEHDİ TETMEKTE BU NE CÜRET SEN KİMSİN BRE GAFİL.OTUR OTURDUĞUN YERDE.TEK VATAN TEK DEVLET TEK BAYRAK İŞTE TÜRKİYE BU

Yorumu oyla      14      6  
Malcolm X 5 Mayıs 2011 Perşembe 15:50

Haberin veriliş şeklini beğenmedim. O kimki Türkiye Cumhuriyetini uyarsın! Tuğluk saçmaladı, bence bu daha uygun..

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Umdular: AKP aç çocuklar ülkesi yarattı
İzmir Milletvekili Adayı Kazım Umdular, OECD araştırmasının ülkemiz açısından ...
Acılı baba Kılıçdaroğlu’na sarılıp ağladı
Kahramanmaş’ta aylardır göçük altında bulunan 9 işçiden birinin babası, ...
Batı Trakya’dan geldiler Özcan’ı unutmadılar
Batı Trakya’da yaşayan bir grup Türk kafilesi gezi için İzmir’e geldi. ...
 
Çam: Çiftçinin fabrikaları peşkeş çekildi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 1. Bölge 4. Sıra Milletvekili Adayı ...
‘Gericiliğin bugünkü temsilcisi AKP zihniyetidir’
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir II.Bölge Milletvekili adayı Dr. Aytun Çıray, ...
Günay'dan sert yanıt: O'na söz düşmez!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yapılan polis baskının ardından ...
 
Ulema Bayındır’a fabrika sözü verdi
Seçim çalışmalarını Bayındır ‘ın köylerinde sürdüren AK Parti İzmir 2. ...
Kalkan: İşsizliği yatırımlarla çözeceğiz
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Erdal Kalkan, son 9 ayda işsizlik ...
Pakdemirli: Meclis’te çiftçinin sesi olacağım
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Bekir Pakdemirli, çiftçilikle ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva