HABERLER>SPOR
23 Temmuz 2011 Cumartesi - 17:51

Yıldırım: Polis kamuoyunu yanıltıyor

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım, ''Bugün gözaltında tutulmam, polisin kendi internet sitesinde yayınladığı bilgiler, basın açıklamalarıyla, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bilgi kirliliği oluşturulmaya çalışılmaktadır" dedi.

Yıldırım: Polis kamuoyunu yanıltıyor

İSTANBUL - Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu olan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamasında, ''Temel hak ve özgürlüklerin hiçe sayıldığı bir süreçte, masumiyet ilkelerini savunan ve bu anlamda kişilerin aklanma hakkına destek veren çoğunluğa en derin şükranlarımı sunuyorum'' dedi.
 
''Buna karşın, savunma hakkını henüz kullanamamış insanların üzerinden fırsatçı bir anlayışla, lehlerine olacak kazanımlar peşinde koşanları, şiddetle kınıyorum'' diyen Yıldırım, ''Hakim karşısında da dile getirdiğim üzere tutuksuz yargılama hakkının tanınması halinde, hepsi iddia boyutunda olan isnatlara karşı gerçeğin ortaya çıkmasını kolaylıkla sağlayabiliriz'' ifadelerini kullandı.
 
KULÜBÜMÜZE DE ZARAR VERMEYE BAŞLAMIŞTIR
Savunma haklarını kullanamamalarının sarı-lacivertli kulübe de zarar vermeye başladığını aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:
''Tek taraflı iddialar üzerinden yapılan yorumlarla bizler ve kulübümüz suçlu ilan edilmeye çalışılmaktadır. Ben ve arkadaşlarımın tutukluluğu, kulübümüzün savunma hakkını kullanmasını zorlaştırmaktadır. Türkiye Futbol Federasyonu, iddianamenin en önemli delil olduğunu savunmaktadır. Oysa ki, iddianame adı üzerinde olduğu şekilde sadece iddialardan ibarettir. Aslolan, iddianameye karşı savunma sonucunda verilecek mahkeme kararıdır. TFF bünyesinde oluşturulan kozmik oda denilen oluşuma, Fenerbahçe Spor Kulübü ve şahsım, aleyhimde iddia ve emniyet birimlerince oluşturulmuş dokümanlar sunulacağını, basın yayın organlarından öğrenmiş bulunmaktayım.
 
Şu ana dek nelerden ibaret olduğunu ve hukuka uygun olup olmadıkları konusunda hiçbir bilgi sahibi olmadığımız, hakkında 'gizlilik kararı' bulunan bu belgelere karşı, gerek şahsımın gerekse kulübümün inceleme yapması sağlanmaması, bu konuda savunmamızı dinlemeksizin karar verilmesi, hukukun en temel ilkelerine aykırıdır. Emin olun ki, yapılacak yargılama sonucunda, şahsımın ve arkadaşlarımın aklanacağına olan inancım tamdır. Fenerbahçe Spor Kulübü ve yönetimi, asla hukukun dışına çıkmamıştır. Verilmeyecek tek bir hesabımız yoktur.''
 
ADLİ KONTROL HAKKI TALEP ETTİ
Aziz Yıldırım, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasını şöyle tamamladı:
''Bugün gözaltında tutulmam, polisin kendi internet sitesinde yayınladığı bilgiler, basın açıklamalarıyla, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bilgi kirliliği oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu noktada, sadece savunma hakkımızı eksiksiz kullanmak yeterli olacaktır. Hazırlık soruşturması sırasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü, delillerin yüzde 99'unun toplandığını ifade etmiştir. Soruşturma savcısı alınan ifadesinin ardından, Sayın Sadri Şener için 'adli kontrol tedbiri uygulamasına' karar vererek Sayın Şener'i tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakmıştır. Şahıslarımıza ve bu bağlamda kulübümüze yönelik asılsız iddialara karşı kulübümüzün gerçek anlamda savunulabilmesi için soruşturma dosyasında daha önce yapılan adli kontrol hakkının, bizlere de tanınması hakkaniyete uygun olacaktır.''
 
YILDIRIM'IN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Yasemin Merçil, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı ziyaret ettikten sonra Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesinden ayrıldı.

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaklaşık 2 saat kalan Merçil, ziyaretin ardından basın mensuplarının sorusu üzerine, ''Aziz Yıldırım'la görüştüm. Şekeri yüksek, kontrol altında tutulmaya çalışılıyor. Tedavisi sürüyor'' dedi. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım için ağladılar
Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, Yüksek Divan Kurulu toplantısında ...
Bolt'tan sezonun en iyi derecesi
Usain Bolt, Diamond Lig'in Monaco ayağında sezonun en iyi 100 metre derecesine ...
14 oyuncusunu sattı transfer yasağı kalktı
14 futbolcusuyla yolları ayıran siyah beyazlılar, 3 milyon 230 bin TL ...
 
Yıldırım yine hastaneye kaldırıldı
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, rahatsızlanınca kolunda serumla hastaneye ...
TFF’den Fenerbahçe’ye yanıt
Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Kupa maçının ertelenmesinin ardından ...
Felipe Melo Galatasaray'da
Galatasaray, Brezilyalı oyuncu Felipe Melo'yu transfer etti. Melo, Almanya kampına katılacak.
 
Kaf-Kaf’ta transfer harekatı sürüyor
Transfer çalışmalarına devam eden Yeşil-kırmızılı ekip, Fenerbahçe altyapısından ...
Samet Albayrak Göztepe'de
Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Göztepe, Adana Demirspor'dan Samet Albayrak'la ...
Kadıköy'de maç yarıda kaldı
Fenerbahçe seyircisinin şike soruşturmasına tepkisi ağır oldu. Shakhtar ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva