HABERLER>SPOR
22 Temmuz 2011 Cuma - 17:43

TFF’den Fenerbahçe’ye yanıt

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Kupa maçının ertelenmesinin ardından Fenerbahçe Kulübü tarafından yapılan açıklamaya tepki gösterdi.

TFF’den Fenerbahçe’ye yanıt

ANKARA - Futbol Federasyonu'nun internet sitesinden yapılan açıklamada, Fenerbahçe Kulübü'nün yaptığı açıklamanın, kamuoyunu ve hukuki süreci etkilemeye yönelik olduğu savunuldu.
 
Yaşanan zorlu süreçte sıkıntılı günler geçiren Fenerbahçe Kulübü'nü ve diğer kulüpleri en iyi anlayan kurumun Türkiye Futbol Federasyonu olduğu kaydedilen açıklamada, ''Ancak hatırlatmak isteriz ki, Fenerbahçe Spor Kulübü aynı süreçte TFF'ye, gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etmiş ve 11 Temmuz'daki Kulüpler Birliği'nde de Futbol Federasyonu'nun alacağı kararlara tam destek vereceğini beyan etmiştir. Bununla birlikte, Süper Kupa Finali'nin 31 Temmuz'da oynanmayacak olması, UEFA müsabakalarını ve hangi tarihte başlarsa başlasın Spor Toto Süper Lig takvimini kesinlikle etkilemeyecektir. Bu basit gerçek dikkate alındığında, yaşanan süreç içerisinde Süper Kupa'nın ertelenmesine karar verilmesinde art niyet aranması, kulüplerimizin göstermesi gereken hassasiyete yakışmamaktadır'' ifadeleri yer aldı.
 
Dün akşam Fenerbahçe ile Shakhtar Donetsk arasındaki dostluk maçının seyirci olayları nedeniyle yarıda kalmasınada değinilen açıklamada ''Gerekçesi ne olursa olsun, müsabaka sırasında sahaya inen o kişiler; takımlarına, futbolumuza ve de ülkemize en büyük darbeyi vurduklarını anlamalıdırlar'' denildi.
 
Taraftarlar, kulüp yöneticileri teknik direktör ve antrenörler ve medyanın sağduyuya davet edildiği açıklamada, ''Bir anlık öfke ile yapılacak hareketler, hem kişiler hem de kurumlar nezdinde telafisi mümkün olamayan ağır sonuçlara yol açabilecektir. Futbol dışı bu davranışlar karşısında Futbol Disiplin Talimatı'nın ilgili hükümlerinin de titizlikle işletileceğini hatırlatmak isteriz'' denildi.
 
FENERBAHÇE'NİN AÇIKLAMASI HUKUKİ SÜRECİ ETKİLEMEYE YÖNELİK
TFF açıklamasında, Fenerbahçe Kulübü'nün dün yaptığı açıklamanın, kamuoyunu ve hukuki süreci etkilemeye yönelik olduğu savunuldu.
 
Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
''Hukuki sürecin işlediği bir dönemde, bu süreci etkileyebilecek her türlü baskı ve beyan etik dışı olduğu gibi hukuken de suçtur. Maalesef daha önce bazı kulüplerimizin de yaptığı ve 21 Temmuz tarihinde Fenerbahçe gibi Türk futbolunun en köklü kurumlarından birisinden gelen, kamuoyunu ve hukuki süreci etkilemeye yönelik açıklama federasyonumuzda derin bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Açıkça ifade etmek isteriz ki; hukuka aykırı her tutum, yasalar çerçevesinde değerlendirilecek ve kurumumuz gerekli yasal önlemleri alacaktır.''
 
FİNALİN ERTELENMESİNİN NE KADAR YERİNDE OLDUĞU AŞİKARDIR
Açıklamada, Fenerbahçe Kulübü'nün, TFF Süper Kupa finalinin ertelenmesiyle ilgili olarak Tahkim Kurulu'na başvurmayarak, basın yoluyla gündem oluşturmaya çalıştığına dikkat çekilerek, şöyle denildi:
''Türk futbolu ivme kazanırken ve Spor Toto Süper Lig, Avrupa'nın en iyi ve değerli liglerinden bir tanesi olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, 88 yıllık şanlı futbol tarihimizin en vahim şike iddialarının gündeme geldiğini, kimsenin göz ardı etmemesi gerekmektedir. TFF Süper Kupa finalini oynayacak takımlardan birinin Türkiye Kupası'nı iade kararı aldığı bir ortamda, bu finalin ertelenmesinin ne kadar yerinde olduğu aşikardır. Söz konusu kararın hukuka aykırı olduğunu düşünen kulüplerin, kararın iptali için Tahkim Kurulu'na başvurmayarak basın yoluyla gündem oluşturması da hukuki olmadığı gibi iyi niyet kuralları ile de bağdaşmamaktadır.'' (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Felipe Melo Galatasaray'da
Galatasaray, Brezilyalı oyuncu Felipe Melo'yu transfer etti. Melo, Almanya kampına katılacak.
Kaf-Kaf’ta transfer harekatı sürüyor
Transfer çalışmalarına devam eden Yeşil-kırmızılı ekip, Fenerbahçe altyapısından ...
Samet Albayrak Göztepe'de
Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Göztepe, Adana Demirspor'dan Samet Albayrak'la ...
 
Kadıköy'de maç yarıda kaldı
Fenerbahçe seyircisinin şike soruşturmasına tepkisi ağır oldu. Shakhtar ...
Altınordu’dan imza şov
Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Kırmızı-lacivertliler, ...
Aziz Yıldırım’dan veda mektubu
Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı, görevini bırakacağını ima etti.
 
Ganalı yıldız resmen Karşıyaka’da
Transferin hızlı takımı Karşıyaka, Milan'dan Ganalı Dominic Adiyiah ile ...
Sezon açılışı iptal edildi
Göztepe'nin Perşembe günü yapılacağı açıklanan 2011-2012 sezonu açılış ...
'Bucaspor Süper Lig'e alınmalı'
Süper Ligi 16. sırada tamamlayarak Bank Asya’ya düşen Bucaspor'un Hukuk ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva