HABERLER>POLİTİKA
30 Mayıs 2011 Pazartesi - 12:32

Yıldırım'ın ağzından bal damladı

Ulaştırma eski bakanı ve AK Parti İzmir adayı Yıldırım, İzmir-İstanbul otoyolu, Çandarlı Limanı ve projelerinden biri olan Bostanlı-İnciraltı arasında köprüyle beraber batırma tüp geçit hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yıldırım ın ağzından bal damladı

İSTANBUL - Binali Yıldırım, İzmir'de şu anda biri İzmir-İstanbul otoyolu, diğeri Kuzey Ege Çandarlı Limanı olmak üzere toplam 13,5 milyar lira tutarında iki projenin devam ettiğini, projelerin yapımı esnasında 20 bin, proje devreye girdikten sonra 10 bin kişilik istihdam olacağını anlattı.        
 
İktidarları döneminde İzmir'e yapılan ulaşım, iletişim yatırımları tutarının 2,5 milyar lira, toplam kamu yatırımının ise 11 milyar lira olduğunu kaydeden Yıldırım, bu tutara İzmir-İstanbul projesi ile Çandarlı Limanı'nın dahil olmadığını ekledi.       
 
Yıldırım, 30 kilometrelik Kemalpaşa-Turgutlu demiryolu hattının yüzde 80 oranında tamamlandığını, Kemalpaşa'ya 300 milyon liralık yatırımla, 3 milyon metrekarelik alanda lojistik merkez kurduklarını, yapım aşamasında 2 bin, sonrasında 5 bin kişinin çalışacağı bu merkezin ekonomiye yıllık katkısının 95 milyon lira olacağını bildirdi.   
 
50 BİN İSTİHDAM
İzmir'in bilişim, lojistik, iletişim, teknoloji merkezi olmasını planladıklarını ifade eden Yıldırım, projelerine ilişkin şu bilgileri verdi:        
 
''Burada 50 bin genç istihdamı sağlamayı hedefliyoruz. İzmir geleneksel ticaret şehri olduğu için e-ticaretin merkezi olmasını planlıyoruz. İletişim altyapısının gelişmesi lazım. Bunu sağladığımız zaman genç işsizlik oranı azalacak, İzmir'den beyin göçü bir ölçüde sınırlanmış olacak. Yakın vadeli sonuç alacağımız 4 tane proje var. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde teknoparklar var. Orayı bilişim ve AR-GE merkezine dönüştürüyoruz. Urla'da, muazzam bir yer. İkincisi, dijital arşiv kent kuruyoruz İzmir'e. Devletin, özel firmaların yazılı dokümanlarını sanal ortama aktarmak suretiyle onların muhafazası, kullanım için sorgulanması başlı başına bir iş. Kısa vadeli 15 bin istihdam yaratıyor. Çok kolay devreye girecek, ilk 1 yılda bunu gerçekleştireceğiz. Bunun Bornova tarafında yapılması öngörülüyor. Bornova-Bayraklı civarında da çağrı merkezi... İşletmeler bunun da kararını almış vaziyetteler, hazırlıklarını yapıyorlar. Çağrı merkezi, dijital arşiv kent, teknoparklar ve e-ticaret üssü olmak üzere 4 proje 50 bin genç istihdamı oluşturacak projeler. Kısa vadede tabii ki. Bunların kurulması uzun zaman almıyor ve maliyeti de fabrika kurmaya benzemiyor.''        
 
Yıldırım, devletin sadece altyapısını hazırlayacağı projelerin maliyetinin, istihdam başı 4 bin lira olacağını kaydederken, kısa vadede genç işsizliğe çözüm amacıyla bu dört projeye yoğunlaşacaklarını belirtti.
        
METRO AĞI YETERSİZ
İzmir'in orta ve uzun vadede daha köklü çalışmalara ihtiyaç duyduğunu dile getiren Yıldırım, ''Olmazsa olmaz çalışmalar, ulaşım ve altyapı. İzmir'in kentsel yenileme ile beraber şehir içindeki temel ulaşım sorunlarını çözmesi gerekiyor. Metro ağı yetersiz. Metro ağının güçlendirilmesi lazım'' dedi.       
 
Yıldırım, çevre yolunun yapıldığını ancak Karşıyaka ve İzmir tarafındaki bağlantısının eksik olduğunu kaydederek, ''Dolayısıyla körfezden bir geçiş yapmak suretiyle tam bir halkanın tamamlanması gerekiyor. Bizim öngördüğümüz, Bostanlı-İnciraltı arasında köprü ile beraber batırma tüp tüneli'' şeklinde konuştu. Yıldırım, ''İzmir'in çılgın projesi bu mu olacak?'' sorusuna, ''Bu onlardan biri olabilir'' yanıtını verdi.        
 
"İZMİR İÇİN 10 SENE ARALIKSIZ ÇALIŞMAK GEREK"
Projenin maliyetine ilişkin olarak da Yıldırım, demiryolu ve karayolu ile birlikte düşünüldüğünde maliyetin 4 milyar lirayı bulduğunu söyledi.        
 
Binali Yıldırım, ''İzmir'i kurtaracak olan ideolojik, siyasi söylemler değil, hizmettir. İzmir'e aralıksız 10 sene bu hizmetleri yaparsak, ondan sonra İzmir, Türkiye ekonomisine katkı bakımından ikinci kent olur'' dedi.        
 
İzmir'in bölünmüş yollarla Anadolu'ya bağlandığını kaydeden Yıldırım, İzmir'in 2023'te ve 2020 EXPO'da istenen çıkışı yapabilmesi için mutlaka Ankara ve İstanbul'a otoyol, hızlı tren hatlarıyla bağlanması gerektiğini, bunların da hedefleri arasında bulunduğunu belirtti.       
 
Yıldırım, İzmir için öngörülen 35 projenin yaklaşık 35 milyar dolarlık bir ekonomik büyüklük yaratacağını, bunun önemli bir kısmının yap-işlet-devret modeliyle gerçekleşeceğini kaydetti. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tufan 31 Mayıs 2011 Salı 12:41

sayın hasan bey siz alışmıssınız hep tufana yakalanıp yok olmayı siz hizmet istemiyorsanız bizim suçumuz ne bu zamana kadar hep kullanıldık ama yok bizler soyadınız gibi tufan istemiyoruz

Yorumu oyla      13      7  
HASAN TUFAN 31 Mayıs 2011 Salı 09:18

İNSANLARI KANDIRMAYI SİYASET SAYIYORSUNUZ, YAZIKLAR OLSUN.

Yorumu oyla      15      7  
Işık Dikicigil 30 Mayıs 2011 Pazartesi 21:05

50 BİN TAŞERON İŞÇİSİ, TUZLA DA TERSANEDE İŞ GÜVENCESİZ ÖLENLERİN HESABI KİMDE .

Yorumu oyla      31      8  
bingöllü hakan 30 Mayıs 2011 Pazartesi 17:14

dokuz yıldır fırsat bulamadın demi binalicim,,,geçiniz bu ayakları,,,

Yorumu oyla      37      12  
Süleyman 30 Mayıs 2011 Pazartesi 15:50

9 yıl hükümet ol,50 kişiye yeni iş olanağı yaratama şimdi 50 bin kişiden bahset.Devlette proje olmaz.yatırımlar planlanır ve uygulanır.Akşam aklına gelen sabah yapılmaz.

Yorumu oyla      37      10  
gasp 30 Mayıs 2011 Pazartesi 14:38

İnsanların gözünü boyayıp oylarını alabilmek üzere desteksiz atıyorlar. 9 yıldır iktidarda kim var dı? 9 yıldır İzmir için ne yaptınız? Buyrun KÖYDES’in 2005-2011 yılları arsında illere göre ödeneklerini aşağıdaki internet sayfasından inceleyin http://www.migm.gov.tr/Dokumanlar/ODENEK_DAGILIMLARI_2005-2011[1].pdf Köydes Projerine 2005-2011 arasında 7.300.000.000 TL ödenek ayrılmış Türkiyenin üçüncü büyük Kenti İzmir’in payına 69,576,990TL düşmüş. İzmir’in Türkiye’ye göre payı Binde 9, Yüzde bir bile değil. Ağrı: 165.667.413 TL % 2,26 Bakanın Memleketi Erzincan : 91.755.712 TL % 1,25 Başbakanın memleketi Rize : 126.588.317 %1,73 Bu rakamlar net olarak İzmirlinin vergilerini gasp edip başka yerlere aktardığınızı gösteriyor. KİMSE İZMİR İÇİN ÇILGIN PROJELER YAPIYORUZ DİYE ÖĞÜNMESİN. BÜTÜN BUNLAR İZMİR’LİLERİN GASP EDİLMİŞ OLAN HAKLARININ İADESİDİR, KİMSENİN LUTFU DEĞİLDİR.

Yorumu oyla      39      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de dev anket: Operasyon siyasi, Kocaoğlu dürüst!
İzmirli araştırma şirketi İntegral, yaptığı araştırmada İzmir’de seçim ...
İşte Kılıçdaroğlu'nun 'Demokrasi Raporu'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün sabah köşe yazarlarıyla kahvaltıda ...
‘CHP’nin hedefi, özgürlüğün ve umudun ülkesi’
CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Moroğlu, Doğu Anadolu ve ...
 
Erdoğan, Ak Parti'nin oy oranını açıkladı
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim anketlerindeki ...
'Gençlerimiz için yeni istihdam alanları açılıyor'
AK Parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Nesrin Ulema, Bayraklı Çay ...
Sezer: 9 yıldır bu ülkeyi çelişkiler yönetti
CHP 2. Bölge Milletvekili Adayı Hüseyin Sezer seçim çalışmalarını Karşıyaka’nın ...
 
İşbilen: Milletvekili sayımızı artıracağız
AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı İşbilen, “Bu anayasa ile gerçek ...
Talu: Vergi adaletsizliğine son vereceğiz
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili ...
Dağ: Kadınlara çocuk bakım desteği sağlanacak
AK Parti İzmir milletvekili adayı Hamza Dağ, Ödemiş’te kadınlar pazarını ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva