HABERLER>POLİTİKA
11 Aralık 2015 Cuma - 21:29

Yıldırım’dan İzmir mesajları: Yeni dönem, projeler ve dönüşüm

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yeni dönemde kente yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verirken kentsel dönüşüm için yol haritası çizdi. Yıldırım yerel idare ile Ankara arasında köprü olma sözünü de yineledi.

Yıldırım’dan İzmir mesajları: Yeni dönem, projeler ve dönüşüm

EGEDESONSÖZ – Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım EGE TV yayınına konuk olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yıldırım 1 Kasım seçimlerinin ardından kabineye dönüşüyle başlayan yeni dönemi  de değerlendirirken kente yapılması planlanan projeler, yerel yönetimin Ankara ile sorunları ve kentsel dönüşüm hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 35 projenin 2023’e uzanan bir takvimi olduğunu söyleyen Bakan Yıldrım İzmir’e yapılan projelerin bununla sınırlı kalmayacağını söyledi. Genel seçim öncesi yerel idare ile merkezi idare arasındaki sorun algısını yıkacağını ifade eden Yıldırım, Büyükşehirle Ankara arasında köprü olup sorunlara çözüm bulma sözünü de yineledi. Yıldırım kentsel dönüşüme de yol haritası çizdi.
 
İŞTE O MESAJLAR
PROJELER
2023’e kadar 35 proje takvimi var. Kimisi bitti kimisi devam ediyor. Gerek Körfez Geçişi gerek Çandarlı limanı gerekse diğer projeler belirlediğimiz takvim dahilinde devam ediyor. Önümüzdeki aylarda milletvekillerimizle, hemşerilerimizle bunları paylaşacağız. Bu projelerin takibinde sorumlu olacağız. Sadece İzmir’e yapacağımız işler 35 proje ile sınırlı değil. Yeni projeler de olacak. Gerek tarım, gerek ulaşım, gerek enerji, gerekse de turizmle ilgili yeni projelerimiz olacak. Her şeyden önemlisi İzmir’in istihdamı, gençlere yönelik çalışma alanları için özel projeye gireceğiz
 
KÖRFEZ TÜP GEÇİT PROJESİ
Proje çalışmaları bitti. ÇED’le ilgili halledilmesi gereken meseleler var. Onları da tamamlamadan adım atamıyoruz. Dosya bittiği zaman bunu İzmirlilerle paylaşmamız lazım. İzmirliler bunu beğenirse başlayabiliriz. Mutabakat olmadığı halde başlamayı düşünmüyoruz. Biz hazırlık anlamında bütün çalışmaları tamamlayınca İzmirli hemşerilerimize görücüye çıkaracağız. Tartışılsın istiyoruz. İzmir’in projelerini sadece bazı yanlı sivil toplum örgütlerinin insafına bırakmak istemiyoruz. Ben de üzülüyorum. Şehrin kalkınmasını geciktiriyor. Yerel kalkınmaya olumsuz katkısı olduğu gibi aynı zamanda İzmir’e yatırım yapmak isteyenlerin de keyfi kaçıyor.
 
HAYALİNDEKİ İZMİR
Hayaller var olduğu müddetçe projeler yapılır. İzmir için hedefimiz belli. Seçim öncesi sahada ‘İzmir’i İstanbulla yarıştırmak’ dedik.  Bu hedefin etrafında her şeyi düşünebilirsiniz. 
 
ÇÖP VE YÜZÜLEBİLİR KÖRFEZ
İzmir’in sorunlarının çözümünde bahane üretilmesini istemiyoruz. Biz, ‘eğer belediyenin Ankara ile meselesi varsa biz onu çözeceğimizi, hizmet her şeyin önünde geldiğini’ söyledik. Sözümünüz gereğini de yapacağız. Çöple ilgili adım atacaksa, bunu bizimle paylaşırsa konuşuruz. ÇED nerede bekliyor? ‘Bekliyor’ diyerek ilgilenmezsen 40 yıl bekler. Takip etmek lazım. Bizim de belediyeden beklentilerimiz var.
 
YEREL İDARE MERKEZİ İDARE SORUNU
Sokağa çık vatandaşı dinle yüzde 95’in belediye ile sorunları var. Belediye başkanımıza gayet samimi bir şekilde  ‘‘Bundan böyle Ankara engel oldu yapamadık şu oldu bu oldu, bunları bırakalım. İzmir’in mutluluğu için ne gerekiyorsa, olabilir işler için tabii, mümkün olan ne ise onu yapacağız. Yeter ki İzmir kazansın’’  dedik. Bu sözümüzün de arkasındayız.
 
AK PARTİNİN OY ARTIŞI
Biz iyi bir ekip olduk. Yoğun bir çalışma yaptık. İnsanların sorunlarını, beklentilerini titiz bir şekilde dinledik. Yapacaklarımızı anlattık. Bizim yapacaklarımız geçmişte yaptıklarımızdan gelir dedik. Hemşerilerimiz de buna rağbet ettiler. 4-5 aylık bir sürede 190 bin oy artırmış olmamız Ege’de AK Parti’nin 1’nci olmasını sağladı. İzmir sadece kendisi değil etrafındaki 8 iliyle bölgesel itici güç olduğunu gösterdi. Ege’nin İzmir odaklı, Türkiye’nin büyümesinde ne gibi roller alacağını göreceğiz.
 
2019 HEDEFİ
Şu anda çalışalım, konuştuklarımızı yapalım günü geldiğinde hedefimizi koyarız. İzmir artık 2019’a inşallah farklı bir noktaya gelecek. Bun göstermiş olacağız. Duygusallığın İzmir’e bir katkısı olmadığını, slogan siyasetinin İzmir’i götürecek bir yeri olmadığını İzmirli görüyor. İzmir’e gerekli katkıyı sağlayacağız.
 
KENTSEL DÖNÜŞÜM
İzmir için dönüşüm önemli bir konu. Mutlaka yapılması lazım. İzmir’de yüzde 62 imarsız yapılaşmanın olduğu bölgede yeni mağduriyetlere sebep olmaması lazım. Kolay bir iş değildir ama yapılması mümkündür. Kentsel dönüşümle birlikte İzmir’in ekonomisi, yerel kalkınması gelişecek. Biz bu konuda tutucu değiliz. Belediye yaparsa belediye yapsın. Belediye yapabilir, bakanlık yapabilir, TOKİ yapabilir. Bazı sivil toplum kuruluşlarının da bu konuda önünün açılması gerektiğini düşünüyorum
 
 

 
İstanbul'da jandarmaya silahlı saldırı
 
Rusya lideri Putin'den çok sert açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 Aralık 2015 Cumartesi 18:12

Adamlar halen mal peşinde yok il özel idare malları geri verilsin falan.is yapın is sayın bakan burda olmasa Çevreyolu izban konak tüneli Havalimanı bitmez idi.e insaf diyelim Bu görüşlere.

Yorumu oyla      11      6  
12 Aralık 2015 Cumartesi 15:05

Körfez geçiş projesi mutlaka uygunsa yapılmalı. Yapılmasın geyiklerini bırakalım. Altınyol gelecekte o yükü kaldırmaz. Şimdi bile sıkıntılı. Konak Tüneli açıldı ancak değişen bir şey yok. Olamazdı da. Ancak Buca Tüneli bittiğinde biraz rahatlama olur.

Yorumu oyla      11      5  
izmir 12 Aralık 2015 Cumartesi 13:06

Bu adam proje adamı korfez geçişi demek milli servet demek artik sabah akşam altin yol otoban alsancsk Çankaya heryer kilit boşu boşuna yanan benzin de milli servet boşa geçen zamanda milli servet kısacası Körfez geçişi engel olunmalı Körfez suyunun devir daiminede bu adamlar bulur bir formül ...

Yorumu oyla      11      8  
işçi 12 Aralık 2015 Cumartesi 11:36

Sayın Bakanımız size bu insanlar güveniyor fakat partiniz ile ilgili dusuncelerinde sorun yaşayan çok izmirli var.Belediye Başkanını alın yanınıza deyinki biz yasaları cikaranlariz yasamayız,sizlerin istekleri doğrultusunda yasalarda düzenleme, değişiklik ne gerekiyorsa yapacağız deyin belediye de çalışan taşeron lari,şirket işçilerini kadroya alacağız deyin. Zarar eden şirketler kapatılacak deyeceginize bunları gerekli düzenlemelerle daimi işçi yapacağız deyin.Norm kadro yasası dahil her türlü tıkayıcı engelleyici ne varsa kökten bir duzenleme yapıp Belediye lerin Kamu İhale Kanununda da ne gerekiyorsa kaldırıp revize edip Önünü açacağız deyin. BAKIN NELER OLUYOR İZMİRDE...

Yorumu oyla      11      5  
m.y. 12 Aralık 2015 Cumartesi 11:34

ankara-izmir YHT. İnşaatı ne durumda takvimi ötelendimi?,ne zaman hizmete girecek?

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 12 Aralık 2015 Cumartesi 11:28

sn.bakan, izmir limanı özelleştirmesi 2016 ocağında yapılacak, ancak, yeni nesil gemilerin yanaşabilmesi için liman yaklaşım yolu ve derinleştirmesi onaylanmadan, izmir limanını kimse almaz.

Yorumu oyla      11      5  
volkan 12 Aralık 2015 Cumartesi 10:36

Samimiyetune inanmamizi istiyosan 1 metre bile olsa metro yaparsin il ozel idare mallarni belediyeye devredersin korfez icin CED verirsin

Yorumu oyla      14      5  
izmirli 12 Aralık 2015 Cumartesi 08:47

Diger illerde bir gecede cikan isler izmir icin neden 40 yik beklesin.ayrica candarli limaninin yapilmayacagini herkes biliyorken neden yapiliyormus gibi demec verdiniz. Aslinda biz 4 yil once reklam tarafi agir basan temeli bile atilmadigi anlasilan bayrakli hastanesini merak ediyoruz. Herseyden ote artik izmirde biseyler yapin artik.

Yorumu oyla      17      5  
Salih uncu 12 Aralık 2015 Cumartesi 08:28

Sayın bakanım 2 kez expoya aday yaptığınız, dünyaya hayran bırakan inciraltı hakkındaa neden bir çözüm yok...bu hali kimi mutlu ediyor?

Yorumu oyla      13      6  
Torbali 11 Aralık 2015 Cuma 23:57

Demekki izban torbali hattı da 2023 e kaldı. Artık beklemekten bıktık.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de kadınların kongresinde izdiham çıktı
İzmir’de CHP Karşıyaka Kadın Kolları Kongresi’nde gerginlik çıktı. Acelesi ...
Davutoğlu vizesiz Avrupa için tarih verdi
"Ekim ayında vize muafiyetine tam geçişi sağlamamız lazım" diyen Başbakan ...
Serter’den Ankara hamlesi: Kılıçdaroğlu’ndan ne istedi?
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter Ankara’ya giderek Genel Başkan Kemal ...
 
Meclis üyesinden şok dayak iddiası, başkandan jet yanıt!
CHP Balçova Meclis Üyesi Elif Sönmez, İl Delegesi Birsen Öztürk’ün kendisini ...
İzmirli eski vekil Uğural yaşamını yitirdi
İzmir’in önseçimden çıkarak Meclis'e giden ilk kadın milletvekili Aysel ...
MHP’de kritik eşik: Muhalefet yeterli imzayı…
MHP'de genel başkanlığa aday olan Koray Aydın, Sinan Oğan ve Meral Akşener ...
 
HDP İzmir Öcalan’a tecridin kalkmasını istedi
HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, İmralı Cezaevi'nde ağırlaştırılmış ...
Rodoplu adaylık şartını açıkladı: Aziz Kocaoğlu’na rağmen…
CHP İzmir’de 20 Aralık’ta gerçekleştirilecek il kongresi öncesinde adaylar ...
İzmirli eski vekil de ‘Akşener’ dedi!
MHP’de çalkantı sürerken İzmir Eski Milletvekili Şenol Bal Meral Akşener’in tarafına geçti.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva