HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Temmuz 2011 Cumartesi - 17:42

Yeni patron Hüsnü Kaya oldu

Kasırga Operasyonu’nda tutuklanarak cezaevine konulan ve 11 ay sonra çıkan Buca Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya, belediye şirketinin başına geçti.

Yeni patron Hüsnü Kaya oldu

Fatih Yapar/Can Özlü/Egedesonsöz - Antalya Muratpaşa Belediyesi başta olmak üzere İzmir ve Ankara’yı da içine alan belediyelerin ihalelerine fesat karıştırdıkları, çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları gerekçesiyle düzenlenen Kasırga Operasyonu kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen ve daha sonra 11 ay yattığı cezaevinden çıkan Buca Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya, belediye şirketi Bucamar’a genel müdür oldu. Kaya ile birlikte aynı operasyonda tutuklanan ve halen cezaevinde bulunan Bucamar eski Genel Müdürü Fatih Kara’nın koltuğuna operasyonda belediyenin avukatlığını yapan Metin İnan getirilmişti. İnan’ın aradan geçen süre içinde Belediye Başkanı Ercan Tatı ile anlaşamamasının ardından Bucamar genel müdürlüğü boş kalmıştı.
 
GEREKÇE İŞLERİN YÜRÜMEMESİ
Bünyesinde birçok tesis ve çalışan bulunan Bucamar’ın başında kimsenin bulunmaması Belediye Başkanı Ercan Tatı’yı zor durumda bıraktı. Yönetimde problemlerin yaşanması, borçları yüzünden haciz işlemlerine maruz kalması gibi nedenlerden dolayı yeni bir formül geliştirildi. Tutuksuz yargılandığı için İçişleri Bakanlığı tarafından Başkan Yardımcılığı görevine dönüş onayı verilmeyen Kaya, belediye şirketini yönetecek. Tatı’nın en yakınında bulunan isimlerin başında yer alan Kaya’nın, başkanın sıkıntılı süreçte rahatlamasına neden olacağı ifade ediliyor.
 
BAKANLIK ONAY VERMEDİ
Çalışma arkadaşının yazısının halen daha bakanlıktan gelmediğini ifade eden Belediye Başkanı Ercan Tatı, “İçişleri Bakanlığı göreve iade etmediği için herhangi bir maaş alamıyordu. Onun da geçindirmesi gereken bir ailesi var. Bir maaş alması gerekiyor. Resmi bir dayanağı olmayan bir görüntü verdiği için eleştiri alıyorduk. Bu kez de ‘neden görevli olmayan birisi belediyede çalışıyor’ soruları ile karşılaşıyorduk. Şimdi bu ortadan kalkmış oldu” dedi. 

Kaya: Bucamar'ın yeni yol hiratasını çıkacağım
Buca- Mar’ın çiçeği burnunda Genel Müdürü Hüsnü Kaya, Belediye Başkanı Ercan Tatı tarafından bu göreve layık görüldüğünü, Buca halkı için hizmet noktasında elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi. Kaya “Kasırga operasyonunun ardından, adalete güvencimiz hiç sarsılmadı. Suçsuz olduğumu herkes biliyordu ve neticesinde tahliye edildim. Meclis üyeliğim askıya alındığı için resmi yazışmaları vakit geçirmeden başlattık. Seçim sürecinde olduğumuz için resmi yazılar sonuçlanmadı. Yeni kabinenin oluşmasının ardından talebimiz ile ilgili karar onaylanacak ve yeniden meclis sıralarına döneceğim. Bu konuda bir endişe taşımıyorum” dedi.
 
Buca- Mar şirketindeki göreve Başkan Ercan Tatı’nın onayı ile üç gün önce getirildiğini belirten Kaya “Buca halkına hizmet etme noktasında, hangi makam ve mevki olursa olsun elimden gelen çabayı göstereceğim. Başkanımız böyle uygun gördü. Önümüzdeki süreçte, şirketin hesaplarını detaylı şekilde inceleyeceğim ve yol haritası çıkartacağım. Şirketin imkanlarını, vatandaşlarımızın yararına kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Hayata geçireceğimiz projeler ile kafalardaki soru işaretlerini sileceğim” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
faruk 5 Temmuz 2011 Salı 14:34

Aslı hanım kime yazıklar olsun gerçekleri söyleyen bizlere mi?yoksa kaybettiren sizleremi?adam aklanmadan şirket başına geçiyor.ya bırakın bunları asıl sizlere yazıklar olsun ne menfaatiniz var herkes biliyor.ve biz halkız o kirlenmiş kişilerden değiliz.başkan neden bu görevi o beye veriyor ne hakla?bucayı siz harcadınız seçim sonuçları ortada.sıra bizde diyen arkadaşta kendini iyi örtbas edemeyen bir yandaş.gülün aglanacak halinize 2 yılınız kaldı şurda.

Yorumu oyla      20      10  
Sıra Bizde 5 Temmuz 2011 Salı 10:17

Sağolun ya.Böyle muhalefet varken bizim muhalefet yapmamıza gerek yok.İki sene sonra AKP yüzde 70 yereli kazanacak.Sağolun sağolun sağolun.Sn yorumcular Sn.muhalif meclis üyeleri.

Yorumu oyla      22      13  
Aslı 5 Temmuz 2011 Salı 09:27

Hüsnü Başkanı tebrik ediyoruz.Başarılar dileriz.Hayırlısı olsun.Bazıları atıp tutacak mutlaka.Bunların bazılarıda meclis üyeleri malum kişiler.Başkan onlara verseydi bu görevi.Hemen atlarlardı.Muhalefetten de vazgeçerlerdi.Bunlar akıllanmaz akıllanmaz.Bucayı harcıyorlar. Yazıklar olsun onlara.Bucalı Gençlik

Yorumu oyla      22      15  
vah bucamarım 4 Temmuz 2011 Pazartesi 22:05

ölcek karga kırılcak dala konarmış....... ne diyelim... hakkınızda hayırlısı olsun.. allah kurtarsın..... hep siz diyecek değilsiniz ya,, bu seferde belediye personeli size söylüyor. "kendinize yer beğenin".. sakın ha uyanıklık yapmayın.. şakran daha bitmedi,, inşaatı bitince oraya geçersiniz... şimdilik diğer iki devlet dinlenme tesisinde idare edin... şimdiden söyleyelim, sonra yalakalardan bize fırsat kalmaz.. ALLAH KURTARSIN

Yorumu oyla      26      18  
hasan 4 Temmuz 2011 Pazartesi 21:59

valla öz müsün üveymisin demokrat hiç değilsin eminim.senın belliki agzına bir parmak bal çalmışlar sen onu yalayadur.halk haklı burda yancılık yapamzsınız o makamı haketmiyor .hangi yüksek ilkokulu bitirmiş bu vatandaş:)bırakın ya yükseldikleri yerden hızla yerin dibine çakıldılar.halk gördüğü yerde yuhalıyor daha ne olsun ne olsun .

Yorumu oyla      28      20  
DEMOKRAT 4 Temmuz 2011 Pazartesi 16:14

Ah Be Malatyalı Vatandaş.İşinize Gelmedimi böyle Savunmaya gecersiniz işte.Belediye ile En ufak bir ilişkimiz ve beklentimiz bile yok iken,sanırım bizleri birileri ile karıştırıyorsun.Haram Lokma ile işimiz olmaz,Allahta Yazdıysa bozsun.Sizleri Bilemeyiz onun için Biz kendimizden eminiz.

Yorumu oyla      30      17  
malatyalı 4 Temmuz 2011 Pazartesi 15:17

bu tür negatif ve çirkin ithamlarda bulununlara soruyorum acaba kendilerinede bir takım çıkarlar sağlansaydı acaba aynı düşüncelerde olurlarmıydı herkese selam

Yorumu oyla      25      21  
BUCALI 4 Temmuz 2011 Pazartesi 12:54

BUCA BELEDİYE PRSONELİ BURDA TOPLANMIŞ PATRONUNU SAVUNUYOR.

Yorumu oyla      31      22  
Öz Demokrat 4 Temmuz 2011 Pazartesi 12:41

Bazı arkadaşlar hala kafalarını kumdan çıkaramamışlar anlaşılan.Karalamayı bırakın artık.Herhalde siz bekliyordunuz Genel Müdürlüğü.Tebrikler Hüsnü Bey...

Yorumu oyla      29      28  
isimsiz 46 4 Temmuz 2011 Pazartesi 11:35

demokrat arkadaşa katılıyorum..Temmuz - ağustos ' u iyi izleyin..

Yorumu oyla      32      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’de rekor aşılama
Gaziemir Belediyesi Veterinerlik İşleri Birimi, 1-30 Haziran tarihlerinde ...
Karabağlar yeni parklar kazanıyor
İzmir'in en yeni ve büyük ilçesi Karabağlar, değişiyor, güzelleşiyor. ...
Bornova'da en "güvenli" gece
Başkan Kamil Okyay Sındır belediyenin çeşitli birimlerinde güvenlik hizmeti ...
 
Güzelbahçe denizcilik festivaliyle şenlendi
Güzelbahçe Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Denizcilik ...
Olaylı şantiyenin temelini Kılıçdaroğlu atacak
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ile Uğur Mumcu Mahallesi halkını karşı ...
Sivas katliamı “Simurg” ile Çiğli’de anıldı
Sivas katliamında ölenlerin anısına hazırlanan “Simurg” adlı belgesel ...
 
Agora “Kazı evi” restore ediliyor
Agora kazı alanındaki tarihi bir yapıyı restore etmeye başlayan İzmir ...
Srebrenitsa eylemi için İzmir'den bi çift ayakkabı
Türkiye’de yaşayan Bosne Hersek’li öğrencilerin kurduğu Genç Boşnaklar ...
Konak'tan Srebrenica 16.yılı anısına sergi
Konak Belediyesi tarafından Prof.Dr.Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva