HABERLER>GÜNCEL
24 Şubat 2012 Cuma - 11:32

‘Yaşlı çift’ cinayeti dosyası sil baştan!

800 kişinin sorgulandığı, Gültepe’deki yaşlı çiftin cinayete kurban gittiği olayda, dava yeniden başlıyor.

‘Yaşlı çift’ cinayeti dosyası sil baştan!

İZMİR – 30 kişilik polis ekibinin aydınlattığı, zeytin çekirdeğindeki DNA’dan katilin bulunduğu davada yeni gelişme…
 
İzmir'in Gültepe semtinde öldürülen yaşlı çift cinayetinde zeytin çekirdeklerinde DNA'sı bulunduğu için 15 aydır tutuklu olan zanlı torun Yunus Gülmez delil yetersizliğinden beraat etmesi cinayet dosyasını başa döndürdü.
 
Cinayet sonrası oluşturulan 30 kişilik polis ekibi şüpheli gördüğü 800 kişiyi sorgulayıp parmak izini almıştı. Torunun katil zanlısı olarak tutuklanmasının ardından şüpheli sıfatıyla parmak izi ile ifadesi alınan 800 kişi rahat nefes almıştı. Cinayetin aydınlatılması için 960 saat gece gündüz çalışıp 8 bin kilometre yal kat eden 30 kişilik polis ekibi de, katil zanlısı torunun tutuklanmasının ardından maaş ikramiyesi almıştı. Torunun delil yetersizliğinden beraat etmesi hem polisi hem de şüpheli olarak ifadesi alınan 800 kişiyi şok etti. Beraat kararının ardından polis, yeni tanık ve yeni deliller çıkarmak için çalışma başlattı. Aralarında yaşlı çiftin çocukları ve torunlarının da yer aldığı 800 kişiyi yeniden sorgulayacak.
 
Kararı bozmak için yargıtaya başvuracaklarını belirten şikayetçilerin Avukatı Ufuk Mansuroğlu, cinayetin çözülmesi için yeni bir savcının görevlendirileceğini, polisin de daha önce şüpheli sıfatıyla parmak izi ile ifadesini aldığı 800 kişiyi yeniden sorgulamaya başladığını söyledi.
 
960 Saat çalışma yapan polis 800 kişiyi sorgulamıştı
İzmir'in Gültepe semtinde 14 Ekim 2010 tarihinde meydana gelen olayda yaşlı Kazım Taşmaz ile eşi İsmet Taşmaz'ı öldürdüğü iddiasıyla 15 aydır tutuklu bulunan katil zanlısı torun Yunus Gülmez, çıktığı son duruşmada delil yetersizliği nedeniyle beraat etmesi cinayet dosyasının sil baştan olmasına neden oldu.
 
Cinayetin işlenmesinden hemen sonra oluşturulan 30 kişilik uzman polis ekibi, aralarında yaşlı çiftin çocukları ve torunlarının da bulunduğu 800 kişinin parmak izini alıp tek tek sorgulamıştı. Cinayetin aydınlanması için 960 saat gece gündüz çalışıp 8 bin kilometre yal kat eden, evde küçük yaşta bir çocuğa ait parmak izi bulunması nedeniyle mahalledeki 4 ile 8 yaş arasındaki tüm çocukların psikolojik danışman eşliğinde parmak izlerini almıştı. Dosyanın faili meçhul kalmaması için çalışma başlatan polis, aralarında öldürülen yaşlı çiftin çocukları ve torunlarının da bulunduğu 800 kişiyi sorgulayıp yeni delil için çalışma yapacak.
 
Avukat Ufuk Mansuroğlu: "Tüm deliller Yunus'u gösteriyor"
İzmir 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nin 15 aydır tutuklu bulunan katil zanlısı torun Yunus Gülmez'i delil yetersizliği nedeniyle beraat ettirmesinden sonra dosyanın sil baştan olduğunu belirten şikayetçilerin avukatı Ufuk Mansuroğlu, "Yunus Gülmez poliste verdiği ifadede dedesi ile nenesinin evine hiç gitmediğini söylemişti. Evde bulunan 13 zeytin çekirdeğinin 8'inin DNA'sı kendisine ait çıkınca ifadesini değiştirip eve gittiğini, nenesi ile dedesiyle birlikte kahvaltı yaptıklarını, korktuğu için ifadesinde bulun söyleyemediğini belirtmişti. Ayrıca çıkardığımız telefon veri bas istasyonları dökümlerinde olay tarihinde Yunus Gülmez'in telefonu, cinayete en yakın olan bas istasyonunda veri aldığı bilirkişi raporu ile tespitlidir. Tüm bu gerekçeler nedeniyle Yunus Gülmez zanlı olarak tutuklanmış, suç kabul etmemişti. Bu dosya yargıtaya gidecek. Cinayetin yeniden araştırılması için yeni bir savcı görevlendirilecek. Polis beraat kararı verildiği gün yeniden dosyayı ele alıp çalışma başlattı" dedi.
 
Avukat Ufuk Mansuroğlu:"Yargıtay mahkemenin kararını bozabilir"
Mahkemenin 15 aydır tutuklu yargıladığı katil zanlısı torun Yunus Gülmez hakkında verdiği beraat kararının herkesi şok ettiğini belirten Avukat Ufuk Mansuroğlu, "Mutfakta bulunan 13 zeytin çekirdeği üzerinde yapılan DNA testinde 8'inin eve hiç gitmediğini söyleyen Yunus Gülmez'e ait çıktı. Yine olay tarihinde Yunus Gülmez'in telefonu cinayet bölgesine yakın bas istasyonundan sinyal aldığı bilirkişi raporlarıyla sabit Sorgu sırasında cinayet tarihini kimse bilmezken, Yunus Gülmez cinayet tarihini söylemiştir. Bu bir tesadüf değildir. Yine şüpheli sanık Yunus Gülmez, dedesinin ve nenenisinin öldürüldüğü söylenince 'onlar bunu haketmişlerdi iyi oldu' şeklindeki tanık beyanları vardır. Yine cinayet tarihinde Yunus Gülmez işyerinde sürekli kusmuştur. Bu da işyeri tanıklarıyla sabittir. Tüm bu resmi delil ve tanık beyanlarına rağmen mahkeme heyeti berat kararı vermiştir. Mahkeme heyeti birinci derece zanlı olarak gördüğü ve tutuklu yargılandığı sanıkla ilgili bir anda beraat vermesi şok yarattı. Ben bir hukukçu olarak bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Yargıtay bu kararı bozacağına inanıyoruz. Bize göre en büyük zanlı Yunus Gülmez'dir" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İtfaiyeciler artık gece gündüz Büyükşehir önünde
Büyükşehir Belediyesi'nin sınavını kazanmalarına karşın, Danıştay'ın İtfaiye ...
Adnan Alabay’a yeğeninden kötü haber!
Çiğli’de bir cinayet olayına adı karıştığı için uzun zamandır aranan CHP ...
Bu da oldu! Facebook’ta hesap açtı diye öldürüldü!
İstanbul’un Pendik ilçesinde bir kişi, Facebook’ta hesap açmasına kızdığı ...
 
Hayat kurtarmak istedi, ancak aranıyordu...
Karşıyaka’da sokaklarda yaşadığı belirtilen 46 yaşındaki Sevgi Çalık, ...
Çiftçi 2B kabusu görmeye devam ediyor
Banka borcu, ipotek ve hacizler nedeniyle zor günler geçiren çiftçiler, ...
Dink raporunda altı sayfalık sansür!
Devlet Denetleme Kurulu'nun "devlet sırrı" gerekçesiyle Hrant Dink raporunda ...
 
Çirkin iftiraya belgeli yanıt geliyor!
Yunanistan'daki bir müzede yayınlanan belgeselde, kurtuluştan sonra İzmir'i ...
Bu cezaevi hem Türkiye’ye hem AB’ye örnek olacak
Nazilli Cezaevi'ndeki çocuk ve genç mahkumlar AB destekli proje ile eğitilecekler. ...
Kadın sürücü kazada hayatını kaybetti
Torbalı’da, bir firmanın dağıtım deposunda gıda teknisyeni olarak çalışan ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva