HABERLER>GÜNCEL
23 Haziran 2010 Çarşamba - 00:00

Yasa Meclis'te taş atan çocuk cezaevinde!

Taş atan çocuklarla ilgili düzenleme komisyona sevkedilirken, bir çocuk daha polise taş attığı için 10 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.’

Yasa Meclis'te taş atan çocuk cezaevinde!

Taş atan çocuklarla ilgili düzenleme komisyona sevkedilirken, bir çocuk daha polise taş attığı için 10 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.’
ŞANLIURFA - Şanlıurfa'da 2008 yılının Ekim ayında terörist Abdullah Öcalan'ın cezaevinde sözde fiziki işkenceye maruz kaldığı iddiasıyla düzenlenen izinsiz gösterilere katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan 1'i çocuk 6 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı.
 
Duruşmada, tutuklu sanıklar Salih Sağış, İbrahim Halil Çelikdemir, Velit Yıldızoğulları, Erkan Gümüştaş, Muhittin Beyazıt ile suç tarihinde 17 yaşında olan M.B. hazır bulundu.
 
Sanıklar, son savunmalarında, atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu.
 
Mahkeme heyeti, suç tarihinde 17 yaşında olan sanık M.B'yi Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ''terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme'' suçunu içeren 314/2. maddesi uyarınca 4 yıl 2 ay, Terörle Mücadele Kanunu'nun ''terör örgütünün propagandasını yapma'' suçundan 6 ay ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 33/c maddesinde yer alan ''dağılma sırasında silah veya araçlarla mukavemet etme'' suçundan 2 yıl 9 ay, ''izinsiz patlayıcı madde bulundurma'' suçundan 2 yıl 10 ay ve ''mala zarar verme'' suçundan 5 ay olmak üzere toplam 10 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.
 
Mahkeme heyeti, sanıklardan, kapatılan DTP'nin Merkez İlçe Başkanı Sağış ve Muhittin Beyazıt'ı da TCK'nın ilgili maddeleri uyarınca 20'şer yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırdı.
 
Mahkeme heyeti, verilen cezada ''atılı suça çocukları azmettirdikleri'' gerekçesiyle 1/3 oranında artırım yapıldığını bildirdi.
 
Diğer sanıklar İbrahim Halil Çelikdemir ve Velit Yıldızoğulları 16'şar yıl, Erkan Gümüştaş 15 yıl 5 ay hapisle cezalandırıldı.
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, suç tarihinde 17 yaşında olan sanık M.B'nin 2008 yılının ekim ayında yapılan izinsiz gösteriden yaklaşık 1 ay sonra bir işyerine molotofkokteyli atılması eyleminde gözaltına alındığı belirtildi.
 
M.B'nin ifadesinde izinsiz gösteriye yüzü kapalı olarak katıldığını ve güvenlik güçlerine taş attığını itiraf ettiği ifade edilen iddianamede, ''M.B, Şanlıurfa'da 2008 yılının ekim ayında terör örgütü adına araç yakılması suçlarına azmettiren kişilerin, şüphelilerden Salih Sağış, Muhittin Beyazıt ile Necmi Maç olduğunu, bu kişilerin talimatları doğrultusunda araçların yakıldığı, olayları azmettiren şahısların bu üç şüpheli olduğunu anlatmıştır'' denildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Haziran’’ı böyle yağış görmedi
İzmir'de, dün gece saatlerinde etkili olan sağanakta, 72 yıllık Haziran ...
Vova’’nın Tek isteği Türk olmak
Hain pusuda 27 gözaltı
Halkalı’’da dün 4 asker ve bir asker kızının ölümüyle sonuçlanan bombalı ...
 
Eylül babasını almaya gitti’…
Halkalı’’daki hain saldırıda şehit olan Uzman çavuş Mehmer Çağlar Bölük’’ün ...
15 kente model Perşembe akşam bisikletçileri
İzmir'de trafik korkusu nedeniyle bisiklete binemeyen bir grup bisiklet ...
Başsavcı Cihaner yeniden görevinin başında
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, görevine başlamak üzere ...
 
20 bin kişi şehitleri andı
Yıldız FM’’in 10.kuruluş yıldönümü festivali için bir araya gelen ...
Faytoncuların otobüs isyanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve kente gelen ...
Şehitlere ve Buse'ye son veda’…
Halkalı'daki bombalı saldırıda şehit olan 4 astsubay ve babası ile ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva