HABERLER>POLİTİKA
5 Ağustos 2023 Cumartesi - 08:23

Yarımada kulisleri… Hangi ilçede/kim aday olacak?

Kurultay kararının alındığı CHP’de mahalle delege seçimlerinin ardından gözler ilçe kongrelerine çevrildi. Yarımada’da bulunan Seferihisar, Karaburun, Çeşme ve Urla’da ilçe başkanlığı için adaylar netleşmeye başladı.

Yarımada kulisleri… Hangi ilçede/kim aday olacak?

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - CHP İzmir Örgütü’nde ilçelerde delege seçimleri tamamladı, sıra ilçe seçimlerine geldi. Yarımada’daki ilçelerde seçim öncesi sakin bir hava hakim. En büyük çekişmenin Menderes ve Karaburun’da olması beklenirken, Çeşme, Seferihisar ve Urla’da tek adayla seçime gidilmesi bekleniyor. Urla’da 14 Ağustos, Karaburun’da 17 Ağustos, Seferihisar’da 19 Ağustos, Çeşme’de 19 Ağustos, Menderes’te ise  20 Ağustos’ta sandıklar kurulacak, yeni ilçe başkanları ve yönetim kurulları belirlenecek.

MENDERES’TE KARAKURT VE ŞEN YARIŞACAK
CHP Menderes İlçe Başkanı Sezen Şen ile muhalefet kanadının adayı Hakan Karakurt, delege seçimlerinde kozlarını paylaştı. Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan’ın taraf olmadığı delege seçimlerinde, belediye çalışanlarının desteğiyle yola çıkan Sezen Şen’in umduğunu bulamadığı, Hakan Karakurt’un delegelerin yaklaşık yüzde 80’ini kazandığı konuşuluyor. Menderes’te Hakan Karakurt’un seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. İlçe kongresi, İlçe Başkanlığı’nın daha önce 13 Ağustos olarak açıkladığı ilçe kongresinin tarihinin İlçe Seçim Kurulu’na zamanında bildirmemesi nedeniyle 20 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.

ÇEŞME’DE SAİT KAVASOĞULLARI TEK ADAY
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın desteğini arkasına alan mevcut İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları’nın karşısına rakip çıkması beklenmiyor. Başkan Oran’a muhalif kesimin, partide bölünmüş olmasın diye Kavasoğulları’nın karşısına aday çıkarmayı düşünmediği, Kavasoğulları’nın delege seçimlerinde birlik beraberlik havasını çok iyi yakaladığı, ilçedeki tüm partililerin ilçe kongresinden çok, yerel seçimlere odaklandığı konuşuluyor. Çeşme’de sandık, 19 Ağustos Cumartesi günü kurulacak.

ERDAL SUBAŞI’NIN KARŞISINA ÇIKACAK ADAY, NURYÜZ DAVGANA
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın desteklediği mevcut İlçe Başkanı Erdal Subaşı, 17 Ağustos’ta yapılacak İlçe kongresinde yeniden aday olacağını çoktan açıklamıştı. Ancak, belediye destekli Subaşı’nın karşısına aday çıkarmak için eski belediye başkanları, ilçe başkanları ve geniş bir taban harekete geçmişti. Muhalif grubun tüm bileşenleriyle yapacağı toplantıda, Erdal Subaşı’nın karşısına çıkacak ismin belirleneceği öğrenildi. Muhalefetin adayları arasında iki isim yer alıyor; Nuryüz Davgana ve Nejat Edemen… 2019 yılındaki ilçe seçimlerini kaybeden Bülent Çumçum’un listesinde yer alan bu isim arasında da Nuryüz Davgana’nın öne çıktığı konuşuluyor. Nuryüz Davgana’nın, eğer kendisinden başka birisinin aday gösterilmesi durumunda, üçüncü isim olarak adaylığını açıklayacağı da ifade ediliyor.

URLA’DA KARASAKAL’IN BU KEZ SEÇİLEREK İLÇE BAŞKANI OLMASI SÖZ KONUSU
Urla’da Hakan Özbadur’un görevden alınmasının ardından İlçe Başkanlığı’na getirilen, Gençlik Kolları eski Başkanı Pelin Karasakal, delege seçimlerinde Alp Bölükbaşı ile yarıştı. Atamayla geldiği ilçe başkanlığına bu kez seçimle gelmek isteyen Karasakal’ın delege seçimlerinde çok önemli bir güç kazandığı öğrenildi. Bu durumda, Mavi liste ile yarışan Alp Bölükbaşı’nın adaylıktan çekilmesi bekleniyor. Mahallelerin tamamına yakınında delege seçimlerini kaybeden Bölükbaşı’nın adaylıktan çekilmeyip seçime girse bile kazanma ihtimalinin olmadığı konuşuluyor. Urla’da seçim 14 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.

SEFERİHİSAR’DA İKİ İSİM NABIZ YOKLUYOR
Seferihisar’da Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’le uyum içinde çalışan mevcut İlçe Başkanı Senem Gürer Solak’ın adaylık düşünmediği kulislere yansıdı. 18 Ağustos’ta yapılacak seçime tek listeyle girilmesi beklenirken belediye meclis üyesi Rahmi Çınar'ın başkanlık için nabız yokladığı öğrenildi. Eski Gençlik Kolları Başkanı Akın İldeniz'in adı da adaylık için geçerken Eski İl Başkan Yardımcısı Köksal Yıldırım’ın adaylık için nabız yoklasa da delege seçimlerinde öne çıkamadığı, bu nedenle adaylık düşüncesinden vazgeçtiği öğrenildi.

 
Suudi Arabistan'dan çağrı: Acilen terk edin!
 
Demir, 'belediye başkan adayıyım' dedi... CHP Torbalı'da aday son anda netleşti!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
E CHP'li 5 Ağustos 2023 Cumartesi 14:54

Akın Emre İldeniz Ülkü Ocaklarından gelme MHP kökenlidir.Ayrıca Hakkında yolşuzluk şuçlamaları vardır.Bence olmamalıdır.Zten mecliş üyeliği adaylığıda 2019 da yolşuzluk şüphelerinden dolayı şaibeli olduğu için adaylığı geri çektirilmiştir!!!

Yorumu oyla      3      3  
Gercekler 5 Ağustos 2023 Cumartesi 11:27

Bu partiden artık bi b...........olmazzzzz hep aynı terane

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mustafa Sarıgül: Değişim istemenin şartı var
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CHP'deki değişim tartışmalarını ...
Sarıgül’den Özgür Özel’e: 'İstifa et' çağrısı!
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, genel başkanlık için aday olabileceğini ...
AK Parti-CHP, Disney'e karşı birleşti
Disney Plus Platformu'nun yerli içeriklerinden 'Atatürk' dizisini çıkarma ...
 
AK Partili İnan'dan Disney'e tepki!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan'ın ...
Erdoğan'dan yerel seçim mesajı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın ...
CHP İzmir’de ilçe kongre süreci Torbalı'da başlıyor… Gözler Övünç Demir'in kararında!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de mahalle delege sürecini tamamlayan ilçeler ...
 
CHP'de ilçe kongreleri başlıyor
Değişim tartışmalarının yaşandığı Cumhuriyet Halk Partisi'nde 38'inci ...
CHP'li Özel'den genel başkanlık sorusuna yanıt!
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "Partinin yeniden yenilgi yaşamaması için ...
Kemal ANADOL yazdı... Evdeki bulgur!
Kemal ANADOL yazdı... Evdeki bulgur!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva