HABERLER>GÜNCEL
29 Haziran 2024 Cumartesi - 18:01

Bir orman yangını da Selçuk'ta!

İzmir'in Selçuk ilçesinde, çam ağaçları ile ormanda yangın çıktı. Yangın Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki ormana da sıçrarken, alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Bir orman yangını da Selçuk ta!

Selçuk ilçesinin Pamucak mevkisinde, saat 17.00 sıralarında çam ağaçları ile ormanda yangın çıktı. Dumanı görenler, durumu orman ekiplerine bildirdi. Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 uçak, 5 helikopter olmak üzere 9 hava aracı, 10 arazöz, 5 su ikmal ve 5 dozerle müdahale etti. 

Öte yandan yangın, Aydın'ın Kuşadası'ndaki ormana da sıçrarken, ekiplerin alevlerle mücadelesi devam ediyor. 

MUĞLA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ DE MÜDAHALE EDİYOR
İzmir'in Menderes ve Çeşme ilçelerinin ardından Selçuk ilçesi Pamucak mevkisinde çıkan yangını söndürme çalışmalarına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de katıldı. Yangına 4 uçak ve 8 helikopter olmak üzere toplam 12 hava aracının yanı sıra 44 arazöz, 14 su ikmal, 5 dozer ile müdahale devam ediyor.

EVLER, OTELLER VE BARINAKLAR BOŞALTILDI
Rüzgarın da etkisiyle Kuşadası yönüne ilerleyen yangın nedeniyle Bayraklıdede Mahallesi'nde bulunan 2 otel ve evler ile Pamucak bölgesindeki bir otel tahliye edildi. Burada konaklayanların, çevredeki diğer otellere yönlendirildiği öğrenildi.

Ayrıca Selçuk Belediyesine ait hayvan barınağı boşaltıldı. Buradaki hayvanlar, İzmir Büyükşehir Belediyesinin barınaklarına gönderildi.

Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışması sürüyor.

VALİ ELBAN: YANGININ ENERJİSİ DÜŞMÜŞ DURUMDA
İzmir Valisi Süleyman Elban, Selçuk'ta yangın kriz merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün kentte sabahtan itibaren irili ufaklı 17 yangın çıktığını, bunun 5'inin küçük, 12'sinin ise büyük olduğunu söyledi.

Yangınların 2'si dışında diğerlerinin kontrol altına alındığını belirten Elban, "Menderes'te 2 farklı yangınımız vardı, birisi Şaşal bölgesinde birisi de Çamönü köyünde. Şaşal bölgesindeki de kontrol altına alındı. Çamönü köyündeki yangınımız henüz kontrol altına alınmamakla birlikte yangının şiddetinde ciddi bir azalma var." bilgisini verdi.

Selçuk'un Pamucak mevkisindeki yangının saat 17.12 itibarıyla başladığını ve 8 dakika sonra hava araçlarının yangına hızla müdahale ettiğini vurgulayan Elban, şöyle devam etti:

"Pamucak ve Menderes'te Allah'a şükür can kaybımız ya da yaralımız bulunmuyor. Menderes'te yerleşim yeri dışında bulunan evde birer oda ya da bir eklenti bölümünde hafif bir yangın oldu. Orman dışında büyük bir zararımız olmadı. Burada da yine çok şükür yerleşim yerlerine ciddi bir tehdit gözükmüyor. Yangın biliyorsunuz Selçuk-Kuşadası sınırında başladı. Daha sonra yangın Kuşadası tarafına sirayet etti. Ancak biraz önce bölge müdürümüz ve diğer ekiple havadan yangını takip ettik. Özellikle Kuşadası ve diğer bölgelerde yangının enerjisi düşmüş durumda. Kontrol altına alınmadı ancak başladığı saatlerdeki yoğun bir yangın şiddeti de yok."

Selçuk'taki yangının küçük bir tarlanın olduğu bölgeden çıktığını hatırlatan Vali Elban, şu an için bir gözaltı olmadığını ancak jandarmanın konuyu detaylıca araştırdığını sözlerine ekledi.

'ŞÜPHELİLER GÖZALTINDA'
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Menderes ve Selçuk'taki yangınlara müdahale sürüyor. Selçuk'taki yangında yerleşim yerleri için herhangi bir risk sözkonusu değil. İzmir Menderes'teki yangın hobi bahçesinden çıktı. Şüpheliler gözaltında." dedi.

AK PARTİLİ İNAN YANGININ OLDUĞU BÖLGEYE GİTTİ
Yangını yakından takip eden AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, sosyal medya hesabından, "İzmirimizde gün boyu üzülerek takip ettiğimiz yangınlarla mücadelemiz sürüyor. Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı, İzmir Valimiz Süleyman Elban ile beraber söndürme çalışmalarını yerinde takip ediyoruz. Akciğerlerimiz için cansiparene çalışan Orman Kahramanlarımıza minnettarız. Hepimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN SENGEL: ACİL DESTEK BEKLİYORUZ
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, "Acil… Arvalya Mevkii Kuşadası Yolu üzerinde büyük bir yangın var. Destek olabilecek herkesi acil bekliyoruz…" ifadelerini kullandı (Haber Merkezi - AA - DHA)

 
Çocuk parkında tahralı cinayet!
 
Üçüncü maçların en iyi golü seçildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocuk parkında tahralı cinayet!
Antalya'da, 47 yaşındaki Muaz Çoban, çocuk parkında birlikte içki içtiği ...
Çeşme'deki yangın kontrol altına alındı
İzmir'in Çeşme ilçesinde makilik alanda çıkan yangın, havadan ve karadan ...
İzmir'e turist akını: 5 ayda 280 bin ziyaretçi!
İzmir'i 'i 2024 yılının ocak-mayıs dönemimde hava ve deniz yoluyla gelerek ...
 
Irak ve Suriye'de 10 terörist etkisiz hale getirdi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ifade özgürlüğünü ihlal eden 6 ...
İzmir'de korkutan orman yangını!
İzmir'in Menderes ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan ...
Akraba 2 aile arasında arazi kavgası: 12 yaralı
Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, akraba iki aile arasında arazi anlaşmazlığı ...
 
5 bin 760 litre etil alkol ele geçirildi
Ankara'nın Çubuk ilçesinde, 5 bin 760 litre etil alkol ele geçirildi, ...
TSK'dan emekli pilotlar hayat kurtarıyor
Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) yıllarca çeşitli görevlerde bulunduktan ...
İzmir'de firari hükümlü yakalandı
İzmir'de 2 kişinin öldürülmesi ile kasten yaralama suçlarından aranan, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva