HABERLER>DÜNYADAN
6 Ekim 2011 Perşembe - 10:35

Wall Street işgal altında!

ABD'de ekonomik kriz ve işsizliğe karşı günlerdir protesto eden binlerce kişi, dün de sürdürülen protesto gösterileri ve yürüyüşlerin ardından, akşam saatlerinde New York Borsası'nın bulunduğu Wall Street'i işgal etmeye kalktı.

Wall Street işgal altında!

NEW YORK - ABD'de ekonomik kriz ve işsizliğe karşı günlerdir protesto eden binlerce kişi, dün de sürdürülen protesto gösterileri ve yürüyüşlerin ardından, akşam saatlerinde New York Borsası'nın bulunduğu Wall Street'i işgal etmeye kalktı. Baskıncıları polis zor kullanarak geri püskürttü, çok sayıda protestocu polis tarafından gözaltına alındı. Ülke genelinde adım adım yayılan protestoların ilk başladığı yer olan New York'ta binlerce kişiden oluşan bir grup, gün içinde gerçekleştirdikleri protestoların ardından, dün akşam 'Wall Street'i işgal et', 'Kimin sokağı, bizim sokağımız' sloganları atarak, New York polisinin bariyerlerle dört bir yanını kapadığı Wall Street'i işgal etmeye kalktı. New York Borsası'nın işlem gördüğü Wall Street'i işgal etmek isteyen göstericilere polis sert davrandı. 'Biz halkız, birliğiz, asla yenilmeyeceğiz' sloganları atmaya başlayan kalabalığı zor kullanarak Wall Street'e girmelerine engel olan polis ile protestocular arasında zaman zaman arbede yaşandı. Polis, çok sayıda protestocuyu gözaltına aldı. Protestocular daha sonra Wall Street girişinde oturma eylemi yaptı.
 


New York'ta üçüncü haftasına giren ve kentin ünlü finans caddesi Wall Street çevresinde yoğunlaşan protesto gösteri ve yürüyüşleri, 'Wall Street baskını'ndan önce de sürdü. Aralarında öğretmenler, avukatlar, maden isçileri, ulaşım isçileri, hemşireler, doktorlar gibi değişik meslek gruplarını temsil eden sendikalar, meslek birlikleri ile öğrencilerin de destek verdiği gösterilerin ardından düzenlenen yürüyüşlerde, 'Halkı satıp bankaları kurtardılar', 'Savaşlara son verin, zenginleri vergilendirin' diye sloganlar atan binlerce kisi, Amerikalıların yüzde 99'unun çıkarlarını yüzde 1'lik azınlığa karşı koruduklarını belirterek bu görüşü savunan pankartlar taşıdı. Protestocular, daha sonra kapitalist sistem, işsizlik, ekonomik ve toplumsal eşitsizlik gibi sorunlara tepkiler içeren konuşmaların yapıldığı, New York Belediye Binası yakınlarındaki Foley Park'ta toplandı. ABD'nin ekonomik, sosyal, eğitim ve sağlık siteminde köklü değişiklikler isteyen protestocular, Wall Street'i işgal edinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHMET NEVZAT GÜVEN 6 Ekim 2011 Perşembe 12:43

ABD'DE EKONOMİK,SOSYAL,EĞİTİM VE SAĞLIK SİSTEMİNDE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK İSTEYEN GENÇLER EN BÜYÜK MÜTTEFİKLERİ TÜRKİYE'NİN DURUMUNA BİR BAKSINLAR DA İBRET ALSINLAR.ÜLKEMİZ DUBLE YOLLAR SAYESİNDE NASIL KALKINDI VE HİÇ KİMSENİN BU TÜRDEN TALEPLERİ YOK.BAKIN ANKARA'NIN BALA İLÇESİNDE YAPILAN 168 TOKİ KONUTUNA SADECE 1 VATANDAŞ MÜRACCAT ETMİŞ.BUDA HALKIN İÇİNDE SADECE 1 KİŞİNİN KALKINAMAMIŞ,GERİSİNİN İSE KALKINDIĞINI İSPAT ETMEKTEDİR.HALKIMIZ AKP SAYESİNDE NERDEN NEREYE GELMİŞTİR.GENÇLER İBRET ALSINLAR.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Apple'ın efsane yaratıcısı hayatını kaybetti
Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden, Apple'ın eski patronu Steve Jobs hayatını kaybetti.
ABD vuruyor, güçleniyor. Taliban'ın sırrı ne?
Bundan on yıl önce, binlerce Taliban militanı hakim oldukları mevzileri ...
Hollanda'dan 150 yıl sonra gelen Türkiye itirafı
Hollanda, Türkiye ile ticari ilişkilerinin 400'üncü yılında büyük bir sürprize hazırlanıyor.
 
'Füze kalkanının amacı İsrail'i korumak'
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Türkiye'ye yerleştirilen füze savunma ...
Türkiye bursunu beklerken öldüler
Somali’nin başkenti Mogadişu’daki Eğitim Bakanlığı’nın önünde Türkiye’nin ...
Somali'de bombalı saldırı: 70 ölü, 42 yaralı
Somali'nin başkenti Mogadişu'da hükümet binalarını hedef alan bir bombalı ...
 
Eylemci köpeği köprüden attılar
Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen gösterilerde yer alan ve eylemcilerin ...
Dünya için kötü haber!
Bilimadamları kuzey yarımküre üzerindeki ozon tabakasında eşine bugüne ...
New York böyle isyan görmeti: 700 gözaltı
New York’ta finans şirketlerini protesto eden kalabalık Brooklyn Köprüsü’ne ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva