HABERLER>POLİTİKA
6 Eylül 2023 Çarşamba - 14:41

Vekil Arslan, Ankara zirvesini yorumladı: Tarihe not düştük!

CHP Parti Meclisi Üyesi, İzmir Milletvekili Ednan Arslan; Deniz Yücel ve Devrim Barış Çelik ile birlikte Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na giderek, İl Başkanı Aslanoğlu’nun adaylığının engellenmesini istedikleri yönündeki söylemlere açıklık getirdi. Şenol Aslanoğlu’nu başarısız bulmadığının altını çizen Arslan, “Genel başkanımıza İzmir’de olup biteni anlattık. Tarihe not düştük. Sonuç itibariyle MYK, PM üyesi olarak, eski il başkanı, milletvekili olarak sorumluluğumuz var” dedi

Vekil Arslan, Ankara zirvesini yorumladı: Tarihe not düştük!

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. 16 Eylül’de yapılacak İl başkanlığı kongresi öncesi, İzmir Milletvekili Deniz Yücel ve PM üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik ile birlikte Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları toplantıyı değerlendiren Arslan, ilk kez bu konuda konuştu.

“Yapılan görüşme, o aday olsun, bu olmasın değil. Sadece, yerel seçimlere giderken partinin daha güçlü kılınması, çalışma ve örgütlenmenin nasıl daha iyi olabileceğine yönelik bir görüşme oldu” diyen Arslan, “Bu bir tarihe not düşmedir ve tarihe not düştük. Sonuçta, hangi süreç olursa olsun, belediye başkanı adaylıklarında bunu yapacağız, belediye meclis üyeliklerinde de bunu yapacağız, ilçe, il yönetimleri oluşurken de bunları yapıyoruz. Sonuç itibariyle sorumluluğunuz var; MYK üyesi olarak, PM olarak, eski il başkanı olarak, milletvekili olarak…” ifadesini kullandı.

O TOPLANTININ AMACI, O ADAY OLSUN, BU OLMASIN, DEĞİLDİ
Seçimden dört ay önce atanarak İl Başkanlığı koltuğuna oturan Şenol Aslanoğlu’nun yanı sıra Konak İlçe eski başkanları Aytekin Tunus ve Mehmet Şakir Başak’ın da adaylıklarını açıkladığı İl kongresi öncesi  Milletvekili Ednan Arslan, hem adaylar, hem de Ankara’daki toplantıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu:

“Baştan söyleyeyim; bizim Ankara’daki toplantının amacı, İl başkanı Ahmet olsun, Mehmet olsun, değildi. Aday olan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum, hayırlı olsun. Hepsi birbirinden değerli arkadaşlarım. Aytekin Tunus, yıllardır tanıdığım bildiğim, Konak’ta ilçe başkanlığı yapmış kıymetli bir arkadaşım, dostum. Aynı şekilde üç dönem Konak’ta ilçe başkanlığı yapan Mehmet Şakir Başak, İl Genel Meclisi üyeliği yapmış, partinin her kademesinde çalışmış, dinamik, başarılı bir arkadaşım. Şenol Aslanoğlu’nu da Balçova Belediye Meclis üyeliğinden beri tanırım. Zor bir süreçte görev üstlendi. Kolay değildir seçime dört ay kala öyle bir görev… Şenol başkanın, seçim sürecini çok iyi götürdüğünü düşünenlerdenim. Bu konuda kendisine haksızlık etmem istemem. Kendisini başarısız bulmuyorum. Diğer aday arkadaşların da en az Şenol Aslanoğlu kadar başarılı olacaklarına inanıyorum. Bizim de milletvekili olarak görevimiz, il başkanının arkasında dimdik durup onun başarılı olması için çalışmaktır. Cumhuriyet Halk Partili olmak zaten böyle bir şeydir. Bu yarışlar kongreye kadardır, yani 16 Eylül’e kadar… 16 Eylül’den sonra, kim İl başkanı olursa hep beraber onun yanında olacağız. Ben adayları sıraya koymak istemem, çünkü hepsi birbirinden değerli. Kendilerine göre çok güçlü yönleri var adaylarımızın. Kim seçilirse de İl başkanlığı görevini layıkıyla yapar.”

ASLANOĞLU’NUN ATANMASINDA BENİM OLUMLU REFERANSIM VARDIR
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Ankara’daki toplantıda, Şenol Aslanoğlu’nun adaylığını engellemeye çalıştıkları iddiasıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

“Benzer toplantılarda pek çok arkadaşımız genel başkanla değerlendirmeler yapıyor. Yerel seçimle ilgili analizler yapıyor. Raporlar sunuluyor. Ağırlık olarak bunları konuşuyoruz. İşi Ahmet’e Mehmet’e indirgemek, aday arkadaşlarımıza haksızlık olur. Onlara halel getirecek bir değerlendirmede bulunmam, zaten genel başkanım da buna müsaade etmez. O görüşmenin mahremiyeti açısından benim anlatabileceğim şudur; biz bir genel İzmir tablosu çizdik sayın genel başkana. Çünkü bizim sorumluluğumuz, kentte olup biteni, olmayanı, yanlış olanı, doğru olanı, sayın genel başkana aktarmaktır. Sonuçta, hangi süreç olursa olsun, belediye başkanı adaylıklarında bunu yapacağız, belediye meclis üyeliklerinde de bunu yapacağız, ilçe, il yönetimleri oluşurken de bunları yapıyoruz. Bu bir, tarihe not düşmedir. Sonuç itibariyle sorumluluğunuz var; MYK üyesi olarak, PM olarak, eski il başkanı olarak, milletvekili olarak… Genel başkanın yarın size, böyle şeyler varmış, bunları hiç mi duymadınız kentte, neden bana aktarmadınız, sorusunun cevabını baştan vermiş olduk. Bizimki tamamen bir tespittir, özel yaşantısıyla ilgili, kişilik haklarıyla ilgili bir değerlendirme değildir. Sadece ve sadece, yerel seçimlere giderken partimizi daha güçlü nasıl kılarız, çalışmayı ve örgütlenmeyi daha iyi nasıl sağlarız, buna yönelik bir görüşmedir. Partiyi güçlendirmeye yönelik bir görüşmedir. Bizim gibi düşünmeyenler var mıdır? Vardır! Belki süreçte onlar haklı çıkacaktır. Sonuçta bizim Sayın Genel Başkana bunları anlatmamız gerekiyordu, anlattı. Şenol Aslanoğlu’nu neden istemeyelim? Kaldı ki Şenol Aslanoğlu’nun atanma sürecinde benim olumlu referansım vardır. Şenol Aslanoğlu görev yapabilir şeklinde referansım var. Niye yapamaz, edemez, diyeyim? Dersem, haksızlık etmiş olurum. Daha iyi yapabilir, daha iyi yapabilecekler noktasında da bir şeyler söylüyoruz. Şenol başkanın seçim sürecinde gece gündüz çalıştığına şahidim. Sahura gittiğine, saat 5’te balık haline gittiğine şahidim. Esnafı gezdiğine, STK’ları ziyaretlerine şahidim. Yerel yönetimlerle doğru ilişkiler kurduğuna da şahidim. Bu, sadece Şenol Aslanoğlu ile ilgili bir şey de değil, sistem meselesi. Biz kadro partisiyiz. Güçlü bir yönetime de ihtiyaç var. Bu güçlü yönetimi nasıl oluştururuz? Yerel yönetimlerle nasıl doğru ilişkiler kurmalıyız? Bunlara yönelik gördüklerimizi anlattık.”

 
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Yalanlarına devam ediyor
 
Bakan Fidan'dan YPG çıkışı: Son bulmalı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Delege 8 Eylül 2023 Cuma 08:26

Artık delegeler ile her zaman kazanıyor CHP seçimlerde kazanamıyor yerel seçimler için dayatma belediye başkanları ile seçime gidilirse birilerinin değirmenine su taşıdığını biliyoruz onun için de oy vermek olmayacak artık resim böyle görünüyor...

Yorumu oyla      2      3  
Partili 7 Eylül 2023 Perşembe 18:44

Hep sizin referanslarınız vardır parti üyelerini hiç dikkate alınmıyor,nedense on üçüncü mağlubiyet geliyor,

Yorumu oyla      5      3  
Asım 7 Eylül 2023 Perşembe 08:34

Sayın vekil; Siz seçildiniz vekil oldunuz. Ankara'da ne ile uğraşacağınız belli.Bırakın bu kulis faaliyetlerini.Bu Partiyi hep beraber hareketle yerlere düşürdünüz. Yeter artık Partideki göreviniz ne olursa olsun, hangi görevde olursanız olun, kendi geleceğinizi düşünerek İl Başkanı seçimlerini dizayn etmeye çalışmayın. Sizden Partinin bir üyesi olarak rica ediyorum. Suyu akışına bırakın. Önünde set olursanız yok olursunuz. Benden söylemesi..

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Yalanlarına devam ediyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
Yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65'e yükseldi!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Programa ilişkin açıklamalarda ...
Ankara zirvesinde 'uzlaşı' vurgusu... ‘İzmir’de sorun yok, birliktelik var!’
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Ankara’da CHP Genel Başkanı ...
 
İYİ Parti İzmir'den sloganlı start!
İYİ Parti lideri Akşener'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday ...
Kongreye günler kala kritik zirve... İl başkan adayları masada!
16 Eylül’de gerçekleşecek CHP İzmir İl Kongresi öncesi Genel Başkan Kemal ...
Musa Çam, kongre süreciyle ilgili konuştu: Örgüt ve seçmen gidişattan hiç memnun değil!
CHP geçmiş dönem İzmir Milletvekili Musa Çam, 16 Eylül’de yapılacak İl ...
 
Nalbantoğlu’ndan İnan’a 'uyuşturucu' yanıtı: Sayesinde yeni bir bilgiye sahip oldum!
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni, ...
Aytun Çıray, o tartışmayı başka boyuta çekti: Danışmanı bırak vekili sorgula!
CHP’de Perinaz Mahpeyker’in danışman olmasıyla yapılan eleştirileri değerlendiren ...
İYİ Parti'den İzmir kararı... Akşener o ismi işaret etti!
Gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
5 yaşında kayboldu, 18 yıldır aranıyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Aşırı uçuşlar da turizm canavarı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet, cemaat ve cinayet!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva