HABERLER>POLİTİKA
6 Eylül 2023 Çarşamba - 10:34

Musa Çam, kongre süreciyle ilgili konuştu: Örgüt ve seçmen gidişattan hiç memnun değil!

CHP geçmiş dönem İzmir Milletvekili Musa Çam, 16 Eylül’de yapılacak İl kongresi öncesi Egedesonsöz’e yaptığı değerlendirmede, “Benim İl başkanı olmak gibi talebim yok ancak gidişattan, örgütün ve seçmenin mutlu olmadığını görüyoruz. Milletvekili arkadaşların şu andaki memnuniyetsizliği genel başkana anlatmaları, onların demokratik hakkıdır, doğru buluyorum” dedi

Musa Çam, kongre süreciyle ilgili konuştu: Örgüt ve seçmen gidişattan hiç memnun değil!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – CHP İzmir İl Örgütü, 16 Eylül’deki kongrede yeni İl Başkanı ve yönetim kurulunu belirleyecek. Mevcut İl Başkanı Şenol Arslanoğlu, Konak İlçe eski başkanları Aytekin Tunus ve Mehmet Şakir Başak’ın aday olarak öne çıktığı İl kongresi öncesi, geçmiş dönem İzmir Milletvekili Musa Çam, Egedesonsöz’e birtakım değerlendirmelerde bulundu. Çam, İl başkanı olmak gibi talebinin olmadığını, ancak gidişattan örgütün ve seçmenin memnun olmadığını söyledi.

BU GÖREV İÇİN GÖNÜLLÜ ARKADAŞLARLA GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRECEĞİZ
İl başkanlığına aday olma konusunda netleşmiş bir durumunun olmadığının altını çizen Musa Çam, “Gidişattan, örgütün ve seçmenin mutlu olmadığını görüyoruz. Arkadaşlarla bir durum değerlendirmesi yapacağız. Benim İl başkanı olmak gibi bir talebim yok. Bu görevle ilgili gönüllü olan arkadaşlarımız var. Onlarla bir araya gelip gelişmeleri değerlendireceğiz” dedi. Bazı milletvekillerinin, şu andaki İl Başkanı Şenol Arslanoğlu’nun yeniden İl Başkanı olmaması yönünde görüşlerini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na iletmeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Çam, şu görüşlere yer verdi:

BİRÇOK KAMU GÖREVLİSİ, ÜZERİNE VAZİFE OLMAYAN İŞLER YAPTI
“Milletvekili arkadaşların, memnuniyetsizliklerini genel başkana anlatmış olmalarını, demokratik bir hak olarak görüyorum. Sorun şu; mahalle delege seçimlerinden başlayıp kongre süreçlerine kadar, birçok kamu görevlisi, sürecin içerisine girdi. Üzerlerine vazife olmayan işler yaptılar. Çok taraflı davrandılar. Haliyle süreç, çok da demokratik olmadı. Milletvekili arkadaşlar, bu konudaki memnuniyetsizliklerini genel başkanla paylaşmışlar. Bu ziyaret sonrası genel merkezin tavrı ne olacak, bekleyip göreceğiz.”

30 İLÇE BAŞKANI BİR ARAYA GELMELİ, O ÇERÇEVEYİ ORTAYA KOYMALI
Genel Merkez’in Musa Çam’ı işaret etmesi halinde tavrının ne olacağıyla ilgili soruya, eski vekilden şu yanıt geldi:

“Yukarıdan bir talimatla olmaz bu işler. Ben yukarıdan bu işlere müdahale edilmesine karşıyım. Belediye başkanlarının karışmasına da karşıyım.  30 ilçe başkanı bir araya gelip, süreci değerlendirir, nasıl bir il başkanı olmalı, bunun çerçevesini çizer. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde CHP’nin İzmir’deki oyları düştü. Oyları tekrar yükseltecek, nasıl bir kadronun işbaşına gelmesi gerekiyor, bunu konuşmaları gerekiyor. Bu çizilecek çerçevenin içine kimin fotoğrafı oturuyorsa,  o Ali olur, Ahmet olur, Mehmet olur, onu İl başkanı yapalım. O kişi, ben de olabilirim, siz de olabilirsiniz, bir başka arkadaş da olabilir. O çerçeveye oturacak fotoğrafı çok iyi tarif etmek lazım.”

 
İEF'te Karşıyaka rüzgarı esiyor!
 
Sopalı, muştalı ve bıçaklı... Trafikte meydan muharebesi!
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat Boyraz 13 Eylül 2023 Çarşamba 11:38

Ben bir delege olarak vekilime katılıyorum Bazı belediye başkanları delege seçimlerine karışan eski ilçe başkanları var işte bu yüzden bizim partimiz iktidara gelemiyor taban karışık yukarı zaten karışık

Yorumu oyla      2      3  
Mustafa Koç 9 Eylül 2023 Cumartesi 04:17

CHP suratle baraj altı oy oranına doğru gidiyor .Kurultayın yerel seçimler öncesinde yapılıyor olması Belediye başkan ve meclis üyelerinin seçime zaten varolan müdahalesinin dahada artırmış.Artık müdahale süreci sanki normal halmiş gibi görülmeye başlanmıştır .Ez cümle CHP yi 100.yılında erkisizleştiren küçülten baraj altı seviyesine getirilmesinde payı olan kim varsa yazıklar olsun

Yorumu oyla      2      3  
Muhsin Tirili 8 Eylül 2023 Cuma 20:38

Vekilim herhagi bir diyolog kuramiyoruz yagmur yokki sel olsun dusuncesi sessizce yayip selden kutuk kapmak uyanikligi isleniyor sanki . Yukarida ki sozlerinize katiliyor oldu bittiye dogru gotuluyoruz

Yorumu oyla      2      3  
Karşıyakalı 7 Eylül 2023 Perşembe 23:49

İzmir örgütü Musa Çam''ı istiyor. Çalışkan,dürüst,adil,ağabey.......

Yorumu oyla      2      3  
Fazilet kalay 7 Eylül 2023 Perşembe 22:56

Karşıyaka da elege secimi,ilce baskan secimi hiç adil olmadı. Belediye Başkanının ,ilçe Başkanının ve bazı kodamanlarin birleşmesiyle tek adayla seçime gidildi.Madem tek aday çıkacaktı bizler sıcak yaz gününde delege seçimleri için neden o kadar uğraştık. Yani sonuçta Belediye Başkanının istediği oldu. Bir CHP li olarak sunu söylemeyi borç bilirim şimdiki Büyük şehir, ve Karşıyaka aynı başkanlar aday gösterilirse kaybederiz.örgütten oy vermeyecek çok CHPli var.

Yorumu oyla      2      3  
Basri Koyuncuoğulları 7 Eylül 2023 Perşembe 22:02

Sayın çam çok doğru tespitlerde bulunmuş olup,chp de köklü bir değişim olmazsa halkın seçimi boykot edeceğine dair tepkiler sokaklarda konuşulmaktadır.Bir yerde başarısızlık barsa ondan doğrudan sorumlu olan sn en üst düzey yöneticilerdir

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş Bekir 7 Eylül 2023 Perşembe 01:50

Ankara'dan İzmir'i çantada keklik gören Genel Merkez ağaları Musa Çam gibi vatandaşın iyi gününde kötü gününde, düğünün'de, sünnetin'de, Cenazesin'de olan, İzmir'i köy köy gezen ön seçimden bileğinin hakkı ile çıkan ve en önemlisi doğruları söyleyen insanları sevmezler... Bu parti önce kendi has evlatlarını timsah misali yer bitirir, Sonra'da timsah göz yaşlarını döken ama önce yer, sonra yalandan ağlar gibi yapar.. Zaten bu il başkanı ve Tunç, heval, ednan, mahir, murat sayesinde İzmir'de bir çok ilçeyi ve Büyükşehiri kaybedecek..

Yorumu oyla      3      3  
35 partili 6 Eylül 2023 Çarşamba 23:33

Musa çam yeter artık çekil kaç dönem vekillik yaptın doymadınmı bu partide gençlere ne zaman sıra gelecek gidin arkadaş yeter sizi istemiyorum ??

Yorumu oyla      2      4  
Soner çiçek 6 Eylül 2023 Çarşamba 21:41

Musa çam tam izmir için adam gibi adamdır partisi için gece gündüz çalışan hemen hemen her partilinin cenazesine düğününe katılan bir insandır izmirde ön seçimlerde birinci çıkmış bir insandır kedisini izmir halkı çok seviyor ben daha çok seviyorum.

Yorumu oyla      3      3  
ATATÜRKÇÜ GENÇLİK 6 Eylül 2023 Çarşamba 19:50

Örgütlerin baş tacı MUSA ÇAM dır nokta Partiyi akıldan uzak,liyakatsız kişi veya kişilere teslim edince sonucu böyle ağır olur. Sen kadın kolları kaldırılmalı diyeni birinci sıra vekil,ATATÜRK'e dil uzatan hanımı kadınlardan sorumlu başdanışman yaparsan, Büyük taarruzu unutursan bu örgüt emekçileride sizlere öyle bir ŞAMAR vuracakki HODRİ MEYDAN...Akıllı olun akıllı.Yerel seçimler öncesi son çıkıştasınız, yoksa chp diye bir partiyi BİTİRİRSİNİZ.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nalbantoğlu’ndan İnan’a 'uyuşturucu' yanıtı: Sayesinde yeni bir bilgiye sahip oldum!
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni, ...
Aytun Çıray, o tartışmayı başka boyuta çekti: Danışmanı bırak vekili sorgula!
CHP’de Perinaz Mahpeyker’in danışman olmasıyla yapılan eleştirileri değerlendiren ...
İYİ Parti'den İzmir kararı... Akşener o ismi işaret etti!
Gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı ...
 
CHP'den 100’üncü yaş koleksiyonu!
CHP, 100. kuruluş yıldönümüne özel hatıra parası ve pulu bastırdı.
CHP Buca'dan Kılıçdaroğlu'na ziyaret!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, ...
Erdoğan: Enflasyonu dize getireceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ağustos ayı verileri ile birlikte ...
 
CHP İzmir'de istifa: Ağabeyi aday olunca görevi bıraktı!
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir Örgütü 16 Eylül’de yeni il başkanını ...
CHP lideri Kılıçdaroğlu: TÜİK gerçeklere yaklaştı
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ...
Yunanistan ile ilişkilerde yeni dönem!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva