HABERLER>SPOR
19 Temmuz 2011 Salı - 18:43

Ve 'şike'de ilk karar belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu İstanbul'da bir araya geldi ve şike soruşturmasıyla ilgili kararlarını aldı. Süper Kupa finali ertelendi, liglerle ilgili karar ise daha sonra verilecek.

Ve  şike de ilk karar belli oldu

İSTANBUL - Türk futbolunu sarsan şike soruşturmasının ardından alacağı kararlar merakla beklenen Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, federasyonun İstinye'deki binasında toplandı.
 
Toplantı sonrasında TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar açıklama yaptı ve 31 Temmuz Pazar günü Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanması gereken Süper Kupa finalini ileri bir tarihe ertelendiklerini, Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig ile ilgili erteleme kararını ise şike belgeleri ellerine geçtiğinde karara bağlayacaklarını söyledi.
 
AYDINLAR'IN AÇIKLAMALARI
Aydınlar, 31 Temmuz 2011 tarihindeki Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki Süper Kupa karşılaşmasının ertelendiğini söyledi.
 
Aydınlar, futbolda şike soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcılığından yarından itibaren belgelerin kendilerine ulaştırılmaya başlayacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bu nedenle liglerin ve Bank Asya 1. Lig'in ertelenip ertelenmeyeceği konusuna en kısa sürede, belgeleri gördükten sonra, bilahare karar vereceğiz. Dün hepinizin bildiği gibi UEFA ile Cenevre'de bir görüşme yapılmıştı. Arkadaşlarımız Cenevre'ye gitmişlerdi. UEFA'nın da bu konuda desteği ve güvencesi bizimle birlikte. Bugün aldığımız kararlar bu kadar.''
 
Kupa maçının ileri bir tarihe bırakıldığını ifade eden Aydınlar, karşılaşmanın ne zaman oynanacağına ilişkin soruya, ''Tarih belli değil'' yanıtını verdi.
 
Beşiktaş'ın kupayı iade kararı hatırlatılarak bu konuda karar alıp almadıklarının sorulması üzerine Aydınlar, ''Bu Beşiktaş'ın aldığı bir karar. Bu karara saygı duyuyoruz ama soruşturma sonuçlanıncaya kadar bizim yapacağımız bir şey söz konusu değil'' dedi.
 
Aydınlar, Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüplerinden yapılan açıklamalara yönelik, ''Ben sert eleştiri görmedim. Kendi beklentilerini yansıtıyor. Açıklamaları bu çerçevede değerlendiriyoruz. Biz acele karar alalım demiyoruz. Yanlış karar almamak istiyoruz. Doğru karar almak istiyoruz. Şu ana kadar elimize ulaşmış belge yok. Yarından itibaren belgeler bize geliyor. Dolayısıyla biz yarından itibaren bu süreç hakkında daha sağlıklı konuşabiliriz. Ne kadar sürede bitebilir, ne kadar evrak gelecek, yarın gelen evraklarla belgeler bir seferde mi bize gelecek yoksa peyder pey mi bize gelecek? Bunu gördükten sonra karar alacağız'' ifadesini kullandı.
 
Kararlarını belgeleri gördükten sonra vereceklerini vurgulayan Aydınlar, ''Biz Yönetim Kurulu'ndan, İcra Kurulu'na yetki aldık. Erteleme yapacaksak ne kadar erteleme yapacağımızı en kısa sürede açıklayacağız'' diye konuştu.
 
Aydınlar, Avrupa kupası karşılaşmalarına ilişkin Futbol Federasyonunun 31 Mayıs'ta hangi takımların katılacağını UEFA'ya bildirdiğini hatırlatarak, şöyle dedi:
''UEFA da bu takvimde değişiklik yapmayacağını dün bize belirtmiştir. Avrupa'ya gidecek takımlar mevcut takımlarımızdır. Bundan değişiklik yapılması söz konusu değildir. Soruşturma aşamasında bu takımlardan suçlu olan varsa, eğer cezaya uğrayacak olan varsa onun değerlendirmesini UEFA o kulüp nezdinde yapacaktır.''
 
Savcılıktan gelen belgelerin Futbol Federasyonuna ''şifreli'' geleceği iddiasının doğru olmadığına dikkati çeken Aydınlar, ''Bize belgelerin nasıl geleceğini bilmiyoruz. Ancak şifreli belge gelmesi söz konusu olmaz. Biz bununla bir çalışma düzeni hazırladık, bu çalışma düzeni içinde incelemelerimiz devam edecek'' diye konuştu.
 
Küme düşürme seçeneğinin halen masada olup olmadığına ilişkin soruya ise Aydınlar, ''Soruşturma henüz başlamış değil. Belgeler bize geldikten sonra, 'Küme düşme olacak mı olmayacak mı?' buna karar vereceğiz. Bizim şu aşamada fikir yürütebilmemiz mümkün değil'' ifadesini kullandı.
 
Aydınlar, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile görüşüp görüşülmediği konusuna ise SPK ile görüştüklerini ancak şike soruşturması konusunda görüşmelerinin olmadığını kaydetti.
 
DÜN UEFA İLE TOPLANTI YAPILMIŞTI
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lutfi Arıboğan başkanlığındaki TFF Heyeti dün İsviçre'de UEFA'nın yöneticileri devam etmekte olan şike soruşturmasıyla ilgili ile futbol kamuoyunun gündemindeki konuları görüşmüştü.
 
UEFA'nın Nyon'daki merkezinde yapılan toplantıya TFF adına Başkanvekili Lutfi Arıboğan'ın yanı sıra İcra Kurulu üyesi Kemal Olgaç, TFF Baş Hukuk Müşaviri Prof. Dr. İlhan Helvacı ve avukat Levent Polat katılmıştı.
 
Bugün Aydınlar'ın yaptığı açıklamaya göre, UEFA'nın, Avrupa kupası maçlarıyla ile ilgili bir erteleme istemediği ve Avrupa'ya gitmeye hak kazanan mevcut takımlarda bir değişiklik olmayacağı net şekilde ortaya çıktı.
 
TFF ÖNÜNDE GERGİNLİK
Bu arada TFF toplantısına medya büyük ilgi gösterirken, toplantı öncesi federasyon binası önünde istenmeyen bir olay yaşandı.
 
TFF binası önünde bir televizyon kanalının canlı yayın aracının park yeri konusunda tartışma yaşandı. Federasyon binası yanındaki eczanenin iki çalışanı, KanalTürk televizyonu naklen yayın aracının şoförü Çetin Çelikalp'ı darp etti.
 
Olay sonrası saldırıyı gerçekleştiren kişiler polis tarafından gözaltına alınırken, ambulansla hastaneye kaldırılan Çelikalp'ın çenesinin kırıldığı öğrenildi. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Psikolojik baskı nedeniyle suçu kabul ettim’
Şike soruşturması kapsamsında tutuklanan futbolcu İbrahim Akın, yaptığı ...
‘Belge görmeden karar almak hukuka aykırı’
Fenerbahçe'den şike soruşturmasıyla ilgili yapılan açıklamada "Fededasyon'un ...
'17 maçta 16 galibiyet daha önce görülmemiştir'
Trabzonspor Divan Kurulu son yaşanan gelişmelerle ilgili resmi internet ...
 
Aliağalı tekvandocular başarıya doymuyor
İzmir’de düzenlenen Uluslararası Taekwondo Turnuvasında 5 madalya kazanan ...
Milanlı oyuncu İzmir’de
Karşıyaka’nın transfer etmek istediği Milan’dan Ganalı Dominic Adiyiah İzmir’e geldi.
Yıldırım: Futbolun 13 yılını anlatayım
Şike soruşturmasında tutuklanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın avukatı ...
 
‘Havutçu ve Yıldırım iyi durumdalar’
Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba, şike soruşturmasında tutuklanan ...
Yine şaşırtmadılar
Türkiye Sualtı Ragbi Şampiyonası’nda 7 sezondur şampiyonluk kupasını İzmir’e ...
Gaziemir'de şampiyonun ayak sesleri
Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü’nün Türkiye şampiyonu minik taekwandocusu ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva