HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Kasım 2011 Cuma - 12:00

Van’dan İzmir’e 5 bin kişi geliyor

Van depreminde mağdur olan yaklaşık 5 bin kişiye İzmir kucak açtı.

Van’dan İzmir’e 5 bin kişi geliyor

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Van’da yaşanan 7.2 ve 5.2 şiddetindeki depremin ardından yaraların sarılması ile ilgili çalışmalar devam ederken İzmir Valiliği Van’da kalan deprem mağdurlarının kente getirilmesi için çalışma başlatmıştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından başlayan çalışmalar kapsamında Van’dan İzmir’e ilk etapta 700 deprem mağduru geldi. Otobüslerle İzmir’e gelen depremzedeler kamu kurumlarının misafirhanelerinde ağırlanmaya başlandı.
 
PERSONEL GERİ ÇAĞRILDI
Vali Cahit Kıraç’ın İzmir’de bulunan kamu kurumlarına gönderdiği yazının ardından alabilecekleri misafir sayısı ve kapasite soruldu. Bunun üzerinde envanterinde inceleme ve araştırma yapan kurum ve kuruluşlar kapasiteleri hakkında bilgi verdi. Yapılan çalışma sonrasında başta TCDD Urla Kampı, Sağlık Bakanlığı Urla Kampı, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Foça Gençlik Kampı, Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü Gümüldür Kampı, Ziraat Bankası Gümüldür Kampı başta olmak üzere birçok kurumun tesisi üzerinde karar kılındı. Kurumlar valiliğin talimatı sonrasında genellikle yaz döneminde çalıştırılan ve turizm bölgelerinde bulunan tesislerin tamamını hizmete açtı. Ayrıca burada görev alan personellerin hepsi geri çağrıldı.
 
MİLLİ EĞİTİM VE SAĞLIK’TA ÖZEL ÇALIŞMA
Bireysel başvuruların kabul etmediği başvurularda Van Valiliği’nden belge alma şartının isteneceği çalışmada İzmir'de ağırlanacak depremzedelerin iaşelerini sağlayacak. Sağlık hizmetleri karşılayacak olan depremzedelerin, çocukların okul programlarını yerine getirilmesi için de özel bir çalışma başlatıldı. İl Sağlık Müdürlüğü kampların bulunduğu alanlardaki sağlık ocakları ve hastanelere personel takviyesi yaparken Milli Eğitim Müdürlüğü de kamplarda ve tesislerde kalan çocukların eğitimlerinin sürmesi için girişim başlattı. Gelen sayı tespit edildikten sonra en yakın okulda eğitim görmesi sağlanacak çocuklar için gerekirse taşımalı eğitim sistemi de gündeme gelecek. Van’da depremde zor günler geçiren küçük yaştaki çocukların gittikleri okullarda ve bulundukları ortamda sıkıntı çekmemesi için Sosyal Hizmetler Müdürlüğü uzmanlarında da destek alınacak.
 
KAPASİTE DOLDU
Valiliğin çalışmaları ile ilgili gelinen son noktayı anlatan Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, kurumların tüm hazırlıkları tamamladığını söyledi. İzmir’e gelen misafir sayısının artabileceğini belirten Aydın, “İlk gün itibariyle gelen sayımız yaklaşık bini buluyor. Bu sayı daha da artacak. İzmir olarak kapasitemizin yaklaşık 5 bine yakın olduğu tespit edildi. Program ve çalışmalarımız sonucunda tesisler şimdiden doldu. Depremzedeler geldikçe tesislere yerleştireceğiz. Özellikle bireysel başvuruların kabul edilmediğini belirtmek istiyorum. Van Valiliği’nden yazısı olmayan vatandaşlarımızı tesislere alamıyoruz” diye konuştu.



BÜYÜKŞEHİR’DEN DESTEK
Van’da meydana gelen deprem felaketinin ardından kenti terk etmek zorunda kalarak İzmir’e gelen depremzedelerin kamu kurumlarına ait kamp ve sosyal tesislere yerleştirilmesine başlandı. Van’dan gelen deprem mağdurlarının toplanma noktalarından alınarak belirlenen tesislere nakledilmesi görevini İzmir Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Aileler, ESHOT Genel Müdürlüğü’ne ait VİP otobüslerle Gümüldür bölgesindeki DSİ ve Merkez Bankası tesislerine götürüldü.
 
ESHOT’TAN KOLAYLIK
Öte yandan ESHOT Genel Müdürlüğü, Van’dan İzmir’e gelen depremzedeler arasında bulunan öğrenci ve öğretmenlerin İzmir’de bulundukları süre içinde toplu ulaşımdan indirimli yararlanabilmesi için harekete geçti. Depremzedelere büyük kolaylık sağlayan ESHOT, Kart Ünitesi Müdürlüğü’ne başvuran öğrenci ve öğretmenlere, yanlarında hiç kayıt ve belge olmadığı halde, sahip oldukları bilgi sistemi sayesinde sadece T.C. kimlik numaraları ile kişisel toplu ulaşım kartı dağıtmaya başladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YAYLACIKLI 18 Kasım 2011 Cuma 20:41

BUCALI kardeşim ne kucaklaması hafta sonu çarşı iznine çıktığımızda çeşmeye kör tıpa takarlardı su içmeyelim diye.biz çalışalım bunlar doğursun biz bakalım nasılsa bizler salağız.belediyelerde 1 tane izmirli var mı yok.adam dün gelmiş türkçe konuşamıyor işe girmiş.bizde her gün on yere cv verelim. Dünyaya yanlış gelmişiz.

Yorumu oyla      15      7  
BUCALI 18 Kasım 2011 Cuma 18:29

bakın bunların herbirinin 6 şar 7 şer tane çocukları var bunları niçin yapıyorlar hepimiz biliyoruz çoğalalım ülkeyi ele geçirelim yanlışmı düşüyorum ben bir izmirli olarak kucak falan açmıyorum kaç izmiriyi izmir askerini güney doğu insanı kucaklar ?

Yorumu oyla      16      7  
izmir li 18 Kasım 2011 Cuma 17:46

haklısın demokrat...sanki şimdi belediyler farklımı bir izmir li olarak belediyelere girince içim acıyor bir tane izmir li yok...nerede diye sorarsanız sokakta iş aramakta...yazık yazık açmıyorum kucak falan ya allah allah!!!!!

Yorumu oyla      15      7  
toprak 18 Kasım 2011 Cuma 17:44

kime sorulmuş ki getiriyorlar. biz izmirliler bir yere giremezken.tüm kadrolar doğulular ile dolu.herşeye rağme kucak açan batı!!!acaba aynı durumda biz olsak doğu nekadar bize kucak açardı

Yorumu oyla      15      7  
DEMOKRAT 18 Kasım 2011 Cuma 14:59

Kimse Kusura Bakmasın ama Ben Kucak Falan Açmıyorum.Kim Getirtiyorsa Kendi cebinden işini,aşını karşılasın.Görün bak,Hükümetin baskısı ile Hepsi Belediyelere kapağı atacaklar.

Yorumu oyla      20      8  
Eşrefpaşalı 18 Kasım 2011 Cuma 14:20

Açmasın kardeşim İzmirli Vanlılara kucak açmasın İzmirin derdi kendine yetiyor zaten Beşbin olacak üç yılda en az yüzbin...

Yorumu oyla      21      9  
izmirli 18 Kasım 2011 Cuma 13:08

getirin getirin...yarın öbür gün bu insanlar izmir e geldimi bir de iş verilir ev verilir...kucak açan bu izmir lileri beğenmezler...izmir de aynı durum olsa acaba bizi kim ister...yeter artık izmir,izmir liyle kalsın

Yorumu oyla      20      8  
serko 18 Kasım 2011 Cuma 12:52

izmirde daha fazla doğulu istemiyoruz.

Yorumu oyla      22      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tahtalı'da mutlu sona yaklaşıldı
Tahtalı Baraj alanı ve havzasında kalan yerler 1986 yılında istimlak edildi. ...
Depremzedeler Bornova’da ağırlanıyor
Bornova Belediyesi Van’da yaşanan depremde evlerini kaybeden 8 aileyi ...
Moody’s’den Büyükşehir’e ikinci onay
İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünyanın saygın derecelendirme kuruluşlarından ...
 
Karşıyakalı minikler kütüphaneyle buluştu
Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy Mahallesinde bulunan ve eski Milli Eğitim ...
Vergi ödemelerine ek vezneler hizmette
Konak Belediyesi Kasım ayı vergilerinin ödenmesinde sıkıntı yaşanmaması ...
Konak Belediyesi işitme engellilere tercüman oldu
Konak Belediyesi duyarlı çalışmalarıyla Türkiye’de bir ilke daha imza ...
 
Kocaoğlu o anketi yorumladı
İntegral Araştırma Şirketi’nin yaptığı İzmir anketine Büyükşehir Belediye ...
Kordon'da polis destekli 'tente' operasyonu
İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri Kordon’da bulunan işyerlerine operasyon düzenledi.
Kıyı Ege Van'a gitti
Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur ve Encümen üyelerinden ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva