HABERLER>GÜNCEL
31 Ekim 2011 Pazartesi - 14:07

Valilik Cumhuriyet Yürüyüşü'ne izin vermemiş!

İzmir Valiliği'nin, Cumhuriyet yürüyüşünü engellemek istediği ortaya çıktı. Bayır: Bize hava karardıktan sonra yürüyemeyeceğimizi söylediler. Bizde bedeli neyse ödemeye hazırız dedik.

Valilik Cumhuriyet Yürüyüşü ne izin vermemiş!

İZMİR - İzmir Valiliği'nin CHP'nin düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşünü engellemek istediği ortaya çıktı. Başbakanlık genelgesiyle Cumhuiyet Bayramı törenlerinin iptal edilmesine, İzmir tepkisiz kalmadı. CHP'nin düzenlediği “Cumhuriyet Yürüyüşü”ne İzmirliler ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. Yürüyüş düzenlemek için İzmir Valiliği'ni bilgilendirdiklerini, İzmir Valiliği'nin kendilerine “izin vermediğini” söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, “Bize gösteri ve yürüyüşler yasasının ilgili maddelerini fakslayarak hava karardıktan sonra yürüyemeyeceğimizi söylediler. Biz de bedeli neyse ödemeye hazır olduğumuzu belirterek yürüyeceğimizi söyledik. Biz yürüyeceğimizi söyleyince emniyetten iki kişi aradı. Biz diretince 'yapacak bir şey yok' diyerek kabullenmek zorunda kaldılar. Bu baskının farklı bir boyutu” diye konuştu.
 
Cumhuriyetin sabun kalıbı gibi eriyip gitmesine seyirci kalamayacaklarını da belirterek, “Başbakanlık genelgesiyle Cumhuriyet Bayramı kutlamaların iptal edilmesi nedeniyle İzmir Valisi de korkuyor. Gazetelere açılıp bakılınca İzmir'de kutlmamalar yapıldığı görülecek. O zaman da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, valiye 'sen neden dinlemedin?' diyecek. Bunlara baş kaldıracağız. Bu yürüyüşte 10 yaşından 90 yaşına kadar bütün İzmirliler Cumhuriyete sahip çıktı” diye konuştu. Türk milletinin acıda yas tutmayı bildiği gibi Cumhuriyet Bayramı kutlamasını da çok iyi bildiğini vurgulayarak, “Yürüyüşümüz iptalin gereksiz olduğunun göstergesi olduğunu gösterdi. Bayramı iptal eden Başbakan Erdoğan, üç farklı düğüne gidiyor. İzmirliler ise ellerinde Türk bayraklarıyla tüm gün Cumhuriyet Bayramını kutladı” dedi.
 
Konak Alanı'nda bayraklar ve meşalelerle başlayan yürüyüşün Gündoğdu Alanı'nda son bulduğunu belirten Bayır, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanlarımızı, il genel meclis başkanımız ve milletvekillerimizin de katıldığı yürüyüş mesaj niteliği taşıyordu. İzmir yasak dinlemez. Biz cumhuriyetimize her durumda sahip çıkmasını biliriz. Yürüyüşün ardından çok sayıda teşekkür telefonu aldım. Atatürkçü Düşüncü Derneği ve Türkiye Gençlik Birliği'nin de destek verdiği yürüyüş, yasaklara karşı en anlamlı mesaj oldu” diye konuştu.(Emre Döker/İzmir Cumhuriyet)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet k 31 Ekim 2011 Pazartesi 17:41

valinin bir faydasını göremedik şimdiye akdar. boş koltuk.

Yorumu oyla      16      6  
DEMOKRAT 31 Ekim 2011 Pazartesi 16:24

Işık Hanım,Neyseki bir Tek ULUSAL Kanalımız Kaldı,Sadece Onların Özverili Çalışmaları sonucu Öğrenebiliyoruz.Nedense Bizim Milletin ilgisini,Evlilik Programları,Düzeysiz Diziler,ve Sözüm Ona Şov Programları çektiği için maalesef Dünyadan bir haber Durumlarına Devam Ediyorlar.

Yorumu oyla      17      7  
Işık Dikicigil 31 Ekim 2011 Pazartesi 16:13

DEMOKRAT ARKADAŞ, DÜĞÜNE DE SANSÜR KOYDULAR. GAZETECİLER ALINMADI YADA HABER YAPTIRILMADI. HALK SAĞMAL İNEK OLDUĞU İÇİN ŞAAŞAYI GÖRMESİNLER İSTENDİ. BİLİYORSUNUZ ARAP ÜLKELERİ KRALİYET AİLELERİNDE DE DURUM BÖYLEDİR. BİRİLERİ GİZLİ GİZLİ HER TÜRLÜ ZEVK VE EĞLENCEYİ ÖZGÜRCE YAŞAR.

Yorumu oyla      17      7  
DEMOKRAT 31 Ekim 2011 Pazartesi 15:54

Hükümetin değerli bakanları Çarşamba gecesi Ankarada ki Düğünde Vur patlasın Çal Oynasın yaparlarken,Van Depremi Hiç Akıllarına her nedense Gelmemiş Olmalı.Cumhuriyet Bayramı Törenlerinin ne gibi bir Sakıncasının Olabileceğini hala anlamış değilim.

Yorumu oyla      20      7  
Işık Dikicigil 31 Ekim 2011 Pazartesi 14:37

BURDAN BUNU SÖYLEMENİN ACISINI DERİNDEN HİSSEDİYORUM, PERŞEMBE GÜNÜ VAN İÇİN ELİMDEN GELEN YARDIMI YAPTIM. CUMARTESİ 29 EKİM YÜRÜYÜŞÜNE GÜNDÜZ VE GECE KATILDIM. YANİ DAVUL ZURNA ÇALMADIK. EĞLENCE YAPMADIK. SADECE AKŞAM ACUN VE HÜLYA AVŞARI SEYRETMEKTEN DAHA GÜZEL GEÇTİ. BİR FİKİR BİR İDEAL UĞRUNA SOKAKLARDAYDIK.

Yorumu oyla      18      7  
Işık Dikicigil 31 Ekim 2011 Pazartesi 14:25

VALİLİK İZİN VERSE EXPO YÜRÜTME KURULU BAŞKANI OLUR MU ? YA DA İSTANBUL VALİSİ GÜLER ŞİMDİ MİLLETVEKİLİ OLUR MU ? YA DA ŞAMİL TAYYAR VEKİL OLUR MU ? YA DA YA DA LAR ÇOKKKK.

Yorumu oyla      18      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaya: Depremler sadece tartışılıyor, önlem alınmıyor
Bilim insanlarının İzmir’de de büyük bir depremin yaşanabileceğini söylediklerini ...
Tayyar'dan, 'Derin PKK'nın Gizli Kodları'
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, derin PKK'nın gizli kodlarını anlattı.
Tek suçu kavgayı ayırmaktı...
Bornova’da yalnız bırakmak istemediği arkadaşı ile arkadaşının eniştesi ...
 
Çukurca'da derin Suriye planı
İstihbarata göre Çukurca saldırısının arkasında Suriye kökenli Fehman ...
Üç çocuk annesi hasta bakıcının hazin sonu
Ege Üniversitesi Hastanesi'nde çalışan hastabakıcı 36 yaşındaki Hülya ...
Van'a yardım köprüsü tıkandı
Depremin ardından vatandaşlar yardım için seferber oldu ancak, bölgedeki ...
 
Turizm eğitimi için akademik katkıya teşekkür
Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, tamamlanan “Turizmin parlayan yıldızı; ...
Pişkin müteahhit çadırları kaldırdı ortadan kayboldu
Depremin ardından villalı bahçesine depremzedelerin bulmakta güçlük çektiği ...
Üç ay önce öldürülen kadını korumaya geldiler!
İkinci evliliğini yaptığı eşi tarafından sürekli şiddet gören, boşanma ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva